reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
wklejam tekst:-)

Pierwszy tydzień rządów Don Alda
0.gif
Poniedziałek

Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju.

Wtorek

Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa

Donald Tusk obniżył podatki od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek

W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji.

Piątek

W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin

Sobota

Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko bez kozery - pińcet tysięcy.

Niedziela

Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały.

Maggusia- co ten Twoj skarbek tak choruje, nie moze sie wyleczyc?? Duzo zdrowka dla Brianka!!!!!! Ja tez nie moge sie zebrac do sprzatania;-)

Justynaw wlasnie nie wiem moze za szybko z nim wyszlam z domu po ostatnim przezibieniu juz sama nie wiem zalamuje rece:-(
Przeciez podaje mu witaminy itd po za tym mnie juz tez cos lapie:eek:gardlo dzis mnie strasznie boli.
Wogole chodze zla bo kurde w tej angli nie ocieplane sa mury zimne sciany takie ze szok:szok:a przeciez dziecko musi miec stala temperature ja juz grzeje od dwoch miesiecy!:sorry:
Nawet Briana ostatnio klade spac w rajstopkach body i jakas ciepla bluzeczka.
Po za tym nawet lozeczko przesunelam wczoraj od okna do grzejnika blizej a okna mam nowe tylko jakos ciagnie od parapetu:wściekła/y:to ja juz nie wiem wrrrrrr grrrrrrrr a lozeczko ni bedzie tak cigle stalo bo stoi prawie na srodku pokoju wiec chyba zapiankuje ten parapet i poloze na nim koc:eek:albo juz wchodze w paranoje bo on znow jest przeziebiony i nie wiem co robic.
Chyba dzis pohjade z nim do szpitala bo u lekarza dadza paracetamol a ja mu podaje wlasnie paracetamol i dalej jak kaszle to w pleckach az slychac:eek:

no tak maggusia wiadomo ze chcesz cos zrobic zeby zaczelo dzialac szkoda zeby malutki sie meczyl tymi ciagle niedoleczonymi przeziebieniami

O Boze w koncu wiem jak sie zmniejsza!!!!!
TO drugie jest jeszcze przed scieciem wlosow:-D

Załączniki

• benus2.jpg
    benus2.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 27
  • pdhA977.tmp.jpg
    pdhA977.tmp.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 29
Hej dziewczyny ale sie tu dzieje ostatnio. Ja też tylko czytam i już nie moge odpisac bo zawsze coś.

Maxin no właśnie jeden dzien i mogłabym was zobaczyc poznac. tak samo w grudniu czytałam że robicie mikołajki a ja lece 7 do PL.fajne te wasze spotkanka.
a moj mąż też zawsze sie smiałze mnie jak codziennie mówiłam że to na ząbki ale tak było.najgorsze dni to były jak wychodziły trzonowe.Bo te pierwsze to nawet nie poczulismy.

Kasia s wszystkiego dobrego dla męża i miłego popludnia przy obiadku i torciku.ja też robie sama torty boo uwielbiam piec ciasta.

Olcia super fryzurke ma twój synek na tym zdjeciu:-D

Małagorzatka fajny ten tekst z Donaldem.Ale sie usmiałam.Mojemu synowi zawsze sie przypomina MCdonald albo bajka o kaczorze Donaldzie jak ogladamy polskie wiadomościa a on usłyszy o kaczuszkach.
Dziewczyny ja mam to samo mój mały ciagle zasypia przy cycu. On nawet nie chce do usypiania smoczusia.No i na raczkach u mamci albo taty.Ale z dnia na dzien widze że wszystko sie jakoś normuje i powoli uklada.a gaduła z niego i ciagle sie smieje.
Tylko na brzuchu nie chce leżęć cały czas płacze.

A teraz co u nas no moj maly ma juz prawie wszystkie zabki(brakuj mu czworek)i na razie cisza....przed burza:-D
a w czoraj znow dalam go do jego lozeczka bo przecierz juz zniesc nie moge tego kladzenia sie z nim wieczorami:angry:
polozylam sie na wersalce w drugim koncu pokoiku i leze...
a moje dziecko stoi i przerazliwie wola:"tatusiu!"
-cwaniak jeden- zniesc juz tego placzu nie moglam wiec wzielam bajke siadlam obok lozeczka i wiecie co?musialam czytac ja 5 razy (pierwszy raz chcial sluchac )potem sam ja poogladal i zasnal...fakt ze po ok 2 godz ale zasnal bez placzu w lozeczku!

reklama
Hej dziewuszki.
U mnie dzisiaj zimno i strasznie wieje. Wlasnie wrocilam z przychodni, szlam w jedna strone bite 30 minut i zmarzlam jak cholera, Adrian w spacerowce chyba troszke tez. Dzisiaj mial kolejne szczepienie, pierwsze MMR i przeciw pneumokokom. Jak wasze dzieci sie czuly po tym szczepieniu?? Kazaly babki obserwowac Adriana po kilku dniach od szczepienia. No ale moze nic mu nie bedzie.
Spotkalam sie jeszcze z HV bo chcialam pogadac, zwazyc i zmierzyc malego. No moje szczescie nie takie male jak myslalam. Ma 81,5 cm wzrostu i wazy 10,5 kg. Babka mowila ze wszystko jest oki.

Nafnia- dzieki za rade a propos tego postal order:-)

Maggusia- widze ze martwisz sie bardzo. Juz sama nie wiem, choc u nas i tak cieplej niz teraz w Polsce, ale moze ostre te powietrze mu zaszkodzilo. U mnie na szczescie pokoj sie szybko nagrzewa, ale rzeczywiscie, te sciany jak kartki papieru. Moze dodawaj malemu czosnku do potraw, ja tak robie i odpukac maly nie choruje. A witaminy daje mu Vibovit Bobas jeszcze z Polski przywiezione.

Olcia23- zdjecia super!! A maly uroczy, szczegolnie z tymi nastroszonymi wloskami:-) A widzialam koteczka na ktoryms zdjeciu, ladny:-)

Mala-gorzatka28- dobry tekst he he:-D

Do góry