reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kasiula matula - SAMEGO SZCZESCIA !

buziaczku - zaczyna sie co hehehehe moja ma jeszcze di ze sobie lezy i gaworzy ale namietnie sie domaga czyjejs obecnosci a co za tym idzie gaworzenia do niej :-) Ale sa dni ze tylko na rekach u mamy bo inaczej krzyk i juz ! Ale uciebie widze ze to juz zaawansowane stadium, Powinnam powiedziec ze trezba sie cieszyc ze dzieciaczek ciekawy co sie dzieje naokolo, ze dobrze sie rozwija, ale wiem ze czasem mozesz nie wyrabac silowo :tak: A jesli chodzi o jedzenie, to nie martw sie - ja jem sniadanie w wielkim pospiechu i albo i sie uda albo nie, a potem to dopiero jem o 19 jak moj wroci, bo tak to nie mam kiedy :zawstydzona/y:
Ponadto zazdroszcze wam tak szybkiej decyzji o slubie... mnie to przychodzi z trudem, odkladam to z roku na rok, a to juz 10 lat minelo :sorry:

reklama
Witam kochane.
Ale dzisiaj zimno, a tak ladnie sloneczko swieci. Moj ksiaze zasnal i zostawil mi niezle pobojowisko w pokoju. Zaraz musze to ogarnac. Wy mowicie o swoich dolegliwosciach, a mnie meczy alergia. Okromnie mnie wymeczyl katar i kichanie co minute w niedziele. Wygladalam nie lepiej. Te tutejsze leki na alergie w ogole mi nie pomagaja. Tylko mi apetyt rosnie po nich i non stop wisze na lodowce albo wcinam slodycze. I ciagle jestem glodna:-D Przez weekend to chyba kilogram mi przybyl:eek:

Szukam dla Adriana kurtki zimowej, cieplutkiej i w kolorze granatowym, niebieskim lub blekitnym, bo chce skompletowac z niebieska czapeczka. Niczego nie moge znalesc. Moze Wy macie jakies namiary ?? Juz przejzalam oferte kilku sklepow, miedzy innymi Next i MotherCare, ale nic mi sie nie podobalo. Zaczelam szukac na eBayu i nawet cos znalazlam. Jest licytacja i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam pytanko a propos platnosci na aukcji. Wiecie jak dokladnie dokonuje sie platnosci metoda Postal Order na konkretna osobe?? Kiedys juz placilam, ale na konkretna instytucje. Podawalam na poczcie tylko nazwe firmy i sume jakas chce zaplacic. Natomiast nie wiem czy na osobe podaje sie pelen adres, i czy na odwrocie wydruku podpisuje sie moim imieniem i nazwiskiem.

Buziaczku- ozdubki piekne. Czekam na zdjecia z ceremonii. No a Twoja ksiezniczka przestaje byc niemowlaczkiem i pokazuje swoj charakterek. I tak jak mowia dziewczyny rutyna jest niezbedna. Powoli wszystko sie unormuje. Wiem jedno, to dopiero poczatek, jak bedzie wieksza bedzie rowniez absorbujaca..a jak zacznie chodzic to sie dopiero zacznie:-)

Olis- pewnie ze Cie pamietamy. Opowiadaj co tam w Polsce robiliscie, no i wklejaj fotki:-)

Katarzyna S- moja mama miala to samo co Ty, i poniewaz pracuje w sluzbie zdrowia to oprocz tego ze brala antybiotyk to wyobraz sobie ze sama sobie przebila sterylna igla tego ropnia. Od razu jej ulzylo:-)

KASIULA MATULA- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!!!

Pinka- to cudownie ze z mala lepiej. Szybko wracajcie do domku i cieszcie sie soba !!!!!

Maggusia- co ten Twoj skarbek tak choruje, nie moze sie wyleczyc?? Duzo zdrowka dla Brianka!!!!!! Ja tez nie moge sie zebrac do sprzatania;-)

Mamuska79- milego spacerowania i czasu spedzonego we trojke:-)

Toola- to fajnie ze sie przeprowadzicie, duza ta chacjenda skoro 5 pokoi:-) Milego wypadu do Irlandii!!!!!!!

To znowu ja :-D
spacerek udany, choć zimno. Ale musze powoli hartować małego bo w polsce duuuużżooo zimniej :-). Oby śnieg był :-p. A szczerze mówiąc to Bąbel strasznie się rozbrykał po tym spacerku. Fikał nie możliwie w łóżeczku a jak mu się tam znudziło musiałam go wziąść koło siebie na sofe. Wtedy się zaczęło, przekręcanie, chichranie :-D, dyskusje. Mnie plecki i rączki nie bolą a mały się wyszalał, bo zaraz po kąpaniu i mleku zasnął.
Dołączam foteczke :-)

Załączniki

• Krystianek.jpg
    Krystianek.jpg
    394,8 KB · Wyświetleń: 27
:baffled:ojejciu , zamiast kliknąc na coś inne to ja na zatwierdź odp :-D:-D:-D, w ogóle to internet chodzi mi jak krew z nosa :-D:-D:-D

Buziaczku czekamy na dalsze wieści o Pink, oby następna było o tym że już są w domu :tak:. Jeszcze jedno, może to się wydać okrutne ale ja czasami nie podchodze do małego jak płacze, wiem że chce tylko na rączki i nic mu nie jest. Po prostu musze zrobić obiad, lub sama zjeść. Czasami szybko się uspokaja bo widzi że nie ma sensu, ale częściej ulegam ;-). No cóż, jak tu nie uledz swojej pocieszce :-D.

Olis Justynka ma racje, pisz jak tam w polsce i foteczki laseczka, czekamy na foteczki :-).

Oh, nie mogę doczekać się spotkania, mam małego ciekawskiego który uwielbia obserwować dzieci, na pewno mu się spodoba wypad :-D.
Coś jest nie tak nie moge zmienić koloru i czcionki mojej wypowiedzi :baffled:

uciekam, miłego wieczorku i kolorowych snów

:baffled:ojejciu , zamiast kliknąc na coś inne to ja na zatwierdź odp :-D:-D:-D, w ogóle to internet chodzi mi jak krew z nosa :-D:-D:-D

Buziaczku czekamy na dalsze wieści o Pink, oby następna było o tym że już są w domu :tak:. Jeszcze jedno, może to się wydać okrutne ale ja czasami nie podchodze do małego jak płacze, wiem że chce tylko na rączki i nic mu nie jest. Po prostu musze zrobić obiad, lub sama zjeść. Czasami szybko się uspokaja bo widzi że nie ma sensu, ale częściej ulegam ;-). No cóż, jak tu nie uledz swojej pocieszce :-D.

Olis Justynka ma racje, pisz jak tam w polsce i foteczki laseczka, czekamy na foteczki :-).

Oh, nie mogę doczekać się spotkania, mam małego ciekawskiego który uwielbia obserwować dzieci, na pewno mu się spodoba wypad :-D.
Coś jest nie tak nie moge zmienić koloru i czcionki mojej wypowiedzi :baffled:

uciekam, miłego wieczorku i kolorowych snów

hej
ja ostatnio tylko czytam, ale odpisac juz nie mam czasu:no:
moja mala dopiero przed chwila zasnela i to musiala zasnac na mnie, przy cycusiu, bo byl placz i jeki i marudzenie:szok::sorry:

buziaczek, malagorzatka - u nas tez sa takie dni ze mala chce 100% uwagi, a kiedy ja juz u kresu sil ...przychodzi dzien kiedy mala jest grzeczniutka jak aniolek:tak:,

mamuska a jak ty karmisz swojego skarba? ja jakos nie moge jej zostawic jak moja placze:zawstydzona/y:

justyna w - na poczcie kupujesz postal order na konkretna kwote, nie musisz podawac adresu osoby ktorej placisz, tylko imie i nazwisko, a na odwrocie powinnas napisac numer rzeczy (tzw ebay item number) i swoja nazwe uzytkownika w ebayu;-)

pozdrawiam wszystkich i zycze kolorowych snow

witam ja na momencik , dzis padnieta , zmykam kapac sie i spac ...Blania wymeczyla strasznie....ufff !! rosnie rosnie..jutro postaram sie odezwac wieczorkiem albo zanim przyjdzie fryzjerka. dziekuje za odp , fajnie ze wam tez sie podobaja swiecidelka pozdrawiam paa:sorry::ninja2::frown::huh:

Nafnia - mam takie dni ze mala sobie lezakuje, gaworzy, fika i moge spokojnie cos zrobic a nawet nadrabialm zaleglosci domowe ;-) ale czasem to Nastka ma takie dni ze nie jestem wstanie nic zrobic, nawet mam trudnosci ze zjedzeniem sniadania :-D

Witam wszystkich z herbatka w dloni:tak:

Weronika nareszcie przestawila sobie budzik na 7-7:30!!!hura!!!!juz mialam dosc wstawania o 5rano:-D:-D:-D

buziaczek - czekamy na foty fryzurki!!!:tak::tak::tak:

Nafnia - jak Niaka byla mala tez uwielbiala zasypiac przy cycu,o kazdej porzednia i nocy:tak:i pamietam jak ciezko mi bylo cokolwiek innego zrobic bo nie bylam w stanie odlozyc Jej bez marudzenia i placzu:zawstydzona/y:I chyba wlasnie wtedy powinnam nauczyc Ja ze czasami ma sobie poplakac ale jakos nie mialam serdca i bardzo dlug oWeronika wykorzystywala placz...:-:)zawstydzona/y:Dopiero niedawno nauczyla sie to czasami ignorowac a i tak niekiedy ulegam:-p:zawstydzona/y:to chyba juz tak my,mamuski mamy,ze ciekzo zniesc jak malenstwo tak zalosnie daje znac ze chce sie tulic;-):zawstydzona/y::sorry::tak:

Mamuska - Nika tez uwielbia dzieci ale niestety ma z nimi maly kontakt i czasami np zabiera dzieciom pileczki albo ciasteczka,choc ma w raczce swoje:zawstydzona/y::-(nie wiem czy to kazde dziecko tak robi?Ale ja tez jestem podekcytowana na spotkanko!!!!!!!!Strasznie sie ciesze,bo bede mogla pogadac z mamuskami!z kolezankami bez dzieci juz inaczej sie rozmawia:tak::tak:

Justyna W. - no mi sie polepsza ale aaaaardzo powoli!migdalki mniej bola,ale mam jeden zab ktory jakims cudem kiedys wyrosl jeszcze za zebem madrosci(kurcze,jaka ja musze genialna byc to szok!!!!!:-D:-D:-D)i rozwalil mi dziaslo no a jak spuchl mi lewy migdal to cale to dziaslo spuchlo i popekalo calkowicie i to booooooooooli ze szok no i teraz to juz chyba bardziej jednak chodzi o to dziaslo i ciekawi mnie tylko czy ta penicylina pomoze tez na to:baffled::eek:
problem w tym,ze PANICZNIE boje sie dentysty i koniami trza mnie tam zaciagac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i jak pomysle ze bede musiala isc do dentysty z tym problemem to juz mam drgawki!!!
moj M tez co roku meczy sie tu z alergia i moja mama wysyla mu tony ALERTEC'u z Pl bo tylko to mu pomaga:-:)-:)-(naprawde ci wspolczuje!!!!!!!

Uciekam,bo musze ogarnac troszke i upichciac torcik malutki,bo moj M ma dzis urodzinki i musze Mu obiad mistrzow zrobic:-):-Dmilego dzionka moje Panie!!!!!!

reklama
Do góry