reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam slicznie swieci slonce ale jak zimno brrr........
dopiero teraz moge odpoczac,od rana sprzatnie,zakupy,spacer,czuje sie lepiej nic nie boli wiec zamiast dac sobie na luz to ja biegam:no:,ale jakos tak na miejscu usiasc nie moge,jak nic nie robie czuje sie bez zycia:-D

zdwonilam aby dowiedziec sie o badanie sluchu,w miejscu do ktorego zostala mala skierowana,babka byla zaskoczona,hahaha tak jak i jak wczoraj,poczym oznajmila,ze oni badaj tylko bobaski do 12 tyg ,wiec teraz musze isc do GP i prosisc o badanie szok szok szok,naszczescie wiem,ze mala ma sluch ok,ale i tak im nie popuszcze

Justyna w mineijszym gronie tez bedzie przyjemnie na swieta:tak:;-)

maja lekarze co:no:,lae ty rozsadna kobietka jestes i wiesz jak dzialac;-)Najwaznijesze ze pogoli Martusi i juz jest ok;-)

izka dobrze,ze choc ty jestes zadowolona:-)Chyba londyn jest przepelniony ludzmi i czasu nie maja dla wszystkich:zawstydzona/y:

agnes niewiesz jak tam koncert dla Mai,bo juz byk chyba 30 tak,cos czytalm ze bedzie jednak operowana w pl???U was dekoracja domu pewnie zakonczona i jak sie mieszka na sowim???
Natka wciaz potrzebuje drzemki jak juz usnie to spi 2h,wiec mam czas dla siebie;-)

mala-gorzatka widze,ty nadla masz przeboje z Gp,JAKS FATALNA PRZYCHODNIA,nie mozesz sie zapisac gdzies indziej???

jak wasze bobaski dzieci reaguja na zmiane pogody,myslicie ze odczuwaja ja???Bo przewaznie tak,nie lubie jak jest marudna bez przyczyny:sorry2:

ok ide sie przygotowac,wieczorem wychodze z kolezaneczka na koktail;-)czas sie zrelaksowac:-D

mielgo popoludnia:-)pozdrawiam

reklama
Czesc wszystkim Paniom!!!!!!!!!

Bylam na zakupach rano z Weronisia i kupilam spodnie i sa super i w rozmiarze 10 :-):-);-);-):szok::szok::-):-):-) i sie ciesze straaaaaaasznie ze ladnie leza i ze w koncu udalo mi sie zrzucic troszke tluszcyku z rozmiaru 12....a juz wczoraj mialam dola ze jednak musze wieksze kupowac ciagle;-)no i od razu bluzeczki kupilam takie zwykle ale fajne byly i wzielam bo promocja byla:-):-):-D:-Ddziewczyny: DOROTHY PERKINS ma duuuuuuzo promocji teraz i za jeansy dalam z przeceny tylko 20£!!!!!!
Zdrowko kiepsko bo laze z temperatura ale bylam w gp i mam wizyte na poniedzialek:no::no::no:dzis juz miejsc nie mieli:no:no i cos czuje ze do poniedzialku to sie sama wylecze...zobaczy sie...

DZIEWCZYNY WPISUJCIE SIE NA SPOTKANKO MIKOLAJKOWE,PLEASE!!!!!!!!!!

Witam Dziewczyny ja na chwilke poki Blania spi, bo jak sie obudzi to idziemy na spacerek:-) Gotuje wlasnie obiadek rosolek z kluseczkami, i udka z ziemniaczkami puree oraz salatka; z buraczkami i salata...mniam mniam :-p:-p:cool2::cool2::-)i love chicken :blink::-D he he he .
Rano o maly wlos nie zaspalam na college, ale Blania Mnie obudzila swoim gaworzeniem glosnym ;-)oh gdyby nie Blania to bym nie zdazyla na zajecia:shocked2:maly budzik :-D:-p
Jutro jedziemy odebrac obraczki :-). Bo J i Piotr bedziemy w domu nie ma collegu ani nie pracuje, a tre=zeba je przymierzyc na miejscu wiec musimy byc we dwojke:tak:

MAM DLA WAS WIADOMOSC OD PINECZKI SMS MI NAPISALA DZIS JAK BYLAM NA COLLEGU ;
CYT'' OD PONIEDZIALKU JESTEM Z CORECZKA W SZPITALU:szok::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(PRZEZ WEEKEND NIE CHCIALA JESC, JEST KARMIONA SZTUCZNIE PRZEZ RURKE W NOSKU BARDZO CIERPI I PLACZE PODCZAS WPROWADZANIA RURKI DO ZOLADKA A JA PLACZE RAZEM Z NIA TRZYMAJCIE KCIUKI PAPA ''

Dziewczyny ak dostalam tego sms to nie moglam sie ogarnac:-:)-(, poprostu szoku dostalam ...tak MI szkoda jej Wiki przecierz jest taka malutka jak moja Blania, i Pineczka tez strasznie cierpi . az doslownie nie wiem co powiedziec...szkoda MI strasznie Ich :-:)-(ZYCZMY SZYBKIEGO POWROTU DO MLECZKA WIKI, A PINECZCE WYTRWALOSCI I CIEPLA ORAZ MILOSCI DLA WIKI.
TRZYMAJCIE KCIUKI.
NIC WIECEJ NIE WIEM DLACZEGO NIE JADLA ITP...:-:)-:)-:)-(ALE MI SMUTNO

Wlasnie wrocilismy ze spacerku i korzystam z chwili o malutka jeszcze spi we wozeczku :-)

Maxin - mysle nad zmiana przychodni, tylko ze ta mam tak idelanie pod noskiem ze tak powiem a do nastepnej mam spory kawalek...

Maja - nowlasnie....dzicko chore wdanej chwili a oni proponuja rezerwacje na pn... to jest chore

justynko - jestem tego samego zdania jesli chodzi o rasizm... mowi sie ze anglicy to tolerancyjny kraj a to gowno prawda. Tu sie usmiechaja slodziutko a glowe odworca i mysla co innego...tak nie cierpie takiej obludy ze mnie szlag trafia. Ja lubie jak komus sie cos nie podoba to niech mi powie to w oczy i bedzie kwita.

Wczoraj pisalam ze czekam na kontakt od GP na 6 week chek up, no i dzis dostalam poczte :tak: Nastusia bdzie miala szczepionke w ostaniom dniu jej drugiego miesiaca - maja szczescie :-D - check up dla Nastusi jest w nastepnym tygodniu a moj check up dopiero 30-tego tego miesiaca.
Powiem wam szczerze ze myslalam ze to wszytsko bedzie w jednej wizycie a tu mi wszytsko rozlozyli na 3 wizyty :wściekła/y:wogole sie zastanawiam czy pojde na swoj check up. Chyba jak bede z Nastusia u lekarza to spytam sie na czym to bedzie polegalo bo jak na badaniu dopochwowym to mu podziekuje:-pa jak sie czuje to moze sie mnie teraz spytac :-p
Powiedzcie mi czy konieczne jest pojscie z kims na check up z dzieckiem ???

katarzyna_s no widzisz na spokojnie i znalazlas cos fajnego:-)Lez kobieto i odpoczywaj,aby ci sie nie pokorszylo:tak:;-)

buziaczke wyslij Pince od nas caluski aby jak najszybciej wrocily do domu i wszytsko wrocilo do normy,biedna,wiem jak to jest byc z dzieckiem w szitalu,ja mialam dola przez caly czas pobytu:-( och szokda malej Wikusi:-:)zawstydzona/y:

mala-gorzatka no widzisz;-)ja bylam z mala

No a ja wlasnie myslalm o PINCE wczoraj, czemu sie do nas nie odzywa... hmm a tu taka przykra wiadomosc.

Ja trzy dni po urodzniu bylam z moja nastka w szpitalu - mozna powiedziec ze z winy poloznej co byla u nas bo stwerdzila ze mala ma zoltaczke fizjologiczna :wściekła/y:- a gdy dotarlismy na miejsce lekarz powiedzial ze nie, ze to swiatlo tak na nia pada i w dodatku miala ciuszku w zolci i zieleni :-D Ale zrobili jej badania na miejscu, skakali kolo nas jak kolo VIP-ow :-D (na szpital nie moge narzekac) ale na koniec lekarz pytal nas sie czy cos na s martwi a my ze nie, lekarz sie pytal ile jada a my ze 40ml co 3 godziny i tu sie zaczelo :szok: Od razu zatrzymali nas w szptialu. Jak przychodzila polozna to mi mowila ze to wszystko pozadku , ze jest malutka, ze moze byc jeszcze po porodzie byc nieco ospala (bo mialam to znieczulenie w udo- ktore nic nie pomoglo a przenika przez lozysko i dzieci moga byc ospale kilka dni po porodzie) i moze byc zmeczona po porodzie bo mielismy proznociag pod sam koniec. A lekarz zrobil z tego panike na caly oddzial :szok: Kazali nam zostac na cala dobe, kontrolowali ile mala je - kazali jej jesc 60-80 ml co 3 godz :-( a ona byla nadal senna...ciagle ktos przychodzil, zapisywal... i powiedzieli ze jak nie bedzie tyle jadla to zostaniemy w szpitalu i beda ja karmic przez rurke :szok:
Polozna przychodzila i mowila ze 40 ml na pierwsze kilka dni to wystarczy dla maluszka i nie wie dlaczego nas zatrzymali...wiec kazdy co innego...

Powiem szczerze ze jak zjadla 50 ml to pislam 50 ml ale ak zjadla 40 ml to pisalam 60 ml. uwazalam ze zroili panike z niczego bo dziecko mialo 3 dni i nie kazdy taki maluszek moze zjesc 60 ml co 3 godziny

No ale Pinka ma chyba powazniejszy problem. Boze zeby jej malutka byla zdrowa...przeciez to taka sliczna paniusia....Pozdrowka dla PINKI

Buziaczku-przekaz PINCE duzo zdrowka dla malenkiej ale mi smutno jak takie malenstwa cierpia:-(, ja tez bylam z mala w szpitalu dwa dni ale na noc pozwolili nam jechac do domu tylko dlatego ze nie mieli lozka tez byl problem z zoltaczka ale tu cos wyglada na bardziej powany problem:-(

mala-gorzatko-moja Marta tez jadla malo i do tej pory je malo bo 150mil a jest napisane ze powinna 210 mil mleka ale co mam ja zmusic jak???? ach ci lekarze czasem przesadzaja:sorry2:

justyna-och tak swieta z duza choinka tak sie ciesze

maxin-hahah tez sie zdziwila niezly maja balagan

no u nas juz wszystko oki malutka spi pieknie od razu widac ze sie juz dobrze czuje:-)

pozdrawiam serdecznie

reklama
duuuzo zdrowka dla Wiki i sil dla Pinki!!

my nie kupujemy domu :-( chyba wam nie pisalam, mielismy dluga rozmowe w banku na temat hipoteki i z nasza zdolnoscia kredytowa moglibysmy kupic sobie najgorsza rudere do remontu, ale wyprowadzic sie musimy bo obecne mieszkanie wlasciciel sprzedaje, szkoda gadac :baffled:

zazdroszcze wam spotkanka mikolajkowego :zawstydzona/y: moja mama zadzwonila jakie to ksiazeczki fajne Krysi kupila na gwiazdke, az mnie D swedzi zeby jechac do PL

mala-gorzatka ja nie wiem ile moja jadla przez pierwsze dni, ale przybierala ponad 50 gram dziennie, pobila rekord wszechczasow tym :szok: widac roznie dzieci jedza, moze lepiej ze sie zainteresowali niz mieli by przeoczyc jakis problem

justyna.w moj to odwrotnie, powiedzial ze musimy jechac bo on zwariuje, ale racja ze sporo kasiory idzie na te wyjazdy

katarzyna_s najwazniejsze zeby sie wyleczyc, nie wazne samemu czy z pomoca

dobra musze konczyc bo program czeka :nerd: wracam do tkzw klepania

Do góry