reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin - ja wlasnie tez nie moge wyjsc z podziwu jak ten czas szybko leci,
gratulacje dla twojej Natalki nowych umiejetnosci hehe czytanie ksiazki i noszenie plecaka jako torebki musi slodko wygladac:-D:-D:-D

reklama
nafina-dzięki twoja mała też cudna a koszulka rewelacjyna:tak::tak::tak:co do usypiania małej to umnie jest dokładnie tek samo:-)jak mam ja na reku to spi aż chrapie a tylko chce ją odłożyć do łóżeczka o oczy ma odrazu otwarte:szok::szok:chociaż czasmi podstepem uda mi sie ją odłożyć:tak::-D
sto lat dla twojej pieknosci niech rosnie zdrowa i radosna:-):-)
maxim-to super ze wakacje udane aż miło czytać jaka jesteś szczęśliwa:-):-) my do polski to dopiero na wielkanoc pojedziemy z powodu paszportu niestety:-:)-(
katarzyna_s- aniołek z niej to jak spi:tak::tak: a normalnie to mała terrorystka:-):-) swoim donosnym płaczem stawia wszystkich na bacznosc:-):-)

wiesz moja mala miala wlasnie 4m-cy jak pierwszy raz leciala i powiemci,przespala caly lot,czasmi maluszko moga sie wystaszyc,ale bedzie przy to przy cycu,podczas startu,ladowania go podaj to na prwno sie uspokoi i uszka sie nie bede zatykac,wiec ,ze to strach,ale on ma tylko duze oczy poradzisz sobie,a rybka dobrze go zniesie.teraz lecialam i powiec ci maluszke by pyci moze 2-3m-cy i tylko ciutke przy starcie plakal,bedzie dobrze,a kiedy lecicie?

Cezść Dziewczyny
Co u nas? A tak samo to co zawsze. Olka chyba zaczęła ząbokwac bo nie spała przez cztery noce dobrze ciagle sie budział, w dzien miala problem z dżemką. Dopiero od dwóch dni powolutku sie normuje. Mnie dopadły jakies pryszcze/plamy na dłoniach, najpierw pęcherze teraz zostały kropki-bylam u lekarza to podejrzewa świerzb:eek::confused: tylko nie wiem skąd, przecierz a g....em sie nie bije-no nic zobaczymy co z tego będzie. Łukasz w szkole a juz nie dlugo przewra, oj jak będzie dobrze. Zwłaszcza w takie dni jak dzis po prostu niechce sie wstawać nawet moj luby mial problem z wstawaniem do pracy.
Co do pracy ja na razie nie szukam, życie mnie nie zmusza żebym do niej poszła, czekam kiedy Ola podrośnie wtedy sobie coś poszukam.
We czwartek mamy spotaknie a ambasadzie na paszport pięcioletni, więc zobaczymy jak to pojdzie??

Maxin gratualcje udannych wakacji, dobrze sobie odpoczeliście i nacieszyliście sobą, w koncu tata się nigdzie nie spieszył, niezle postepy i jeszcze nie raz cie zadziwy-gratulacje

katarzyna_s ja mam to samo tez kazdy chce nas zobaczyc i wszedzie trzeba pojezdzic, choc bylismy dopiro pare razy w polsce ale tak jest za kazdym razem wiec tez dajemy se siana i teraz chcemy w koncu pojechac na wakacje a nie na jazdy po polsce
nafia natalka bomba i gratulacje cztrerech m-cy:-)

olcia duzo zdrowka dla Bencia

pinka25 twoja mala jest urocza, szłodka:-), jak szybko mila ten czas a nie tak dawno sie urodzial

knw tez witam cie z kawa, czasami to wipijam ich za duzo ze sie przyzwyczjam:-D
maggusiu zrobisz jak bedziesz uwazala, kazdy da ci swoje uwagi a ty wez to co lepsze dla ciecie i Brianka

Wow dawno tak dlugiego posta nie pisalam, no coz w kocu trza bylo
Pozdrowienia dla reszty mamusiek i caluski dla dzieciaczkow;-):-):-)

Pinka kochan ja to juz nie mowie o waszej myszce,sliczna pannica i jak sie juz zmienila,a fryzurke ma czad:-D;-)jak twoje samopoczucie???
z uspypianie
u nas bylo identycznie,ale ja to lubilam,walczylam z tym dopiero jak miala 5m-cy:-Dtrzeba wykorzystac ten czas,bo potem brakuje takich chwil,ja czasmi chce wziasc natke i tak przytulic jak niemowlaka ,ale jest juz za dluga i sie nie miesci :-D:happy::-Da takie to bylo fajne,ale teraz przytula sie sam i zupelnie inne sa odczucie,cudowne,dzieci sa kochne;-)

anulka nio naskrobalas tego:-Djuz niedlugo ferie,laba laba,a jak twoje prawko,ruzylo sie cos,ja postanowialm ostaro sie do tego zabrac moze sie uda na nowyc nork miec juz parko,byla byma mega zadowolona,choc wciaz mam stracha niewiem czemu.A swiezb od czego hmmm.............???przepisali ci cos na to?dobrze ze Ola juz lepiej sypia,wymeczyliscie sie troche

ale sie rozpialam co:-D:szok::happy:wykorzytsuje czas bo maluch wciqaz spia,mylam,ze G wstala,ale zasnol znowu,pogoda................

Maggusia dawaj fot fryzurki,bo czytam ze juz sie obciealas a fotoska nie ma:no:

olcia jak Bengie,a jak tyko skarbie sie czujesz co u was???

a gdzie buziaczek sie chowa,jak Blania??Slub juz tuz tuz???!!!

ooooooo chyba juz czas na mnie

mykam pa ktos sie budzi:tak::tak::tak:

glitter-bling_10_09_2007_05_17_53_36362.gif
Witam mamusie!!!
Pogoda dzisiaj do mega bani, pada i pada chyba dzionek spedzimy w domciu bo jak narazie nie zanosi sie na poprawe chociaz tutaj nigdy nic nie wiadomo z ta pogoda.
MAXIN super ze wrocilas no i najwazniejsze ze wakacje byly udane, z rodzinka masz racje, raz jezdzimy my raz oni przyjezdzaja, przeciez mamy ta sama droge :tak:. No i rzecz jasna gratulaski dla Natalinki tyle nowych umiejetnosci w tak krotkim czasie.
NAFNIA najlepszego dla kruszynki, 4 miesiace, ale ten czas leci!!
PINKA nie narzekaj na corcie, slodka jest !!!!

A resztya kobitek gdzie sie ukrywa. Lece zrobic druga kawke bo cos padam.

reklama
A ja siadam... jest po 13 a ja nadal mam nie dopita poranna kawe hehehe nie mowiac o tym zeby cos zjesc. I jak tu nie chudnac :-D

PINKA - tak jakbym cie skad znala kobietko :-) to zdjecie :-) Mala jest slodka :-) Moja od jakiego s czasu nazywal TULULULU bo lubi sie poprzytulac albo MAMUSI TRZECIA PIERS bo koniecznie musi jej glowa lezec miedzy moimi piersiami :-D

Maxin - witam, fantastycznie ze wakacje mialas super, Bravo dla Natalci; musi was rozpierac rados i duma z corci. Powiem ci szczerze ze jestem tu ponad 3 latka , do Polski latam 2-3 razy na rok i dwa pierwsze moje pobyty w Polsce byly takie ze ja latalam po rodzince i odowiedzalm, bo kazdy PRZYJDZ PRZYJDZ, ale nic z tym wakcji nigdy nie mialam bo caly czas z jezykiem po ludziach ze tak powiem. I od tamtego czasu zlalam to totalnie, powiedzialam sobie ze w koncu jade wypoczac a nie jak latawica latac po chalupach, zreszta komus jest swobodniej do mnie zajrzec niz ja mam wszytskich oblatywac !!! I teraz juz nie chodze :-)

Nafnia - a jak przyspieszylas ten paszport, bo szczerze powiem ze nie widzialam posta w ktorym o tym pisalas :-(

A my do Polski wybieramy sie w pol stycznia. Wizyte na zlozenie wniosku w konsulacie mamy na 12 grudnia i powiedziano mi ze na paszport bede czekac max TYDZIEN, czy to prawda dziewczyny ? Ja myslalam ze miesiac :szok: Z checia pojechalibysmy na swieta bo moj tato zjedzie tez z pracy (a pracuje w Holandii) na swieta ale ceny biletow sa zawrotne :wściekła/y: Szlag mnie trafia bo chcialabym zeby zobaczyl swoja wnusie ale chyba sie miniemy buuuuu bo on w pol stycznia wraca do Holandii buuuu
Z checia bym poleciala wczesniej np na samym poczatku grudnia- ceny niebyly takie zawrotne - ale nie bedziemy miec dla niuni paszportu :-(
A co myslicie o podrozy z 4 miesieczym dzieckiem samochodem do Polski ????
Wszyscy znajomi mi sie dziwia ze ja chce leciec samolotem,a moj bedzie jechal samochodem...ze powinnam z dzieckiem jechac smochodem, ze bedzie spalo i wogole. Ale mi sie wydaje ze to za dluga podroz dla maluszka. Z drugiej strony to bylaby jedyna szansa zebysmy sie zobaczyli z dziadkiem :-(

ehhh kawka dopita :-)

Do góry