reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczeta moje kochane....mam przykra wiadomosc:wlasnie probowalam sie dostac na stronke dotyczaca thebluekangaroo i wyczytalam,ze lokal zostal zamkniety.jakby co podaje linka gdzie to mozna przeczytac: Blue Kangaroo London - Restaurant Review and Information , wiec chyba pozostaje szukac innego lokum:sorry::sorry::sorry:
a tatusiow zabieracie zeby za dzieciaczkami biegali,czy maja laby w domu miec?

niunka19-82 : ja duuuuzo w ciazy przytylam i Nika ma ponad roczek a mi zostalo ok 5kg jeszcze do zrzucenia:zawstydzona/y::wściekła/y:ale w sumie schudlam juz....15kg:-):-):-) ale znam Twoj bol.mialam cesarke i nie moglam robic brzuszkow i wogole musialam sie oszczedzac jesli chodzi o cwiczenia i nie bardzo sie tego sluchalam i mi sie blizna paprala a z glupoty i tak cwiczylam po kryjomu,bo mezus krzyczal jak widzial ze kombinuje,hehe...
wiem jak to ciazy!pozniej wzielam sie za diety,nie pilam nic procz wody i spacerowalam duuuuuuuuuuuuuuuuuuzzo!!!!nadal walcze z pozostalymi kilogramami bo jakas nieforemna jestem:no::wściekła/y::sorry:

anulka99 : jesli moge spytac to ile tutaj za prawko sie daje?tak z wszystkim juz,tj jazdami itp...bo moj maz sie ma zamiar wybrac,tzn ja go namawiam...
gratuluje zdania egzaminu!!!ja z jazdami bym chyba nie dala rady!nawet nie wiem gdzie gaz a gdzie hamulec!!
a co do dloni to ci lekarze tu to zawsze jak sobie cos wymysla to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac!!!moze uczuleniowe to jest,co?moze nowy plyn do sprzatania albo cos?

olcia23: ja tam cie rozumiem i popieram!!!hehe...ja bez kawy dnia nie zaczynam a jak juz tak sie stanie to z drogi mi lepiej zejsc....kawosz pelna geba:-)
to musi byc takie pocieszne jak dzieciatko zaczyna juz po swojemu mowic i mieszac slowka:-D:-)juz nie moge sie tego doczekac!!!

znowu mialysmy dzien niejadka dzis i jakos nie udalo mi sie zachecic Weroniki do zjedzenia niczego poza paroweczkami i jogurtami!!!:no::no::no::no:wypila rano mleczko i pozniej juz wybrzydzala...ja juz nie mam na Nia sil!slyszalam o witaminkach dla takich dzieciaczkow na pobudzenie apetytu...moze ktoras z Was cos wiecej z praktyki mi o nich powie,co?musze cos wykombinowac bo mala wazy 8.600!to troszke malo,a poza tym nie tyje prawie bo juz dluzszy czas mniej/wiecej tyle ma:no::no::no:moja mama mowi ze ja tez tak mialam ale jakos mnie to nie pociesza...:no::sorry::sorry:

reklama
Katarzynka- s

widze ze twoja corcia naprawde malo wazy, to moj Szymek ma 2 miesiace i ma juz 6200, nie mam pojecia co robic w takich sytuacjach wiec ci nic nie poradze:zawstydzona/y:,

a co do mojej wagi to mam nadzije ze schydne szybciej niz w rok, musze mam slub. A diety nie moge stosowac zadnej , bo karmie piersia, wiec pozostaje cierpliwie czekac i cwiczyc. papa

witam dziewczyny z poranna kawka
no coz dzis pobilam rekordy wstawania i czegokolwiek, a na do datek przeze mnie moj P. spaoznil sie do pracy i ja oberwalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

katarzyna_s co do prawka to co z kosztow to narazie placilam za egzamin £28.90 a slyszalam ze godz. jazdy kosztuje £20 i sa promocje ze jak wykupisz za jednym zamachem to sa rabaty 10%. Na razie nie wykupuje jazd gdyz bede sie uczyc z mazem a jak naucze sie dobrze jezdzic to wtedy wezme jazdy aby dobrze sie przygotowac do egzaminu. Test z jazdy zdac masz czas do dwoch lat od daty zdania teorii iwec jest jak sie nauczyc:-)

niunka1982 a sie martwilam tak samo jak i o lukasza i o olke, ale wiem jedno jak zaczynaj sie ruszac potrzenuja mniej i sami spadaj z wagi wiec nie ma obawy, a oprzecie karmisz piersia no to wyglada ze mu to pasuje, ewentulanie wprowadz przerwy ok. co 3 miedzy posilkami i podawaj mu wode/herbatke do picia. tylko ze nie ma tez co porownywac wagi chlopcow do dziewczynek i mniej wiecej patrz na siatke centylowa ktora mozesz znalesc w ksiazece Szymka

Okej spadam sie szykowac z dzieciakami do szkoly, pozniej wpadne, milego dnia.:tak::-):-)

Witamy serdecznie!!!
Wstalysmy dzis o 6:30,czyli godzinke pozniej niz zwykle,wiec mamy dobry humorek obie:-):-):-)
Chyba wiekszosc z Was jeszcze smacznie spi,bo tak cichutko tu:tak::tak::tak:....
Musze doprowdzic sie do ogolnego ladu,hehe,bo ok 10 ma tesciowa przyjechac:-(wczoraj tez byla i jak zwykle mnie wkurzyla,ajajaj....To taka kobitka co sie za wiecznie mlodziutka uwaza,no i nie byloby w tym nic zlego oprocz faktu,ze odzywki i zachowanie stara sie nasladowac po 16'letnich dziewczynach!oj,jak to wkurza!!!!:wściekła/y:ale,nie wazne...,kilka glebszych(oddechow tylko:-D)i bedzie ok.

niunka 19-82 : no w sumie malo wazy ale z drugiej strony jednak jakby patrzec na siatki w ksiazeczce to powinna tak mniej/wiecej wazyc,bo urodzila sie tez chudziutka bo miala tylko 2950:tak:...martwi mnie tyko,ze nie chce cos ostatnio prawie wogole tyc.moze to dlatego ze zaczela chodzic,szaleje bardziej i nawet jak siedzi w miejscu to skacze,probuje tanczyc itp....sama nie wiem. a u chlopcow to tez w sumie inaczej to zupelnie wyglada...zawsze sa wieksi:-)

anulka99: no to wyglada to niezle!!!!wczoraj mezulek powiedzial,ze jakos w weekend skoczymy sie zapisac na prawko:confused:ciekawe ile zwierzatek na drogach ucierpi:laugh2:

Ale ja sie rozpisuje oststnio,pochamuje sie,obiecuje!!!!!!
Aha!Dziewczyny 19-21/10 w Earls Court sa targi dla dzieciaczkow+zabawy+playground itp,nawet jedzonko i pieluszki sa za free od sponsorow:-D:tak:...wybiera sie ktoras z Was moze?

hello babeczki ja tylko na minutke bo kupa prania dziś:sorry::sorry: a pogoda ładna to trzeba wykorzystac:-):-)
katarzyna s-wagą małej sie nie przejmuj większosc dzieci tak ma:-):-)przyjdzie czas to bedzie jadła wiecej to ze teraz tak je no cóż najwyrazniej nie potrzebuje wiecej:tak::tak:a moze chce byc modelka i juz teraz dba o linie:-D:-Dtakze spoko nic na siłe z badań wynika że z reguły babeczki to sa niejadki do wieku przedszkolnego:-):-) buziaki dla córeczki o cioteczki i Wikuni tez małego niejadka:-D:-)

ok lece zajrze pózniej

dziewczeta moje kochane....mam przykra wiadomosc:wlasnie probowalam sie dostac na stronke dotyczaca thebluekangaroo i wyczytalam,ze lokal zostal zamkniety.jakby co podaje linka gdzie to mozna przeczytac: Blue Kangaroo London - Restaurant Review and Information , wiec chyba pozostaje szukac innego lokum:sorry::sorry::sorry:
a tatusiow zabieracie zeby za dzieciaczkami biegali,czy maja laby w domu miec?

niunka19-82 : ja duuuuzo w ciazy przytylam i Nika ma ponad roczek a mi zostalo ok 5kg jeszcze do zrzucenia:zawstydzona/y::wściekła/y:ale w sumie schudlam juz....15kg:-):-):-) ale znam Twoj bol.mialam cesarke i nie moglam robic brzuszkow i wogole musialam sie oszczedzac jesli chodzi o cwiczenia i nie bardzo sie tego sluchalam i mi sie blizna paprala a z glupoty i tak cwiczylam po kryjomu,bo mezus krzyczal jak widzial ze kombinuje,hehe...
wiem jak to ciazy!pozniej wzielam sie za diety,nie pilam nic procz wody i spacerowalam duuuuuuuuuuuuuuuuuuzzo!!!!nadal walcze z pozostalymi kilogramami bo jakas nieforemna jestem:no::wściekła/y::sorry:

anulka99 : jesli moge spytac to ile tutaj za prawko sie daje?tak z wszystkim juz,tj jazdami itp...bo moj maz sie ma zamiar wybrac,tzn ja go namawiam...
gratuluje zdania egzaminu!!!ja z jazdami bym chyba nie dala rady!nawet nie wiem gdzie gaz a gdzie hamulec!!
a co do dloni to ci lekarze tu to zawsze jak sobie cos wymysla to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac!!!moze uczuleniowe to jest,co?moze nowy plyn do sprzatania albo cos?

olcia23: ja tam cie rozumiem i popieram!!!hehe...ja bez kawy dnia nie zaczynam a jak juz tak sie stanie to z drogi mi lepiej zejsc....kawosz pelna geba:-)
to musi byc takie pocieszne jak dzieciatko zaczyna juz po swojemu mowic i mieszac slowka:-D:-)juz nie moge sie tego doczekac!!!

znowu mialysmy dzien niejadka dzis i jakos nie udalo mi sie zachecic Weroniki do zjedzenia niczego poza paroweczkami i jogurtami!!!:no::no::no::no:wypila rano mleczko i pozniej juz wybrzydzala...ja juz nie mam na Nia sil!slyszalam o witaminkach dla takich dzieciaczkow na pobudzenie apetytu...moze ktoras z Was cos wiecej z praktyki mi o nich powie,co?musze cos wykombinowac bo mala wazy 8.600!to troszke malo,a poza tym nie tyje prawie bo juz dluzszy czas mniej/wiecej tyle ma:no::no::no:moja mama mowi ze ja tez tak mialam ale jakos mnie to nie pociesza...:no::sorry::sorry:
Katarzyna_s-z tematem kawka sie zgadzam!!!
A jesli chodzi o niejadkow to tez mialam mega problem z Benusiem odkad odstawilam go od piersi,
Wiem ze podawalam mu "multi sanostol" i pomagal .
A z tego co wiem zw`roc uwae` na to co [pije bo jesli soki to to moze byc przyczyna ze jest syta sprobuj z woda,a to prawda ze dziecko je ile potrzebuje w zadkich sytacjach jest na cos chore.
Mowie tak bo tez sie martwilam ze Benus malo je ale weszlam tutaj na temat niejadki i jedna dziewczyna napisala ze jej synek potrafi zjesc jednego actimela dziennie tygodniami,albo nie jesc wcale 3 dni!!!!
Stwierdzilam wtedy ze moj maly je dobrze;-)

Witam,
ale mnie tudługo nie było, do nadrobienia mam duuuużżooooo...złośliwość rzeczy martwych nie pozwoliła mi tu zaglądać :-:)tak:. Mam nadzieje że nic się już nie wydarzy :confused:. Widze że ruszył temat spotkanka, SUPER! , choć są problemy z wykąbinowaniem miejsca mam nadzieje że się uda, niestety nie włanczam sie w dyskusje o miejscu bo nie znam rzadnego :zawstydzona/y::-(, ale na spotkanko na pewno przyjade :-).
A co u nas , hmm. Dość spokojnie, malutki śmieje się już głośno, nie ma to jak zobaczyć i usłyszeć śmiech swojej pociechy. Ogólnie to zrobił się z niego śmieszek, potrafi przebudzić się o 12.00 w nocy i się śmiać, gaworzyć , powykręcać na boki i zasypia:shocked2:. A gdy razem się bawimy kilka razy już ściągnął mi kolczyki, szarpie za włosy, ale to nic, to nie równa się z jego szczypaniem, najbardziej to lubi po piersiach i szyi, ała... No cóż jeszcze wiele ciekawych rzeczy przede mną:laugh2:.

Ide zrobić sobie kawusie i troche poczytam co tam u Was.

pa

WITAM :-), u nas dzis ponuro i marudno , synek dopiero co zasnol , mam nadzieje ze sie wyspi i nie bedzie dalej marudzil. Te angielskie pogody go wykanczaja, zreszta mnie tez.

katarzynka - no to wiele wyjasnia , jak mala zaczela chodzic , to i wiecej ruchu ma teraz i pewnie waga juz tak szybko nie bedzie rosla. Ponoc najbardziej dzieci rosna i przybieraja na wadze do roku , potem niby jakos sie to normuje i stopniowo sie przybiera.

Dziewczyny wie moze ktoras jak sie w angli mowi na taki pas po sciagajacy po ciazy??????????????????????????????????????

spongebobwednesday.gif
Witam kobietki, widze ze nie tylko ja bez kawki sie obejsc nie moge :-D:-D. Cichutko dzisiaj ale pewnie pozniej sie rozkreci.
NIUNKA ale masz slodziaka na avatarku. Szymus ma super usmiech.
Jak ci nie potrzebne kilogramy, to mozesz mi oddac troche, bo ja schudlam az za bardzo :-(.
KATARZYNA_S no to masz wyluzowana tesciowke, ale masz racje, tak najlepiej, kilka glebszych wdechow i bedzie OK ;-).
OLCIA a skad ci sie przypisik nad avaatem "NOWA" wzial, to ty nowa jestes?? :laugh2::laugh2:

A jak reszta kobietek, co tam u was, jak nastroje ??

reklama
Do góry