reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosieńko-jak czytam twoje posty to jak bym o swoim dziecku czytała:-):-)
moja mała ma dokładnie to samo przez cały dzień nie spi to zleży czasami jest grzeczna ale rzadko sie jej to zdarza:tak::tak:ogólnie jak ja nosze to jest ok a jak tylko odłoże do łóżeczka to afera jest niesamowita:wściekła/y::wściekła/y: ze uspokoic jej nie moge:no::no: a noc przesypia bez problemu:tak:

w ciągu dnia mam rece jak małpa do samej ziemi:-):-) w nocy sie troszke regenrują:tak::-D

czasami to juz mam takiego nerwa bo cały dzien siedze z nią sama i nic nie moge zrobic bo jak ja na chwile zostawie to już ryk:shocked2::shocked2:

ohhhhhhhhhhhh,,,,,,,,,,,,,te nasze dzieciaki już nami rzadza a co dopiero dalej:confused::confused:
agnieszko1-tak dokladnie rodziłam 5 tygodni temu :-)w ciazy nosiłam rozmiar 14 a teraz to juz 10 jest mi za duża:tak::tak:ha ha jeszcze sie okaże ze do 8 rozmiaru dojde hi hi

buziaczku-wkleje foteczki wkleje:-):-) tego małego urwisa:-):tak: jak Blania dzis sie czuje?

witam serdecznie wszystkie nowe mamy na forum:-) niestety wybaczcie ze nie odpisze wszystkim ale czasu brak:-):tak: mała mnie terroryzuje:tak::tak:

a jeszcze brzuni mnie boli czy to możliwe ze na @:confused:

ok pozrawiam serdecznie pa pa

reklama
Dzien dobry kochane!
pisze do was od 7 i jakos nie dam rady chyba dzis jakos rozwinac mysli , bo moj maly pelzaczek jesttak szybki ze wystarczy ze sie odwroce a on juz jest np kolo kosza wiklinowego albo kolo komody interesuje go wszystko co jest powiazane z drewnem :/ a ze mam bardzo male mieszkanko tak ze najlepien jak bym trzymala go na szelkach:D ,
Agnieszko - jakich tych kremow na rozstepy stosujesz i stosowalas? bo niestety tez mam rozstepy gdyz przytylam bedac wciazy 30 kilo plus 3 kilo pod sam koniec ( zatrucie ciazowe) mam na calym brzuchu udach pupie i nawet lydkach paskudne zebrowate slady:) a stostowalam mase kosmetykow w trakcie ciazy jak i po i nie widze zadnych rezultatow...:(

Asix ja polecam ci wybrac sie na carboota- to jest targ gdzie wysprzedaja ludzie swoej zeczy :) mozesz tam od ciuszkow , poscieli kocykow mebelek ...... praktycznie wszystko tam mozesz dostac ( a tak osobiscie to polecam koszyk wiklinowy lub spacerowke na mierwsze okresy - kregoslup tak nie boli od podnoszenia kruszyny) a potem to wybierzesz sobie spokojnie do wymiarow maluszka lozeczko ( ja kupilam za male co sie okazalo po urodzeniu Krzysia) , widzialam tez w primarku ciekawe wyprawki za okolo 10 f polecam jak masz jakies pytania to pytaj ;)
ok moj rozrabiak dorwal sie do nogi od stolu..!!

PINKA- Ucaluj Wiktorie ode mnie:) , brzuszek boli bo wszysto musi dojsc do siebie:) mnie pobolewa do tej pory ;) , a co do kruszyny to moze kolki sie zaczynaja? masuj jej brzuszek i kladz ja na brzuszku , a jak na raczkoch to polecam huste do noszenia albo nosidelko:) rece odpoczna i bedziesz mogla w domu cos porobic :)

Dziewczyny czy u waszych kruszyn slychac trzeszczace i przeskakujace kostki w stawach? Bylam z Krzysiem u lekarza ale tu powiedzieli to co zawze:" normalne" w pl zrobilam przeswietlenie i wszystko ok wyszlo , ale ja nie widze wogole poprawy moze wiecie co w takiej slytuacji robic??
pozdrawiam - ide szykowac obiad bo Krzysio spi;)

Hej laseczki.
Popijam kawke i zajadam sie muffinami, ktore z reszta sama upieklam:-D
Moje dziecie zamienilo pokoj w istne pobojowisko!!!

knw- moze synek ma malo substancji slizkich w kolankach. Podawaj mu wiecej zelatyny, a to w zelkach dla dzieci, albo rob kisiel badz galaretke. Na pewno pomoze :-)

Kurcze, nie mam jakos weny do pisania, zaraz chyba zasne. Moze skrobne cos pozniej.
Buziaki!!!!!!!!!!!!!!

32081907022629.gif
NA poczateczku witam nowe mamuski BNOW, ASIX, KASIA23, KATARZYNA_S, KNW no i MISKE T .
Witamy i zapraszamy czesciej.
Te z Londynu skad blizej jestescie? Moze ktoras blisko nas?:happy:
Jak by ktoras byla chetna na lezaczek dla dziecka, taki zwykly bez zadnych bajerow, to sie polecam, oddam oczywiscie za darmo, wystaczy jakos go odebrac. Jak ktoras chetna piszcie na priva albo na GG :tak::happy::tak:.

MALA-GORZATKO ja tez juz mam dosyc Londynu, ale niestety jeszcze jakies pol roku musimy sie przemeczyc, tylko zmienimy mieszkanie, chcemy mieszkac sami, bo mieszkamy z bratem mojego i jego dziewczyna, a ja chce juz sama. A pozniej do Szkocji !!!!!!
JUSTYS my to pewnie do juterka :tak:.
MISKA sto latek dla Leosia z okazji skonczenia roczku .
KASIA23 nic sie nie martw ja tez nic nie wiedzialam na temat macierzynstwa a dalam rade, instynkt dziala i to lepiej niz sadzilam :-D:-D.
ASIX gdzie to pomieszkujesz w tym LOndynku??

Nic uciekam bo moje malenstwo chore i znowu ma goraczke 39,1 jak narazie, trzeba mu zbic.
Pozdrawiam i zycze zdrowka waszym pociechom.

1082807014222.gif
IVONEK nie wiem gdzie ty sie podziewasz ale moze przeczytasz. Sorki tylko ze spoznione :zawstydzona/y:
W Twoim dniu życze Ci samych pięknych,
mądrych chwil, dużo słońca w Twoim oknie,
niech Twe serce na deszczu nie zmoknie,
cudownych przyjaciół i wspaniałych dni!

Czesc Wam
Knw ja w czasie ciazy i po stosowalam kremy na rozstepy dla mam .,kobiet w ciazy i powoli schodzilo a pozniej to uzywalam kremow roznych min.Eveline Cosmetics itd.wiecej nie pamietam a od jakiegos roku uzywam kremow na rozstepy i celulit z Avonu bo jestem konsultantka i sa naprawde dobre Polecam je ,jakby co to prosze do mnie zawsze bedzie taniej .
Justyna zycze twojemu synkowi zeby szybko ta goraczka mu przeszla ,chyba zabki mu wychodza, tak. Czytalam ze za polroku przeprowadzasz sie do Szkocji to chyba jest tu w Angli o ile sie nie myle ,nic dziwnego ze masz juz dosc tego Londynu ,bylam tam raz .Pelno ludzi w metrach i na ulicach ,halas tloczno wszedzie bo ludzie ciagle sie gdzies spiesza ,Ja bym nie mogla mieszkac w tak duzym miescie ,mimo ze wszystko jest ,mnostwo sklepow polskich itd jest w czym wybierac ale nie czulabym sie tam dobrze ,wole male miasta i w takim wlasnie mieszkam i czuje sie tutaj dobrze .My tez niedlugo przeprowadzamy sie do innego mieszkania ktore kupujemy .
Buziaczek co tam u ciebie ,wszystko dobrze .
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY PA

hej dziewczyny ja tylko na momencik!Mam @ i umieram!:wściekła/y:
Buziaczku-szkoda ze nie zagadalas ,strasznie przepraszam ze cie nie zauwazylam...
Justynko170979-m nadzieje ze twoj skarb lepiej sie czuje ucaloj go od cioci!
Witam nowe dziewczyny !Ale was duzo super !:-D
Piszcie!!!
Pozdrawiam wszystkich i spadam bo .......mam dosc
pa

No witam,podchodzilam dzis juz dwa razy do pisania i moja corcia za kazdym razem wylaczala mi stronke:tak::-(
My mieszkamy na Greenford od jakis 3 miesiecy,bo wczesniej przez ok 2 lata mieszkalismy razem z tesciami i teraz ciesze sie swoboda i jestem szczesliwa,hehe:-DOgolnie fajnie tu jest,ale niestety mamy tu mala Polske i to bardzo pijana, niewychowana,nietolerancyjna i tak moznaby bez konca....Nasi rodacy w tej dzielnicy ogolnie chyba maja w planie przeniesc do Anglii chamstwo i beznadzieje,no ale coz...:shocked2::-:)baffled:
Moze jakas mamcia jest tu z oklic gdzies,he?bo jakos smutno mi tak samej na spacery chodzic:-(

Justyna170979 - zycze szybciutkiego powrotu do zdrowia Twojemu szkrabowi!!!!!!!Moja Nika jeszcze nie byla chora i nie wiem jak zareaguje na ten pierwszy raz:confused: narazie to ja jakas polamana tylko chodze,ale cora trzyma sie mocno:happy:

knw - ja w ciazy podobnie mialam :25kg wiecej:zawstydzona/y:no i rozstepow masa i mimo regularnego wsmarowywania wszystkich mozliwych mazidel,uda mam po prostu okropne!!!ciesze sie tylko ze na brzuchu jakos mi nie wyszly....no ale najgorzej to piersi ucierpialy,bo mleka to jak dojna krowka mialam;-):-Dtragedia!!!!!!!!!!jak znajdziesz jakis kosmetyk-cud to dawaj znac od razu!!!

Kasia23 - nie boj sie niczego,ja przed ciaza nawet nigdy nie mialam malego dziecka na rekach!!!pieluszka to byl kosmos!hehee:sorry2:to przyjdzie samo,zobaczysz....moj lekarz powiedzial mi,ze najlepiej kupic jakis podrecznik,taki ktory uwazasz za najbardziej wartosciowy i trzymac sie tylko tego,bo milion zrodel opisuje jedna sytuacje na milion sposobow i mozna juz samemu zwariowac....naprawde polecam Ci to samo.mialam od poczatku(i dalsze czesci nadal ciagle dokupuje) 'pierwszy rok zycia dziecka'(tu masz link: http://www.mareno.pl/prod/MIDN/83-7301-660-0

Pinka25 - jak Ty tego dokonalas,ze tak ladnie schudlas?!super!!!:tak::tak:ja jakos kurcze na wiecznej diecie,moja cora daje mi popalic,ze hej kazdego dnia i waga stoi praktycznie w miejscu:baffled::dry::confused:duzo juz zrzucilam,ale ostatnie pare kilogramow stanelo wryte i nie moge sie balastu pozbyc!!!

Weroniczka zasnela dzis ladnie zaraz po wypiciu mleczka,a ja sobie gram...Dzis dalam Jej sloiczek jarzynek z jagniecina Gerbera,taki na wiek 5miesiecy,bo pomyslalam ze moze to wina zabkowania i .....zjadla caly sloiczek i jeszcze jogurcik!!!!:-):-):-):-)no i okazalo sie ze wyszla Jej dolna dwojeczka,ale narazie tylko jedna...to juz 9'ty zabek:tak::tak:
Aha...wyobrazcie sobie,ze mezus poszedl rano po zakupy i wrocil z roza dla mnie i cos a'la gozdzikiem dla Weronisi:szok::-)No plusow nalapal,hehe....:tak::-D
calusy wielkie i milej nocki zycze mamom i dzieciaczkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
witajcie, własnie siedzę sobie sama, czekam na mojego M , który niestety jeszcze remontuje nasz domek, nie mogę mu pomóc, bo mama pojechała:-( i nie ma kto przypilnować Karolisi:sorry:. Zaraz zabieram sie za jakies sprzątanko :szok: i kolacyjkę

Witam nowe mamusie:happy:, tak dużo nas jest, ze nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać :no:, moze z czasem mi się uda :-D

Ivonek gdzie Ty się podziewasz, też chciałam Ci złożyc życzenia urodzinkowe ( spóźnone ale szczere;-)), mam nadzieje, ze tutaj jeszcze zaglądasz:confused:

Justyna170979 życzę dużo zdrówka dla maluszka:tak:

Katarzyna s czy Ty już przypadkiem kiedyś do nas nie zaglądałaś, coś mi się tak kojarzy ze Cię skąś znam:confused:, a moze mi się cos pomyliło:happy:

Olcia no to witam w klubie, ja też dzisiaj umieram :no:,

Agnieszka gratuluję mieszkanka, kiedy przeprowadzka?:happy:

Mala-gorzatka suszarka:laugh2:, skąd ja to znam:happy:, nasza mała też się często uspakajała przy suszarce, a czasem mikser też działał usypiająco

Maggusia i jak tam Twoja fryzurka, masz juz:confused:, mam nadzieje, że się nam pochwalisz:tak:

no nic spadam i życzę miłej nocki :-)

Do góry