reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamusie!!!!!!
Gdzie sie chowacie dzisiaj??
Moje dziecie zasnelo, mam chwilke dla siebie. Kurcze, ale ta pogoda mnie przymula. Wypilam juz kawe, pije Red Bulla i moglabym zasnac.:baffled: Na uszach mam sluchawki, pisze i podryguje w rytm muzyki i probuje sie rozruszac:-D

Witam nowe mamy na forum !!!!!!!
Katarzyna_S- mozliwe ze mala ma taka urode. Moj Adrian tez nie wazy duzo, moim zdaniem powinien wazyc wiecej. Ale mam swiadomosc ze jak stary, i niczego mu nie brakuje. Skonczyl roczek 16-stego i wazy 10,2 kg. A te siatki centylowe nie zawsze sie sprawdzaja.....:-)

Justys- mam nadzieje ze Alex ma sie lepiej. Daj znac jak sie czuje :-)

Maggusiu- glowa do gory, czasem praca sama nas znajduje :-) Jakbys pracowala u tej baby, to moze bys tylko narzekala, i byla niezadowolona. A tak problem sam sie rozwiazal:-)

Agnes- nie dziwie sie ze remont Was wykancza. My tez odnawiamy dom, jakos ludzie tutaj nie dbaja tak o swoje mieszkanka, dziwie sie.... My juz konczymy pomalu, a Wam zycze duuuuuzo sily i wytrwalosci. Na pewno efekt koncowy bedzie tego wart !!!!!!:-)

Pinka- pewnie kazda z nas nabawila sie rozstepow po ciazy. Ja tez tak mialam, ze jak schudlam to wylazly wszystkie. A pozbyc sie raczej ich nie da, trzeba je polubic :baffled:;-)

Buziaczek- moj maz tez nie da sie wyciagnac na impreze, jedynie co to domowka. Jak masz z kim isc, to wyrwij sie na chwilke. Choc pewnie bedziesz jak na szpilkach, myslala o swojej niuni i co Twoj w tym czasie robi :confused::-)

Olis- oby operacja sie udala i Twoj szybko wrocil do zdrowia !!!!:-)

Olcia- jak Benus?? Przybiera na wadze?? Bo wiem ze sie martwilas:-)

Mala-gorzatko- moj Adrian juz taki duzy, a ja nadal jak cos to latam z termometrem:-) Moj maz nie ma slow na to. Ale coz, my matki tak juz mamy !!!

reklama
Cześć DZziewczyny! nie pisałam chyba 2-3 mc, ale nie miałąm zbytnio i czasu i dostępu do netu, obecnie jestem z synkiem w Polsce, nawet miesiąć tu pracowałam, chcieliśmy zjechac do Polski, ale się plany zmieniły, juz nie pracuję, (mój mąz cały czas w U.K. ) będe tu do końca mc-a, a potem wracam do U.K. mąż dostał lepszą pracę, będzie mógł spędzać więcej czasu z nami, z czego się bardzo cieszę ;-) i przeprowadzamy się do Cambridge, może ktos tu jest z tamtąd???????????

MiskaT - Wszystkiego Najlepszego dla Leonka z okazji ROcZKA!!
JustynaW - Nie za bardzo mam z kim sie ruszyc ale napewno , by sie ktos skusil. :-DMnie tez ta pogoda wykancza, chcialam Blanie wziasc an spacer ale pokrapuje , a Ona ma jeszcze katarek:-(

Witam nowe mamusie, piszcie wiecej o sobie , o swoich pociechach i wklejcie sobie suwaczki.:sorry2::tak: Milo Was poznac . Sluzymy pomoca:-D

Agnes 2606- Ja tez zawsze placze jak ktos Nas opuszcza...:-:)-(bo to takie smutne:-(
Malagorzatka - U no to niezle, wspolczuje takiego dnia. Moze Maluszek poprostu potrzebuje Waszego ciepla.:tak: i przytulenia , Moja Blania czasem ma taki dni:tak::cool2:wtedy ja tuuulimy:-)
Izka0401- Uzywamy pampersow dry tych 12h , nie newborn i pmpersa chucteczek zielonych. a ciom ???:confused:
Pinka 25 - Wiesz jaka by byla awantura, jakby sie gdzies udala sama ???o matkoo:szok::szok::angry:koniec swiata , odrazu:-Dwklej a zamkniety zdjecia swojej Niuni , jestem ciekawa jak urosla.
Olis - Zycze duzo zdroweczka...:tak::tak:;-)

Dziewczyny kiedy wraca Maxin??
A gdzie reszta mamusiek?? wklejajcie nowe zdjecia Waszych pociech na zamkniety!! Bedzie ciekawie ,poogladamy troszeczke :cool2::tak:

Czesc Dziewczyny U mnie wszystko dobrze ,przyjezdza dzisiaj moja mama ,bedzie miesiac ,wiec nie bede sie tak nudzic .
Pinka 25 - Niedawno urodzilas i juz szybko schudlas ,to masz szczescie -a z tymi rozstepami to sie nie martw ,trzeba caly czas smarowac sie kremami na rozstepy ew.cellulit i napewno znikna u mnie np. smarowalam sie caly czas i w czasie ciazy i po porodzie i teraz rozstepow prawie nie mam sa blade i malowidoczne ale jeszcze sie smaruje moze w koncu calkiem znikna.
Bnow,Kasia23 ,KatarzynaS Witajcie na BB Piszcie ,pytajcie napewno odpowiemy .
Kasia S Nie martw sie ze twoja corcia tak malo wazy -napewno to sie zmieni .Doniedawna tez myslalam ze moj synek jest niejadkiem a teraz widze postepy i nawet pije kakao z mlekiem od miesiaca a kiedys w ogole nie pil mleka .,takze badz cierpliwa i proboj albo ew.spytaj lekarza co mozna zrobic Glowa do gory bedzie dobrze.
Miska T Witaj z powrotem na BB to dobrze ze bedziesz razem z mezem tu mieszkac w koncu lepiej zeby rodzina byla razem .
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY
Musze juz isc bo za godzine jedziemy po moja mame na lotnisko To pa.

witam!!
jestem tu świerzynka,no i pragnę sie przedstawić ;)
Mam na imię Asia no i mieszkam w Londynie 2,5 roku.
w listopadzie zostanę mamą(niby,bo termin mam na 1 listopada,ale jak to mówią moje obeznane koleżanki-brzuszek mam bardzo nisk,więc zobaczymy)
Mam 25 lat no i to bedzie moje pierwsze,wymarzone i wyczekane dzieciątko.
od 3 tyg.juz nie pracuje,więc okropnie nudzę sie w domu-kazą mi ofdpoczywać,ale jakoś nie mogę-termin już tuż tuż,więc chyba emocje,do szkoły rodzenia się nie dostałam mimo że próbowałam to załatwic jak byłam w 5 mc :( no i na dodatek nic jeszcze nie kupione-ani łóżeczko,ani wózek,ani pościel dla maleństwa,bo zyczajnie nie wiem gdzie(koszty też są bardzo ważne :p )planuje to zrobić w tym tyg. wiec kochane jak macie jakies pomysly gdzie mogłabym to zakupić(a mieszkam w północno-wsch. londynie)to byłabym ogromnie wdzięczna :)
Chyba i tak się rozpisałam ;)
pozdrowionka!!

witam!!
jestem tu świerzynka,no i pragnę sie przedstawić ;)
Mam na imię Asia no i mieszkam w Londynie 2,5 roku.
w listopadzie zostanę mamą(niby,bo termin mam na 1 listopada,ale jak to mówią moje obeznane koleżanki-brzuszek mam bardzo nisk,więc zobaczymy)
Mam 25 lat no i to bedzie moje pierwsze,wymarzone i wyczekane dzieciątko.
od 3 tyg.juz nie pracuje,więc okropnie nudzę sie w domu-kazą mi ofdpoczywać,ale jakoś nie mogę-termin już tuż tuż,więc chyba emocje,do szkoły rodzenia się nie dostałam mimo że próbowałam to załatwic jak byłam w 5 mc :( no i na dodatek nic jeszcze nie kupione-ani łóżeczko,ani wózek,ani pościel dla maleństwa,bo zyczajnie nie wiem gdzie(koszty też są bardzo ważne :p )planuje to zrobić w tym tyg. wiec kochane jak macie jakies pomysly gdzie mogłabym to zakupić(a mieszkam w północno-wsch. londynie-to byłabym ogromnie wdzięczna :)
Chyba i tak się rozpisałam ;)
pozdrowionka!!

Witam Mamusie!
siemka-newww.gif

dziewczyny dzieki za pocieszenie;-)

Dzis spedzilam fajnie dzien u chlopczykla ktorego pilnowalam ale tym razem przyszlam na kawke do jego mamy:tak:
Pozniej szukalam fryzjerki i wreszcie znalazlam jutro mam miec fryz!:-)
Po za tym Brianek cos kicha i kaszle podalam mu calpol mam nadzieje ze nie bedzie przeziebiony:sorry2:
Mnie dzis pobolewa moj kregoslup znow no masakre mam z tym:baffled:
Po za tym nieszczesna pani z pracy dzwonila do mnie ze wybrala moja koleznka na ta nienie i powiedziala czy nie chcialabym sie opiekowac jej kolezanki dzieckiem:confused:a ja powiedzialam ze nie chce ze dziekuje i ze nie lubie kretactwa!:cool2:
Eh nie wiem na jakiej podstawie mnie nie wybrala jak nie byla nawet u mnie w domu :eek: Ja np mam dom taki ze wszytsko na jednym poziomie przystosowany do niemowlaka idealnie mam lezaczek basenik z pileczkami itd:tak:no coz mi to juz wisi tak naprawde!:-p
no ale wazniejsze dla niej bylo to kto krzyknie mniej za opieke hmmmm:szok:

Witam nowe forumowiczki!:-)nie moge sie popalac kto jest kto ale z pewnoscia niedlugo zalapie:-p

Buziaczku a moze masz kumepel jakas?pojdzcie razem jesli ci mezulek pozwoli:tak:
nie dziwie sie ze bylas wkurzoan szkoda ze nie mieszkasz blizej mnie to bysmy gdzies razem wyskoczyly:-)

Justynaw chyba masz racje po za tym 350f na miesiac za opieke nad dzieckiem 10 lub 11 godzin to caly dzien prawie i wychodzi tak oooo a nad taki maluszkiem ciagle trzeba siedziec:tak:

Izka0401 dokladnie gdyby powiedziala ze kilka dziewczyn a mi sie wydaje ze tutaj chodzilo o to kto da mniej:baffled:ale juz mam to gdzies.
Swietnie ze twoj mezus o ciebie tak dba:tak:wiesz zawsze jak bedziesz zmeczona spojzysz sobie na pierscionek i usmiechniesz sie!:-)ah swietne sa takie prezenciki.
Moj tez ostatnio mnie wziol na zakupy to bylam poprostu w niebo wzieta moglam wszytsko robic doslownie wszytsko:-p

Mala-gorzatka zycze zdroweczka!:tak:a moze to zabki co:confused:oh bidulka z maluskiej no wiesz ja nie dziwie sie ze chodzilas tak z termometrem.

Agnes uf napewno to bolalo jak mama jechala ja wiem jak z moja sie ostatnio zegnalam to na odprawie nie moglam powstrzymac lez patzryli na mnie jak na jakas porypana:eek:
Fajnie ze sobie remontujecie domek nie ma to jak wlasny kacik:tak:

Justyna170979 haha masz racje kij jej w oko!:-D

Pozdrawiam i sle ciumaski!
papapa.gif

BUZIACZKU, dziękujemy pięknie!!! teraz po roczku to juz nam z górki poleci ;-)

AGNIESZKO, IZKO, dzięki za ciepłe słówka, też uważam, ze rodzina jest najważniejsza, chociaż moja mama twierdzi ze powinnam siedzieć sama w Polsce i chodzić do pracy, ale ja mam inne zdanie na ten temat, chciałąm pracować ale nie wyszło, widocznie tak miało być!!!

I PONOWIE PYTANKO, CZY JEST KTOŚ Z CAMBRIDGE LUB JEGO OKOLIC???

Dzieki!moja krolewna bedzie sie nazywac MARTYNKA! o ile faktycznie zostanie dalej dziewczynka!chyba ze wyjdzie chlopczyk to bedzie dla nas duze zaskoczenie!:-D
Zreszta oby tylko bylo zdrowe!to jest najwazniejsze!postARAM SIE CZESCIEJ PISAC!jak narazie czytam wszystko o wychowywaniu niemowlat bo nie mam pojecia o dzieciach!nawet nigdy nie zmienialam pieluchy!:zawstydzona/y: pozdrawiam

reklama
Buziaczku - zeby to chodzilo o tulenie to juz dawno bysmy ja poskromili :-)

Justynka - a gdzie sie wyprowadzacie, bo mi marzy sie wyprowadzka poza Londyn :-) o rany, takie mam teraz marzenie

dzis znowu mala nie chciala zasnac caly dzien. Niby byla grzeczna caly dzien ale wieczorem dala nam popalic...koszmar nad koszmarami ! Zadne lulanie, noszenie, kolysanie...nic nie pomagalo...w rezultacie wzielam suszarke ,wlaczylam i zasnela jak kamien po 2 min :szok:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry