reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Mala-gorzatka wez sobie mleko z czosnkiem i maselkiem przechodzi szybciutko:-) napewno troszke odetka nos jesli masz zatkany.
Zdrowia zycze:tak:

MAŁA-GORZATKO mozesz stosowac metody naturalne ale tez nie przesadz z czosnkiem a jak narazie bierz paracetamol, bo jest w miare bezpieczny ale tez nie przekraczaj zalecanej dawki. Przeziebieniem sie tez tak bardzo nie przejmuj bo malenstwo nabierze przeciwcialek. Pamiętaj kochana duzo rzeczy pomaga - ale wszystko z umiarem, nie przesadź.

Zdrowiej szybciutko.

Buziaczki i dobrej, spokojnej (w miare) nocki.

buziaczku- powiedz mi moja droga ja ty szłas na wizytę do lekarza w 6 tygodniu po porodzie to badał cie ginekolog? czy to tylko taka normalna wizyta polegajaca na wywiadzie i przepisaniu srodkow antykoncepcyjnych?
Pineczko Mnie lekarka badala bo ja sie nie najlepiej czulam, zrobila Mi badanie cytologiczne, i badanie zewnetrzne brzucha, wypytywala Mnie jak sie czuje, teraz i jak przechodzilam okres pologu itp.sprawdzala jak sie skurczyla macica:tak:itp. dostalam antybiotyk bardzo silny, i tabltki dla karmiacych:tak:a po 3 miesiacach dopiero bede mogla skorzystac z innej antykoncepcji. a jak sie czujesz??

pozdrawiam sorki ze nie odpisuje ale dzis nie mam juz sily bo jestem padnieta-zworzenie wszystkiego od Tesciow mnie wykonczylo... ale 1 noc od 2 tygodni w domciu, jestem taka szczesliwa:tak::tak:i pewnie sie wyspie wkoncu i odpoczne:tak:ok mykam bo ledwo widze na oczy

witam mamusi

a co tu taka cisza??????

piekna pogoda ,wrzesien nas rozpieszcza,wspaniale,dzieki laski za zyczenia,jeszcze nie wyjezdzam bede z wami do przyszlego czwartku;-):tak::-D
U nas ok,Natalinka od ran do wieczora gada sobie i ciezko chce mi cos powiedziec,przy tym super gstykuluje raczkami i robi fajne minki,ostatnio jak sie zranie,przybiega do mnie,caluje i przytula to jest takie mile:-)
ja u was humorki kobiety???

mala-gorzatka mam nadzieje,ze nic powaznego nie rozklada cie,zdrowiej laska,Pij herbate z miodem i cytryna,powinno pomoc.A czkawki moaj milam czesto i w brzuchu jak i poza nim:-Dale do pol roku wszystko sie unormowalo,jak to mama zawsze sie martwisz ze cos moze byc nie tak

agnieszka poradzilas sobie z suwaczkami,brawo,niestety suwaki nie mozesz zmienica aby w kazdym posiecie miec inny,zapisujac raz pokazuje sie wszedzie ten sam,a mozesz miec jak sie nie myle do trzech.

maja jutro do szkoly zdaj relacjie jak bylo,pewnie nie moesz sei doczekac???Z prace trzymam kciuki,swietnie by bylo wrocic do ludzi ktorych juz znasz

pinka mnie pytali czy chce byc badana wewnetrznie ,ale ja niechciala,reszta wyglada tak jak pisze buzieczke

buziaczke i jak na swoim,pytalm juz ale nie odpissalas,wogole to czesto moje pytania jakos omijasz:happy::laugh2:zakrecona mamo,jak humorek,bo cos nie czuje w twoich postach pozytywnej energii?

olcia tys to zabawana kobieta;-)Jak u was po wekedndzie,myslisz aby isc tu do parcy???

a gdzie dorcia,martuska ,iskierka,joanna,agness i wiele innch mam sie podziewa????

wogole laski niewiem czy sledzicie losy Madalini,dziewczynki ktora zaginela w portugali,gdzis w gazetach przeczytalm ze jej matak jest glwownym podejrzanym, w samochodzie ktory wynajeli 3 tyg po jej zaginienicu,znalezli krew dziewczynki w dwoch miejscach,wlos na glowie sie jezy,ale jakos od poczatku cos mi nie pasowalo w calej tej sprawie,Matka ,niechce ja oceniac,ale przy kazdym wywiazdzie siedziala spokojnie,nigdy niewiedzilam jej aby byla zaplakana,nigdy sie nie wypowiadala,hmmm...ciekawe co sie stalo z ta mala sliczna dziewczynka:baffled:

hejka melduję się z poranną kawką :-), pogodę mamy dzisiaj przepiękną :happy:, super, byłam już dzisiaj na spacerku z małą, znalazłam szkołę w tym małym miasteczku w którym mieszkam ( zeby nie pisac w tej wsi ) i tam organizują tez kursy angielskiego :cool2:, super, cieszę się, że coś takiego tutaj też jest, niestety nic się nie dowiedziałam, bo babki od kursów akurat nie było, ma dzwonić do mnie, ale narazie cisza:baffled:, mam nadzieje, że zadzwoni:confused:

Buziaczek fajnie, ze już w domciu, wreszcie sobie odpoczniesz od tego zwierzyńca:happy:

Mala- gorzatka życzę zdrówka:-), paracetamol mozesz spokojnie stosować

Maja33 trzymam kciuki, mam nadzieje, że uda się z tą pracką:happy:

Olcia no jakoś się wyrobiłam z tym sprzątaniem:-p, małej daję narazie paracetamol w syropku, nie mam niestety nurofenu, będę musiała poszukać w sklepie, na szczęście już chyba mamy to za sobą, chwilowy spokój:happy:

Maxin właśnie słyszałam o tej dziewczynce i nie wiem co o tym sądzić, dziwna sprawa:baffled:

pozdrawiam ;-)

Witam Mamusie!

Wow niezla cisza tutaj gdzie wszystkie sie podziewacie:confused:
Ja dzis nie wyspana znow akcja z sasiadem byla oczywiscie klocili sie:eek:i znow gliny a od rana ktos walil mocno do nas do drzwi nie otworzylam!w nosie to mam bo nawet policja nic nie robi:wściekła/y:
Ja nie wyspana i maly tez na dodatek strachu sie najadlam:sorry2:

Dziewczyny co polecacie na kolki?mojej ciociu niunia ma ciagle takie bolesne ze szok:-(szkoda mi mlaej podaje jej cos na kolki ale nic nie pomaga jeszcze jej zalecilam infacol wiec idzie jej z pl ale moze macie jakies jeszcze sposoby:confused:

Buziaczku switnie ze juz w domu jestescie pewnie odetchnelas z ulga;-)jak tam Blania ci sie chowa?

Maxin wlasnie dziwna ta cala historia to samo mowilam ostatnio ze ta matka wogole nie placze przed wczoraj wrocili do Wielkiej Brytani:eek:
Sprawa jest rzeczyiwscie dziwna oni mowia ze byli na kolacji z przyjaciolmi:confused:hm to przyjaciele wogole to potwierdzaja:confused:a tutaj znow czytam ze wynajeli samochod jakis i krew na kluczykach itd:szok:dziwna ta cala sytulacja tyle zagadek:baffled:

Agnes fajnie ze juz po spacerku takie poranne spacerki sa fajne cicho wszedzie swierze ranne powietrze:-)

Mala-gorzatko jak sie dzis czujesz:confused:mam nadzieje ze lepiej zdrowka zycze!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam mamuśki!!
Pogoda znowu dzisiaj śłiczna wiec zaraz zmykamy na spacerek.

Madeline sliczna dziewczynka, tez jestem bardzo ciekawa co wyniknie z tej sprawy, mam tylko nadzieje ze dziewczynka zyje:-(.
Boze co to sie wyprawia, takie male, bezbronne male serduszko, az sie lza kreci w oku, a zal serducho sciska.
Wlasnie w telewizji mowia ze Kate, matka Madeline jest wciaz przesluchiwana :szok::eek:.

A wiecie moze co sie dzieje z Alexem, tym slodkim chlopczykiem, wrocil do rodzicow czy nie. Musze poszperac w sieci moze cos znajde.

AGNES Nurofen w syropku jest naprawde dobry tylko lekarka i tutaj i w Polsce mnie uprzedzała zeby nie stosowac go za duzo bo jest mocny.

MAXIN ale ja ci zazdroszcze tych wakacji, hmmmm, super.

MAJECZKO a ty gdzie sie podziewasz, pewnie korzystasz z pogody i biegacie z Martusia po dworku.

JUSTYS halo, halo gdzie ty mi sie chowasz. Sorki jak mnie nie mozesz zlapac ale jest taka pogoda ze szkoda siedziec w domu.

Pozdrowionka dla calej reszty, odezwe sie pozniej, a teraz lece zajac sie moim ksieciem, bo marudzi.
PAPA.

Hej laseczki!!!!
Pogoda dopisuje, maly spi mi w ogrodku, ja moge zajac sie soba. :-)
Justys- no wlasnie co wlacze GG to Cie nie ma. A pogoda super, w poniedzialek dopiero ma sie zepsuc, wiec trzeba korzystac:-)
Olcia23- moja zabawka to samsung d900i , rzeczywiscie zakupy poprawiaja nastroj chyba kazdej kobiecie:-) Jak synek?? Co porabiacie zazwyczaj??
Izusia- to fajnie ze Wam tez sie weekend udal, widzialam zdjecia, synek bomba, gdzie dorwaliscie taki namiot??

Tez slyszalam o tej sprawie z zaginieciem dziewczynki. Zastanawiajace, ale jaki mieli by motyw rodzice, zeby zabic wlasne dziecko....az mnie ciarki przeszly.
Maja33- co u Martuni, jakie postepy?? fajnie ze idziesz sie uczyc:-) rozerwiesz sie.
Maxin- to kochana Twoja corunia, martwi sie o mame jak sie cos dzieje, poczekaj a zaraz bedzie wszystko mowic, nie nadazysz nagrywac jej pogaduszek:-)

Oki, uciekam na dwor, lapac sloneczko. Papaptki:-D

reklama
Witam i ja z trzecią kawką:-) pogoda piękna wlaśnie wrócilam z Alą (po przedszkolu zaliczylyśmy spacerek:tak:) teraz dziecko najedzone wybiegane odpoczywa oglądając bajkę, a ja z kawką wpadlam do Was. Powiem Wam, że już po raz któryś z kolei stwierdzilam, że internet i komp. to zlodziej czasu i trochę ograniczylam sobie siedzenie przed nim. Wykorzystuję czas na swoją edukację, na zabawę z Alą uczymy się polskiego;-):-D, dlatego rzadko zaglądam ostatnio i malo piszę, jak przyjdą deszcze to pewnie znowu będę częstym gościem na forum;-) Narazie nadrabiam zaleglości w lekturze, wkuwam angielski, nieustannie pracuję nad swoją formą trochę zmieniam w domu, uwielbiam przestawiać ustawiać i zmieniać wszystko, więc mam kilka pomyslów i je realizuję;-) nie poczytalam co u Was postaram się zaglądnąć jeszcze i może coś doczytam.
Pozdrawiam Wszystkich i do napisania:-)

Do góry