reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam:-)
pogoda dzis sopisuje pieknie swieci slonce,ja czekam aby maluszki sie obudzily i de na spacer.Zmieniamy rutyne,wczesniej wam wspominalam,ze G.idzie do przedszkola wiec drzemke trzeba im przesunac po lunchu,troche sie namieszalo bo dzieci ledwo wytrzymuja przy obiedzie,ale jakos damy rade
My wekedn spedzilismy bardzo pozytwywni,w soboete u mama,wieczorem imprezka,a w niedziele leniuchowanie na maxa,pierwszy raz cal rodzina w pizamach od rana do wieczora:-DNatalka chyba rosnie bo spi dosc dlugo,wczoraj drzemke miala 3h:szok:

oo slysze stokrotke,musze wiec mykac
szkoda n ie odpisze wam

ale wiedze ze cos cicho tutaj,gdzie sie podziewacie laski???

milego dnia zycze

reklama
witam laseczki ale tu dzis puściutko:szok::szok:

ja tylko na minutke bo zaraz mała do jedzenia sie pewnie obudzi:-)glodomor jeden:tak:
wiecie ze moja 11dniowa córcia pożera 110 ml mleka? ale glodomor z niej na poczatku nie dawałam jej tyle a ona biedna caly czas płakała:baffled: ja nie wiedziałam juz dlaczego a teraz wiem
płakała bo nie dojadała:tak:
i płacze jeszcze jak nie może sie jej odbić:tak:
no i oczywiscie wzieła nas wszystkich pod komende trzeba ja nosic:-) tulac lulac bo inaczej nie zasnie:no:
mała cwaniara
ok lece bo sie budzi

Hej dziewczyny
Faktycznie spokojnie tutaj niz zwykle, moze to jeszcze po weekendzie jakaos.Ja korzystam ze misio spi wiec sobie nadrabiam co nieco.Weeken minal milusio, w sobote odwiedzilismy znamowych, niedziela spokojnie koscil i reszte dna w domku.Dzis juz zrobilam wszystko co do mnie nalezalo jesli chodzi o obowiazki domowe i wieczorkiem ide na pierwsze zajecia do collegu, ciesze sie bardzo i nie moge sie juz doczekac, oderwe sie troche moze tez poznam jeszcze jakies kolezanki, zobaczymy!
Pineczka-dobrze ze mala juz lepeij, czyli jednak byla glodna bidulka.Jesli moge cos ci poradzic, pisze to z doswiadczenia, wiem ze to trudne bo chcialoby sie nosic jakiemalenkie cudo non stop ale wiesz, ze jak nauczysz Blanie ciagle na komende nosic na rekach to potem nie dasz rady.Ja probowalam to kontrolowac bo wiedzialam ze potem moze byc problem.Ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie.Ja np teraz wiem jakie bledy popelnialam jak Oskarcio byl malusi i teraz jak np ze spaniem do tej pory mamy problem bo maly chce spac ze mna a sam sie budzi i placze strasznie.Ale to tylko moja dobra rada!
Maxin-to fajnie ze weekedzik udany, wierze ci kochana ze jestes zmeczona i czekasz na akacje jak na zbawienie!Ale to juz niedlugo!A powiem ci ze super ze Natalcia moze spac w dzien nawet 3 h, niezle!
Justyna w-nie ma jak udane zakupy!A no i widze ze tez milo i imprezowo weekendzik spedzacie!Tak trzymac!
Izka-powodzenia i duzo sily ci zycze bo z jednym robaczkiem ja czasem wymiekam a ty masz dwoje wiec na pewno masz co robic!
No i oczywiscie dziewczyny cudne macie dzieciaczki, takie malusie, sliczne fotoski!
Milego popoludnia!

PINKA - no to ja tez mam glodomorka hehehehe Czasem moj narzeczony daje jej butle zebym mogla troszke odpoczac, bo mala by tylko skakala z jednego cycka na drugi :-D to tez wychodzi ze jada 110 ml.
A dajesz malej tez piers czy juz totalnie zrezygnowalas i dajesz tylko modyfikowane ?

Dziewczyny, moze pamietacie jak to z waszymi skarbami bylo, ale Nastusia ma ciagle czkawke :sorry2:polozna mowi ze to normalne u takich maluszkow a moja mama zas mowi ze to nie normalne, ze sreduszko sobie oslabia :dry: no i jeszcze jak pozera to tak jej cos charczy w nosku...jakby chrapala w czasie jedzenia :baffled: czytalam ze to minie, ze to sa pozostalosci zalegajace po porodzie (polozna mowila to samo), a moja mama sie denerwuje ze Mala zaraz sie udusi :baffled:

mala-gorzatka- karmie ja piersia cały czas nie
zrezygnowałam ;-)ale dokarmiam casami modyfikowanym:tak:to niezłe mamy głodomory hi hi:-):-D

a co do czkawki to moja niunia tez ma:tak::tak: i do tego kicha i pokaszluje:tak::tak: ale to normalne:tak:w ten sposób malusek sie odśluzowuje nie martw sie to jej minie:tak::tak: ja tez si bałam ze coś małej dolega ale nie potrzebnie:-D:-D
wejdz na strone BabyOnline - mama, tata, dziecko tam masz wszystko super opisane jesli chodzi o rozwój maluszków:tak:

izusia- moja córeczka to WIKTORIA:tak: a nie BLANIA:szok:
co do tego bawienia lulania i tulania to masz swietą racje :tak:zdaje sobie sprawe ze mała na koncu nie da mi zyc :no::no:i sobie z nia nie poradze:tak::tak:musze cos z tym zrobic :-):-)

No zaczynam.............
mala-gorzatka-nie przejmoj sie moj maly mial czkawke caly czas w brzusiu i po porodzie tez-z czasem mu minelo,a kichal tak samo to normalne(nosek sie przeczyszcza) i chrumkal jak swinka taki byl zachlanny :-D
izusia-to swietnie ze weekend udany,podobnie jak u nas spokojnie a jednak wspaniale,powodzenia na zajecach i obys znalazla kolezanki ,powrot do szkoly fajnie!!!
pinka25-ale glodomorek z coreczki!!!!Oj rozpieszczacie!my tez tak robilismy wymiekalismy jak cos chcial.....:sorry2: coz....mamy do niego slabosc
maxin78-to swietnie ze super weekendzik mieliscie!!!!oj tak poleniuchowac swietnie :-) zmierz mala!!!
wiesz ze ja(boze jaki czlowiek glupiii) bo nasz benus zawsze maluszek ,wiec ja w polsce pytam kiedys lekarki:czy on moze byc taki maly bo malo spi?
oj wysmiala mnie delikatnie...........:baffled: no coz
justyna w.-a jaki telefonik? fajnie ze w poniedzialek tak humorki dopisuja!!!!
izka0401-nie przejmoj sie w zezlym tygodniu moj brat pojechal wiec tez pomoc sie skonczyla i lyso troszke.....normalka
Agnes2606-i jak wyrobiona ze sprzatankiem?oj trojeczka znam ten bol dajesz mu NUROFEN dla dzieci od 3mies w syropie naprawde polecam!
kimla-witaj kochana i sorki ze tak pozno!!!!!
*anetka*-nie martw sie mi tez czesto czasu nie starcza na pisanie albo mi benji zwyczajnie nie daje,oj tak mo maly to kruszynka przy twoim w srode ide z nim do kontroli z waga i wzrostem:-( zobaczymy
Evciu-jak sie czujesz i jak tam twoje dwa skarby?
Pozdrawiam wszystkie papa

buziaczku- powiedz mi moja droga ja ty szłas na wizytę do lekarza w 6 tygodniu po porodzie to badał cie ginekolog? czy to tylko taka normalna wizyta polegajaca na wywiadzie i przepisaniu srodkow antykoncepcyjnych?

Mala-gorzatka,Pinka-sliczne sa wasze dziewczynki super foteczki:-)

maxin, anetko-oj tak ja tez juz nie moge sie doczekac wakacji zamierzam mega wypoczac:-)

Izus- super ze zaczynasz college

Olcia- jak maluch jest zdrowy to nie ma sie co przejmowac waga juz taki jego urok:-)
Izka-no nie dziwie ci sie ze nie masz czasu dwoch dzieciaczkach ale wierze ze dasz sobie swietnie rade:-)
pozdrawiam reszte mamusiek i preraszam ze nie odpisalam wszystkim:-(

u nas bardzo fanie nareszcie mam zalatwiony college i od srody zaczynam :-) pozatym zadzwonilam do mojej starej pracy (bylam niania) i Jane bardzo by chciala abym wrocila do nich ma porozmawiac ze swoja terazniejsza niania o odejsciu, wiec trzymajcie kciuki abym dostala ta prace bo moge pracowac z malutka. Martunia wydaje mi sie za malutka abym ja oddala do przedszkola a tak jeszcze ten rok odloze swoje pany zwodowe:-) i zajme sie czyms tymczasowym:cool2:

pozdrawiam

Czesc dziewczyny ostatnio rzadko do was zagladam no coz ,nie zawsze mam czas zeby pisac chyba ze poznym wieczorem ale czytam wasze posty i przegladam rozne strony .Ostatnio przegladalam strony z suwaczkami i jak to wkleic tutaj ,moze mi sie udalo ,zobacze na koncu jak napisze ,a mam pytanie czy mozna miec kilka suwaczkow i wybierac sobie ktore chce wkleic na swoim poscie ? Jeszcze musze dokonczyc z tymi zdjeciami .
Pinka i Mala-Gorzatka widzialam wasze maluszki sa takie sliczne i slodkie ,zdjecia bardzo fajne .
Maxin Zycze udanych wakacji i bezpiecznej podrozy
Pozdrawiam was pa

reklama
OO:szok::-) Jednak sie udalo ,tyle ze sa dwa suwaczki z Kamilka data ale moze uda mi sie wybrac ktore chce ,bede dalej szukac nowych suwaczkow ale mam problem z tymi angielskimi ??? To na razie pa.

Do góry