reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

lucienka-do konca 8mies bylam tutaj i pojechalam do Polski 4 tyg przed terminem i po 2 tyg urodzilam(wracalismy bo mielismy w planah zostac juz w polsce a po roku zmienilismy zdanie).
Maqcierzynskie odbieralam bedac w polsce,przychodzilo na moje ang konto,biore tez child benefit i child tax credit,a w polsce bralam becikowe...
Nie wiem dokladnie jak to jest z takim polozeniem dziecka,ale jesli wiesz ze tam ci zrobia cesarke to moze faktycznie,tylko ze musisz jechac autem bo na samolot juz za pozno,my wracalismy promem do niemiec i z tamtad do polski najkrucej w aucie
pozdrawiam i powodzenia
pisz co i jak u was
pa

reklama
hej- ale z tego co wiem to nie ma ju tego polaczenia chyba najlepiej jest plynac do Dunkerque, a potem na autostrade,daj znac jak cos bedziesz wiedziala pozdrowionka

Witam Mamusie!

Widze ze nadal pustki na forum:eek:kiedys to ledwo co wyrabialam z czytaniem i odpisywaniem normalnie w biegu a teraz raz raz i juz:happy2:

Lucienka Witaj na forum!:-)Ja nie mialam takiej sytulacji jak ty dlatego nie moge nic na ten temat ci napisac bo nie orientuje sie czy jak urodzisz w polsce to czy benefity z uk ci sie naleza:zawstydzona/y:
A skad do nas piszesz:confused::confused:

Justyna 170979 sliczne zdjecie malego jaki on smieszek:tak:

Olcia wow podziwiam taka podroz na koniec ciazy no no ale odwazna jestes!:-)

Buziaczku bardzo dobrze cie rozumiem ze bedziesz za mama tesknic!
Ja mojej tez tutaj nie mam widze sie z nia raz na jakis czas i wiesz czasem naprawde mi jej tutaj brakuje.Na dodatek akurat mame nie mam w polsce wiec tez ceny biletow sa takie ze szok:eek:teraz ostatnio namawiam ja aby przyjechala na chwile do mnie ciekawe czy mi sie uda ja namowic bardzo bym chciala!:happy2:
Jak bedziesz miala paszporcik dla malej to napewno bedziesz latac ciagle do mamy czasem sa takie swietne promocje wiem ze tonie to samo co miec mame na miejscu bo zawsze mozesz isc do niej sie pozalic czy podrzucic mala ale zawsze cos prawda?zawsze wiesz ze pojedziesz do pl i ja zobaczysz.
A moze jednak mama jeszcze zmieni zadnie i zostanie co?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

A u nas jakos czas leci... pieluszki, piers....pieluszki, piers...:-) jestem wykonczona ! Mala coraz bardziej daje nam popalic w dzien... wczoraj nie spala wogole tylko jeczala, marudkala, krecila sie...:sorry2:
W dodatku ja chyba mam zapalenie pecherza moczowego ale ze karmie niunie piersia nie chce brac antybiotyku wiec zapijam sie zurawina :dry: Nie wiele mi to pomaga wiec nie wiem czy nie skonczy sie na antybiotyku :-(a wtedy niuni nie bede mogla dac cycka :-(

Jutro ma przyjsc do nas Health Visitor - powiedzcie mi po bede chcieli od nas ???

znalazam porady mala-gorzatka:
"pij dużo płynów, aby zwiększyć diurezę
stosuj ciepłe okłady, kąpiele oraz nagrzewanie podbrzusza
nie dopuszczaj do zmarźnięcia stóp
wodę najlepiej z sokiem z cytryny(6 szklanek dziennie),a jak nie z sokiem, to łykaj wit C
zurawina - urinal, urosept, vitabutin, soki - pomagają usuwać bakterie z cewki, działają odkażająco
zero kawy, alkoholu, papierosow
polecam zioła vagosan lub femonisept lub zalazłam taki przepis jeszcze:
"wymieszaj po łyżce kwiatu rumianku, ziela nawłoci i krwawnika oraz liści szałwii, zalej litrem wrzątku i parz pod przykryciem 15 minut). Po przecedzeniu wlej do wanny i dolej tyle gorącej wody, by – kiedy usiądziesz – sięgała ci tylko do talii.
pij ziołowe herbatki, działające moczopędnie i łagodzące objawy zapalenia np. urovit, urosan."

hej:-):-):-)

ale tu ostatnio cichutko, chyba przez pogode, dobrze ze chociaz wrzesien ladny bo lato bylo nie ciekawe, czasami nie wiem jak mam Natalke ubierac bo cieplo ale wiatr itp, itd. Ja raczej jestem zmarzluchem ale nie chce malej przegzac z drugiej strony nie chce zeby zmarzla , i tak przed wyjsciem na spacerek zawsze mam dylemat;-)

Mala ostatnio spi dluzej w nocy, bo dawniej czesciej sie budzila do karmienia, ale wczoraj w nocy mialam tak duzo pokarmu ze myslalam ze mi piersi pekna w szwach, wiec ja nakarmilam na spiaco, nie wiem czy dobrze robie bo moze powinnam sama sciagnac to laktatorem a mala zostawic zeby sie przyzwyczajala do przesypiania nocki, co o tym sadzicie?

justyna - alex jest super slodziak

buziaczek - fajnie ze juz w domku nie dziwie ci sie ze chcialas wracac , ja tez najlepiej sie czuje u siebie, szkoda ze mama wyjezdza, mnie tutaj tez bardzo brakuje rodzinki, zawsze mowie do brata zeby konczyl juz te studia w Polsce i przyjechal tutaj;-):-D,

maxin - no ja tez wlasnie jestem wstrzasnieta cala ta sprawa z madeline, az mnie ciarki przchodza jak o tym mysle

lucienka - z tego co sie orientuje benefity dostajesz tak samo jakbys tutaj rodzila, ja tez rozwazalam porod w Polsce, ale w koncu zostalam tutaj. W Polsce przy ulozeniu miednicowym od razu robia cesarke

ok uciekam , zeby cos zrobic zanim mala sie obudzi
papa

reklama
witajcie, no faktycznie ostatnio tutaj pustki:-), chyba przez pogodę:happy2:
Dzisiaj przylatuje moja mama:tak:, wreszcie się doczekałam, strasznie się cieszę, tylko szkoda , ze tylko 2 tygodnie, mogłaby na dłużej. Będzie dopiero wieczorem, już nie mogę się doczekać :rofl2:
Karolinkę męczą cały czas ząbki, myślałam, że juz po wszystkim, ale wczoraj dała nam nieźle popalić biedulka:baffled:, no i nie chce za bardzo jeść, co też wydaje mi się jest spowodowane ząbkami, dzisiaj zjadła tylko mleko o 6 rano i nic nie chciała więcej i teraz poszła spać :crazy:oj ale się rozpisuję:eek:

Nafnia kurczę nie wiem czy powinnaś małą karmić przez sen ja już nie pamiętam jak to jest jak się karmi:sorry2:, ale wiesz co wydaje mi się, że im ją będziesz więcej karmić tym więcej mleka będziesz miała, może powinnaś odciągnąc tylko troszkę laktatorem i zostawić:eek:

Mala-gorzatka health visitor to przychodzi tak ogólnie zobaczyć dziecko i Ciebie, poradzić coś jeżeli masz jakieś pytania itp, może zapytaj się jej co zrobić z tym zapaleniem pęcherza

Lucienka witaj, no to poważna sprawa, to naprawde bez sensu , że nie chcą zrobić cesarki:baffled:, przecież poród pośladkowy jest niebezpieczny, moim zdaniem powinnas im powiedzieć, że jeżeli nie zrobią cesarki to jedziesz do PL i tyle, tylko ze do samolotu Cie nie wpuszczą, będziecie musieli autkiem jechać, a to męczące troszkę:sick:

Olcia wyobraź sobie , ze poszperałam w apteczce i nurofen się znalazł, przypomniało mi się, że kiedyś jak mała była chora to jej dawaliśmy i dobrze , bo wczoraj się przydał:tak:

Buziaczku przykro mi, że Twoja mama wraca do Pl, wiem jak to źle jak nie ma się mamy w pobliżu, ja niestety widuję się z moją co najwyżej 2 razy w roku i bardzo mi źle z tym

no to tyle, spadam:-)
pozdrawiam wszystkie mamusie, miłego dnia

Do góry