reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie słoneczka:-):-):-)

evoska- dzieki serdeczne za rady wielka kobieta z ciebie ja tez włanie starałam sie ja karmic o tałych godziach a dokładnie co trzy godzinki ale ona potrafi przespac 5h bez jdzenia a potem jak sie obudzi to jest taki wrzask ze aż ma chrypke od tego płaczu:szok::szok:potem najada sie tyle ze zwymiotuje i znów płacze i tak w kółko:zawstydzona/y::zawstydzona/y: muzę odciągac pokarm bo mi sie wylewa bokami to to co odciągne pdaje jej z butelki bo szkoda mi wylac:dry: i wydaje mi sie ze ona bardziej woli flaszkę ciagnąc niż mojego cyca bo z flaszki ma łatwiej i szybciej:blink::blink:kurcze te początki są naprawde cięzkie jestem juz padnieta nie mamsiły na nic naet mało jem bo czasu mi nie starcza:no::no:

justyna- słodziak z nio na tym filmiku moja Wika robi tak samo tylko jeszcze płacze do tego:no:

wszystkim wam dziekuje za złote rady napewno popróbuje i damwam znac mam nadzieje ze bedzie ok
przepraszam ze nie odpisuje kazdej ale ała juz sie kreci i musze spadac bo zaraz bedzie płacz:szok::szok:

acha pepuszek juz jej wczoraj odpadł:-):-)

miłego dnia dla was kobietki

reklama
Maggdusia a co to takiego , plyn do kapieli czy co? I gdzie mogwe kupic?
Cialoko ma czyste tylko na buzce i szyjce ma kroski.
No i wietrze go codziennie i nie przegrzewam , wiec nie wiem co jest,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niunka stosowalam plyn do kompieli lekarz mi polecil ale to jest bez recepty musisz tylko zapytac w aptece czy takie male maluszki moga :-) ale wydaje mi sie ze tak to jest chyba na bazie parafiny cos takiego tluste i swietne nawet moje rozstepy lepsze po tym byly i cala skora;-)

Hi! :blink:
Piekna pogoda dzis z rana byla teraz juz jest chlodniej,ale i tak cieplutko wiec pranko zrobilam i obiadek, rybke w sosie smiatankowo-koperkowym, Blania wlasnie powinna miec drzemke, nie obeszlo sie bez protestu..i czkawki, ale jak narazie lezy cicho w lozeczku jeszcze nie usnela wiec....wszystko sie moze zdarzyc:-D:confused: Po za tym jutro jedziemy nasza rodzinka do zamku ''warewick'' jakos tak chyba sie to pisze?:zawstydzona/y::confused:jesli zle napisalam to przepraszam!:blink:Pospacerowac i pozwiedzac,popstrykac nowe zdjecia :tak:ohh jak ja to kochammm:tak::-) he he
Dzis juz Tescie wyjezdzaja z Polski do England beda tu z soboty na niedziele raniutko. Wracam juz do Siebie do domciu:tak::tak::laugh2::cool2:Tak sie ciesze,a w poniedzialek szczepionke ma Blaneczka na pneumokoki itp.:sorry:Bede przezywac jak kazda...bo bedzie plakac a jak ONa placze to Mi serce pekaa:zawstydzona/y::-(

Po za tym juz nauczylam sie rozrozniac placz Blani kiedy jest glodna lub chce jej sie pic, kiedy ma mokro, kiedy chce moniusia, a kiedy chce na rece...swietnie jest sie poznawac :tak:
A Blani ostatnie osiagniecia to wkladanie piastki do buzi i ssanie,ssanie mojej reki lub innej czesci ciala zlezy co dotyka jej buski:laugh2: wygibasy w wannie az woda pluska.:tak::-Dciagniecie MNie za wlosy, i przygyzanie sutkow ze zlosci:dry:to juz jest najmniej przyjemne :cool2:ale tez wilekie osiagniecie:-p:laugh2:
OK mytkam teraz odpisac troszeczke....:tak::tak::tak:see you

Witam ja od rana zabiegana:-)dzien wolny a tu tyle do roboty,teraz chce mi sie mega spac,duchota:dry:maja nie spi caly dzien i zaczyna marudzic,a ja dzis wyjatkowo mam krotkie nerwy:confused:
dzkie,ze pytacie o nasz wyjazd,wszystko przygotowane tylko sie spakowac,opcja z namiotami jednka nie wypali bo okres sezonowy we wloszek konczy sie ok 23.09 ale wcia bede kamingi,zawsze tez mozemy zostac dluzej w Rzymie,wkazdym badz razie plan jest.Czekam na dzien wyjazdu jak na zbawienie juz nam wszystkim potrzeba wypoczac:tak:
ide malej dac jesc siedzi u mnie na kolanach i jeczy

odpisze pozniej papa

:-pNiunka1982 - Kochana MOja Blaneczka tez miala krosteczki :dry:tez ich dostala w tym czasie jakos co teraz Twoj Szymek, i nie wiedzialam od czego czy ja cos zjadlam czy ma uczulenie na jakis kosmetyk itp. ale Dziewczyny powiedzialy ze to moga byc zwykle krostki poporodowe- za duzo hormonow moze miec Twoich i stad te krosteczki, u MNie tak bylo i nie robilam nic nie smarowalam niczym dopiero jaki juz zaczely znikac po paru tygodniach to posmrowalam buziunke sudocremem i zniklnely :tak:a buzia byla strasznie chropowata:-(ale cale szczescie wszystko zniknelo z czasem a maja dziubki biale lub sa czerwone te krostki? BO Blania tez miala tylko na buziuni!:confused:
Pinka - U MNie bylo tak samo,jak u Ciebie pokarmu mialam bardzo bardzo duzo poprostu nawal na 3 dzien po porodzie myslalam ze Mi cycki wybuchnaaa, czasem to sie tak zbieral ze cycek sie zaczynal od szyji prawie:szok::szok::tak:serio, scigalam co chwilke 260ml :szok::tak:bez laktatora nie moglam sie nigdzie ruszyc..tez bylo Mi szkoda wylac to mleko i karmilam z butelki ale do czasu jak kolezanka Mnie ochrzanila i powiedziala co robie, przecierz to mleko co wyleje Mi sie wsumie nie przyda, chyba ze zamroze i kiedys wyjme, bo nowe w mig sie wytworzy i na dodatek swierze i cieple. Kochana ...:no:rob tak , nie odstawiaj Malej od cycka, musi sie nauczyc ssac z piersi jesli chcesz dalej karmic piersia. Bo laktator nie wyciagnie tego co wyciagnie Dzidzia zreszta taka bliskosc Dziecku i Matce naprawde jest potrzebna,moze i latwiej jej jest pic z butelki ale ja odradzam. zrobisz jak uwazasz. a mleko mozesz mrozic 6 miesiecy w zamrazalniku, w razie potrzeby wyjmiesz i rozmrozisz i podasz i sie nie zmarnuje:-D;-).pozdrawiam zycze spokojnego karmienia:-)Blanie tez ulewala MI ale przestala jak sie nauczyla jesc, chyba ze czasem jak jej sie nie odbije lub za duzo zje i ktos nia zacznie trzesc...to wtedy ulewa porzadnie, juz kiedys pisalam kto tak robil.NIe przebieraj dziecka i nie kap po jedzeniu, staraj sie z NIa obchodzic delikatnie jak zje:tak:;-)
Kimla- Pytaj i nie przejmuj sie niczym. ;-) pomozemy napewno, Dziewczyny tu sa naprawde swietne :tak:

Dlatego zeby sie nie stac smoczkiem , nauczylam Mala ssac smoczka. Blania potrafi sie najesc i wypusci sutka , jesli chce sie poprzytulac to kladzie buzie ale na cysku , kiedys sprobowalam jej dac cyska tak zeby sobie possala to zaczela sie denerwowac, prezyc i plakac, wypluwala ..ale jak dalam smoka to odrazu zassala i poszla spac:szok::tak:madra mam Corcie;-):laugh2:co:cool2: BLanie karmie jak jest glodna mniej wiecej co 3 godziny, ale nie co do min:no:
Maxin - MI tez sie jakos zawsze chce spac okolo 16 nie wiem dlaczego:confused:zazdroszcze wyjazdu:zawstydzona/y:
Maggusia - Strasznie MI sie podoba Twoj avatarek:tak:juz dawno mialam to napisac..:tak:Braianek na NIm wyglada niczym Denis Rozrabiaka:-D:-Dniewinny a rozbojniok:cool2::tak:
Niunka - Minie Cio ten czas haosu, mowie z wlasnego doswiadczenia:tak:
Anulka- Gratuluje kursu
Izusia - Ja tez poszlam na college , 1 zajecia mam 19 na 9 rano zapisalam sie na poranne godzinki, bo M bedzie mogl mnie wozic i przywozic a Blania w tym czasie jest zywa i nie placze chce sie tylko bawic wiec TEsciowa nie bedzie miala z Nia problemow, tylko obawiam sie ze MI ja rozpieszcza...bo tylko na rekach zawsze ja nosza, i pod moja nie obecnosc 2 x w tygodniu po 3 godziny moze sie wszystko dziac:szok::szok::szok::szok::confused::confused::confused::confused::sorry:yhh
Evoska - Wspolczuje nocki, oby ta byla lepsza, a jak fasoleczka Masz juz brzunio??na kiedy termin???
JustynaW - MOja BLania ostatnio tez nie za chetnie chce lezec w lozeczku, zachowuje sie jakby ja tam cos parzylo ...:confused::confused::confused: Nawet sama juz nie zasnie tylko u Mnie chce na kolanach:-(Boze chyba rozpiescilam Dziecko i nie bede mogla juz jej odkladac i nie bedzie zasypiac:confused:
Ale od 12 tygodnia wprowadzam terror:-D:-D RUTYNE - Evoski

OK mykam na serial;-):-) pa pa
a oglada ktoras z Was Big Brothera 4 edycje??

Dziewczyny HELP!

Niedawno Brianek zaczol mi ropbic kupki rzadkie myslalam ze to zabki a dzis jest masakra robi takie wodniste i trzyma sie za brzuszek i kuca i przez pare minut nie chce wstac:-(po za tym jak go przewijam ma tak czerona pupke ze nie daje sobie jej podetrzec a jak podcieram nawet delikatnie to tak placze jakbym go obdzierala ze skory:zawstydzona/y:
Podalam Infacol mu raz bo to na wzdecia uklad pokarmowy i kolki wiec zrobil mniejsza ale nadal rzadka juz nie wiem co mamr obic:confused::confused:Poradzcie cos!

maggusia moze pupe przemywaj mu woda.a nie wycieraj chusteczkam,masz kremy na odparzenia?!A biegunka moze byc spowodowana wirusem,ja bardzo sobie chwale lakcid,ktory mam z pl,moze podaj mu jadogy,ciezko powiedziec czemu ma biegunke,a ile to trwa,jak go boli brzuszke to podawaj mu infacol,albo calpo na bol

daj znac jak maly;-)

Pinka-a moze zamrazaj nadmiary pokarmu pozniej beda na wage zlota:tak:

Niunia-a jak wygladaja takie drobne czerwone jesli tak to potowki a jak z bialymi lepkami to od hormonow a jak jeszcze inne to nie iwem:-(

Buziaczek-dzieci do 6miesiaca w naturalny sposob potrzebuja bliskosci matki nie potrafia byc niegrzeczne:-D, ja tulilam martuse kiedy tylko potrzebowala i tera jak mowie do niej' nie wolno' bardzo dobrze to rozumie

Maggusiu- kurcze nie wiem moze to ten wirus co tak meczy zoladeczek, ale nie wiem co pomoze wiem ze na premywanie poranionej pupci mycie w szalwi nam pomoglo:tak:

Maxin- no ja tez juz nie moge sie doczekac wyjazdu:-)

Anulka-fajnie ze znajdujesz tez dla nas czas przy dwoch dzieciakach no i gratulacje kursu na prawko bede trzymac kciuki z szybkie zdanie egz

pozdrawiam odpisze pozniej bo moje malenstwo marudne i plakusia papa

reklama
Kimla-twoja Aniusia jest przeslodka na zdjeciu ktory masz w avatorze a tak wogole to nasze dziewczynki sa w podobnym wieku moja trzy tyg starsza tylko napisz co juz potrafi?:-)

Justynaw.- oj tak moja Marta akceptuje tylko lozeczko do spania a tak kocha podloge:-D

Justyna17-no to mialas ciezka noc a przykrywasz go kolderka bo ja do tej pory Marte przykrywam malym kocykiem bo boje sie ze wlasnie koldra bylaby za ciezka zamiezam na zime dopiero:-)

Evoska-powodzenia w szyciu zaslon:-), ale nie mecz sie kobito za bardzo

Agnes- jak karolinka, chcesz wrocic do pracy czy raczej nie?
Olcia-smutno bez brata co? jescze jak pomagal to juz wogole:-(

Iskierka-ale sie usmialam z ta sofa tak tak najlatwiej powiedziec nie zmiesci sie dobrze ze nimi tam pokierowalas:-)

teraz co u nas Marta znow dzis stanela na nozki sama i taka kochana jest piekna pogoda wiec cale dnie na dworzu, ja ide jeszcze w pn do collegu moze mi sie uda na caly semestr zalapac bo bardziej podoba mi sie nauka w grupie niz samemu:tak:, zyczcie powodzenia bo to ostatni dzwonek jak sie nie uda to dopiero od stycznia:-(, a tego bym nie chciala
pozdrawiam milego wieczorku zycze:happy:

Do góry