reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie słoneczka:-):-):-)

evoska- dzieki serdeczne za rady wielka kobieta z ciebie ja tez włanie starałam sie ja karmic o tałych godziach a dokładnie co trzy godzinki ale ona potrafi przespac 5h bez jdzenia a potem jak sie obudzi to jest taki wrzask ze aż ma chrypke od tego płaczu:szok::szok:potem najada sie tyle ze zwymiotuje i znów płacze i tak w kółko:zawstydzona/y::zawstydzona/y: muzę odciągac pokarm bo mi sie wylewa bokami to to co odciągne pdaje jej z butelki bo szkoda mi wylac:dry: i wydaje mi sie ze ona bardziej woli flaszkę ciagnąc niż mojego cyca bo z flaszki ma łatwiej i szybciej:blink::blink:kurcze te początki są naprawde cięzkie jestem juz padnieta nie mamsiły na nic naet mało jem bo czasu mi nie starcza:no::no:

justyna- słodziak z nio na tym filmiku moja Wika robi tak samo tylko jeszcze płacze do tego:no:

wszystkim wam dziekuje za złote rady napewno popróbuje i damwam znac mam nadzieje ze bedzie ok
przepraszam ze nie odpisuje kazdej ale ała juz sie kreci i musze spadac bo zaraz bedzie płacz:szok::szok:

acha pepuszek juz jej wczoraj odpadł:-):-)

miłego dnia dla was kobietki

reklama
Maggdusia a co to takiego , plyn do kapieli czy co? I gdzie mogwe kupic?
Cialoko ma czyste tylko na buzce i szyjce ma kroski.
No i wietrze go codziennie i nie przegrzewam , wiec nie wiem co jest,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niunka stosowalam plyn do kompieli lekarz mi polecil ale to jest bez recepty musisz tylko zapytac w aptece czy takie male maluszki moga :-) ale wydaje mi sie ze tak to jest chyba na bazie parafiny cos takiego tluste i swietne nawet moje rozstepy lepsze po tym byly i cala skora;-)

Hi! :blink:
Piekna pogoda dzis z rana byla teraz juz jest chlodniej,ale i tak cieplutko wiec pranko zrobilam i obiadek, rybke w sosie smiatankowo-koperkowym, Blania wlasnie powinna miec drzemke, nie obeszlo sie bez protestu..i czkawki, ale jak narazie lezy cicho w lozeczku jeszcze nie usnela wiec....wszystko sie moze zdarzyc:-D:confused: Po za tym jutro jedziemy nasza rodzinka do zamku ''warewick'' jakos tak chyba sie to pisze?:zawstydzona/y::confused:jesli zle napisalam to przepraszam!:blink:Pospacerowac i pozwiedzac,popstrykac nowe zdjecia :tak:ohh jak ja to kochammm:tak::-) he he
Dzis juz Tescie wyjezdzaja z Polski do England beda tu z soboty na niedziele raniutko. Wracam juz do Siebie do domciu:tak::tak::laugh2::cool2:Tak sie ciesze,a w poniedzialek szczepionke ma Blaneczka na pneumokoki itp.:sorry:Bede przezywac jak kazda...bo bedzie plakac a jak ONa placze to Mi serce pekaa:zawstydzona/y::-(

Po za tym juz nauczylam sie rozrozniac placz Blani kiedy jest glodna lub chce jej sie pic, kiedy ma mokro, kiedy chce moniusia, a kiedy chce na rece...swietnie jest sie poznawac :tak:
A Blani ostatnie osiagniecia to wkladanie piastki do buzi i ssanie,ssanie mojej reki lub innej czesci ciala zlezy co dotyka jej buski:laugh2: wygibasy w wannie az woda pluska.:tak::-Dciagniecie MNie za wlosy, i przygyzanie sutkow ze zlosci:dry:to juz jest najmniej przyjemne :cool2:ale tez wilekie osiagniecie:-p:laugh2:
OK mytkam teraz odpisac troszeczke....:tak::tak::tak:see you

Witam ja od rana zabiegana:-)dzien wolny a tu tyle do roboty,teraz chce mi sie mega spac,duchota:dry:maja nie spi caly dzien i zaczyna marudzic,a ja dzis wyjatkowo mam krotkie nerwy:confused:
dzkie,ze pytacie o nasz wyjazd,wszystko przygotowane tylko sie spakowac,opcja z namiotami jednka nie wypali bo okres sezonowy we wloszek konczy sie ok 23.09 ale wcia bede kamingi,zawsze tez mozemy zostac dluzej w Rzymie,wkazdym badz razie plan jest.Czekam na dzien wyjazdu jak na zbawienie juz nam wszystkim potrzeba wypoczac:tak:
ide malej dac jesc siedzi u mnie na kolanach i jeczy

odpisze pozniej papa

:-pNiunka1982 - Kochana MOja Blaneczka tez miala krosteczki :dry:tez ich dostala w tym czasie jakos co teraz Twoj Szymek, i nie wiedzialam od czego czy ja cos zjadlam czy ma uczulenie na jakis kosmetyk itp. ale Dziewczyny powiedzialy ze to moga byc zwykle krostki poporodowe- za duzo hormonow moze miec Twoich i stad te krosteczki, u MNie tak bylo i nie robilam nic nie smarowalam niczym dopiero jaki juz zaczely znikac po paru tygodniach to posmrowalam buziunke sudocremem i zniklnely :tak:a buzia byla strasznie chropowata:-(ale cale szczescie wszystko zniknelo z czasem a maja dziubki biale lub sa czerwone te krostki? BO Blania tez miala tylko na buziuni!:confused:
Pinka - U MNie bylo tak samo,jak u Ciebie pokarmu mialam bardzo bardzo duzo poprostu nawal na 3 dzien po porodzie myslalam ze Mi cycki wybuchnaaa, czasem to sie tak zbieral ze cycek sie zaczynal od szyji prawie:szok::szok::tak:serio, scigalam co chwilke 260ml :szok::tak:bez laktatora nie moglam sie nigdzie ruszyc..tez bylo Mi szkoda wylac to mleko i karmilam z butelki ale do czasu jak kolezanka Mnie ochrzanila i powiedziala co robie, przecierz to mleko co wyleje Mi sie wsumie nie przyda, chyba ze zamroze i kiedys wyjme, bo nowe w mig sie wytworzy i na dodatek swierze i cieple. Kochana ...:no:rob tak , nie odstawiaj Malej od cycka, musi sie nauczyc ssac z piersi jesli chcesz dalej karmic piersia. Bo laktator nie wyciagnie tego co wyciagnie Dzidzia zreszta taka bliskosc Dziecku i Matce naprawde jest potrzebna,moze i latwiej jej jest pic z butelki ale ja odradzam. zrobisz jak uwazasz. a mleko mozesz mrozic 6 miesiecy w zamrazalniku, w razie potrzeby wyjmiesz i rozmrozisz i podasz i sie nie zmarnuje:-D;-).pozdrawiam zycze spokojnego karmienia:-)Blanie tez ulewala MI ale przestala jak sie nauczyla jesc, chyba ze czasem jak jej sie nie odbije lub za duzo zje i ktos nia zacznie trzesc...to wtedy ulewa porzadnie, juz kiedys pisalam kto tak robil.NIe przebieraj dziecka i nie kap po jedzeniu, staraj sie z NIa obchodzic delikatnie jak zje:tak:;-)
Kimla- Pytaj i nie przejmuj sie niczym. ;-) pomozemy napewno, Dziewczyny tu sa naprawde swietne :tak:

Dlatego zeby sie nie stac smoczkiem , nauczylam Mala ssac smoczka. Blania potrafi sie najesc i wypusci sutka , jesli chce sie poprzytulac to kladzie buzie ale na cysku , kiedys sprobowalam jej dac cyska tak zeby sobie possala to zaczela sie denerwowac, prezyc i plakac, wypluwala ..ale jak dalam smoka to odrazu zassala i poszla spac:szok::tak:madra mam Corcie;-):laugh2:co:cool2: BLanie karmie jak jest glodna mniej wiecej co 3 godziny, ale nie co do min:no:
Maxin - MI tez sie jakos zawsze chce spac okolo 16 nie wiem dlaczego:confused:zazdroszcze wyjazdu:zawstydzona/y:
Maggusia - Strasznie MI sie podoba Twoj avatarek:tak:juz dawno mialam to napisac..:tak:Braianek na NIm wyglada niczym Denis Rozrabiaka:-D:-Dniewinny a rozbojniok:cool2::tak:
Niunka - Minie Cio ten czas haosu, mowie z wlasnego doswiadczenia:tak:
Anulka- Gratuluje kursu
Izusia - Ja tez poszlam na college , 1 zajecia mam 19 na 9 rano zapisalam sie na poranne godzinki, bo M bedzie mogl mnie wozic i przywozic a Blania w tym czasie jest zywa i nie placze chce sie tylko bawic wiec TEsciowa nie bedzie miala z Nia problemow, tylko obawiam sie ze MI ja rozpieszcza...bo tylko na rekach zawsze ja nosza, i pod moja nie obecnosc 2 x w tygodniu po 3 godziny moze sie wszystko dziac:szok::szok::szok::szok::confused::confused::confused::confused::sorry:yhh
Evoska - Wspolczuje nocki, oby ta byla lepsza, a jak fasoleczka Masz juz brzunio??na kiedy termin???
JustynaW - MOja BLania ostatnio tez nie za chetnie chce lezec w lozeczku, zachowuje sie jakby ja tam cos parzylo ...:confused::confused::confused: Nawet sama juz nie zasnie tylko u Mnie chce na kolanach:-(Boze chyba rozpiescilam Dziecko i nie bede mogla juz jej odkladac i nie bedzie zasypiac:confused:
Ale od 12 tygodnia wprowadzam terror:-D:-D RUTYNE - Evoski

OK mykam na serial;-):-) pa pa
a oglada ktoras z Was Big Brothera 4 edycje??

Dziewczyny HELP!

Niedawno Brianek zaczol mi ropbic kupki rzadkie myslalam ze to zabki a dzis jest masakra robi takie wodniste i trzyma sie za brzuszek i kuca i przez pare minut nie chce wstac:-(po za tym jak go przewijam ma tak czerona pupke ze nie daje sobie jej podetrzec a jak podcieram nawet delikatnie to tak placze jakbym go obdzierala ze skory:zawstydzona/y:
Podalam Infacol mu raz bo to na wzdecia uklad pokarmowy i kolki wiec zrobil mniejsza ale nadal rzadka juz nie wiem co mamr obic:confused::confused:Poradzcie cos!

maggusia moze pupe przemywaj mu woda.a nie wycieraj chusteczkam,masz kremy na odparzenia?!A biegunka moze byc spowodowana wirusem,ja bardzo sobie chwale lakcid,ktory mam z pl,moze podaj mu jadogy,ciezko powiedziec czemu ma biegunke,a ile to trwa,jak go boli brzuszke to podawaj mu infacol,albo calpo na bol

daj znac jak maly;-)

Pinka-a moze zamrazaj nadmiary pokarmu pozniej beda na wage zlota:tak:

Niunia-a jak wygladaja takie drobne czerwone jesli tak to potowki a jak z bialymi lepkami to od hormonow a jak jeszcze inne to nie iwem:-(

Buziaczek-dzieci do 6miesiaca w naturalny sposob potrzebuja bliskosci matki nie potrafia byc niegrzeczne:-D, ja tulilam martuse kiedy tylko potrzebowala i tera jak mowie do niej' nie wolno' bardzo dobrze to rozumie

Maggusiu- kurcze nie wiem moze to ten wirus co tak meczy zoladeczek, ale nie wiem co pomoze wiem ze na premywanie poranionej pupci mycie w szalwi nam pomoglo:tak:

Maxin- no ja tez juz nie moge sie doczekac wyjazdu:-)

Anulka-fajnie ze znajdujesz tez dla nas czas przy dwoch dzieciakach no i gratulacje kursu na prawko bede trzymac kciuki z szybkie zdanie egz

pozdrawiam odpisze pozniej bo moje malenstwo marudne i plakusia papa

reklama
Kimla-twoja Aniusia jest przeslodka na zdjeciu ktory masz w avatorze a tak wogole to nasze dziewczynki sa w podobnym wieku moja trzy tyg starsza tylko napisz co juz potrafi?:-)

Justynaw.- oj tak moja Marta akceptuje tylko lozeczko do spania a tak kocha podloge:-D

Justyna17-no to mialas ciezka noc a przykrywasz go kolderka bo ja do tej pory Marte przykrywam malym kocykiem bo boje sie ze wlasnie koldra bylaby za ciezka zamiezam na zime dopiero:-)

Evoska-powodzenia w szyciu zaslon:-), ale nie mecz sie kobito za bardzo

Agnes- jak karolinka, chcesz wrocic do pracy czy raczej nie?
Olcia-smutno bez brata co? jescze jak pomagal to juz wogole:-(

Iskierka-ale sie usmialam z ta sofa tak tak najlatwiej powiedziec nie zmiesci sie dobrze ze nimi tam pokierowalas:-)

teraz co u nas Marta znow dzis stanela na nozki sama i taka kochana jest piekna pogoda wiec cale dnie na dworzu, ja ide jeszcze w pn do collegu moze mi sie uda na caly semestr zalapac bo bardziej podoba mi sie nauka w grupie niz samemu:tak:, zyczcie powodzenia bo to ostatni dzwonek jak sie nie uda to dopiero od stycznia:-(, a tego bym nie chciala
pozdrawiam milego wieczorku zycze:happy:

Do góry