reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Agnes czytalam juz wczesniej ta historie,przykre to bardzo,tyle kasy trzeba nazbierac ,szkoda dziecka,aby sie tk meczylo,ale silna z niej dzewczynka i walczy wiec nie nalezy sie poddawac.My wplacilismy juz kaske niewiele 5 funtow,ale zawsze cos;-)

Pinka glodomorek z Coreczki ,a jak ma na imie bo w koncu niedoczytalam chyba:baffled:Wylecz suteczki,a potem probuj dalej,moze przez nakladke skoro masz tak delikatne sutki?zdrowka dla was,nie moge sie doczekac fotek

nafnia,niunka fakt pomylilam wasze dzieci,tyle nowych bobaskow,ze maly metlik sie robi:confused::-Dale milo,juz niedlugo sie polapiemy czyje jest czyje:tak:

nafnia moze ona nie potrzebuje tyle snu i wlasnie woli takie krotkie drzemi,z czasem jej sie to unormuje:tak:A jak wy mowicie do Natalii,bo my rozniasnie caly cza wymyslamy cos nowego:natalinka,natusia,natka,nataleczka,oprocz innym zdrobniem typu,dziunia,niunia,stokrotka,zabcia,perelka

reklama
Mam troche przywiezionych z PL aktualnie na przeczytanie czeka "Cien wiatru" i "Kraina chichow" czytal ktos? l
ja czytalam:tak:
"Kraine chichow" juz wieki temu, ale bardzo mi sie podobala - ogolnie lubie Jonathana Carrolla, chociaz moim zdaniem 2-3 jego ostatnie ksiazki sa juz o wiele gorsze :-)
"Cien wiatru" tez czytalam, bardzo wciagajaca powiesc, nie moglam sie od niej oderwac;-) i tez bardzo mi sie podobala:-)

moze przez nakladke skoro masz tak delikatne sutki?
No wlasnei dobrze Maxin napisalas, bo ja zapomnialam na smierc. Kaputrki mozesz kupic Pinka, sprobuj, a noz sie uda. Po ang. to nipple protectors.

ja czytalam:tak:
"Kraine chichow" juz wieki temu, ale bardzo mi sie podobala - ogolnie lubie Jonathana Carrolla, chociaz moim zdaniem 2-3 jego ostatnie ksiazki sa juz o wiele gorsze :-)
"Cien wiatru" tez czytalam, bardzo wciagajaca powiesc, nie moglam sie od niej oderwac;-) i tez bardzo mi sie podobala:-)
Ooo to fajnie, wymienie sie spostrzezeniami, jak poczytam.;-) ja ogolnie lubie czytac bardzo tylko czasu mi brak:rolleyes2:

Witam z popoludniową kawką

mala-gorzatko i izus gratuluję:-)

Justyna .W wszystkiego Naj Naj Naj z okazji urodzin 18-stych:tak::-)

u mnie w domu szpital póki co wszystkich nas rozlożyl jakiś wirus, więc nie mam ani sily, ani weny do pisania wybaczcie:zawstydzona/y:

Napisze jak trochę wydobrzejemy:tak:

Pozdrawiam Wszystkich i milego wieczorka:-)

Bardzo dziekuje za gratulacje dziewczyny :-)

Jestem tak pochlonieta ta malutka osobka ze trudno jest mi nawet spac pomimo ze padam, bo sie patrze na nia i patrze i nie moge uwierzyc ze w koncu mamy juz nasze szczescie. Jest poprostu przeurocza :tak:
Wkrotce napisze o porodziku,wysle pare foteczkek uroczej Nastusi :-) ale musze zlapac rytm bo w domu ciagle taki haos :shocked2: pomimo ze mamcia jest z nami i bardzooooo nam pomaga.

1 wrzesnia to data pierwszej randki z Moim 10 lat temu - powiem szczerze ze cicho marzylam zeby urodzila sie wlasnie tego dnia i sie udalo.:-):-):-)

Nafnia - Nastusia to zdrobnienie od Anastazji :tak:
Izka - ty tez 1 wrzesnia... :-) Gratulacje !!!
Pinka - Ja tez mam problem z piersiami. Trudno jest mowic o technice prawidlowego dostawiania dziecka... my mozemy sie starac ale maluszki nie umieja i tu tkwi problem zanim sie dobrze naucza. Malutka w ciagu jednego dnia tak mi pocharatala brodawki ze az krew leciala.
Zakladalam potem te oslonki na brodawki do karmienia i powiem szczerze ze zamisat mi ulzyc brodawki mam totalnie pocharatane ze nawet nie jestem wstanie odciagnac pokarmu :sorry2:
Mam problem bo "nie mam brodawek" jak to sie mowi tzn sa bardzo plaskie a nie wystajace ... i nie wiem co mam zrobic bo bol jest nie do zniesienia a tak bardzo chce karmic piersia :sorry2:

Oki teraz uciekam, malutka spi wiec ja lece sie umyc...chwila wolna ;-)

gratuluje mamusia nowych czlonkow rodziny!!!!!

Pinka - nakladaj sobie na sutki plastry z Jelonet sa dostepne w kazdej aptece mi uratowaly zycie bo po tygodniu chcialam zrezygnowac z karmienia, Jelonet to czysta parafina tniesz pasterek nakladasz na sutek i na to plaster normalny ktory przytrzyma ta parafine na cala noc i w ciagu dnia przed karmieniem umyj sutki po 1 dniu poczulam tak wielka ulge ze i tobie kochana tego zycze!!!!!

witajcie, ja tutaj dzisiaj tylko tak momentami zaglądam, bo jestem troszkę zajęta, zresztą jestem dzisiaj bardzo niewyspana, mała spać nie chciała, dopiero koło 4 zasnąła a o 7 jak zwykle pobudka:no:, wydaje mi się , że był to brzuszek
Dlatego zaraz zmykam do łóżeczka, Dużo się tutaj dzisiaj dzieje, mam nadzieje, że jutro nadrobię:sorry2:

Dzięki dziewczyny, że troszeczkę zainteresowałyście się sprawą Majeczki:tak:

Maxin super , ja też postaram się wpłacić jakąś kaskę, każdy grosz się liczy nawet 5 funtów, mam nadzieje, że więcej ludzi to zrozumie, że nie trzeba dużo wysyłać, liczy się gest a ziarnko do ziarnka i pieniążki się nazbiera:tak:

Iskierka życzę duuużo zdrówka dla Was:-)

Martusia postaraj się mężusia przekonać, na pewno się uda:tak:

PINKA25 a Ty kochana odpoczywaj i ciesz się swoją małą kruszynką, my na zdjęcia poczekamy jeszczcze troszkę:-)

no nic życzę dobrej nocki papa buziaczki dla Was:-):-):-)

HEJKA!:ninja:
Martuska- ...zapamietam jak ja bede chciala Blanie nauczyc na nocnikczu:-)zlote rady:tak:
Czarnula83- Ja tez zamierzam robic sama zdjecia Blani do paszportu :-) na bialej poscieli:tak:
Tigger - Udanego pobytu w PL i wracaj do Nas szybciutko ;-)Wszystkiego Naj z OKazji 5 miesiaczka:tak:Rewelacja fotki :-D:-D
Olcia 23- Co u Was nowego , oprocz nauki siusiania do nocniczka, zycze wytrwalosci i szybkiego rezultatu!:cool2:jak tam kac,super ze sie wyluzowalas Mi tego potrzeba....:sorry2:tez
Maxin78 - TY to masz ciekawie z tyloma Dziciaczkami :-D:-) ciagle musisz byc aktywna i wymyslac cos nowego ,podziwiam Cie:tak:
JustynaW - Wszystkiego Naj spoznione ale szczere:tak: Super ze Wam sie uklada..:sorry2:
OLis - Jak tam zakupki w Oxfordzie udane?
Kasiulka - Trzymam kciuki bedzie dobrze napisz jak poslzo;-)
Agnes2606- Tez czytalam ten artykul i ciezko bylo przelknac sline, postaram sie cos wplacic, grosz do grosza i sie uzbiera..
Nafnia - Ja mieszkalam na gorkach, osiedle czuby :-D:-):tak:Blaneczka spi rewelacyjnie polozylam ja o 20 jak zawsze i obudzi sie o 4 lub 5 na karmienie potem o 6 i o 8 i koniec spania:-)he he bedzie krzyczec piszczec wariowac w lozeczku :tak::-Da jak sie wkurzy na karuzelke z misiami to placze ...:sorry2:rano jest taka slodziutka ,najedzona wyspana i z humorem :cool2::laugh2:extra dziecie:-)
w dzien to roznie, ma drzemki gdzies o 11 lub 13 potem o 15 lub 16 i o 20 juz spi nocym snem:tak:spi krociutko , a jak jestesmy na zakupach to spi:tak:

A swoja Mala musisz zmeczyc ..he he zabawa, laskotaniem, lezeniem na brzuszku,grzechotkami spacerkiem,masazykiem:tak:i wtedy bedzie spala;-)tak jak Moja Blania,sprobuj;-)
Pinka - Jak sobie dajesz rade Kochana?? przemywaj czesto krocze, i staraj sie wietrzyc i zmieniac czesto podpaski ja tak robilam i szybko Mi sie wygoilo uzywalam tez tego olejku tee tree :tak: rewelacja.Polecam
a na brodawki proponuje krem sa specjalne w bootsie, tez mialam na poczatku rany:tak:bolalo cholrenie ale przeszlo dzieki kremowaniu pare razy dziennie :tak:czasem nawet teraz smaruje zeby nie wysuszyc i nawilzyc:tak: a na obolale piersi od mleka przykladalam zimna kapuste - ale na brodawki nie kladz . zycze zdrowka
Maja33- Dziekuje ze pytasz! Poszlo Mi tak sobie stres MNie zjadl:wściekła/y::-( ale to Nic lepiej od nizszego poziomu niz od wyzszego, popowtarzam sobie:-) 18 o 9 wrzesnia juz zaczynam, dwa razy w tygodniu wtorek i sroda od 9-11 i od 9-12 , huh zobaczymy jak to bedzie, jutro jade wyrobic legitymacje:-)a Ty placisz Maju? BO Ja nie wiem wkoncu ...jutro sie zapytam (ps. dostalam sie ledwo byly ostatnie 2 miejsca i sie zalapalm , tyle ludzi:szok::szok::eek:) Ja zabralam Blaneczke ze Soba bo nie mialam jej z kim zostawic, a Moj tez byl na egzaminie ale On na wyzszym poziomie :dry: Jaka druga czesc Maja masz jeszcze jutro? moze to co ja wyrobienie legitymacji?? tak??Biedna Martusia:-(tesknila za Mamusia
Iskierka55-Wracaj do zdrowia
Mala-gorzatka- Mialam tak samo nie chcialam spac wolalam patrzec ciagle na NIa z nie dowierzaniem ze jest Moja coreczka i ze jest ze Mnie , ze czlowiek potrafi stworzyc taka istotke Malenka, minelo MI po tygodniu gdy juz powieki mmialam na zapalkach:baffled::-D i podsypialam he he w dzien.

Tez nie mialam brodawek ale przystawialam mala i podraznialam sutki przed karmieniem..:yes:i pomagalo zlapala i trzymala a potem juz sie piers wyrobila, czasem zakladam nakladki (tylko awaryjnie)

DOBRANOC

reklama
hej kasiulka0901 - wybacz , tak zapytalam o to bezmyslnie zamiast najpierw sprawdzic na stronie konsulatu:-p, a z profila rzeczywiscie nie widzialam i nie wyobrazam sobie zdjecia w paszporcie, ale ja nic nie pisalam o profilu:no:, natomiast lewy polprofil i owszem, obowiazywal do niedawna , sama mam takie zdjecie w swoim paszporcie:tak::-p:tak:,
pozdrawiam

Do góry