reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej dziewczyny przy porannej kawce!mmmmm pycha!:tak:
Wczoraj przetrzymalam malego caly dzien bez spania ,zasnal o 20:30 i obudzil sie 5:30,wzielam go do nas i spal do po siudmej!super,chyba musze tak codziennie moze sie przedstawi,jak nie potrzebuje tyle snu to lepiej niech nie spi w dzien,a spiw nocy.A i my w koncu od nie pamietam kiedy mielismy okazje spedzic razem wieczor na spokojnie!:-D:-D:-D
kupilam malemu majteczki haha ale super wyglada!I zamierzam zaczac akcje nocniczek!nawet sam bierze i siada na nocnik dla zabawy wiec chce to wykorzystac -tylko musze sie zdecydowanie za to zabrac!
Martuska-prosze o rady nocniczkowe!
pinka-szybciutkiego,ibezbolesnego porodziku!Ucaloj malenswo od cioci oli i Benusia!
maa-sciskam mocno i czekam na referat!:-p
iskierko55-dziekuje ze pytalas -tak przeszla a co kazdemu sie czasem pojawia!:rofl2:tak to juz jest,ja tez mysle ze bylby to super pomysl
na wet w domu u ktorejs!U mnie tez moze byc nie mam ogrodu ale i tak pogoda nie jest za rewelacyjna ,mozna by pomyslec o czyms w stylu "kazda cos przyniesi" i juz!
buziaczku-nie przejmoj sie kazda z nas przechodzila taka faze "padam" ale to wszystko sie unormuje nie martw sie dasz rade1
JUSTYNA170979-ja tez tak mysle i mozemy sie poprzebierac1
olis-nie martw sie czlowiek zawsze sie martwi ,zwklaszcza jak ma rodzine i obowiazki,ale to dobrze ze probuje czegos lepszego i na bank bedzie dobrze,ja uwazam ze trzeba probowac!
maxin78-kurcze prosze cie jeszcze raz moze da sie cos z tym prywatnym zrobic?:sorry2::sorry2::sorry2:
milego dnia dla was wszystkich !!!tych ktorym udalo mi sie odpisac i tych co nie papa

reklama
heja,dzis pochmurno,ale co tam bede o pogodzie gadac:-DU nas ok,czekamy na znajoma,z ktora mieszkalma przez rok,tereaz wrocila do anglii po studiach,milo bedzie pogadac.
Natalcia dzis spala z nami,w nocy sie obudzila,brzuszke ja bola,groszkie lecialy jak cza.wiec zabaralismy ja do siebie,juz wiek nie spala znami,sama chcialm z nia sie przespac,cudnie jak sie w nocy do nas przytulala,w sume cala noc do tatusia,a nad ranem do mnie:tak:;-):-)Slodziak kochany.

Pinka wczoraj juz bylam padnieta wiec nie zagaldadalm na bb,ale dzis masz chyba wywolanie co?Kurcze co za olej ci dali:no:tylko rycynowy rzaden inny,powodzenia i daj znac co tam?
joanna zakupowe szalenstwo super,fajnie sie wystroic;-)udanej pogody i super pikniku z kasullka:tak:

olis czekamy wiec do piatku,wiesz czasami zmiany sa dobre,kazdy ma przed nowosciami malego pietra,P.jest madrasny wiec na pewno podola;-)A ty az tak bardzo sie nie zadreczaj bedzie dobrze,fajny dzien z mezulkiem.Jak calusny nadal spokojny;-)

iskerka :-D ;-):-) z ciebie to czysciszka codziennie sparzatasz;-)ale checa z konikiem polnym,ja to byma zawalu dostala,choc osoatnio wydaje mi sie ze mamy myszy w domu,wiec idac spac mam mega schica bo nienawidze tych stworzen:no::sorry2:

maja super wszyscy biora sie za osta nauke jezyka;-),fajnie sobie to zalatwilas ty to obrotna dziewczyna jests:-)

niunka jak Natalcia sie chowa,spacere przyjemny byl wczoraj,jak rodzinkach pewnie nie moze sie doczekac aby poznac mala?

olcia swietnie,moze ten spspsob zadzial i jakas rutyne z spanie w koncu bedzie milam Bengie,bylo by dla was super.Nie ma jak milusne wieczorki z mezem;-):tak:powoedzenia w treningu,daj znac jak pierwsze kroki u nas wciaz tylko zbaawa,choc ostatnio sam pokazal na ubikacje,kiedy ja posadzilam,wytlumaczylam co sie robi,ale nic nie zrobila,posiedzila chwilke i tyle,na nocnik siadac niechce tylko do niego wchodzi:-DFoteczka slotka,umisech ma zabujczy,Pisze koljeny raz do admina moze w koncu odpisze:rofl2::baffled:

ok mykam nazie mamusi i bombelki:-)

Witajcie,
czy macie problem ze stronką BB, wczoraj jak nigdy rozpisałam się i niestety wywaliło :-(. Mały właśnie zasypia więc pomyślałam że siąde z kawą do Was.
Pinka trzymamy kciuki, mam nadzieje że szybciutko uściskasz swoją pocieche :tak:

Krystiankowi wprowadziłam kleik ryżowy, smakowało mu i nie zareagował na to jakoś dziwnie. Ale wczoraj jak nigdy zasnął już po 16.00 - nocnym snem i o 4.00 miałam już z nim problem. Wyspany chciał się bawić. Dzisiaj na pewno nie pozwole mu na to, zawsze zasypiał o 20.00, i dzisiaj też tak będzie;-). Grzechotkami i misiami go pomęczę :-p.

Dziewczyny, przepraszam że nie pisze do każdej osobno, jak na razie brakuje mi czasami czasu dla siebie, ale staram się zaglądać i czytam wszystko. Ale myśle że z czasem lepiej wyjdzie mi oraganizacja i częściej do Was zajrze ;-).

Miłego dnia Mamuśki i bobaski

Ratunku Ola Boganie nadazam!!!!!

Olcia - party przebierane super ja sie pisze + Rocco + fasolina
gratuluje wyspania sie coz za ulga!!!!! ps ja tez tesknie za rodzinka buuuu

Maxin - uwazam ze to super pomysl z salka przykoscielna!!!!!!!!
albumy???? zapomnij nie wiem w co rece wlozyc, chyba sie musze zorganizowac inaczej he he he kicia na kartki nie mam czasu moze za pare lat jak dzieci podrosna i w koncu sie urzadzimy he he he

Izusia - cos w tym zapachu powietrza jest ja tez jesien czuje

Joanna - zadna ze mnie krawcowa, uwiez mi po raz pierwszy w zyciu szyje!!!!!!
dlatego tak mi to dlugo zajmuje he he he ale wyszlo nawet ladnie
dzis szyje mlodemu zaslonki, powoli bez strachu jakos to wychodzi wiesz za zaslony do sypialni dalam 600£ nigdy wiecej, do malego do pokoju zaplacilam 60funtow za material tyle ze tu jedno okno wiec 300 £ bym nie dala!!!!!!! jakos trzeba sobie radzic ja poprostu nie wiem skad mam tyle cierpliwosci he heh e ale potem jaka satysfakcja !!!!!!!!!!!!!!!!!! wow pozdrowka

Iskierka - moze na spotkaniu wymienimy szyciowe doswiadczenia !!!!
to znaczy ja sie Ciebie wypyam co i jak he he he
szyje z wyobrazni he he he

Maja z basenu nici wybacz slonko nici z milego dnia , mam tak silne rozwolnienie ze niech to szlag trafi + przeziebienie sie kroi wole z dalego od malutkich dzieci;( wybacz, ale ten tydzien posiedze w domku chyba ze mi cudem przejdzie;)
podrzuce Ci jakos te kupony na silownie + rachunek za odkurzacz moze poprostu jak sie spotkamy za pare dni cos wymyslimy no chyba ze sie lepiej poczuje ale wole nie ryzykowac z zarazeniem kogos a poza tym wirus grypowy panuje

milego dzionka laski nebeski
ciao

no witam własnie wróciłam z miasta i co...................?
olejku rycynowego nigdzie nie dostałam wszystki apteki obleciałam i bootsa tez niestety nie maja tylko krem:wściekła/y:
chyba nie jest mi dane skosztowac olejku co za dziura to moje miasteczko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no cóż chyba tak ma byc juz przed tym nie uciekne z reszta juz nie mam siły:baffled::sick:
co ma byc to bedzie poddaje sie:rofl2::zawstydzona/y:

Ja tez nie zdanzam na czas, tak szalejecie z postami!!! ;-):-D:-D
Tez sie witam kawusia.
Olcia23 super, ze maly spal cala nocke, z czasem na pewno sie przestawi. Ja Pateiego od jakiegos czasu sadzam na nocnik, nawet teraz siedzi, hehe. Obstawiam go zabawkami, oglada baje i tak siedzi poki cos nie zrobi :tak:Powodzonka!!! A co tego party to ja sie pisze jak najbardziej!!!
pinka trzymaj sie kobietko, z olejem, czy tez bez, wszystko bedzie w porzadku!!! Trzymamy kciukasy :tak:
evoska kuruj sie nasza mamusko!!! e to ty zdolniacha jestes, szycie, no no :-)
maxin my tez kazdego dnia mowimy o wyjezdzie ;-)oby tylko pogoda dopisala, no i ostatnio w Grecji takie mega pozary ze az strach :szok: widzialam Natke na fotkach, cudo wyglada i jak ladnie sie bawi w wyklejanie plastelina, no no zdolniacha po mamusi ;-):-)
mamuska79 fajnie ze do nas zagladasz, a z czasem na pewno sie bardziej wdrazysz :tak:buzka dla twojego malenstwa :-)
Izusia fajnie razem spedzacie czas, wylegujecie sie w ogrodku, my teraz jestesmy na etapie szukania domku z ogrodkiem, bo jak widze tego mojego malego zywiolka, to taki ogrod jest naprawde niezbedny :tak:a Oskarcio jeszcze wam trwke kosi, ma;ly pomocnik hehe ;-):-D Izusiu mam pytanko, czy ten namiocik, w ktorym jest Oskarcio na fotce moze tez byc przeciwsloneczny??? Chcemy kupic cos takiego Patiemu na wakacje, no i zeby mogl sie tez bawic w domku.
maju super widze jestes zorganizowana, oprocz o wakacjach, pomyslalas tez o edukacji ;-) Fajnie, ze udalo sie wszystko zalatwic, a gdzie bedziesz chciala pracowac???
justyna fajnie cie widziec z powrotem na forum :tak:nie ma to jak zakupowe szalenstwo, hehe my tez jak bylismy w Brighton, musielismy zachaczyc o TK Maxa, ktory akurat nam stanal na drodze, hehe :-D

przepraszam, ze nie dopisuje wszystkim ale maly wlasnie zrobil kupke do nocniczke, wiec lece go wytrzec, zanim sam wstanie i zrobi porzadek ;-):-)
Buziole!!!!!!!!

czemu laseczki musicie mieszkac tak daleko Maja,Ewcia,Kallusia,Olis:-(pewnie jak bym mogla to codzienne byc sie z wami gdzies szfendala:-DMoze w koncu ktora ruszy pupe i przyjedzie na polnoc;-):tak:;-)????

reklama
Witam Mamusie!

Nie bylo mnie dwa moze trzy dni a wy tak rozpisalyscie sie ze chyba nie jestem w stanie wszytskim odpisac:sorry2:
Maju fajnie ze ktos o mnie pyta to takie mile:-)
Poczytalam was troszke i normalnie mam metlik w glowie:-Dstwierdzam ze na naszym watku to jak ktos na biezaco nie jest poglubic sie moze naprawde!
No wiec musialam dokupic do komputera wiatrak teraz ladnie szybko chodzi odpukac:-)
Po za tym zalatwialam meble do domu ogladalam dodatki.Ciesze sie bo zjezdzilam sie tyle a znalazlam niektore meble z katalogow po nizszej cenie nawet o polowe.
Pije wlasnie kawusie moja ulubiona nescafe pycha:happy2:i czekam na sofe oraz kuchenke.
Brianek jak z buszu wypuszczony wszytsko musi wyprobowac na wszytskim usiasc jakby dostal nowa zabawke:rofl2:i musze go ciagle przekladac z jednego krzesla na drugie maly glupolek:happy2:

Wczoraj mojemu sciagneli gips teraz musi robic cwiczenia pozniej pojechalismy do przychodni bo dostalam list na szczepionke troche mi sie to dziwne wydawalo ze ciagle jezdze na te szczepionki z malym i chyba cos nie tak bo za duzo.
Wyobrazcioe sobie ze na recepcji pani ok kazala nam siasc i czekac a przychodzi pielegniarka i tlumaczy ze do domu bo komputer zrobil blad:szok:no szok!komputer?nie wydaje mi sie ale to szczegol:eek:Przy okazji zwazylam Brianka nie chcial sam oczywiscie stanac na wage panicznie sie jej bal:eek:wiec musialam z nim stanac i odrazu zwazylam i siebie ja nadal stoje w miejcu dziwne tak malo jem:eek:i cwicze a maly brzdac juz wazy 14kg :-)popytalam pania o dentyste dla malego nie udzielila mi dobrych wskazowek powiedziala isc do swojego jak ma juz wszystkie do swojego?dziwne:zawstydzona/y:nie byla zbytnio przyjazna do rozmowy nie wiem czemu dziwne wiec nawet nie popytalam jak Evoska radzila o te szkoly ah:wściekła/y:
No wiec troche mam do tej przychodni a nie po drodze mi bylo:wściekła/y:o jej jaki oni maja tam balagan.
Na dodatek musialam Brianka przetrzymac w spaniu a juz naprawde niedobry byl:baffled:
No coz...tylko ze to ich drugi taki blad.

Bylam tez ogladac foteliki do samochodu.Prtzyznam ze MAXI COSI PRIORY XP byl bardzo wygodny ale pani ze sklapu stwierdzila ze Brianek jest maly wiec za szeroki dla niego i pokazala mi fotelik foirmy NIANIA o polowe tanszy ale tez bardzo wygodny no i co mam dylemat:-Dpo za tym stwierdzam ze chyba jeszcze poogladam jakies.

Komplatnie chyba nie jestem w temacie z jakas lista o co chodzi:confused:

Co do mojego sasiada murzyna to ostatnio znow bil tego szczeniaczka i mowil do niego pieprzony chlopcze:crazy:ciagle to powtarzal i go bil.Nie wytrzymalam i moj zadzwonil na policje przyjechali po 30 minutach:eek:
to nienormalne bo juz dawno by go skatowal:no:
i zapukali i zapytali czy wszytsko ok i poszli:wściekła/y:dziwne co?

Dziewczyny jak pozniej bede w stanie popisze troszke do was a teraz mykam bo maly tak szaleje ze musze biegac ciagle do niego a tego posta to juz pisze i pisze!:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry