reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka, widzę,że tu duży ruch, już się pogubiłam totalnie. U nas dzisiaj pogoda ładnia, nielicząc wiatru, słonko pięknie świeci. Ja właśnie zrobiłam obiadek i piję kawkę, jak zwykle zresztą:-p. Już nie mogę się doczekać az moja mam przyjedzie, jeszcze tylko 2 tygodnie:-):-):-)

Maggusia oj ta służba zdrowia, wiecznie są z nimi jakieś problemy:no:, nie przejmuj się, że narazie waga stoi w miejscu, to jest normalne jak się zaczyna ćwiczyć, bo tłuszcz jest zamieniany na mięśnie a mięśnie więcej ważą, więc cierpliwości na pewno już niedługo zaznie spadać:tak:

PINKA25 no już jutro będziesz nam się mogła pochwalić córeczką:happy2:, trzymam kciuki za bezbolesny poród i szybki

Maja33 no tak nie dokońca rehabilitantką, chociaż coś tam miałam z rehabilitacji, raczej takie podstawy, jestem fizjoterapeutką ( w skład tego wchodzi leczenie ruchem, zabiegi fizykalne i masaż ) . Fajnie, że się na ten kurs zapisałaś i że pomogą Ci znaleść pracę, a w jakim zawodzie szukasz pracy jesli można wiedzieć:sorry2:, a tak w ogóle to jak to jest z tym job centre? trzeba się zarejestrować czy coś takiego:confused:

Olcia życzę powodzenia z nocniczkiem, mam nadzieje, że później się podzielisz doświadczeniem:-), Twój synuś prześliczny , słodko się uśmiecha

Maxin ja też lubię z małą spać, czasem ją zabieram do nas jak w nocy nie może spać, a mój mąż to uwielbia, on to mówi, że mała mogłaby zawsze z nami spać, ale ja nie chce jej do tego przyzwyczajać:rofl2:

Przepraszam, wiem , ze troszkę pogubiłam po drodze faktów:sorry2:ale wszystkie was pozdrawiam:tak:

reklama
hej
dziewczyny ale tu szybka produkcja postow...
ja nie nadazam:szok:,
u nas ok, zaraz mykamy na spacerek, ja jakas lekko zestresowana chyba jestem, Natalka ostatnio placze w kapieli, kilka dni temu miala na glowce krosteczki i chyba ja to pieklo jak jej mylam glowke, teraz krostki zniknely bo mamy masc, ale ona sobie chyba to zapamietala i teraz kapiel zle jej sie kojarzy, wiec placze na zapas,

olcia - ale przystojny twoj Benus , super facecik

maja - dziekujemy za komplemencik

joanna - mam nadzieje ze jakos sie przyzwyczaje i w koncu bede bardziej zorganizowana, ale wiadomo poczatki zawsze trudne, fajnie ze dokonalas zakupu, bo wiem jak to potrafi czasami meczyc;-)

iskierka - spacerek super, ale mala spala tylko chwileczke

pinka - bedzie dobrze , trzymamy kciuki

czarnula - u mnie bylo podobnie, ale o jeden dzien dluzej, bo skurcze mialam od wtorku nocy a mala urodzila sie w piatek po poludniu, jesli bedzie nastepny raz to tez na pewno chce epidural

pozdrawiamy wszystkich papa

hejka!!!
my po porannym spacerze,wprowadzialm go w rutyna zawsze miedzy 9 a 10.30 jestrsmy na dworku nie zawsze mi sie chce ale Oli wtedy lepiej spi no i ma tylko jedna drzemke popoludniowa od 11-14,a ja w tym czasie staje na glowie!!!
od pn wprowdzialm mleko normalne z niebieska nakretka i Oli je wcina ze smakiem takze problemu zadnego nie ma i jestem z tego powodu happy!!!!poza tym stal sie bardziej przyjacielski i nadal bardziej spokojny niz zawsze:))
u nas co czekamy do piatku ja sie boje no bo co ukrywac dupsko sie do auta przyzwyczailo a samochod byl sluzbowy a tu samochodu niet!!!! poza tym moj p konczy czesto o 4, a tu totalne zmiany 4 dni po12 godz i 4 wolne potem 6 dni po 12 godz i 6 dni wolne kurcze niewiem dziewczyny ja mam obawy pewne pocieszajace jest tylko to ze lepsza kasa:)))ale tu nie ma zanczenia czy weekend musi odrobic swoje dni ityle...no coz zaczekamy!!!

maxin-kochana zdecydowanie za daleko sie mieszka...ale coz zrobic tak to juz jest,a jak u was kurcze ty to juz pewnie odliczasz dni!!!nareszcie odpoczniesz!!!
evoska-ty to odgarniaj od siebie te wirusy kobito i dbaj o core:)))zycze zdrowka
pinka-nie martw sie wszystko sie ulozy,najwazniejsze nie panikowac a mysl tak juz nie dlugo dzidzia bedzie zwami!!!wytrwalosci!!!
maggusia-fajnie z ezaczynacie urzadzac sobie mieszkanko napewno adrenalinka rosnie jak widac ze ma sie cos swojego,a co do stepera bo sie kiedys pytalas to jest w argosie za 50f polecam uwierz daje rezultaty!!!
olcia23-kurcze amy nawet nocnika nie zakupilismy;)))trenuj trenuj!!!i co przeraza mnie fakt ze niedlugo drzemek w d\ien niet!!! jak ty dajesz rade???
maja-kurcze zaskoczylas mnie pomagaja w kursie jesyka ang...plisss dja jakies szczegoly o co sie pytac ja tez chce!!!
mamuska- widac ze syncio daje troszke pospac mamie i dobrze nam tez nalezy sie wypoczynek

do zobaczyska!!!

Hej laski ponownie,troche poszperalam po forum,ostatnio nawet mowilam na majowkach,ze to faorum jest super,ale jak widze znajda sie osoby przezyjazne i tak na watku Lesbijki w ciąży laska napisla cos takiego
"Strasznie mnie denerwuje jak ludzie którzy wyjechali za granicę mówią jak to beznadziejna jest Polska i jacy beznadziejni ludzie tu mieszkają i że oni właśnie z tego powodu wyjechali
Czego się nie przyznacie że tu wam się poprostu niepowiodło i pojechaliście szukać szczęścia gdzie indziej
i jeszcze byście pewnie chcieli żeby wam zazdrościć jakżeście się to urządzili i jak wam teraz dobrze
Ja nie zazdroszczę :no::no::no: tylko współczuję"
kurcze co za panna wspolczuc to chyba my mozemy jej,bo w glowie chyba za duzo nie ma:-D zart oczywiscie,Melane wie o co chodzi;-)

nasi rodacy maja o nas opisnie co:-D

Maxin no cóż takie wypowiedzi to mnie śmieszą i nie wiem czym się tacy ludzie kierują , może to zazdrość;-) hehe ja sie tym nie przejmuję, szkoda mi takich ludzi:-p

Czesc kobitki :-)
U mnie tez pogody nie ma:-(,
Ktoras z Was pisala o zakupach, torebkach.....ja tez uwielbiam zakupy, choc musze przyznac ze teraz wieksza radosc sprawia mi kupowanie innym, zwlaszcza Adrianowi. Ale dzisiaj dostalam paczuszke, w niej nowiusia torebka od mojej mamy. W Niemczech to dopiero mozna sie ubrac. Wyslala mi na urodzinki, troszke wczesniej. Bardzo mi sie podoba :-) Ostatnio zaczelam gustowac w ubraniach w kolorze khaki, bezu i brazu. Zrobilam sie monotematyczna, ale co tam;-)
Maxin- powiem szczerze ze to co napisala laska to troszke prawda, Polacy zawsze porownuja zycie tu i w Polsce, ale to zupelnie normalne. Ale zeby w taki sposob to komentowac...no coz...chyba nie ma o czym pisac, a moze po prostu zazdrosci...smieszne:-D
Iskierka- kiedys pisalalam ze mieszkamy w tym samym hrabstwie. Duzo piszesz na forum, fajnie sie czyta. Jak Ci sie tu zyje, bo u mnie w moim miasteczku czuc ta tzw. malomiasteczkowosc, troszke wolniej sie zyje niz w duzych miastach, moze to i lepiej. :-)
Olcia23- maly bomba!!! Fajny pomysl z tym przebieranym party. Szkoda tylko ze niestety nie bedzie mi dane Was poznac i dolaczyc...Kurcze zalozylam nawet watek Mamy z Oxfordshire ale niestety zadna mama sie nie znalazla:-(
Justys- milego misiowania ze swoimi faciorami :-)
Maja33- ambitna babeczka, opowiedz wiecej o tym kursie. Jak Martusia??

Oki, maly sie buntuje...czas zmykac. Buzka

Hej!!!

widze ze spore zainteresowanie jest kursem wiec pisze jak to u mnie bylo:-)

do czewca tego roku byly finansowane kursy przez unie euopejska ESOL tak sie nazywaly od wrzesnia juz nie sa darmowe dla wszystkich tylko zostaly przeniesione do job center i sa traktowane jako kursy na podniesienie kfalifikacji, warunkiem jest aby otzymac jakikolwiek benefit tzn WTC albo CTC albo CB i oczywiscie dana osoba musi wyrazic chec ze chce pracowac, wiec zaczyna sie nauke sklada sie CV i podnosi sie swoje kwalifikacje czekajac na prace bo oni jakby rejestruja w bazie danych dla pacodawcow i jesli jakis pracodawca jest zainteresowany danym pracownikiem zglasza sie juz bezposrednio do mnie, pozatym zwacaja za bilety i lunch, i placa za egzamin polroczne i FC bo do tego momentu trwa kurs ja przed ciaza bylam na level 1 ale jak urdzilam nie dalam rady juz chodzic i przerwalam ale teraz bede, a chce pracowac w milym miejscu zobaczymy co mi zapoponuja jestem po ekonomii interesuje mnie turystyka wiec mysle ze cos dla mnie znajda bioa pod uwage lepsze prace i wlasnie o to mi chodzilo:-), wlasciwie powiedzialam wszystko jak jest i mysle ze mi pomoga:-), chce aby to byla dobra praca wiec musze podszkolic dobrze jezyk i mysle e dla nas mamus to idealny czas :rofl2:

Maggusia-super ze mebeleczki juz sa juz sobie wyobrazam Brianka jak sie cieszy i oczywiscie was nie ma to jak wlasny mily kat:-)
Olcia-super pomysl z balem dla dzieciakow ja tez sie pisze koniecznie, a synus po prostu sliczny:-), dobe ze go przetrzymalas jesli wprowadzisz mu rutyne to moze wszystko sie pieknie unormuje:-)
Olis- trzymam kciuki nadal nas to tez czeka w poniedzialek tez sie martwie ale mam nadzieje ze pojdzie swietnie:-)

Evoska-nie przejmuj sie mna tylko kuruj sie kochana jakos sie spikniemy jak wydobrzejesz
Maxin-ja jestem do twojej dyspozycji jak masz czas jutro to chetnie sie z toba spotkam bo sama zostaje domu maz mi wyjezdza na trzy dni i juz sie boje ze bede tesknic:elvis:,
Pinka- skarbie trzymam ogromne kciuki za 17 nie ma co tak dzidzia bedzie z toba a po olejku jest straszne ozwolnienie wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo POWODZENIA
Justyna w-dziekuje ze pytasz Martusia dobrze swietnie sobie radzi z raczkowaniem:-) wklej jakies fotki malego

kurcze mala sie obudzila musze leciec dokoncze pozniej buziaczki:rofl2:

maxim- ja na tym watku też kiedyś byłam i akurat natrafiłam na niezła kłótnie miedzy dziewczynami :wściekła/y::no: ale nie wypowiadałam sie bo stwierdziłam ze nie ma sensu:no::no:
nafina- matko boska tyle dni rodzić nie no kobiety przeciez was to matki polki ordery powinłyście dostac za wytrwałosc:-D:tak: dzieki za trzymanie kciuków
olis- to nieźle z tymi spacerkami :-):tak: jak we wojsku punktualnie o tej samej godzinie dzien w dzien wymarsz ha ha............ale superasnie:tak::-)
ja też mam nadzieje że juz w nastepnym tygodniu wyjade dyliżansem na spacerek:-):-D jak przezyje ten dzisiejszy dzień a raczej noc:crazy::crazy:
agnes- fajnie ze mamcia przyjeżdza:-):-) moja była trzy tygodnie ale niestety musiała juz wracac bo brat najmłodszy do szkoły i trzeba go wyszykować:-):tak:
no i w zwiazku z tym nie udało jej sie zobaczyc wnusi:no::no:
maggusia- nowe mebelki ale fajowo ja tez lubie zakupki a zwłaszcza jak coś dostane za połowę ceny to buźka mi sie cieszy:-):-) najwazniejsze że jestes zadowolona z zakupu i humorek odrazu lepszy:tak::-D my kobiety wiemy jak sobie dogadzać hi hi:-):-)
co do sasiada i policji to zostawię to bez komentarza:no::eek::baffled:
anetka- raczej bez oleju bo go nigdzie nie dostałam:no::no:
ale dzieki za wsparcie przyda sie i to napewno:tak::tak:
maja33- czasami to sie zastanawiam jakich oni ludzi dopracy zatrudniaja msakra:wściekła/y::wściekła/y: dobrze że sie zapytałam was o opine:-);-) dzieki jeszcze raz
niunka- trzymaj kciuki trzymaj razem z szymkiem silny chłopak z niego to ma co zaciskac:-):tak: dzieki za odpis na moje pytania:-)

dzis gotuje pomidorowa zjem sobie jeszcze przed wyjazdem a co :-):tak: jestem juz spakowana wykompana i czekam na mojego:-D az z pracki wróci bo sie zwolni szybciej

kobietki pytanko.............
jak myslicie bo zastanawiam sie czy odesla mojego do domu w nocy czy też bedzie taka mozliwośc aby został w koncu to poród rodzinny ale różnie może byc jak sie nic nie bedzie działo to mogą go odesłac?? jak myslicie?

drugie pytanko..........
co do tego znieczulenia w kregosłup ogólnie sie go boje :wściekła/y::wściekła/y: ale biore juz wzystko pod uwagę powiedzcie mi czy wprowadzenie igły jest bolesne:sorry2::baffled:?

ok spadam na zupke wpadne sie jeszcze pożegnac z wami

reklama
hej ja na moment!
maxin78-tak ja chce sie wpisac na zamkniey,a ta baba to jakas za bardzo do przodu skad ona moze wiedziec dlaczego my tu jestesmy i wogule uwazam ze kazda sytuacja jest indywidualna...choc fakt nie lubie tez jak ktos po kilku miesiacach na obczyznie zapomina jak to w polsce jest i wogule
pinka-nie mialam znieczlenia w kreglosup,ale kolerzanka mowila ze daja je w trakcie boli -jak sama nazwa wskazuje pewnie sam bol czujesz(tak jak z nacinaniem robia to ww trakcie boli wiec czulam bol nie nacinanie)
a jak rodzilam w nocy to moj maz mogl byc przy mnie ale zawolali go jak rozwarciebylo wieksze
CDN

Do góry