reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka dziewczyny

A u nas dziś nie pada. słonko swieci i mój syn zadowolony bo może polatać po placu zabaw.

Agnes dzieki za życzenia.co do tortu to my musieliśmy mieć kupionego w markecie bo Kolin sie uparł na tort SHREK. ja uwielbiam piec ciastajak mieszkałam w PL to nawet dwa razy w tygodniu pieklam. treaz trochę mniej.najczęściej robie mase budyniową albo bitą śmietanę.

Renata witaj na forum.

Niunka ja też nic nie czuje ale z dnia na dzień jestem coraz bardziej nerwowa. No tylko boli mnie ciągle w dole jakby mały mi się ostro pchał w dół.
A co do pępuszka to my z mężem nonstop go oglądaliśmy.Tylko jak odpadł to nie zauważliśmy kiedy i była mała panika. Ja przemywałam spiryt. 70 %,a jak odpadł to już nic nie robiliśmy.

Pinka już chyba rodzi bo jej nie ma.ale masz dobrze.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.

reklama
Witam Mamusie!

Ja dopiero teraz moge wypic kawke no i malego batonika przekasze z nadzienem advokatowym:-pwole nie patrzec na kalorie:eek:
Brianek spi a ja zaraz zabieram sie za cwiczenia bo z powodu @ ostatnio dalam sobie siana jak juz pisalam nie lubie w te dni sie wysilac fizycznie:sorry2:
Wczoraj synek byl jakis niegrzeczny caly dzien plakal nie wiem mzoe nastepne zeby:confused:bo takie napuchniete ma dziaselka:baffled:
Pogoda nie jest za rewelacyjna w sumie nie pada ale ja patrze przez okno i mysle wyjsc czy nie wyjsc bo moze zaraz nas zleje:confused:
wiec siedzimy w domku.:happy2:i musze coraz to nowsze zabawy wymyslac malemu brzdacowi:-)

Anetka wow wy to macie przeboje z malym ale sama wiem po sobie ze nie upilnujesz chocbys chciala.Brianek tez czasem sobie cos zrobi a ja zastanawiam sie czy moglam go bardziej upilnowac?ale tak sie wlasnie nie da czasem w ulamku sekundy cos dzieciaczki zbroja:happy2:no coz tak juz jest pewnie i my bylismy tacy.Zycze jak najmniej takich zdarzen.
A gdzie jedziecie na wakacje?:-)
Anetka kiedys jak przyjade do was na spotkanko zobaczymy jak beda razem broic ale bylby ubaw.

Maxin maly rozrabiaka coraz to nowsze zabawy wymysla ostatnio tatus nauczyl go klepac mnie po pupie:eek::laugh2:i ciagle to robi.
a jak tam u was przeszlo juz chorobsko i ten wirus:confused:
Widze ze wy tez z autkiem macie wlasnie to jest taki kolejny wydatek jak sie juz posiada.
Opony sa bardzo drogie moj tez musi wymienic ale chyba decydujemy sie na sprzedaz i kupienie czegos lepszego wlasnie juz wywiesilismy oglszenie w sobote ma przyjsc facio ogladnac.
Troche mi szkoda bo zadbany jest ale wolimy chyba cos co mniej pali.Po za tym czytalam ze w Londynie maja wprowadzic oplate dla aut ktore duzo pala 25f:szok:
A dlaczego termin wyjazdu wam sie przesunol?bo ja chyba nie w temacie.

Izusia :-) dobrze rozumiemy ze kiedy czlowiek jest przeziebiony albo dziecko nie ma sie glowy do pisania:-(
za niedlugo malyu bedzie zdrowiuski i wszytsko wroci do normy!
Zdrowka zycze!:happy2:a byliscie na tym spotkanku co pisalas polskich mam:confused:

Pinka cos mi sie zdaje ze trzymasz swojego maluszka juz na raczkach i jestescie szczesliwymi rodzicami:-)

Kasiullka widze ze u was w domku pelen ruch!:tak:
czasem taki ruch chcialabym miec ale tylko na tydzien:-p

Anulka wlasnie wiesz czasem u nas podobnie moj chce posiedziec w domu nad swoja pasja a ja wyjsc:happy2:no ale go rozumiem.Wiec czasem planujemy tak ze jeden dzien siedzi nad pasja drugi dzien dla nas:-)

Olcia swietna foteczka!:-)

Kallusia fajnie ze sie pojawilas co u was:confused:;-)

Renata witaj na forum:tak:jak sie czujesz?

Agnes to bedziecie miec imprezke jutro:happy2:wiesz naszybszy tort mozna zrobic tak kupic biszkopta takie kola i zrobic mase z budyniu dodac do tego truskawki i ukladac biszkopt z masa jeden na drugi a na gorze dac sniezke tort gotowy i nie trzeba piec:-pszybko i sprawnie!

O jej ale sie spisalam zmykam bo zaraz mi maly wstanie a ja nie pocwicze nic a nic Iskierka lece robic serie ABS:happy2:z osobistym trenerem :-pz tych filmikow co mi dalas.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

witajcie dziewczyny

własnie wróciłam ze szpitala cała obolała po tym masażu:baffled:
dziekuje serdecznie ze trzymacie za mnie kciuki to miłe:-D:tak::-) jezeli nie urodze przez ten masaz to na 30-stego o 17 mam wywołanie:tak:;-)

ale mam nadzieje ze cos mnie ruszy bo mam takie dziwne parcie ale to moze przez ten masaż zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie a tymczasem ide odpocząc sobie zajże do was potem

papatki

a teraz co u nas!!!
w sobote bylo party oliwerka mnostwo gosci jeszcze wiecej prezntow bylo symaptycznie,ja chodzilam caly czas zdenerwowana bo chcialam wszsytkim dogodzic:))
wczoraj caly dzien w trojeczke dostalam przepiekne kwiaty od moich dwoch mezczyzn poszlismy na kolacyjke we trojeczke, odwiedzilismy szpital w ktorym oli sie urodzil!!!
a od dzis szara rzeczywistosc,mama wyjechala w niedziele i byla cale 3 tyg.... oj bylo placzu...i jakos taka cisza w domu ja z olim miatamy sie z kata w kat nie mogac znalezc miejsca tak nam teskno a pogoda wcale nie pomaga,leniu****emy w lozku od rana!!

pinka25-ja po masazyku nastepnego dnia dostallm boli napewno ruszy i w czwartek dzidiza bedzie juz z wami!!!trzymam kciuki
maggusia-kurcze ale masz samozaparcie z tymi cwiczeniami a ja polecam steper z argosu tez pomaga!!!
anetka-a misie wydawaloze jak dziecko starsze to mniej problemow!!! no no teraz to rzewczywiscie trzeba miec oczy dookola glowy:))a jak twoja praca wrocilas i gdzie wybieracie sie na wakacje???
anulka-gratuluje pierwszych kroczkow OLI!!! tylko patrzec jak bedzie biegac teraz to masz pewnie ubaw jak dzieci sie ganiaja
izusia-zyczymy szybkiego powrotu dla oskarka do zdrowia,no i weekend w lodynie moze zrobimy wszstkie jakies spotkanko???w koncu trzeba sie poznac!!
joanna z -kurcze nie wiedzialam ze dziecko moze sie tak przyzwyczajac do mediow!!!oby malej szybko przeszlo!!!
olcia-fotka bombowa!!!!
oki mykam teraz bede na biezaco wiecej mam czasu serdeczni pozdrawiam!!! kurcze dzis ztego leniuchowania nic nie ugotowalam trzeba bedzie zjesc jakiegos kebaba ;-);-);-);-)
i....oby jutro wyszlo sloneczko

Witam !!
Sorki za wczorajszego mojego posta - nie najlepiej wyglada:no: :baffled: no ale dzis postaram sie juz napisac czytelnie:zawstydzona/y:.wczoraj Mi go ucielo w polowie:angry: a potem juz nie chcialo Mi sie pisac bo bylo pozno i Moj wrocil i domagal sie jedzenia:baffled:a ja juz bylam taka zmeczona:sick:

Noc minela nam nie najlepiej Blania przez sen mruczala, kwekala, wiercila sie i pojekiwala...nie wiedzialam dlaczego:confused::sorry2:byla najedzona, przewinieta, kupke wieczorem pozadna zrobila nawet jak ja polozylam do Nas do lozka to nie przestala..:sick::sick:niby spalismy ale ciagle slyszelismy jak jeczy i sie kreci, jak ja przytulilam to zasnela na chwilke ale potem znow sie obudzila...i tak cala noc :eek::-(M niewyspany poszedl do pracy:crazy: ja to przynajmniej sie zaraz drzemne a on umyslowo musi myslec..

Jak juz we wczorajszym poscie - pisalam kupilismy Blani:elvis: ladny lezaczek z mothercare - bardzo jej sie podoba i lubi w nim byc..jak jej wlacze muzyczke to moment i zasypia:happy2:hehe dobra sprawa ten lezaczek :tak:jak gotuje czy sprzatam to sobie ja wloze i nie placze a ja moge cos porobic :-p:-)
www.mothercare.com/gp/product/B000M5DD9I/sr=1-7/qid=1187650466/ref=sr_1_7/026-3029830-3034030?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44388031&mcb=co re]Fisher Price

wkleje nowe zdjecia jak mi sie uda:tak: na zamkniety - dzis znow glosno w Polsce o pedofilach:no:rozbili kolejny ''gang'':szok: co sie dzieje :confused: i to nawet ksieza w tym byli nauczyciele :wściekła/y::szok: szok poprostu szok w wiadomosciach mowili przed chwila

teraz odpisze kazdej z was :-p

Maxin no jasne chyba przeoczylam:zawstydzona/y:po za tym moj zrobil wczoraj windowsa od nowa i codzinnie mamy innego:eek:i dzis przerzuca mi zle strony az rozmazuje slabo sie doczytac na bb :tak:a tyle dzis postow:-)

Iskierka to ty teraz wazysz 49kg?
wyobraz sobie ze jak ciebie czytalam to lasnie smialam sie bo sama teraz waze 55 waga ani drgnie ostatnio i czuje sie ociezala a 49kg to noramlnie moje marzenie!:zawstydzona/y:
Wiesz ze mamy ten sam wzrost?:happy2:chyba musze zastosowac moja diete ale mi ciezko normalnie sie do niej przemoc jak np moj z rana przyniesie cieple pachnace buleczki.

Olis mam teraz takie samozaparcie bo juz nie moge patrzec na ta oponke jest mi z tym zle:sorry2:
a posiadasz taki stoper?i co daje cos?ale chyba mega drogi.Musze sie na cos zdecydowac bo az mnie energia rozpiera do cwiczen!

Pinka widze ze juz po masazyku jestes teraz trzymamy kciuki zeby poszlo szybko i bezbolesnie i wreszcie zebyscie mogli sie cieszyc swoja mala istotka:-)odpoczywaj odpoczywaj!

Buziaczek lezaczek widzialam w mothercare na zywo jest bardzo ladniusi:tak:napewno malutkiej dobrze w nim.
Wiem co to znaczy nie wyspanie ja do Brianka wstawalam po kilkanascie razy do dziewiatego miesiaca a odkad wynioslam sie z jego pokoju ladnie spi oczywiscie obudzi sie na mleko ale to dwa razy czy raz w nocy:-)

Ok zmykam do malego marudy pocwiczyc mi nie dal akurat sie obudzil kiedy skonczylam posta pisac pewnie pocwicze wieczorem:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej!!!

no no tempo macie kobiety:-) i fajnie

Olcia- sliczna bylaby twoja coreczka:-D swietna sukienka
Joanno-to dobrze ze juz mniej tak robi, dobrze e wykluczyli te najgorsze choroby trzymam kciuki oby wszystko bylo ok
Maxin- no my tez w tym samym czasie na wakacjach bedziemy:-D, super ze z Natalka lepie, :-Dfajnie maja z G ze moga razem sie bawic
Anetko-och nic mi nie mow ja z m tez patrzylismy na Marte i wystarczyla sekunda i mala spadla z lozka wrrr ale bylam zla n siebie, gdzie jedziecie na wakacje?
Pinka- trzymam kciuki za masazyk
Buziaczku- szkoda ze wam nie wyszedl ten wypad:-(
Maggusia- podziwiam za cwiczenia ja jestem straszna w tym temacie nawet jak ogladam jak ktos cwiczy to juz sie mecze:-D
Izus-kochana jakbys znalazla coc godzinke wolnego czasu to ja chetnie bym sie z toba sotkala tez i mysle ze wiele dziewczyn tez by chcialo:tak: duzo zdowka dla Oskaka
Anulka-myslicie o trzecim wow fajna bylaby rodzinka:-)
kalusia- ja nie znam nikogo:crazy: koto prowadzi avone
Iskierko- czy Ala ma jeszcze drzemki????
kasiula-och fajnie cala rodzinka razem ale tez i duzo pracy
renato79-witaj na foum, pytaj co cie interesuje ale tez zobacz nawatki w mamach w uk tych pobocznych bo jest wiele podtematow w ktoych znajdziesz wiele odpowiedzi:tak:

Olis-super spedziliscie dzien narodzin malego, szkoda ze mama juz odjechala ale spotkacie sie juz niedlugo, bedzie dobrze chociaz wiem ze latwo sie mowi:-(

u nas jakos leci pogoda be ale no coz ja mysle juz tylko o wakacjach jeszcze miesiac :-p, mala jest przeslodka zaczela sie do mnie przytulac wczoraj pierwszy raz i dzis tez jakie to mile:rofl2:, ja staram sie myslec pozytywnie ale czasem nie wychodzi no coz
pozdrawiam papa

reklama
Maggusia i jak ABS dobrze Ci się ćwiczy z osobistym trenerem;-)? Teraz ważę 53 tyle co przed ciążą i z tą wagą czuję się dobrze, 48-49 ważylam rok temu jak przyjechalam tutaj:tak:

Maja33 Ala drzemek to już od dawna nie ma przestala spać w poludnie tak mniej więcej jak skończylam ją karmić piersią czyli przed ukończeniem 2-go roku, teraz czasami zaśnie jak jedziemy dlużej autkiem, albo jak w nocy niezbyt dobrze śpi to padnie, ale to raz na jakiś czas, a tak to biega niezmordowana od rana do 7 pm:tak:

Buziaczek wspolczuję nocki, może dziś będzie lepiej:tak:

Pinka25 no to teraz po masażu to już musi się ruszyć nadal czekamy w napięciu:tak:

Ale nas tu dużo niesposób wszystko spamiętać na raz;-)

Mnie po poludniu wzięla wena umylam okna na dole popralam firanki już wszystko czyste pachnące wisi, a M. mówi, że mam w sobie reaktor atomowy, bo mam wiecznie niespożyte poklady energii:-D;-) Ala już wykąpana szaleje z M. na górze ja skrobię do Was i idę zaraz Ali książeczkę czytać na dobranoc:tak:

Milego wieczorka dla Wszystkich

Do góry