reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka, znowu dzisiaj tu zaglądam, tym razem już w lepszym humorze:tak:, stwierdziłam, ze nie ma sensu się denerwować tym babskiem:baffled:, byłam na policji, złożyłam zeznania i mam nadzieje, ze przynajmniej oni wyciągną od niej te informacje.

U nas już wszystko dobrze, mała już grzeczna, znowu polubiła wózek, kąpiele też, zaczęła znowu jeść obiadki no i ładnie nocki przesypia:happy2:, wydaje mi się , że wszystko było spowodowane przez ząbki, wczoraj zauważyliśmy górną trójkę, więc jest już 11 ząbków:-)

Maggusia ja jakieś pół roku temu ćwiczyłam na brzuszek takie ćwiczenia co wspomniała Iskierka, nazywają się dokładnie aerobiczna szóstka Weidera i naprawdę polecam, ćwiczy się przez 6 tygodni, ale efekty są moim zdaniem super, chociaż ja nie zrobiłam do końca tych ćwiczeń, zabrakło mi niecałego tygodnia. Te tradycyjne brzuszki to niestety działają tylko na tą górną część brzucha.
Autko mamy ubezpieczone, ale wina była tego taksówkarza, więc to z jego ubezp powinni pokryć nam szkody

Iskierka55 właśnie cieszę się, bo mamy świadków tej stłuczki, jedna pani już nam napisała wszystko dokładnie co widziała:tak:, więc jestem dobrej myśli:-)

Izka0401 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 3 URODZINEK DLA SYNKA

Maja33 gratuluję Martusi postępów, pewnie jesteś z niej bardzo dumna:happy2:

Joanna Z mam nadzieje, że z Mayeczką wszystko dobrze będzie, najważniejsze, że te choroby wykluczyli:happy:

Pinka25 trzymam kciuki, oby mała się już pośpieszyła:tak:

Katrina23 witaj i gratuluję synka:-), pisz jak najwięcej, gdzie mieszkacie?

Niunka my niczym nie smarowaliśmy pępuszka i wszystko było ok

Maxin jak Natalka czy już normalnie zaczęła jeść? Wiesz ja też zawsze miałam migreny, nie wiem może od tabletek anty, bo teraz jak nie biorę to nie mam

oki zmykam kolorowych snów :-):-):-) do jutra :happy2:

reklama
Ja się jeszcze na świętą noc dowloklam;-)

Maggusia
cieszę się, że Ci ćwiczonka się podobają jak dla mnie są świetne, ja w sumie robię już je z pamięci po kolei;-) no nie narzekam jak na moje lata to cialo mam w niezlej formie;-):-D, ale musi być lepiej;-). Mój M. mówi, że mi mięśnini z dnia na dzień przybywa :-D;-).
Co do wagi to mi najpierw dużo spadlo po ciąży, ale potem się zatrzymalo jakieś wlaśnie 5 kg przed starą wagą i ani rusz, i jak zaczęlam ćwiczyć to spadla mi waga do 48 - 49 kg (mam 164 cm wzrostu) i tak mi się trzymalo, jak przyjechalam tutaj to nie mialam wagi na początku i jakoś tak się rozleniwilam zaraz po przyjeździe, ćwiczylam, ale też zaczęlam dużo z dużo podjadać i kiedyś poszlam do przychodni i wskoczylam sobie na wagę patrzę, a tam 56 kg i mówię o nie, od następnego dnia trzy posilki zdrowe, zero makaronu, ziemniakó, zero cukru (slodzilam kawę i herbatę 3,5 czasami 4 lyżeczki) zero śmietany, sosów, buleczek, cisteczek itp. mięso chude, warzywka, i ostre ćwiczenia i w ciągu m-ca zgubilam 3 kg wracając do wagi przed ciążą 53 i teraz juz kilka m-cy waga ani drgnie do przodu, staram się zdrowo odżywiać, i jem male porce o stalych porach, oczywiście czasami zgrzeszę, lodem frytkami itp., ale nie za często;-) i tak bez jakichś drakońskich diet i specjalnego wysilku udalo mi się wrócić do jakiej takiej formy;-) ale się rozpisalam (ale ja z natury straszna gadula jestem:tak::zawstydzona/y:)

Agnes2606 no to dobrze, ze mieliście świadka trzymam kciuki mocno, będzie dobrze:tak: Co do Waidera to potwierdzam Twoje slowa, efekty są niemalże natychmiastowe :tak:. Gratuluję jedenastu zębalków:-) i grzecznej dzidzi tak trzymać:tak:

Ja jeszcze lekką kawę z mlekiem na noc sączę:crazy:

Dobrej spokojnej nocy dla Wszystkich:tak:

Czesc dziewczyny

sorki ze tak sie wetne i wybaczcie ze nie bede nadrabiac:szok:,

w zwiazku z tym ze jestem na paczatku ciazy i to moja 1 w anglii to moze podzielicie sie doswiadczeniami i poopowiadacie jak to tu wszystko wyglada:tak:, bo nie bardzo wiem gdzie i kiedy uderzyc a z tego co slyszalam to troche dziwnie to tu dziala

wielkie dzieki za kazda wskazowke i pozdrawiam

HeJ!!
Tak sobie Was podgladalam caly dzien ale nie mialam czasu odpisac za bardzo ..dlatego dopiero teraz sie odzywam :tak:
Jak po weekendzie?
U Nas weekend zapowiadal sie rewelacyjnie - festival ballon, ale nie skorzystalismy z Niego poniewaz pogoda jak zwykle zrobila psikusa:-:)angry: Pojechalismy tam tylko na chwilke wczoraj zobaczyc co sie tam dzieje? i wrocilismy tacy przemoczeni od stop do glow ..ja oczywiscie w swoich nowych bucikach ...zapadalam sie w ziemie..i zniszczyly sie bo to zamszowe...:wściekła/y:

Po za tym mamy sie dobrze..Ja nadal chudne waze 59kg prz wzroscie 165cm.a jjem ile tylko moge...
Blania spokojniutka, spi sobie wlasnie po kapieli:-)od godz.21
Czasem jak tam Ja :elvis:zaboli brzuszek czy ma wzdecia to dajemy herbatke, lub kropelki albo masazyk i przechodzi z efektem - kupki:tak::-) takze jest Ok:happy2: z dnia na dzien jest coraz wieksza, aktywniejsza,:rofl2: dzis jak mylam lazienke :elvis: to Ona bardzo ladnie probowala cos po swojemu gaworzyc w swoim nowym lezaczkuFisher Price

hej kobity

Nam tzn.Szymkowi odpadl kikucik i wszystko ladnie sie goi , wiec chyba nie bedzie potrzeby przemywania niczym.

Buziaczek dzieki za podpowiedzi;-):-).Jak ci sie podoba moj suwaczek?:-)Buziaczek
napisz czy twoja Blania tez ulewa po jedzonku. Moj Szymek prawie po kazdym karminiu, wydaje mi sie ze za szybko i za lapczywie ciagnie i dlatego potem wymiotuje . Zreszta jak sie prezy przy kupce to jest to samo , nie za kazdym razem , ale trzeba uwazac zeby sie nie zakrztusil.
Jak tam u was wyglada karmienie?

Witam się rano z kawką:-) u nas leje zimnowlączylam na chwilę ogrzewanie, bo brrrr

Maxin78 gdzie zaginęlaś? Jak glowa? Jak przygotowania do wakacji?

Niunka19-82
no widzisz sam z pępuszkiem ok.:tak: co do ulewania to może zbyt lapczywie zajada Szymonek i może powietrza za dużo polyka i stąd to ulewanie, ale powinien się sam pomalutku nauczyć:tak:

Buziaczku no szkoda, że nie mieliście pogody festiwal balonów fajna atrakcja, może w przyszlym roku będzie lepiej;-)

Renata79
witaj na forum, ja rodzilam w Polsce więc Ci nie pomogę, ale jak poczytasz troszkę wstecz to dziewczyny pisaly o swoich ciążach, badaniach i porodach tutaj:tak:

Pinka25 jak dziś sytuacja rodzisz? trzymamy kciuki i czekamy:tak:

Milego dnia dla Wszystkich:tak:

Witajcie kobitki!Przy kawce -ISKIERKO55 to tak jakbysmy razem kawke sobie pily:-D
Wstalam rano i ta pogoda mnie od razu na sofe posadzila z mysla o boze i tak bedzie przez najblisze 7mies!!!!!!Ale co tam mysle zyc trzeba i nie ma sie co dolowac bo z takim nastawieniem to do bani!Wiec pracuje nad optymizmem!Damy rade!!!!!!
Nie moge sie doczekac piatkowego spodkania!!!!!:tak:
niunka-gratulujemy odpadnietego kikucika,a moj maly tez ulewal jesli za zachlannie jadla juz sie najadl i dalej ciagnal
buziaczku-przykro ze nie udalo sie jak planowaliscie ale tak bywa,uszy do gory!super ze opanowaliscie sytuacje brzuszka Blani-popatrz jakie to cudowne tak znac swoje dziecko najlepiej na swiecie,a chudniesz na bank od karmienia piersia to swietnie!
Agnes-to dobrze ze sytuacja wyszla na prosto pozdrawiamy
pinka-udanego masarzyku,trzymaj sie i ucaluj malenstwo od nas!
maxin78-dzieki za pomoc,musze jednak poczekac az wroci z wakacji
mamy nadzieje ze czujecie sie dobrze buziaczki dla natalki

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki i ciezaroweczki i przepraszam ze nie odpisuje kazdej ale babel mi na kolanach siedzi wiec same rozumiecie.............

reklama
Hejka Dziewczynki !!!!!
Sorki ale ja tylko na chwilunie ;/ ale obiecuje ze w czwartek znowu napisze :-) hmmm u mnie zjazd rodziny i znajomych krolika :-D:-D hehe

Mam tylko pytanko czy ktoras z was jest przedstawicielka Avonu??? albo zna kogos???mam tel. na katalogu ale stwierdzilam ze jak sie trzymac razem to sie trzymac :-)

Busiacki

Do góry