reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam kobietki,
piekne zakonczenie lata co:sorry2:
Wczora wieczorem mialam do was zagladnac,ale z mama dugo rozmawialam ,a potem to ogladalm filmi i tak przy nim usnelam.Natalcia wrocilam do siebie,ladnie je,wczoraj caly dzien z Gorgem szalaly,bylismy w klubie potem w parku,a w domu usmialam sie z nich,na podlodze turlali sie,przytulali,Natalka atakowala G.a ten uciekala:-Dw nocy obudzila sie o 1.00 nie byo szans jej uspokoic wiec spala z nami.Dzis rano byla szczesliwa,bo myjac jej zeby mogla sam stac przy umywalce,bo kupilam jej stopien,widac bylo jak jest dumna:tak:
Ja dzis ok,glowa nie boli,zastanawiam sie co tu z nimi robic,zapowiada sie deszczowy dzien:confused::sorry2::baffled:wiec chyba zostaniemy w domu,choc nie pasi mi to wogole,bo ma przyjsc kolesc aby pomalowac pokoj Georga.Co sie dzieje z ta pogoda?

Olcia,ale masz jajcarza brata,tak wlasnie patrzylam na fote i zastanawialam sie co jest grane.Dobrze podchodzic do sparwy,trzeba myslec pozytywnie,zycie jest za krotkie aby sie smucic,chco czasmi wiem,ze jest to nie uniknione.

Iskerka prosze prosze poelna para widze ciwiczysz,zaraz cale forum sie zarazi:-D Lata nie ma,ale za to na zime i te pochmurne dni bedziecie czuly sie super.Dzieki,z pytasz przygotowana trwaja,juz parwie wszytsko mamy,termin sie przesunal,nie jestesm z tego powodu zadowolona,ale tak musi byc,bo W.nie zdazy w pracy skonczyc Loftu,wiec jedziemy ok 21 wrzesnia:sorry2:jeszcze tyle czekac

Maggusia cwicz cwicz laska,i tak dobrze wygladasza,ale jak uwazasz,ze trzeba zrzucic jeszcze pare kg to jasne,bedziesz czula sie lepiej.Jak maly aparata,jakie nowosci?:rofl2:

Buziaczek,super ze Balania ok,szkoda,ze pogoda nie dopisala,a bucicki moze delikatnie przeczysc szczoteczka,ja bardzo lubie zamszowe buty,tylko na tutejsza pogode szkoda ich zakladac.Lezaczek supcio,moja uwielbial sie bujac,mogla spokojnie sie zajac soba przez 30mni.:-)

Niunka fajny sowkak,foteczka slotka;-)pepuszkiem sie nie przejmuj,titaj niczym nie przemywaja i slicznie sie zarasta.Ja czasmi przemywalam chusteczkami nasaczonymi spirytusem,z polski nazywajas sie cos na L...Jak ty sie czujesz po porodzie???Bola cie szfy?

Joanna ooo co to za tik,obsewujecie mala,ciekawe co to i skad takie cos u Mayi.Trzymam kciuki,aby sie unormowala,A odwyk od tv to dobra rzecz,ja bez niego nie moge,musi cos w tyle grac:-D

Renata79 witam witam,kolejna mussie wiedze ty doswiadczona to juz twoja trzecia ciaza,twoje dzieciaczi pewnie podekscytowane co???Sliczne maja imiona:tak:

Agnes2606 kurcze,ale fatalne zdarzenie,tutaj trzeba tak uwazac,mimo,ze robic wszytsko zawsze znajdzie sie jakis debil.......Dobrze,ze masz swiadka,nie poddawaj sie i walcz aby wam kaske z ubezpieczenia dali na naprawe,bo dlaczego wy macie pokrywac koszty,jak to byla ewidenta wina taxsiarza.Tzymajcie sie i glowa do gory;-)My tez ostatnio mielismy przygode,jechalimsy na falaku chyba z 20mni,W.w sumie szybko wymienil opone,ale zakup zapaswoki nas niezle szarpnol 170 funtow za jedno okolo:szok::-(

Pinka i co juz tulisz bobaska???,bo my tu wszytskie trzymamy kciuki:-)

Olis a ty kochan co tak ciuchutko siedzisz,pisz cos kobieto:tak:Mamcia pojachal to pewnie pusto sie zrobilo,ale nie przyjmujs ie do swiat szybko czas zleci i znwou sie zobaczycie.Jak Oli po urodzinkach,pewnie dlugo spal?

Maja tez ostatnio nas zaniedbujesz,pisz pisz:baffled:Jak postepy Martuni???

ok mykam zastanowisc sie co tu dzis z dziecmi robic,chyba bedziemy malowac i bawic sie modelina:confused::baffled:

buzka dla was

reklama
witam przy porannej kawce, fajnie , że nie muszę sama pić;-) U nas tez pogoda do bani:baffled:, narazie jeszcze nie pada, ale wydaje mi się, że niedługo zacznie:sick:, szkoda, bo chciałam się wybrać do sklepku, muszę kupić składniki i zrobić jakieś ciasto albo najlepiej tort, mój M ma jutro urodzinki a ja nigdy jeszcze tortu nie robiłam, nie mam pomysłu:confused: jak go sporządzić:-p

Maxin no fajne zakończenie lata, nie ma co:-p, ale masz ubaw z tych dzieciaczków, fajnie się razem bawią, przynajmniej się im nie nudzi:happy2: A to koło aż takie drogie
:szok: no nieźle, nie spodziewałam się:eek:

Kalusia nie znam niestety przedstawicielki avonu, chociaż wydaje mi się, że ktoś tu pisał coś o tym:tak:

Olcia no super, śliczna z niego dziewczynka:-D

Buziaczek szkoda ,że wam się wypad nie udał, och ta cholerna pogoda:baffled:

Iskierka zazdroszczę Ci takego zapału do ćwiczeń, ja też bardzo lubię ćwiczyć, ale jakoś ostatnio nie mogę się zmobilizować, zaczynam i po paru dniach już mi się nie chce, bo nie ma czasu , bo coś wypadnie , bo coś tam i coś tam:baffled: bezsensu:no:

Renata79 witaj wśród nas i pytaj co Cię interesuje, bo tak ogólnie to dużo by pisać na temat ciąży i porodu w anglii:happy2:

Pozdrawiam:happy2::happy2::happy2:

czesc dziewczyny
Mnie w ogloe ta pogoda nie nastraja, niby koniec wakacji przydalo by sie poszale a tu co pogoda do d...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ponoc mamay znow jechac do wali na dlugi weekend i moj P. pracuje jak szalony tylko miec wolne, fajnie przynajmniej cos na koncowke bedzie innego. Czasami to nie mam pomyslu co w ogole robic w wolny dzien z rodzinka. P. chce odpoczywac po tyg pracy ok nie dziwnie mu sie :crazy::tak:.
Musze sie pochwalic ze oljka zaczyna chodzic na calego potrafi juz przejsc caly pokoj, tylko nie pojdzie jak sie ja wola , pojdzie wtedy ja ona zechce.
Lukasz zas ma zabawe w ganaianego z Olka tylko czasami jest tyle pisku ze masakra, mama nadzieje ze sasiedzi sie nie obraza:-D:-D
Maxin super za natka wrocila do normy i odzyskala forme, to jest najlepsze od rza swita jest lepszy jak dziecko zdrowe

Olcia sliczna ta twoja Szymka;-):-D, to co nie dlugo kolejne bobo;-)

Maju33 mnie sie wydaje ze Martusia dobrze raczkuje to i tak dobrze ze zaczela na czworakach bo moja dwojka zawsze zaczynaly inna technika:Lukasz sie suwal na pupie, a Ola raczuje tak ze jedna nozke ma pod pupa a druga sie odpycha, dpiroe teraz nie dawno zaczela normalnie raczkowac ale cosik dal niej za wolno to wraca do starego stylu

Maggusia ty to masz aparcie ja z cwiczeniami to mam przechlapane, w domu mi sie po prostu nie chce, niby chodze na areobik ale to jest razw tyg. a zeby byl jakis efekt to musial byc ze trzy razy, tyle ze babka na rzeka ze za malo nas do otwarcia kolejnych klas. zobaczymy co da wrzesien?????

renata 79 witam na forum, trzecia fasolka-tez sie zastanawiamy ale jak na razie jeszcze nie, a w watford moj P. ma kuzyna z rodzinka, moze sie kiedys spotkamy??

niunika to dobrze ze kikucik odpadl, ja tez za specjalnie go nie traktowalam, ale zawsze sie jakos balam, dziwne no nie

buziaczek ty to masz dobrze nic konkretnego nie robisza waga leci taz bym tak chciala, ale moje gratulacje

agnes co do tortu to upic biszkopt i przeloz masa- ja robie maslano-budyniowa, przed pierwsza warstwa klade dzremu kwsnego zeby tort nie mdli i jest okej. Np. dla Oli zrobilam sernika na zimno bo przecie jeszcze za mala a przydaloby sie aby sprowala i tez bylo dobrze. wiec tak ogolnie to tylko zalezy od inwencji tworczej-powodzenia

kasiulka pisz, pisz co tam u ciebie

ok spadam bo najmlod sze sie odywa, milego dnia

dziewczyny ja tylko na oment , bo maly spi a ja robie w tym czasie obiadek

maxin - strasznie wszystko boli , bo mocno peklam , porodzik nie nalezal do najlzejszych wiec sama rozumiesz. .Jestem troszkie obolala jakbym byla po jakiejs bokserskiej walce:-D. Mam nadzieje ze ten bo szybko minie i bedzie ok.

Pinka -jak tam sampoczucie , czujesz sie jakos inaczej , jakby cos sie zbizalo ?
Bo ja nic nie czulam, tylko marudzilam z dnia na dzien.

Hej kobietki
Po raz pierwszy od ponad tygodnia zostalismy na trochę z Roszkiem sami w domu.:rofl2: A tak ciągle ktoś, ciągle coś.
dzisiaj do domu pojechała tesciowa ze swoim partnerem, jutro jedzie moja rodzinka. Zostaje z nami do przyszłęgo tygodnia siostra B.
Jestem niewyspana, skołowana, ale szczęśliwa. Ślub udał się dobrze, fantastycznie:tak:, Rochul ochrzczony. Jak juz się uspokoi to konkretnie zaczynam poszukiwanie pracy.
Pogoda dzisiaj beznadziejna aż się cały czas chce spać.
Anulka99 mam nadzieję,że się weekendzik uda
Maxin mam nadzieję,że Natalka coraz lepiej:tak:
pozdrawiam Was ewszystkie:-)

Witam kobietki

No i znow pogoda do d... ja nie potrzebuje niewiadomo czego byle nie padalo a tu ciagle leje:-(. Ja na chwile bo ide robic golabki akurat mala poszla spac wiec powinnam sie wyrobic. chcialam podziekowac za wsparcie, u nas wydaje mi sie, ze lepiej. Teraz to bardziej dla zabawy macha glowka. Ach te nasz edzieciaczki
Wieczorkiem jak mala poloze wskocze naskorbac cos do kazdej, a narazie milego dnia i oby przestalo padac.

Witam wszystkich!
Tez stukam sie kawusia, bo trzeba sie jakos utrzymac przy zyciu w ten pochmurny dzien :-D Patiego chyba tez ta pogoda dobrze nie nastraja, marudny od rana strasznie :baffled: Pocieszam sie tylko mysla, ze jeszcze tylko miesiac i lecimy do cieplych krajow :-Dhv
Chcialam byc tu na biezaco ale niestety ciezko. Maly ostatnio tak daje czadu, ze musze go pilnowac na kazdym kroku. Pare dni temu L. wracal z zakupow, ja otwieralam mu drzwi i nawet nie wiem kiedy Pati przesmyknal sie pomiedzy L. i sru na klatke schodowa, nie zdazylismy go zlapac i spadl z polowy schodow :szok: Na szczescie szedl na czworaka wiec tylko sie sturlal, ale mimo wszystko bylam przerazona :szok: Codziennie cos sie dzieje, a to sie przewrocil i nadzial okiem na kant stolu (na szczescie zaakraglony rog) i przecial sobie skore kolo oka :baffled: normalnie milimetr od oka. Mowie wam zywiol z niego straszny, az sie boje co bedzie pozniej :-(Oprocz tego zaczal sie u niego okres pt. nie dasz mi czegos, nie pozwolisz to wymuszony placz. Duzo o tym ostatnio czytam, wiem ze takie zachowanie jest normalne dla tego wieku, tylko trzeba przetrwac ten okres. Ale jest ciezko, normalnie czasem mi glowa peka.. Ech... to tyle narzekania ;-) Poza tym jest slodki, i potrafi nas rozsmieszyc do lez :-D
Maxin to niezly masz teraz ubaw z dzieciaczkami, fajnie ze moga sie razem pobawic :tak:widze, ze jedziecie na wakacje w tym samym czasie co my, chyba przegapilam gdzie sie wybieracie :confused:
Olcia fajna masz ta corcie ;-):-) ja zyje nadzieja, ze ta pogoda sie w koncu poprawi :tak:
Maggusiu, widze ze pelny zapal do cwiczen. Wiesz ja jakos nie potrafie sama cwiczyc, kupilam juz dawno rower treningowy i lezy w kacie. Nie ma to jak silownia, choc teraz jak bylam w Polsce wzielam sobie urlop z silowni, wiec musze na nowo rozcwiczyc :-) Zycze powodzonka! Hehe, Brianek tez niezle broi, no taki wiek, ale by bylo jakby sie zeszli razem z moim rozrabiaka ;-):-D
Buziaczek, no szkoda, ze pogoda wam nie dopisala. Fajnie, ze waga tak Ci leci w dol, tylko sie cieszyc :-)
Joanna, powiem Ci ja tez boje sie, bo jak wlaczone Tv to maly stoi przy samym ekranie i sie gapi, wiec staram sie ograniczac. Ale moj L. jest nalogiem tv :baffled: wiec jak mnie nie ma to i tak tv wlaczone. Trzymam kciuki za mala, zeby jej to przeszlo szybciutko :tak:
Agnes2606 no to sie imprezka szykuje ;-)ja tez nigdy torta nie robilam, bo jakos nie ciagnie mnie do pieczenia. Ale uwielbiam taki ala torcik: kupuje spod biszkoptowy, na to troskawki, zalewam galaretka tez truskawkawa i jak ktos lubi to moze tez byc na wierzch bita smietanka albo bez :-)
anulka99 gratulacje dla Olci, ale fajnie, ze ma braciszka i z kim sie bawic, ja widze, ze Patiego strasznie ciagnie do dzieci i przydaloby mu sie jakies towarzystwo w jego wieku :tak:
Milego dzionka zycze :-)

i jeszcze spoznione zyczonka dla Oliwierka z okazji ukonczenia 1 roczku
Usmiechu nie schodzacego z buzki,
wielu wspanialych przygod,
samych pieknych chwil
i slonecznych dni!!!
zyczy Pati z mama

Ale ruch się zrobil aż milo:tak:

Maxin78 no przykro mi, że termin wyjazdu się przesunął, ale takie życie, jednak warto czekać:tak: No pogoda dziś nie fajna ja też z Alą namalowałam już tyle obrazków od rana, że spokojnie galerię możemy otwierać;-) teraz chwilę zajęla się swoją kuchnią i coś tam pichci dla lalek to mam chwilkę, zaraz się ubierzemy w gumiaczki i kurtalki przeciwdeszczowe i pomaszerujemy po pieczywko:tak:;-)

Joanna_Z Tobie też milego dnia życzę:-)

Niunka19-82 oby jak najszybciej ból przeszedl:tak: ja mialam inny rodzaj, bo bolal mnie szew po cc jeszcze mi się strasznie paskudzilo i dlugo się goilo, ale teraz już nie pamiętam, a blizny nie widać praktycznie i jest tak mala i tak niziutko, że najmniejsze stringi spoko można nosić;-)

Agnes 2606 ja już z drugą kawką w lapce;-) a co do zapalu to u mnie to z charakteru wynika ja z natury zawzięta i konsekwentna i nie ma, że boli, przeważnie w życiu to pomaga, ale czasami przeszkadza;-)

Olcia 23 masz rację w milym towarzystwie kawka lepiej smakuje:tak: zdjęcie w przebraniu świetne:-D

Zmykam wysuszyć wloski i idziemy po pieczywo:tak:

Milego popoludnia dla Wszystkich
Sprawdzalam pogodę jutro ma nie padać i pojutrze, ale bez slońca za to w sobotę piszą, że 21 stopni i slońce bez chmur więc, aby do soboty

reklama
Czesc dziewczyny,
pare dni nie zagladalam tu a wy znowu naskrobalyscie.Ja za bardzo nie mialam glowy do kompa bo misio sie rozchorowal, katar , kaszel okropny nio i z nim nono stop jestem.Teraz jest lepiej ale kaszle bardzo i mu sie cos tam odrywa.Bylam z nim u lekarza, pluca czyste, nie ma goraczki wiec antybiotyk niepotrezbny, dostal tylko syrop na ten kaszel.Bylam tez dzisiaj zapisac sie do agencji pracy.Mam czekac.Wiem, ze praca z agencji to male pieniadze wychodza ale od czegos trzeba zaczac.
Dzis mamy po poludniu wizyte u dentysty cala rodzinka bo zapisalam nas do polskiego dentysty wiec chcemy skorzystac.A wieczorem idziemy do znajomych przyjaciol anglikow na urodziny ich corki.Nio i szykuje nam sie wypad na weekend do Londynu , znajomi nas zaprosili.Jeszcze nie wiemy kiedy ale sie wybieramy, prawdopodobnie w ktorys z najblizszych weekendow.Ciesze sie ze cos sie dzieje, cos robimy, gdzies lazimy!
Wieczorkiem odpisze kazdej z was bo teraz misio spi wiec chce cos zrobic w domku!
Milego popoludnia
papa

Do góry