reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mam malutkie pytanko... :happy2: powiedzcie mi czy te ksiazke gdzie polozna robila notatki podczas calej ciazy i te porodowe....zabiora mi po porodzie czy to nalezy do mnie ?????? :happy2:

reklama
Mala-gorzatko wszystko zalezy od szpitala czy zabieraja od razu czy zostawiaja, mi zostawili do momentu kiedy przychodzila polozna potem zabieraja, dlatego warto zrobic kserokopie bo opis calej ciazy i porodu szczegolnie ze wpisuja prawie co 5 min (tak bylo u mnie) wiec pamiatka swietna. Podczas ostatniej wizyty polozna zabrala, choc pytala czy chcialabym zrobic ksero bo jesli tak to mi zostawi i ja bym mogla oddac do szpitala. Z tego co mi tlumaczyla wyniklo, ze jak ksiazka trafia spowrotem do szpitala to za dany porod sa wyplacane pieniadze i za opieke poloznej po porodzie

Mam malutkie pytanko... :happy2: powiedzcie mi czy te ksiazke gdzie polozna robila notatki podczas calej ciazy i te porodowe....zabiora mi po porodzie czy to nalezy do mnie ?????? :happy2:
Zabiora Ci Ja :tak:Jak dasz ja przy porodzie tak juz jej nie odzyskasz ..Ja tez chcialam ja zachowac na pamietake ale nie udalo sie ...:no:
Dostaniesz druga :-D Red book dla Dzidzi , teraz tam beda wszystko wpiyswac :-p szczepienia , badania itp itd.:happy2:

Joanno minelysmy sie postami.;-)

Dziewczyny dzis mialam straszny dzien, 1 raz w zyciu Blanka dala Mi w kosc:sick:jestem padnieta na pysk:sick:poprostu juz ledwo widze...caly wieczor przeplakala,teraz ja wykapalam i lezy w lozeczku nie spi za mocno tylko ciagnie smoczek strasznie nerwowo wiec zaraz znow pewnie zacznie plakac:-:)sick: nie moglam jej wogule uspokoic, wydaje Mi sie ze mam za malo pokarmu w piersiach ..sa takie miekkie i gorace nie wiem dlaczego...:-:)eek:wogule prawa piers Mi mniej produkuje mleka niz lewa...:-:)szok:(zauwazylam to jak scigalam w butelke odciagaczem raz z tej a raz z tej i z lewej mam wiecej mleka odciagnietego) mimo ze przystawiam raz do tej a raz do tej lub czasem do dwoch...o co chodzi?
Jak sprawdzalam czy leci mleko to spokojnie lecialo..:tak::crazy:
Blania sie chyba porzadnie nie moze najesc:-:)-:)sorry2:, a moze mam mleko jak wode? i przelatuje przez nia jak herbatka? jak myslicie pomozcie Mi blagam:sorry2: ! co robic by bylo wiecej mleka?:confused::confused::confused::confused::sad::no2::hmm:by bylo bardzej wartosciowe? co mam jesc ???

czekam napiszcie cos

czesc dzieki za zyczonka :tak::-)
wpadam tylko na chwile , jestesmy zmeczeni ale szczesliwi jak nigdy dotad:tak::-).
Maly je cudownie i mam pokarm , troszkie daje popalic w nocy , ale jest ok.

Nie wiem czy pisala, ale urodzilam w niedzile o 23.10 , malo co i synek urodzilby sie 13 ,:-D
Pozatym wsio ok, acha dostal 9 punktow:tak:, pewnie za to ze taki tlusciutkki;-)

czesc dzieki za zyczonka :tak::-)
wpadam tylko na chwile , jestesmy zmeczeni ale szczesliwi jak nigdy dotad:tak::-).
Maly je cudownie i mam pokarm , troszkie daje popalic w nocy , ale jest ok.

Nie wiem czy pisala, ale urodzilam w niedzile o 23.10 , malo co i synek urodzilby sie 13 ,:-D
Pozatym wsio ok, acha dostal 9 punktow:tak:, pewnie za to ze taki tlusciutkki;-)
ale jednak byl wylowywany porodzik???

buzieczke czesto ja przykladaj do piersi,czym czesciej tym lepiej,powinnas pobudzic lakatcjie,odciaga tez laktatorem 3 razy dziennie po 10 min, mleko zlewac do butekeczki i potem przed uplywem 24h dac dzidziusiowi,pij duzo wody no i sie nie stresuj bo to bardzo wplywa na lakacjie,kiedy ja karmisz spokojnie mysl sobie,ze masz pokarm Blanai sie naje,podobno tez bawarka pomaga,rowniez
gdzies wyczytalam możesz spróbować homeopatycznych granulek na laktacje RICINUS COMMUNIS 5 CH * stosujesz 2 x dziennie po 5 granulek miedzy posiłkami,dodatkowo herbatka mlekopędna herbapolu FITO-MIX.Mam nadzieje,ze cos pomoze;-)

buzieczke czesto ja przykladaj do piersi,czym czesciej tym lepiej,powinnas pobudzic lakatcjie,odciaga tez laktatorem 3 razy dziennie po 10 min, mleko zlewac do butekeczki i potem przed uplywem 24h dac dzidziusiowi,pij duzo wody no i sie nie stresuj bo to bardzo wplywa na lakacjie,kiedy ja karmisz spokojnie mysl sobie,ze masz pokarm Blanai sie naje,podobno tez bawarka pomaga,rowniez
gdzies wyczytalam możesz spróbować homeopatycznych granulek na laktacje RICINUS COMMUNIS 5 CH * stosujesz 2 x dziennie po 5 granulek miedzy posiłkami,dodatkowo herbatka mlekopędna herbapolu FITO-MIX.Mam nadzieje,ze cos pomoze;-)

Maxin przystawiam ja bardzo czesto:tak:, a jesli nie zje wszystkiego to odciagam reszte bo potem bola mnie piersi:baffled:, Blania je bardzo czesto co 3 godziny a czasem nawet wczesniej sie drze o cyska.Ale ostatnio dziwnie MI sie zmniejszyla laktacja a je i odciagam jak wczesniej ...nie wiem co sie stalo:eek::-(wczesniej sciagalm -przewaznie z jednej piersi 200ml prawie, i Blania byla juz wczesniej nakarmiona:tak: wiec wylewalam pokarm odciagniety, a teraz z dwoch sciagne 260ml tylko i to po nocy jak nie sciagam :szok:i Blania jak jest nie nakarmiona, czuje jak z dnia na dzien coraz mniej mleka produkuje:-(nie wiem czemu lewa piers prawie nic nie produkuje moze z 60ml tylko ale to po dlugim czasie nie sciagania:no: Staram sie pic duzo wody, ale teraz bede musiala chyba zwiekszyc ilosc wody.
Musze poprosic tesciowa jak bedzie jechac do Polski w nastepna sobote zeby Mi przywiozla z Pl herbatki . a gdzie kupic te granulki?? :sorry2:

Ok zmykam spac bo naprawde juz nie daje rady a nie wiem co za noc Mnie dzis czeka :-(oby byla przespana:sorry2:

No ta ja sobie zrobie jutro ksero tej ksiazeczki a dane wpisane podczas porodu obcykam aparatem w szpitalu . :tak:

Buziaczku – napisze ci co mam w swoich notatkach (nieustannie robie na rozne tematy w razie awaryjnej sytuacji gdy mala sie urodzi) na temat pobudzania laktacji i co pisza w mojej zlotej ksiazce :
- czeste przystawianie malej do piersi
- pic plyny ( nawet podczas karmienia) najlepiej woda niegazowana
- bawarka
- stymulowanie piersi laktarorem przynajmniej 5 razy dziennie po karmieniu. Mam tu napisane ze dobrze jest zastosowac system : 7-7 potem 5-5 potem 3-3 tzn 7 min jedna piers potem 7 min druga potem po 5 min kazda a potem po 3 min kazda - co wazne zebys sie nie martwila czy wtedy pokarm leci czy nie , wazna jest stymulacja piersi I oczywiscie nie oczekuj poprawy laktacji po dwoch razach, moze to nawet zajac 3-4 dni : mozesz tez zastosowac 5-5 potem 3-3 i 1-1
- Leki co napisala juz maxin

reklama
hej hej
.wlasnie karmie synka i pisze mejla

nasz synek niezle daje popalic - szczegolnie w nocy:-(
mysle ze to sie jakos wyreguluje i ze bedzie ok. najgorsze ze nie wiem jak mu pomoc kiedy ma atak placzu, a jest najedzony , przewiniety i tak nagle popada w szal i nic na to nie pomaga:-(.
pozatym daje jakos rade i jestesmy ogromnie szczesliwi:tak::-):tak::-)

Do góry