reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Justyna.w- oby pogoda wam dopisala we wakacje… alez macie fajnie

Maxin- sorki ze wiecej nie moge pomoc odnosnie tych parkow wodnych. W zeszle lato szalelismy na kolejkach , w to lato mielismy objezdzac parki wodne…no ale przekladamy to na nastepny rok :-p

Maja33- strasznie duzo dobrego u was slychac… "bezbolesne" przestawienie na butelke, zabeczki, samodzielne siadanie, juz przyjmuje pozycje startowa do raczkowania, no i te obiadki…naprawde super cora

Pianka – ja juz zaczynam skreslac dni w kalendarzu.. moja mamcia przylatuje w nastepna niedziele…o ile wsiadzie do samolotu :happy2: alez on ten samolot przezywa…

A ja wrocilam od poloznej. Wnieslismy pare nowych rzeczy do mojego birth plan z powodu SPD ktory mnie dreczy.
Wyniki mam dobre. Ale jak dzisiaj zaczela macac jak malutka lezy…to myslalam ze mi oczy z orbit wyjda ! :szok:

Poruszylam z nia tez temat szczepionek ktorych rzekomo tu nie ma w kalendarzu szczepien ktore oferuje NHS - gruzlica i zoltaczka i babeczka mi powiedziala, ze jak chce to zaszczepia mi dziecko w przeciagu 10 dni po urodzeniu, a na pytanie czy musze za to zaplacic (no bo niby ich nie ma w kalendarzu szcepien) powiedziala ze dziecko zostanie zaszczepione za darmo. :-)
No a teraz wywiesze pranie i musze odpoczac. Nie moge sie forsowac z tym chodzeniem.

Cmokusie

reklama
Czesc dziewuszki.
Dawno mnie nie bylo. A to dlatego ze nie moge dojsc do siebie po powrocie z Pl. Duzo sie unas dzielo . Mielismy troche problemow.
Ale powoli wychodzimy na prosta.

U nas wszystko w porzadku. Marika rosnie jak na drozdzach. Troszke sie przeziebila ale juz jest ok.
Dzis caly dzionek w ogrodku spedzilysmy.
Niunia mowi mama,dada, dziadzia, baba,lala, siedzi pieknie od ponad miesiaca.
Dzis zrobila pierwsza kupke do nocniczka:):):)
Wspina sie po wszystkim co sie jej pod raczki nawinie.
Rozwija sie w zaskakujaco szybkimtempie. Coziennie cos nowego.

Pozdrowionka dla mamusiek i dzidzioli

hej :-)

No dziewczyny troszkie pospalam jest troszkie lepiej , ale i tak czuje sie jakos dziwnie .
Izusia , Justyna.w , - Dzieki ze trzymacie kciuki i moze macie racje ze to poczatki porodu , mam taka nadzije:tak:

mala-gorzatka 28 - ciekawe jak bedzie z toba czy urodzisz o czasie czy tez przenosisz, zobaczymy.

Wiecie co kobity , cos jeszcze zauwazylam , ze synek malo sie dzis rusza, moze faktycznie przygotowuje sie do porodu.:tak::-);-).
Poczekamy i zobaczymy czy to juz .

my wlasnie wrocilimy z spaceru,zabaralm maluchy na piknik do parku,bylo swietnie,sloneczko grzalo,maluszki wcinaly samkolyki,potem pogralismy z pilke,plac zabaw ominac sie nie dalo.Teraz wcinaja babany a ja hop na forum zobaczyc co u was,mania co:happy:
w parku ktorys raz z kolei mama zapytala mnie czy to sa blizniaki i jak sobie dakje rade z dwojka,wyczolam,ze chcialy by zapytac o opieke nad ich dziecmi,ale niestety wiecj mi nie potrzeba,a 3,5 dni pracy jest dla mnie idealny,a od stycznia dojdzie jeszcze jedno:rofl2:

agnes to mala ruszyla powiadasz,teraz to oczy do okola glowy pewnie masz co.GRATULUJE SAMODZIELNYCH KROCZKOW.Bidula zabkuje,oby jak naj mniej
bolesnie wychodzily.

MAGGUSIA w koncu go zaszczepicie na ta zoltaczke i bedzie zglowy,a ile juz jest po terminie,ciekawe czy sa wazne odstepy miedzy kazda??Napisz jak ja zniols

niunka19-82 wspolczuje nieprzespanych nocek i zlego samopoczucia,oby szybko on mimol,a nocki byla spokojniejsze i cale przespane

pinka no juz jest dobrze i sie ciesze,a soba sie nie przejmuje przezyje,musze nie;-)

maja swietnie nowe kelnocik pojawily sie,szkoda,ze maluszki musza przy tym tak cierpiec,nowe sztuczki Martusia potrafi,swietnie,szybko nadarbia teraz wszytsko,GARTULUJE:tak:

JUSTYNA.W HIHIHI,ALE SIE USMIALAM:-Dja szefowa:-D
wyjazd juz tuz tuz wpaniale wypoczniecie,odwiedzicie zanjomych,zycze udanego wypadu,a na ile jedziecie?Gatuluje zanojem zafasolkowania

izusia tez widze tak masz,wiec chyba lepiej nie chwalic co??Ale czasmi czlowiek nie moze sie powstrzymac:-Dswietne spotkanie sie szykuje wponiedzialek,faktycznie musi byc was tam duzo,a popatrz nawet nie wiedzilas,na pewno poznasz fajne mamy i malauszki do wspolnych spacerow:tak:

mala-gorzatka28 tez nie lubialam jak macaj mi brzuch,nie czulam sie komfortowo wogole,super,ze od razu zaszczepia ci bobaska na grozlice i zlotaczke,trzymaj sie zdrowo

kasiulka wlasnie jak tam przygotowani wieli dzien juz niebawm,pewnie jestes bardzo podekscytowana co??

ide do maluszkow:-)

Izusia- jedziemy w piatek wieczorem naszym autkiem, o 2 w nocy mamy prom. Samolotem bysmy nie zabrali sie z tymi gratami wszystkimi. Moj maz nakupywal sobie roznego sprzetu...od wiertarki bezprzewodowej po kosiarke Bosha :-D Jak cyganie bedziemy wygladac, cale autko zapakowane. Jeszcze u mojej mamy w Niemczech posiedzimy troszke.
Rzeczywiscie, oby pogoda byla. Ale cos deszcze maja isc na Polske:-(

justyna w- mam nadzieję ze jak wrócisz to uz bede miala dzidzie przy sobie bo inaczej oszaleje:rofl2:

życzę ci udnego i mile spedzonego czsu w polsce oby pogoda wam dopisala szalej ile tylko mozesz buziolki dla was:-))))))))))))))
mala-gorzatka- to superowo ze do ciebie mama też przyjeżdza troszke ci pomoże :-):-Di zawze to ktos do towarzystwa jak sie samemu w domu siedzi:cool:
maja- gratulacje dlla Mariki bystra dziewczynka nawet sie nie obejżysz a zacznie chodzic ależ wam te dzieciaki szybko rosną:tak::szok:

niunka-wez sie kobito za porządne sprzatanie potem kompiel a może akurat sie ruszy tak jak buziaczek napisała troche wysiłku nie zaszkodzi powodzenia

za trzy godziny bedzie mamcia:-):-)

justyna.w - zycze udanego i slonecznego urlopiku:-):cool:, jak wrocisz to juz napewno bede tulila synka w ramionach:tak::-).

Pinka - dzieki za rade , ale probowalam juz chyba wszystkiego , ani sprzatanie , ani mycie podlogi , ani sex nic nie pomaga:wściekła/y:, Po prostu mam upartego synka i widocznie mu w brzusiu bardzo dobrze.
Powiadasz mamusia przyjezdza , ja mam swoja na miejscu i powoli mam jeje dosyc bo mieszkamy pod jednym dachem:wściekła/y:
Maxin - juz sama sie nie moge doczekac jak bede z rodzinka chodzila na takie spacerki czy pikniki. :-)

No kobity ide dokonczyc obiadek , bo maz niedlugo wraca .

Hejka!
Buziaczku-ciesze sie ze u was wszystko do przodu!Powodzenia buziaczki dla niuni
Maxin78-Oj bylo cudnie wybczylismy sie troche spodkalismy sie z cala rodzinka i wogule super ,a tu juz w domku...:tak:,tak bede chciala ale to kurcze jeszcze dlugo,mialam faze ze strasznie chcialam ale teraz poprostu juz sie wyluzowalam i rozkoszuje sie byciem kra domowa,okazalo sie ze to nawet bardzo przyjemne moze byc...:-Dwczoraj mialam faze sprzatania kurcze WSZYSTKO co sie dalo wyczyscilam haha

reklama
Do góry