reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

o rany ile naprodukowalyscie :szok::szok::szok:
nie dam rady wszystkim odpisac bo i tak pewnie bym namieszala

My nadal w pl. (jest super) ,prawda jest ze dziecko sie jakos szybciej rozwija w polsce i jest bardziej wesole.Czasami nie moge sie nadziwic ze Lucy juz tyle rozumie i potrafi..Dzieciaki i ja troszke tesknimy za J.ale prawdopodobnie w weekend juz do nas dolaczy i bedziemy w komplecie. Moj starszak codziennie szaleje z kolegami i bardzo mu to odpowiada,pewnie nie bedzie chcial wracac do uk:no:,ale jak narazie kto sie go pyta gdzie jest jego dom odpowiada ze w londynie :tak:wiec moze nie bedzie tak zle. A ja juz 4 razy bylam na zabiegach na cialko i skorka zrobila mi sie milusia:-) pozatym sama swiadomosc ze robie cos tylko dla siebie uskszydla:-)

Trzymam kciuki za nasze ciezarowki(niunka i pinka),aby jak najszybciej doczekaly sie swoich maluszkow.
Jeszcze spoznione(ale szczere) zyczonka dla OLENKI-anulki z okazji roczku,aby usmiech nie schodzil Ci z buzki:-)

A wszystkim zycze zdrowka i duzo sloneczka i jeszcze raz przepraszam ze nieodpisuje kazdej z osobna:-(

DOBRANOC:tak:

reklama
buziaczek- dziękuje za informacje podtrzymałaś mnie troszke na duchu to bardzo ważne dla mmnie :tak::tak: z resztą sama wiesz jak to z tobą było:-):-) co do twojego skarba jest przesliczna ma takie grubasne poliki:rofl2::rofl2: jak pyzunia:tak::-D a te oczka takie duże:szok: ha ha jak na nia patrze to już sie swojej nie mogę doczekac :tak::tak:no chyba że sie pomylili i to chłopiec bedzie;-):happy: :happy:to by był dopiero numer ha ha ha
dorcia- nie wymiekaj kiedys nadrobisz zaleglosci w pisaniu a pói co to odpoczywaj w polsce:tak::-D oj jak ja ci zazdroszcze:-p:-p dzięki za trzymanie kciuków:cool:

co tak cichutko ostatnio na tym forum?????????
justyna--- jedna i druga gdzie sie podziewacie?
maxim--- jak tam samopoczucie lepiej?
maggusia- co tam u ciebie?

ok dziewczynki spadam troszke chate posprzątac bo dzis wielki dzien MAMUSKA PRZYJEŻDZA!!!!!!!!!!!!!!:-):tak::-D:blink::happy:

pewnie jeszcze do was zajrze.........

niunka- a co tam u ciebie ? nie odezwałas sie popołudnie czyżby cos sie zaczeło dziać? oby tak kochanienka ............

HEJ LASKI FAKTYCZNIE COS OSTATNIO PARE LASEK NA ZNIKLO???
jUSTYNA,oLCIA,JUSTYNA.W,ORAZ NOWE MAMY.
A GDZIE MAJA,oLIS( Z MAMUSIA MILO CZAS SPEDZA WIEC NA BB NIE ZAGLADA)mAJA1980,GOSIACZEK CZYZBY JUZ URODZILA???,ciekawe jak ANETKA czy wrocila juz z wakacji w pl?NO I RESZTA BABECZKE

POGODA DZIS CUDOWNA,A JA KATARU NIE MOGE OPANOWAC,GARDLO JUZ LEPIEJ DZIEKI,ZE PYTASZ PINKA.:-)
Nocka oczywiscie bo wczora zachwalalam musiala byc fatalna.,mala po polnocy sie pbudzila,plakala i plakala,wiec sapa z nami,ael od czasu do czasu przez cal noc poplakiwala niewiem czemu???Czyzby to zeby???Biegunka sie skoczyla,chwala bogu.

dorcia to fakrt w pl dzieci maja radoche i rozwijaja sie szybciej niewiem czemu tak sie dzieje?Opoczywajcie i bawcie sie dobrze

buziaczek gartuluje mezwoi awansu,milo,ze ktos docenia jego wysilki,a dodatkowa kasa przyda sie.A ty jak sie czujesz jako mamusia???Blania ma juz 3tyg czas leci co,a jeszcze niedwano nie moglas sie jej doczekac

toola na techniczny angielskim sie nie znam,moze wejdz na jasies poslie forum techniczne,moze ktos ci podpowie,a masz techniczny slownik angl.???Podziwniam pisac tak skomplikowane rzeczy w jezyku ang.

pinka widze ze ty jak naj wiecej chcesz wiedziec i kazda wiedze chloniesz:-Dkazda z was przechodzi ten cudwony okres inaczej i z postwo widac,jak sie nieciepliwicie.

olcia23 tez slyszalm,ze ma byc juz brzydko,od pon mialo lac ,a ty tak cudnie,wiec niewiadomo komu wierzyc.A wy jak po urlopie???Rodzinka pewni juz za wami teskni??Powiedz mi bedziesz chciala isc do pracy ???

izka0401 zaglada i pisz,a Devon wiem gdzie jest,ale czy ktos jest z okolic,chyba nie.Ty rowniez juz niedlugo sie rozdwoisz.Jak znosiz ciaze,a milam sie pytac jak to jest z ruchami podczas drugiej ciazy,czy czulas je wczesniej ,pozniej???

mala-gorzatka28 dzkie za linki,mtez juz bylam na tych stronach,ale chciala sie dowiedziec czy ktos byl juz tutaj w takim wodnym parku no i czy w poblizu londynu jakis jest??Bo w sumie tamte sa dosc daleko.A ty jak przebierasz juz nogami do porodu??

izusia jak guz Oskarcia,piekna pogoda wiec na pewno czas super wykorzystany,jak nastroje???

Maggusia jak wasza rodzinka,zdwowieje???Maz zadowolony z parcy???

:happy:hejka:happy:, ja dzisiaj wpadam tylko na chwilkę, nie mam na nic ostatnio czasu, teraz sobię piję kawkę, bo mała śpi, dzisiaj już od 6 rano buszowała, więc w końcu się zmęczyła:happy:
Karolinka jest od 2 dni mega marudna, nie wiem jaki jest powód ( może znowu ząbki:confused::confused::confused: ) i do tego bardzo niegrzeczna, zaczęła pokazywać rózki, nic się jej nie podoba, jeść nie chce, nawet do wózka nie chce wejść:no:, czasem jestem wykończona, do tego jeszcze w końcu zaczęła chodzić:happy2: całkiem sama, ale się cieszę:-), tylko teraz muszę za nią biegać, bo strasznie rozrabia:rofl2:

Maggusia propo tego fotelika to wcale nie chcę Cię do niego zniechęcać, bo my kupiliśmy chyba starszy model, taki niebieski, jak macie możliwość obejrzenia to ok ( u nas w argosie niestety nie ma ), my mamy teraz fotelik nano, kupiliśmy w sklepie z art. dziecięcymi, kosztował około 70f, więc cena przystępna:tak:
Zyczę Ci zdrówka i gratuluję pracki Twojemu M:-), a gdzie będzie pracował, tam gdzie teraz czy jakaś inna praca?

Toola chyba Cię nie zaskoczę, ale nie mam zielonego pojęcia :sorry:

Izka0401 witaj i zaglądaj jak najczęściej:-)

Maxin cieszę się , ze małej już ta wstrętna biegunka przeszła, a dla Ciebie dużo zdrówka:-)

Mala - gorzatka28 ja też miałam takie bóle od 35 tygodnia ciąży, czasem w nocy myślałam, że to już się zaczyna, ale po paru godzinkach przechodziło, a urodziłam w 38tc

Buziaczek gratulacje dla męża:happy:

Kasiulka0901 jak tam po testach, mam nadzieje, że wszystko dobrze poszło:tak:

Pinka i Niunka życzę jeszcze troszkę cierpliwośći, chociaż podziwiam Was bo jesteście super spokojne :-)

Pozdrawiam:-):-):-)

Witam Mamusie!

Pogoda jakas taka dziwna zaraz ide z Briankiem na wywalczona szczepionke nareszcie!bo i tak juz dawno jest po terminie:wściekła/y:ale mam nadzieje ze zadziala i ciag bedzie jakos utrzymany:tak:

Agnes wiesz co moze i u was mozna zobaczycw argosie?idzie sie do customer service i tam sie mowi ze to i to chce sie zobaczyc;-)
No wlasnie tak sie zastabnawiam nad tym fisher price a wasz fotelik tez ma rozne pozycje?widze ze bede musiala ganiac za tym fotelikiem:happy2:bo to trudna decyzja a musi byc dobra:happy:
Mi sie bardzo podoba Maxin fotelik widac ze wygodny ale nie wiem cena mnie przeraza mojego:zawstydzona/y:

Dorcia nie ma to jak zabiegi na cialko:-)wypoczywajcie wypoczywajcie fajnie ze do nas zagladnelas:tak:
nie dziwie sie ze dzieciaczki zadowolone tyle maja ludzi kolo siebie.

dzieki ze pytasz:happy2:przeziebienie mija juz lepiej HURA!
tylko jeszcze troche katarek meczy ale z rana gardelko mnie juz nie bolalo:happy:

Pinka pewnie sie cieszysz ze mama przyjezdza fajnie!:-)
Pamietam jak ja sie cieszylam az wiekszych boli dostalam i zaraz pojechalam na porodowke :-p
dzieki ze pytasz o mnie hehe:happy2:przeziebienie mija juz lepiej HURA!
tylko jeszcze troche katarek meczy ale z rana gardelko mnie juz nie bolalo:happy:

Maxin moj dostal tylko taki papierek umowe ma podpisac w tygodniu i dostac przepustke ale wczoraj mial niemila sytulacje w pracy jakas murzynka nie chciala mu pokazac swojego numeru lotu i jej kolega zaczol mojego wyklinac wiec moj odeslal ich do ticket desk a oni sklamali ze moj przeklinal do nich:szok:i mial rozmowe z menadzerem nic nie dalo ze sie tlumaczyl :-(
Nie jest juz mu milo nawet tam chodzic atmosfera nie jest zdrowa w tej pracy napewno dlatego jak narazie bedzie tam pracowal ale mysli ze jak dalej tak bedzie to poszuka czegos w miedzy czasie.
Ja nie wiem dlaczego oni tak uwielbiaja pomiatac tutaj obcokarjowacmi.

Ok zmykam juz taka godzina do lekarza sie spoznimy napisze pozniej reszte:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

czesc dziewczyny
mialam fatalna noc , prawie wogole nie spalam i nie wiem dlaczego :confused:, jakos dziwny dzionek dzis ,niby ladnie za zewnatrz , ale ja jestem jakas do d..y.:-:)-(.

Sorki dziewczyny ale dzis z wami nie popisze , chyba ze ozyje pod wieczor.

pozdrawiam i zycze milego dzionka.;-)

no ja juz po sprzątanku:-):-D zaraz ciepła kapiel...........
ale jezcze prze tym zaglondam do was.........
maxim- może to rzeczywiscie ząbki? dobrze ze chociaż biegunka ustapiła:-) biedna Natalinka co ona sie wycierpi a ty razem z nia DUZO ZDRÓWKA DLA WAS OBU
agnes- gratulacje dla Karolci teraz to już za nią nie nadażysz:tak::-) a co do jej zlego natroju no cóż jak każda młoda dama miewa lepsze i gorsze dni ale napwno mina ach te zeby czy one musza tak wykańczać te dzieciaczki :happy: trzymaj sie cieplutko:-D
kasiulka jak- jak tam przygotowania do wesela? pewnie coraz bardziej jestes zdenerwowana czy wzystko zapięte na ostatni guzik:-):-) w koncu to piekny dzien:-):-D:-D
maggusia-może czsami moja historia upodobni sie do twojej bo od rana mam rozwolienie i cos mi tak strzela w brzuch i słysze takie hlup hlup jakby woda sie przelewała ale nie wiem czy to poród sie zbliża czy to z nerwów bo w koncu mamy nie widziałam 10 miesiecy:tak::tak:

biedny ten twój mąż ileżon musi miec siły i cierpliwosci na to wszystko ogromne uznanie dla niego

ok lece do wanienki wygrzac tyłeczek :rofl2::happy:

hej!!!
toola- chcialabym ci pomoc ale nie dam rady znalazlam w slowniku tylko znaczenie w statystyce, informatycznego nie bylo ale poszukalam fora dla ciebie moze tam ci pomoga:-)
http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t30377.html
http://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=38547
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30377
napewno maja wieksza wiedze niz my tu:-)

Kasiula- mam nadzieje ze testy wypadly swietnie:tak:
Maxin- karbie zdrowiej i nic nie choruj, taka piekna pogoda niech te zaraski ida sobie sio sio
Niunia- nie ma ci jeszcze pewnie juz na porodowce:-)
Pinka-super ze mama twoja przyjezdza nie ma to jak mama:tak:
Olis- milo spedzacie czas z mama czytalam na blogu ze wysypiasz sie i dobrze:tak:
Maggusia-ty tez juz nie choruj kobieto juz wystarczy, wspolczuje twojemu M za takie cos w pracy wrr..
Buziaczek- super coreczka, sliczna malenka, swietnie sobie radziz i dobrze, no i gratulacje dla meza:-), nie ma to jak docenienie w pracy:-)
Dorcia- w Pl fajnie :-) na wakacjach, a jak dlugo jeszcze bedziecie, och ja tez latalam po salonach tak mi bylo dobrze :-)
Mala-gorzatka-to wlasnie mnie tez denerwuje potrzebne sa ci zabiegi juz a oni daja ci tydz pred poroem bezsens wr....
Agnes-super ze karolinka juz biega, teraz pewnienie masz ani chwilki wolnej:rofl2:

Izus - przepraszam cie za wczoraj ze tak urwalam romowe na gg:-(, Oskarek jest przeslodziaschny slicznota:-)

A u nas wielkie rzeczy moja mala zaczela zabkowac bezdwoch zdan widac dwie biale kreseczki pod dziaslami na dole bardziej lewa dolna jedynke tak sie ciesze tylko ze Marta strasznie marudna taka biedna jak nigdy teraz zasnela nareszcie bo juz nie dawalam rady :sorry:, jak sobie odpocznie to lepiej sie poczuje:tak:, wczoraj pierwszy raz usiadla z brzuszka sama tak sie smialam ze szok taki maly gramolek a dzis koejne dwa razy to zrobila mysle ze juz gladko teraz pojdzie bo kleczy i ma pozycje do raczkowania wiec mam nadzieje ze ruszy wkoncu:-D, ach i jesze wczoraj pierwszy raz jadla swoj "dorosly obiadek" - pol ziemniaczka , marcheweczke ,pol udka od kurczaka i mala kukurydze :happy2: alez jej smakowalo a ile zabawy przy tym bylo:-D
pozdrawiam was kobitki:happy: i przepraszam ze nie odpisalam wszystkim z osobna

Czesc dziewczyny.
W koncu sie odzywam. Mozecie mnie przez kolano przelozyc i w dupsko klapsa dac :-D
Strasznie zalatana jestem, przygotowania do wyjazdu mnie pochlaniaja. Non stop pranie, zeby wszystko bylo gotowe, zakupy i prezenty dla wszystkich. A jak mam chwilke wytchnienia to na sloneczko ide z Adriankiem. W piatek wieczorem wyjezdzamy. I bede tesknic za Wami :-( A jak przyjade to dopiero bede miala do czytania.
U nas po staremu, troszke sie opalilam przez weekend. Przed minuta dowiedzialam sie ze kuzynka mojego meza w ciazy jest, termin ma na marzec '09. Nie planowala wiecej dzieci, bo ma juz 4-letnia Natalke. Ale powoli zaczyna sie cieszyc z tej wiadomosci :-)
Adriankowi kolejne zabki ida. Dzisiaj ide wydrukowac zdjecia, kupie w Polsce jakis fajny album dla malego. Wlasnie zasnal....zzzzzzzz.....:-)

Pinka25- dzieki ze pytalas o mnie, dzisiaj doczytalam. Ciekawe czy jak przyjade to bedziesz sie juz chwalila swoim dzieciątkiem.
Niunka- za Ciebie tez trzymam kciuki!!!! Obys sie wkrotce rozdwoila :-)
Kasiulka- powodzenia na testach, obys w koncu znalazla prace o ktorej marzysz !!!!
Maxin- Ty tutaj jak szefowa tego forum, czekam na kare za "niepisanie":rofl2:, oby Natalka w koncu pozbyla sie biegunki, no i zebys Ty wrocila szybko do zdrowia:-)

Dla calej reszty duzo calusow: Cmok cmok ;-)

reklama
Czesc dziewczyny, aktywne jak zawsze.Ja znowu nadrabiam pewne sprawy i domowe i komuterowe.U ns wszystko ok, misio szaleje, kurcze on mnie czasami tak zaskakuje, jest taki czasem madry ze szok.No i odpukac ale wydaje mi sie ze coraz ladniej spi w noc.:-)A wiecie co jestem w szoku.Dostaalam dzisiaj list.Jakiez bylo moje zdziwienie gdy go otworzylam i zobaczylam ze jest po polsku:szok:To jest zaproszenie na spotkanie polskich mam z dziecmi w naszym miasteczku, ktore to odbedzie sie w poniedzialek.Jestem mile zaskoczona ze w takiej dziurze jak nasza chca zorganizowac takie spotkanie.Z tego co wyczytalam to bierze w tym udzial nasza health visitor wiec wyglada na to ze nas polskich mamusiek jest w Leigh sporo.No i bardzo dobrze, bardzo sie ciesze i na bank sie wybiore w poniedzialek z Oskarciem.Mam nadzieje ze misio pozna jakies fajne dzieciaczki:-)
Poza tym pogoda ladna choc dzis troche zimno ale jak nin wstanie i zje obiad to posiedzimy w ogrodku.
Justyna w-nio tak ciage obowiazki domowe, znam to.Fajnie ze jedziecie do Pl a kiedy dokladnie lecicie???
Majeczka-nie gniwam sie kochana:-)Gratuluje zabeczkow Martusi, na pewno cala rodzinka sie cieszy bo pierwsze zabki to wazne wydarzenie!
Dorcia-korzystaj w Polsce jak sie da, sprawiaj sobie przyjemnosci takimi zabiegami, tyle twojego, ja tez tak robilam.A co do rozwoju dziecka to ja tez to zauwazylam u oskarcia gdy bylismy w P, ze im wiecej ludzi z nim przebywa, tym on wiecej lapal, szybciej uczyl sie nowych rzeczy, nauczyl sie pare slow:-)
Maxin-u nas nastroje ok, guz misia juz zniknal, jeszcze jest maly slad ale jest dobrze.Ciesze sie ze masz sie juz lepiej, do soboty wyzdrowiejesz;-)A nocki ojoj nie fajnie, ale u nas tez tak jest, jak powiem ze niun spi fajnie to nastepna noc jest fatalna.Ale cos damy rade!
Agnes-nio to mala buntowniczka z Karolci.Ale czasem dzieciaczki maja takie dni.Nio i gratuluje samodielnych kroczkow, teraz za nnia nie nadarzysz:-)
Maggusia- jak sie czujesz, zdrowsza juz?A co to dzis macie za szczepienie???
Niunka-moze taa nocka to symptom porodu i to juz czas i dzidzio niedlugo bedzie z wami?Trzymamy kciuki
Ciezarowki kochane- trzymajcie sie dzielnie:-)
O i misio wstal wiec zmykam
papa

Do góry