reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej, hej :-)

Wczoraj upalnie, dzis troszke mniej slonka....ufff jak dobrze :-D zbawczy wiaterek :)
Wczoraj mielismy gosci, bylo wilekie grillowanie.... jakdlam jadlam...bez konca :happy2:
Ostatnio wstaje o 5 rano na jedzenie :szok: budzi mnie glod :rofl2:
Dzis siedze i czekam bo maja przywiezc lozko z Argosu miedzy 12- 18 :dull:.

Maxin - czy przy zakupie fotelika dostaje sie jakis certyfikat ???
Kasiulka- powodzeia na testach - grunt to sie nie denerwowac :tak:
Pianka - fajnie masz jak polozna ciebie odwiedza w domku. Ja mam jutro polozna i modle sie obym jutro sie czula tak jak dzisiaj i mogla dojsc o wlasnych nogach do przychodni by MOJ nie musial sie zwalniac z pracy by mnie zawiezc.
A bole jak na miesiaczke mam od 2 tygodni :-p - narazie od czasu do czasu,ale dzis w nocy mnie sieknely...i myslalam ze zaczne chodzic po suficie :-(
Kobitki pisza ze te bole oznaczaja porod tuz tuz a ja jestem dopiero w koncowce 36 tyg :szok:

oki, teraz musze troszke sie przygotowac na to spotkanie z midwife...musze sama zadbac o moj problem bo fizjoterapeuta na tydzien przed terminem porodu nic mi nie pomoze.
Musze jutro z nia odgadac jeszcze raz plan porodu i dodac jak ma byc odbierany przez pozlona - napewno bede musiala zmierzyc sobie odleglosc miedzy nogami, jak moge sie ze tak poiem rozkraczyc bez bolu...jak na dzien dzisiejszy to bedzie porod przezz szczeline :happy2: i koniecznie sie tego trzymac zeby nie wiem jak bardzo polozna chciala zebym bardziej je rozchylila.... :confused2: i wiele innych. Strasznie boje sie powiklan po porodzie jakie moga przy moich dolegliwosciach :-(

oki uciekam

buziaczki dla wszytskich mamciow i dzieciaczkow

Hej dziewczyny
Dzięki za przywitanie.Obecnie mieszkamy
w rejonie Devon -3 km od oceanu.Może ktoś wie gdzie leży taka miejscowość jak Westward Ho.Dlatego weekend przeważnie spędzamy nad wodą. Mój synek uwielbia wodę i te fale.
Czekam Też już na drugiego synka.Chciałabym mieć już poród za sobą.trochę się boję bo nie wiem jak tu jest.Pierwszego synka urodziłam w PL.Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że będę częściej tu zaglądać.

Maggusia nie strasz!
To ja juz biore sie za siebie!!!haha a wy odpisujcie!;-)
mala-gorzatko-nie martw sie wszystko bedzie dobrze a 2 tyg wytrzymasz,dzidzia urodzi sie zdrowiutka ale faktycznie dbaj o siebie ja nie jestem tu zadowolona z opieki lekarskiej i serio mam wrazenie ze olewatorzy z nich straszni
pinka-trzymamy kciuki
Joanna Z-my tez byczylismy sie w weekend pogoda cudo alekurcze na int moj maz czytal ze to byl ostatni taki weekend.....:-(
CDN

mala-gorzatka- tak to prawda połozna jest super była juz u mnie trzy razy w domu:tak::tak: a ja w między czasie chodziłam do GP szkoda tylko ze nie wiadomo czy bedzie przy moim porodzie????????? tak bym chciała:-):-)
olcia-widze ze nadrabiasz zaległości? ha ha ;-)dzieki za kciuki oby cos pomogły:-D
izka0401- witaj na forum widze że kolejna mamuska czekajaca na dzieciątako:-D ale sie nas namnożyło :szok: a różnica miedzy nami to zaledwie dwa tygodnie :rofl2::cool::cool::cool:
bedziemy po kolei ogłaszać nowe wiesci a dziewczyny za nami nie nadążą:tak:
joanna z- fajnie masz wypady co weekend super tez bym tak chciala:-) ale niestety nie mamy jeszcze autka:no: a pieszo to jest mi juz za ciezko z tym brzucholem:tak: pewnie sie ładnie opaliłas ;-):zawstydzona/y:zyczę ci samych udanych wypadow:happy::happy:
maxim-a ty się kuruj kobieto!!!!!!! kto to widział taka piekna pogoda a ty chora nie dobrze:no::no: a jak tam mała zaczeła juz jesc normalnie????????

ok dziewczynki spadam na obiadek dzis sosik pieczarkowy mniam mniam pewnie jeszcze wpadne poklikac:tak::-D

niunka- zapomniała bym ty juz miałas ten cudowny masaż szyjki jak mozesz to opisz jak to mniej wiecej wyglondalo i jak długo cię tak męczyli bo zastanawiam sie czy sama po takim masażu wróce do domu czy lepiej jechac z kims?

dzieki z gory

Witam Kochanienkie.:-)Wpadlam doslownie na minutke:-( bo dzis Tesc skladal Mi szafe i wszedzie sa ubrania ubrania i jeszcze raz ubrania..nie miescimy sie teraz w takiej pojedynczej..i kupilismy podwojna z szafeczkami... Ogolnie jeden wielki bajzel mialam przez caly dzien...juz jestem taka padnieta na pysk.:-:)sorry:A Musze jeszcze Blaneczke wykompac i prasowanie chociarz zaczac bo jak jutrzejsze dorzuce do prasowania to sie chyba utopie w tych ubraniach....:confused2:codziennie piore ubranka Malej i do tego nasze ...:rofl2:Wy tez macie tak duzo prasowania??

Po za tym Moj Kochany poszedl dzis juz do pracki po 3 tygodniach bycia z nami w domciu:-(ehh..Jakos tak smutno i cicho bez Niego:-(chyba sie za bardzo przyzwyczailam...:-p
za to On jest strasznie szczesliwy..bo mowi ze ile mozna siedziec w domu? i ze tesknilo mu sie az mu sie snilo ze laduje palety u Nas w sypialni:-D:-D ha ha
Nie chce sie chwalic:zawstydzona/y::no: ale Moj Kochany dzis stanol do pracy:tak: jako menadzer a nie jako asysten szanty.;-);-)dostal awansik:happy2:firma go wysyla na 7 dni na kurs na menadzera we wrzesniu. takze jestem bardzo dumna z Niego noi bedzie Nam troszke lepiej..wiecej pieniazkow przyda sie wkoncu jest Nas teraz 3:blink:

Postaram sie jutro odpisac kazdej z osobna.

Dziekuje za mile slowa Dziewczyny.

Ciezaroweczka Pinka i Niunka - sio sio na porodoweczki nie bojcie sie dzieciaczki ..naprawde milo i bezpiecznie jest sie tutaj urodzic.

Ja mialam masaz szyjki i w ta sama noc(piatek) sie zaczelo a w sobote Blaneczka Moja Slodka juz byla z Nami:tak:;-)

Gdzies wyczytalam ze ktoras krwawila chyba Niunka..to dobrze to znaczy ze popuszcza szyjka i ze sie otwiera ja tez krwawilam na 3 dni przed i wczesniej tez ...;-)Kobiety nic nie dziala ..jak mocny sex, goraca kapiel i podczas kapieli sobie masowalam brzuszek okreznymi ruchami ...ale tak porzadnie - oczywiscie uwaga na dzidziusie:-p, podloga i jeszcze raz mycie podlogi- u Mnie podzialalo:happy2::tak::-D
jak chcecie cos wiecej wiedziec piszcie ja tez juz mialam termin wywolania ale Blania wyszla sama na szczescie ;-)Przysylam wytrwalosc.i cierpliwosc - wiem doskonale co czujecie bo ja czulam to samo 3 tygodnie temu...

pa pa dobranoc dzidzie i mamusie ...zmykam Blania sie obudzila:tak:;-):-D:happy2:

niunka- zapomniała bym ty juz miałas ten cudowny masaż szyjki jak mozesz to opisz jak to mniej wiecej wyglondalo i jak długo cię tak męczyli bo zastanawiam sie czy sama po takim masażu wróce do domu czy lepiej jechac z kims?

dzieki z gory
Ja mialam masaz szyjki, w przychodni poszlam na wizyte do poloznej w 41 tygodniu ciazy ...dokladnie 39+6 kazala
i sie rozebrac i polozyc ...wlozyla rekawiczki i wsadzila reke ...popchnela delikatnie gloweczke Blaneczki i palcami masowala w srodku szyjke ok 2-3min..nie bolalo Mnie ..ale tez nie bylo przyjemnie - dodam ze polozna byla kawal Baby:szok: wyszlam z dziwnym pobolewaniem po chwili ustalo...do wieczora ...czulam sie rewelacyjnie jeszcze zaliczylam podlogi, lazienke ,odkurzanie noi itp. widomo to co wszystkie robilysmy by przyspieszyc:-p:-D wieczorem mialam pobolewania jak na okres ...myslalam a tammm to pewnie jak zawsze falszywy alarm ..ale ...czulam ciagle to samo polozylam sie i czulam dziwne napiecie sie brzuszka - twardnienie i puszcza i tak sie powtarzalo ale zasnelam no a w nocy juz sie obudzilam z porzadnymi bolami ...i dalej juz zaczol sie powoli porodzik. ohh dobrze ze juz mam to za soba :-p

reklama
sorki ze tak nie na temat wyskocze, ale potrzebuje pomocy:
jak jest WARIACJA Z POWTÓRZENIAMI po angielsku, moge dodac ze liczba wariacji to M do potegi K, wszystkie mozliwe ustawienia M cyfr na K miejscach
nie mylic z WARIANCJA ktora znaczy cos innego :no: mimo ze rozni sie 1 literka :sorry:
szukam na necie i nie widze definicji :-( kurcze te nazewnictwo w kombinatoryce jest porypane :wściekła/y:
nikt w PL nie zna na tyle angielskiego zeby mi pomoc :dull:

Do góry