reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kurcze dzieqwczyny przez ok tyg mialam problem z dostaniem sie na forum cos mi nie lapalo i teraz to juz wogole za chiny nie moge wskoczyc na obroty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Al;e nie poddaje sie postaram stopniowo odpisywac!!!!!pozdrowionka

reklama
heja
dzis do pracy,a ja nie czuje sie za dobrze,ale coz na razie na wolne nie moge sobie pozwolic wiec trzeba jakos przezyc.
piekna pogoda byla na wekedn coz z tego jak wiekszosc przesiedzialm w domu,chos wczora nie wytrzymalismy i odwiedzilismy brata W.,Natalka bawila sie na ogrodzie z kuzynka,potem pojechalimy do argosu kupic malej maly namiot i tunel do zabawy,wiec w domu mialam radoche z nowej zabawki:tak:Nocki wciaz sa ok,ale biegunka nadla ja trzyma choc juz nie robi takich wodnistych,je tylko jedne posilek dziennie,ale lepsze to nic nic.

kasiulka wspolczuje nieprzespanych nocek,zabkowanie nic milego.Zycze powodzenia na testach,odwazana jestes aby parcowac w wiezieniu:tak:

Maja swietnie tak gladako poszlo tylko sie cieszyc.Wasze dziecko to naprawde aniolek.

izusia to fakt tutaj nie potrafia sie bawic na weselach,jakos tak sztucznie jeste,ale to ich styl ,my inaczej swietujemy taki dzien.Najwazniejsze,ze spokojnie mogliscie sie pobawic kiedy wasz grzeczny Oakrcio spal w domu pod tak dobra opieka

PINKA25 kto wiem,ze to juz niedlugo,ja przez porodem tez mialam bole jak na @,a z sloncem lepiej uwazaj.......

niunka wciaz z nami 2 w 1 czekam i czekam,co tu zagladam mysle,pewnie juz urodzilas a tu:no:,cierpliwa jestes nie narzekasz

maggusia takie z nas juz matki,zony,gopodynie,zamiast odpoczywac to zasze sobie cos znajdziemy do roboty w domu.Jak sie dzis czujesz???I co z twoja praca,bo wspominalas,ze dostala,ale gdzie i kiedy zaczynasz???

ide po chusteczke bo z nosa mi kapie:zawstydzona/y:

Witam Mamusie!

Pogoda jest piekna!
pogoda03.gif

az nie moge uwierzyc a w Polsce podobno gdzie niegdzie deszcze pewnie zabralismy im slonce no co teraz my sie musimy nacieszyc :-)
Moze dzis sie nacieszymy bo przez to przeziebienie nigdzie nie wychodzimy.
Wczoraj ogladalam sopot na molo i nie moglam sie doczekac uwielbiam zespol September!:happy2:i trzymam za nich kciuki.Uwazam ze swietnie wczoraj wypadli najlepiej.

Maja fajnie ze wekeendzik tak milusio wam zlecial:-)

Pinka ja jak mialam takie bole jak na okres to juz to cos znaczylo ze porod tuz tuz:blink:pisz pisz co powiedziala midwife a brzucholek masz racje ogranicza widocznosc pamietam jak ja sie golilam przed porodem:happy2:

Izusia swietnie ze dobrze sie bawilas no ale masz racje nie ma to jak polskie wesela.My mielismy zaproszenie w tym roku na trzy weselicha na wakacjach niestety nma zadnym nie bedziemy no trudno:happy:

Niunka fajnie ze juz znasz date jakby co:-) to wiesz ze napewno sobota bedzie tym dniem kiedy bedziecie trzynmac w ramionah synka:tak:

A gdzie reszta mamusiek?moze jeszzce wszytskie spia po weekendziku:-)cos cichutko tu na forum.
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc dziewczyny
Zapowiada sie piekna pogoda , szczerze wczoraj bylo za goraco , caly wieczor siedzialam przy wiatraku, uf jaka ulga:-).

Izusia - widze ze masz super grzecznego synka , mojej kumpeli jeste okropny tak go od malego wychowala ze maly nawet z dziatkami nie chce zostac.:no:

Maja 33 niestety jeszcze jestem w calosci

Pinka - ja tez wczoraj na sloncu , az glowka bolala wieczorem:-(, przesadzilam. a te bole jak niby sa podobne do okresowych to zapowiadaja porodzik:tak::-), daj boze zebys chociaz ty urodzila normalnie o terminie;-)

Kasiulka 0901- tez mam juz przygotowany kremik z filtrem 40 z Polski przywiozl mi maz , bo tu nie mogla dostac tak wyskokiego( filtru 40)

Maxin - dzieki za pocieszenie , piszesz ze nie narzekam :tak::-), chociaz ty jedna , bo w domu nie moga juz ze mna wytrzymac i schodza mi z drogi na kazdym kroku.:-D

No kobitki nie wiem czy zauwazylyscie ale postaralam sie i odpisalam chociaz czesci z was i to kazdej z osobna:tak::-), a zajelo mi to 20 min.:szok:.

No ladnie tak dlugo pisalam tego posta ze juz trzy mamuski sie rozpisaly wczesniej:eek:

Kasiullka powiadasz zabkowanie?zycze duzo sil i jak namniej bolu Roszkowi:tak:testy w wiezieniu ciekawe ciekawe powodzenia!:-)

Maxin dziwne ze mala nadal biegunka trzyma moze to rzeczywiscie zeby ale zeby sie nie odwodnila bidulka:zawstydzona/y:
Ja nie dostalam pracy to moj sie dostal:-)
Dzis czuje sie lepiej mam o wiele mniejszy katar choc nad ranem zawsze jak sie budze kluje mnie w gardle tak boli a zapachy tak o czuje jeszcze nie bardzo:eek:
Fajnie ze spedziliscie milusko weekendzik bo ja sie zanudzilam niedosc ze przeziebienie to moj po pracy spal z Briankiem:happy:

Olcia podobnie miala tez jedna z forumowiczek i wogole juz nie moze sie dostac na forum z tego co wiem dziwne:baffled:
Nie poddawaj sie!hehe:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia ostatnio tyle sie dzieje u was,u nas, na forum,musialam zle doczytac,

niunka milo,ze znalazal czas i odpisalas kazdej,ja staram sie tak robic ,choc czesto jest to niemozliwe,tyle jest na na forum czlowiek sie glubi kto jest kto:-D

pogoda robi sie fajowa,jak maluchy wstana pedze do parku,choc szcerze powiem,ze najlepije to bym lezal w lozku:-(

Witam kobietki

Weekendzik minal szybko i juz nie moge sie doczekac kolejnego, bo jesli pogoda dopisze znow sie gdzies wybierzemy. Lubimy tak jezdzic, czesto po prostu wsiadamy w samochod bez wczesnijeszego planu i jedziemy. Maya ma sie dobrze, na szczescie mielsimy krem z filtrem 50 dla niej bo i naczej wygladala by taka jak ja w miejscach ktorych nie dosmarowalam kremem:-p.

izuisa super ze weekend sie udal, faktycznie oni powinni znalezc sie na naszym weselu

maja33 super ze z butelka wyszlo, u nas tak na zmiane, ale coraz lepiej bo mala potrafi znasnac bez cyca wiec moze juz niedlugo sama go odrzuci, bo w ciagu dnia to w ogole nie jest zainteresowana filmik z plazy super

maxin biedna Natalka, moze to bylo powodem ze nie chciala wczesniej jesc bo juz sie nie najlepiej czula, a jak ty bo pisalas ze tez nie bardzo

Maggusia gratulujemy pracy twojemu, a Ty niedlugo znajdziesz zobaczysz, powodzenia

kasiulka powodzenia na testach, ach te zabkowanie, my nie mamy problemow przynajmniej na razie, mala przechodzi prawie bezobjaowow

niunka19-82 czasem nie jest latwe odpisac kazdemu, ale najwazniejsze to sie starac, co do pogody, to w zeszlym roku jak bylam w ciazy to cal ebylo takie ze po 30 stopni bylo, i pamietam jak ciezko jest bycie ciezarna w taki upal

Ok kobietki milego dnia zycze, pogoda srednia dzis choc widze ze sloneczko sie przedziera, wiec spacer na pewno bedzie

reklama
no to już po wizycie położnej..............

z maleństwem wszystko wporządku:-):-)
w razie gdybym nie urodziła tego 18stego to położna juz mnie umówiła do szpitala na 21 wszego na masażyk a gdyby to nie pomogło to mam termin na 28 na wywołanie:-p ale mam nadzieje ze nie bede musiała z tych przyjemnosci skożystac i dzidzia urodzi sie planowo;-)

maleństwo juz jest ułozone główką do dołu wiec mam nadzieje ze nie bedzie mnie trzymała tak długo w niepewnosci ha ha ale kto to wie?
niunka- ja tez mam nadzieje urodzic w terminnie bo jak nie da rady to napewno nie bede tak spokojna jak ty:no::no:

Do góry