reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anya dodajesz mi otuchy,tez nastawiam sie na naturalny porod bez epiduralu,ale pewnie zmienie zdanie.
Dzisiaj bylam u poloznej i wszystko wyglada dobrze jak narazie,malenstwo dobrze ulozone i gotowe do przyjscia,ciekawe czy sie pospieszy?Zakupy skonczone,dzisiaj kupilismy materac do lozeczka i do koszyka,pozostalo mi sie spakowac i czekac,mam nadzieje ze do przyszlego roku poczeka.Remoncik skonczony,pozostalo tylko kilka malych szczegolow.

Martuska to Alek musi slicznie wygladac z tymi kilkoma zabkami,czekamy na zdjecia,zycze milej zabawy w Polsce.

reklama
jej no jakie fajne zdjecia, jak nie z porodu(taki jak sobie wyobrazam). Ja tak krotko U nas wszystko w porzadku:) jak na razie jestem na etapie zapoznawania sie z wozkami, ale nie kupujemy, tylko ogladamy a tak poza tym to w pt mamy scan i juz sie nie moge doczekac. MAm nadzieje, ze wszystkow pozradku a poza tym ze sie dowiemy jaka jest plec fasoli:)jestem padnieta juz i ide spac. papa!!pozdrawiam mamusie , przyszle mamusie i dzieciaczki :laugh: :laugh: :laugh:

Ja jestem tak zalatana poszukiwaniem studio flatu/flatu ze nie mam czasu na nic i troche zaniedbuje watek(a na wyprowadzke stad mam dwa dni)jejuuuuuuuuu kiedy odetche od tego wszytskiego???????na dodatek flaty w niskiej cenie sa malutkie ale chyba nic nie znajde lepszego w niskich cenach.

Anya chcialabym byc i ja tak zadowolona jak ty z porodu to naprawde wspaniale!Wiesz ja juz sie przekonalam do epidural i to tez dzieki tobie a Twoje zdjecia podtrzymuja mnie na duchu i mysle ze nie musze sie juz az tak bac.Choc kazda z nas inaczej napewno przezyje/przezyla porod.Ty naprawde musialas miec wspanialego lekarza jesli tak sie Toba zaopiekowal.Ja ciagle jestem wystraszona bo roznie mna sie opiekowali w szpitalu jak bolal mnie brzuszek dlatego zaczelam watpic w tutejsza medycyne i bac sie porodu.Mysle ze jesli jest cos takiego jak epidural i nie ma jakis powaznych naprawde skutkow ubocznych to odrazu go wezme jesli tylko poczuje ze nie daje rady i bardzo mnie boli.Zdjecia masz naprawde superek!swietna pamiatka dziekuje ze pomagasz mi troszke w uspokojeniu sie:)CIUMEK.

Martusia u mnie samopoczucioe troszke lepiej.Choc ten nawal spraw doprowadza mnie czasami do placzu a z takim wielkim brzuszkiem rozsnie jest sie poruszac.Teraz mam OGROMNE bole kregoslupa a kosc ogonowa chyba mi zaniedlugo wyjdzie!Jak wstaje z lozka to jak stara babcia czasami pomaga mi moj mezczyzna sie podniesc.Mam nie przespane noce bo Malenstwo robi ciagle przemeblowania w brzuszku:)ale to slodkie niech buszuje!I oczywiscie nie moge znelzc sobioe pozycji do spania hehe bo Kruszynce musi byc najlepiej a co tam Mamusia moze byc nie wyspana:)

Lwica o wirusie dowiem sie 30 grudnia to juz za dwa dni, mamy nadzieje ze sobie polazl!bo chyba jakby wrocil to juz bym sie zalamala.

Dorcia nie ma za cio:)

Pozdrawiam wszytskie Mamusie i Kruszyneczki.CIUMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Martuska- dziekuje bardzo za porade, ta sama dostalam od poloznej wiec zaopatrzylam sie juz w kapuste :) A co do spadku nastroju to mam nadzieje, ze takowy nie wystapi, jednak przydzielil sie on chyba mojemu chlopakowi, bo wczoraj ogladal "Crash" i tak bardzo sie wzruszyl, gdy na filmie zmarl ojciec dziewczynki, ze mu lezka splynela po policzku. Jakie to slodkie :)

Maggusia- nie stresuj sie za duzo, jestem pewna, ze znajdziesz cos co bedzie ci odpowiadalo i wreszcie troszke odpoczniesz.

Dziewczyny, ja nie chce przereklamowac epiduralu, bo to moje osobiste doswiadczenie i bylo jak najbardziej pozytywne i jesli sie zdecydujecie to zycze Wam takiego porodu jaki ja sama przezylam.

Oj, musze konczyc, bo moj synus zaczal juz jesc swoje raczki...

witam

dzisiaj bylam u swojego lekarza i w szpitalu na pobraniu krwi teraz zostaje mi tylko czekac
lekarka powiedziala ze to moze trwac do 6 tygodni, strasznie dlugo a jestem taka ciekawa ktory to tydzien bo sama to raczej nie dojde bo albo to bardzo wczesna ciaza albo poprzedni test sie mylil ohh...tyle mi mysli teraz biega po glowie

moje dziecko jak dzisiaj wrocilam to sie mnie pytal czy juz wiem napewno ze tam w brzuszku jest dzidzia bo on tak bardzo chce
ale fajnie jest patrzec jak taki duzy chlopak sie cieszy i niemoze doczekac

anya-fajne te zdjecia ze szpitala na jedny jeszcze brzuszek a na drugi juz jego zawartosc super

pozdrawiam wszystkie mamuski i brzuchatki

czesc kobietki :D

dorcai, moje gratulacje. wspaniala nowina :) bardzo sie ciesze ze nas jest coraz wiecej :)

anya, zdjecia super :) zazdroszcze ci ze masz juz swoja kruszynke przy sobie :) choc z drugiej strony przeraza mne to co mnie  czeka po narodzinach dzidzi ;)

moje kociaki rosna coraz bardziej i coraz nardziej je kocham i one mnie chyba tez ;) wczoraj bylo jedno malzenstwo i juz jest jedna dziewczynka zarezerwowana i jutro przychodzi kolejne malzenstwo rezerwowac dwoojke. trzymajcie kciuki :)

co do samopoczucia...coraz mi ciezej :( wiem, tak to juz jest, no i powoli nie mam co na siebie wlozyc bo zaczelam jesc slodycze ;/ no i troszke mi poszlo w udka i nie tylko ;) no ale jakos to przezyje ;)

pozdrawiam serdecznie :)

Anya pisze:
Dzis wielki powrot do domu z pieknym prezentem :-) Joshu Ryan urodzil sie 23-ego grudnia o godzinie 19.43!

ANYIU GRATULUJE GRATULUJE GRATULUJE!!!!... nie przeczytalam jeszcze wszystkich postow, ale jesli jeszcze nie zamiescilas zdjec swojego kochanego maluszka ... ZROB TO KONIECZNIE BO UDUSZE :):):):)... starsznie sie ciesze ze masz to juz za soba [choc to jeden z najpiekniejszych momentow w zyciu - szczegolnie jak sie wezmie znieczulenie :):):):)... tez wzielam... i kazdej powiem ze takich cudownych porodow moge miec tysiace :):):)... no moze tysiace to przesada :):):)]...

jeszcze raz GRATULACJE!!!!!!!!!

reklama
a teraz juz na spokojnie :)... WITAM PO SWIETACH BN wszystkie mamuski i maluszki... te juz urodzone i te ktore sa jeszcze w brzuszku.... :):):)

u nas swieta byly iscie swiateczne :):):)... cala rodzinka :):):).. ale Sebek czul sie jak w raju ... no i dzieci, bylo za kim poganiac :):):)...

pozdrawiam Was goraco :)
Maggusia.. mam nadzieje ze wyniki badan tym razem beda ok!!! :)
Dorcia... strasznie dlugo kaza czekac na te wyniki badan... z tego co wiem u nas [tj w pl] wynik badania na B-hcg jest tego samego lub nastepnego dnia i juz wiedza ktory tydzien... no ale co kraj to obyczaj..
Aro ... cudo kociaki.. :)

Do góry