reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

CZesc Dziewczyny!!!

Jak tam swietowanie?U mnie bylo nawet milo poza malym szczegolem ze moj maz cale swieta pracowal :( juz zapowiedzialam mu, ze nastepne swieta jedziemy do Polski!!!Koniec i kropka.Nie ma to jak swieta w rodzinnym domu z duzzzaaa iloscia osob.

Anya jak synus?Pewnie maly glodomorek z niego?Napisz cos i wklej fotke koniecznie!

Tamarunia jesli twoi znajomi chca tu przyjechac, to zeby miec opieke zdrowotna, musza wziac ze swojego oddzialu NFZ (narodowy fundusz zdrowia) taka forme specjalna.A i nie wiem czy teraz juz nie dostaje sie jakichs kart czy cos w tym stylu.Na pewno dowiedza sie wszystkiego w NFZ, tylko musza to zaczac odpowiednio wczesnie zalatwiac, bo jak wiadomo, w Polsce wszyskto musi "potrwac" ;)
Wiec niech sie udadza do NFZ i tam im powiedza co i jak dalej.

Ciekawe jak tam Maxin swietuje w Polsce?Dziewczyny buziaki dla wszystkich :laugh:

reklama
                                     :) ANYA WIELKIE GRATULACJIE MOJA KOCHANA!!!!!!!!! :)

Hej dziewczyny dotarlam do Polski ;D ;D ;D Podroz minela dosc szybko ku mojemu zdziwieniu,wiadomo meczaca,ale nie tragiczna,spodziewalam sie ,ze bedzie gorzej,myslac,ze drogi bede pelne,sniezyce itp,a u zupelnie pusto i sucho.Idealnie zdazylismy na wigiliie,rodzina mojego meza na nas poczekala,oj jak wspaniale usiasc i zobaczec ich wszystkich ;D Oczywiscie nie omieszkalismy skoczyc na pasterek jak co roku do knajpki ;D przywitac znajomych ;) Nastepnego dnia rano odwiedzilismy moja rodzine,babcie,tate  ;D i pownownie jadalm wszystko po troszu,najsze jedzenie jest wspaniale ;) a potem nalezalo sie przygotowac do wesela.Troszke pozno przyjechalismy od mojej rodzinki i ciezko bylo sie wyrobic na czas,aby zdazyc do kosciola, przy malej panice,paru lezkach zdazylam sie wyszykowac.Dawno w kosciel nie bylam i zapomnialam jak bywa tam zimno,a tu godzin mszy  ::) ::) ::) Pra mloda wygladala cudownie,wesel sie udalo,bylo wesolo i milo.Troszke potanczylam,ale powiem wam ze ciezko bylo sie ruszac z dodoatkowym bagazem,ruchy na maxa ograniczone i jak nigdy do wczesniej nie zadylo mi sie,czasami nie moglam zlapac rytmu,hi,hi,hi smialam sie,bo moj maz czasmi tanczy nie do rytmu,a noszac jego dzidzi rozne rzeczy sie zdazaja, zauwazylam rowniez odkad jestem w ciay nie musze pic przy jedzeniu,bo tak moj maz robic,a wczesniej pilam litrami soki do kazdego najmniejszego posilku  :) bawialm sie do 2.00 ,wiedzilam,ze juz cza na mnie poniewaz czestotwilosc ziewania nie przekraczalm pieciu minut.Milo byc w kraju i zobaczyc wszystkich.

Anya ogromnie sie ciesze z Waszego szczescia,Joshu Ryan na pewno jwest slicznym bobaskiem,czekam na fotki.Juz w koncu mozesz go prztulac,wspaniale uczucie nie????????ja tez nie moge sie doczekac tego momentu.Jednak jak piszesz epidural pomaga i usmieza bol,ja z pewnoscia skozystam bo bolu niezsnosze,A ty taka przeciwniczka j4edank sie zdecydowalas ;D wierze,ze w takim stanie kazdy chce czyc jak naj mniej jezeli bol nas przerasta ::) Zycze wam wielu radisci w wychowaniu waszego slicznego synka ;)

Maggusia no to przezylas w szpitalu,kurde ta obsluga paciejat ::) ::) ::) mam nadzieje,ze dobrze sie juz czujesz.

Iwonek przykro mi,ze maz musial pracowc,ale mials przy sobie swoje sloneczko wiec bylo milej,choc wiem,ze w gronie pelnej rodziny bylo by przemile,a w kraju jeszcze lepiej.Zycie czasmi komplikuje nasze pragnienia  ::)

Tamarunia jak poszukiwanie mieszkania,macie juz cos na oku?????????

mam nadziej,ze reszta dziewczyny spedzila te swieta wesolo i spokojnie,Beta na pewno cieszy sie jak JA z pobytu w kraju.
Sle caluski i wracam na poprawiny.............
;D ;D ;D

Ivonek- synus jest kochaniutki, maly aniolek z niego, spi i je :) Mam nadzieje, ze bedzie taki grzeczniutki przez jakis czas :) Jeszcze wszystko moze sie zmienic. Obiecuje wkleic fotki nastepnym razem. Teraz mam zmartwienie, bo moje piersi sa tak nabrzmiale i obolale, ze moj synek mocno sie stresuje, gdy nie moze ssac. Na poczatku byly one miekkie, bo odzywial sie tylko kolostrum to latwo mu bylo zlapac piers, a teraz mamy problemy :( Polozna zalecila mi masaz piersi, a sutki smaruje dwoma kremami -AVENT soothing nipple cream oraz LANSINOH, ale nie widze efektow. Nie wiem co robic :-[

Ivonek- spelniam szybciutko Twoja prosbe.
Przedstawiam Wam Joshue ;-)

boom1.jpg

boom2.jpg

boom3.jpg

Maggusia, maxin- dziekuje. Oczywiscie jest to wspaniale uczucie trzymac swoja kruszynke w ramionach. Ja moge na niego patrzec non stop i wcale mi sie to nie nudzi. Niepotrzebna jest mi telewizja :) Mam duzo lepszy obraz hihi. Moj synus spi juz niemal 5h!!! Co niektorzy to nie mieli w ogole okazji zobaczyc go z otwartymi oczkami, taki z niego leniuch ;)

Alez sliczny chlopczyk, oby sie chowal zdrowo i zeby byl nadal taki grzeczny jak teraz:) a ty Anya jak sie czujesz? DZieki Ivonek za odpowiedz. Jeszcze sama poszukam na necie tych info, a potem im powiem:)
A DZiewczyny jakie wozki macie na oku do kupienia?Anya jaki wy wybraliscie? No i w ogole to jak wlasnie swita wam minely? U nas swieta sa 10stycznia:)

Tamarunia- Dziekuje za komplement w imieniu mojego synka :) Ja czuje sie wspaniale, jestem bardzo szczesliwa- to przede wszystkim, a jesli chodzi o samopoczucie fizyczne to oczywiscie jestem obolala, chodze jak kaczka, ciezko jest siedziec itp., ale przeszlam juz tak wiele, ze i to przezyje. Poza tym- jest warto!!! Mi swieta minely spokojnie, w tym roku bylam bardziej podekscytowana przyjsciem dziecka na swiat, anizeli samymi swietami, jednak bylo milusinsko. Cala rodzinka podziwiala moja pocieche, flesze aparatow fotograficznych blyskaly bez konca :) Najwiecej prezentow dostal oczywiscie Josh (juz rozpieszczany, choc jeszcze o tym nie wie). Co do wozka to my kupilismy Graco Quattro DeLuxe travel system. Moja dziecinka juz spi, a ja szykuje sobie kapiel. Mam zamiar wykorzystac ten czas tylko dla siebie (do czasu karmienia:) Zycze wszystkim milej nocy i mam nadzieje, ze dziewczyny spedzily te swieta naprawde przyjemnie.

anya, gratulacje moje najwieksze :)
a nie mowilam ze zrobi prezent pod choinke?? :)
zdjecia super, poprosze wiecej :D maly przecudowny :D
przeczytlam opis twojego porodu...no ale do mojego jeszcze troche wiec czas na zastanowienie sie na co sie zdecydowac ;)

pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuszki i uciekam dalej sie byczyc ;)

anya-jaka sliczna buzka i jakie sliczne stopki            gratulacje!!!!!!!!!!!

u mnie swieta minely spokojnie w malutkim gronie ale mialy to co powinny miec swieta- nastroj

a tak wogole to moj szczesliwy dzien koncze dzisiaj 26 lat,wiec postanowilam sprawdzic czy dostane swoj wymarzony prezent  noi..... zrobilam tescik

jestem w ciazy  sama jeszcze nie moge w to uwierzyc i pewnie powtorze tescik dla pewnosci ,  juz wiem czemu mi ostatnio tak niedobrze.

moj maz odsypia nocke jak wstanie  to mu powiem  ale on cos chyba czul ze tak bedzie bo w wigilie zyczyl mi dzidziusia
jejku jak sie ciesze
dobra koncze bo moglabym tak pisac i pisac.......pa

reklama
Anya bardzo slodki ten twoj maluszek :) piekny poprostu!!!Przypomnialo mi sie jak moja Julcia sie urodzila...ahmmm....Niezapomniane uczucie!!!Milosci do dziecka nie da sie opisac zadnymi slowami...A same narodziny malenstwa to poprostu CUD!!!
Anya kozystaj z chwil z maluszkiem jak tylko mozesz.Nawet sie nie obejrzysz jak bedzie z niego wielki mezczyzna :) moja corcia tez tak niedawno byla taka malenka a tu prosze, juz ma 14 miesiecy.Czas biegnie jak szalony...Jeszcze raz duzo zdrowka tobie i maluszkowi...

Maxin jak sie ciesze, ze dobrze Wam sie dojechalo.Ja tez kiedys jechalam taka trase.Tylko my jechalismy z nasza Julcia.Mala miala wtedy 6 miesiecy.Wyczyn na calego.Ja nie wiem, ale teraz chyba bym sie juz nie zdecydowala na taka jazde.Mimo, ze Julcia jest juz starsza.
Kochana korzystaj z pobytu w kraju ile mozesz.Zazdroszcze ci tego weseliska.Sama tez bym chetnie gdzies poskakala :) ale mam taka cicha nadzieje, ze w nastepnym roku sobie poszaleje z mezem bo kolezanka wychodzi za maz.

Tamarunia nie ma za co.Polecam sie na przyszlosc :)

Dorcia super!!!Gratuluje!!!Jaki wspanialy prezent na urodziny!!!Nie mozna sobie chyba lepszego wymarzyc.Kochana jeszcze raz gratulacje dla ciebie i meza i sto lat sto lat z okazji urodzin i zdrowka oczywiscie ;) Moja mama tez ma dzis urodziny.Musisz byc fajana osoba, bo moja mama jest wspaniala kobieta.
Same dobre wiadomosci!Oby tak dalej.Lubie takie nowiny!!!

Uciekam poczytac prase codzienna poki Julcia smacznie spi.A tak na marginesie.Wlasnie padal snieg tutaj u mnie w Staiens :) hehe niewiele wprawdzie, ale lepszy rydz niz nic ;)
Buzkiaki dla wszystkich ;)

Do góry