reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hej!!!

czarnula-oj tobie juz malutko zostalo i nie zdziwilabym sie jakby cie jutro wzielo na rodzenie:-D, tymbardziej ze juz cos ci wylatuje u mnie pred samym porodem tez bylo wlasnie cos takiego:tak:, ale oczywiscie to o niczym nie swiadczy i dzidzia zdecyduje

niunia-ja myslalam ze ty juz ale jeszcze troszke i bedziesz miala dzidzie przy sobie, a o odejscie wod napewno zauwazysz moze byc od rau tak jak u mnie czyli jakas szklanka plynu albo saczyc siie pomalutku nie martw sie jak bedzie ta chwia napewno bedziesz wiedziala:tak:
maxin- jestem straszna w tym oduczaniu wlascciwie totalnie mi nie wychodzi a mala zaczela jesc co 3godz w nocy szok to znak ze mam malo mleka zreszta tak czuje:sorry:, a ta moja kuruszyna nie chce za nic mleka z butelki jednej nocy nawet jej kaske dawalam z lyzeczki tak ryczala jakbym ja kroila nie wiem co ja poczne:confused:, super ze ci sie udal romantyczny wieczur z W:tak:, ja tez chce:-D
mala-gorzatko- czy ty jestes z Włocławka? bo ja z moim mezem tez:tak:
Pinka-mam nadieje ze to tylko leciutka anemia odzywiaj sie zdrowo i badz silna duzo zdrowka zycze
olis-szalejesz z mama co?:-D:tak::-)

dzis byla super pogoda wiec prawie caly dzien bylysmy na spacerku fajniascie bylo:cool2:, mala wcina ryzowe ciastka ze hej taka jestem szczesliwa ze juz je nie tylko papki:tak:,

ach mialam was zapytac zrobila sie Marcie taka biala krosteczka a dziasle ma jedna jest twarda, czy to plesniawka jesli tak to jaka masc mam kupic POMOCY pisalyscie wczesniej ale nie pamietam prosze pomozcie:crazy::baffled:

pozdrawiam serdecznie mamuski:-)

dziewczyny:-) dobrze ze mnie uswiadolmilyscie z tymi wodami, bede czekala i teraz chociaz wiem ze nie moge tego momentu przegapic.

Czarnula - kurcze moze to byl masaz jezeli tak to juz niedlugo bedziesz miala malenstwo przy sobie.;-)

Wiecie co sama juz nie wiem kiedy bedzie moj synek , mam wrazenie ze jeszcze jakies dwa tyg, wierci sie jak nic jakby tancowal w srodku:tak:, z jednej strony to dobrze bo wiem ze wsio ok, ale z drugiej str. ponoc dzieciaczki przed porodem sie uspokajaja.
Mialyscie podobnie?
Kobitki przepraszam ze tak marudze , ale chyba mnie rozumiecie bo wkoncu same to przechodzilyscie.;-):-)

Nio i sie napisalam i wszytsko mi magicznie zniknelo z ekranu :szok::szok::szok:

Ladny dzien sie skonczyl, ale jutro bedzie kolejny. Dzis bylo wielkie pranie kocy, jurtro pranie zaslon...potem koldry :-D ale sie rozgalopowalam z tym praniem :-pale korzystam ze sloneczka.

Pianka - jak sie boisz jesc owocow... to wspanialym zrodlem zelaza sa buraczki i szpinak. Anemia w ciazy to nie fajna rzecz. Moja mama jest uczulona na tym punkcie, bo sama to przechodzila w ciazy i teraz ciagle mnie sie pyta o moje wyniki krwi :dry:

Maja33 - no jestem z Wloclawka :-) ale ten swiat jest maly :-) wy tez jestescie z Wloclawka :-D a z jakiego osiedla? Ja zazamcze :cool2:
A to co ma twoja kruszynka to chyba nie plesniawki...jedna krostka...chiba nie. Ale mnie nie sluchaj, bo ja jestem narazie nie doswiadczona :-D narazie tylko teoria ;-)

ok a teraz myju myju :-)

dobrej nocy mamusia, przyszlym mamusia i wszytskim dzieciaczkom :-)

Witam Mamusie!
w masakrycznym nastroju:-(
Dzis mial byc fajny dzien tak jakby weekendowy dla nas bo akurat mial moj wolne.Brianek strasznie chory wiec pojechalismy z rana na ta szczepionke ale nie dostal jej bo jeszcze nie doszla.Wiec postanowilam pojechac po nowa butelke dla malego i tak jakby niekapek do soczkow oraz pizamki jakies.
Postawilismy auto na parkingu gdzie nie bylo zasdnych oznaczen ze sie placi a juz kiedys tam stawialisny i bylo ok.
Przychodzimy po godzinie a auta nie ma:szok:jakas dziewczyna wychodzi z budynku i mowi ze auto zabrali na lawete:wściekła/y:
wiec dzwonimy pod numer nikt nie odbiera sekretarka ciagle wkoncu ktos odebral i mowi ze policja i ze trzeba jechac pod ten i ten adres.
Wiec wizelismy taxowke i pojechalismy tam szukamy i szukamy Brianek chory wieje kaszel niezmiemski ja zdenerwowana glodna zmeczona po nie przespanej nocy nagle pytamy sie ludzi gdzie nzjduje sie takie cos a oni jak uslyszeli jakiego adresu szukamy pokazywali nam ze bedzie bardzo zle!:shocked2:
Poszlimy tam pod jakas brame wielka i stal murzyn caly pociety na twarzy i pyta jakie auto a my ze to i to a on 350f i auto wraca jak nie to nie daje.
My za glowy sie lapiemy nie wiemy co juz robic tyle nawet na koncie nie mielismy.
No i prosimy na litopsc murzyna mowimy ze dziecko chore Brianek to juz darl sie tak jakby go ze skory obdzierali:unsure:
ale murzyn poszedl do jakiegos swojego schronu i walilo go to ze my prosimy.
Poszlimy do najblizszego bankomatu i wybralismy tyle ile sia dalo nawet na debet:zawstydzona/y:wrocilismy tam i powiedzielismy ze tylko tyle mamy.
Murzyna bralam juz na listoc lzy mi polecialy mowila ze dziecko chore ze go bardzo prosze wkoncu wyszedl jego znjamoy tez murzy powiedzial ze nie ze absolutnie.Stalismy pod murem i ja ryczalam nie wiedzialam co mam robic wkoncu myrzyn nas zawolal i powiedzial ok dawaj 290f to co masz i auo twoje wiec dalismy i odjechalismy do domu.
To byl koszmarny dzien!:hmm:ci ludzie tu serca nie maja ani litosci dodam jeszcze ze byli to ludzie z wiezienia podobno policja kryuminalna takich zatrudnia.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia-Boze!!!!!!!!!!!!!Kobieto ile ty przezyjesz!!!!!!!!!!!Okropnie co sie teraz dzieje,normalnie szok ci ludzie rzeczywiscie nie maja sumienia aby ciagnoc od ludzi pieniadze:wściekła/y:,napisze tylko jedno ze ja na twoim miejscu to chyba bym sie tam rozryczala i nie wiedziala co robic w dodatku tyle pieniedzy za jedna godz na parkingu:szok:. Czemu zatrudniaja jakis kryminalistow?Osobiscie nie mam nic do nich,ale nie chcialabym miec z nimi stycznosci:no:.Moze mozesz sie jakos odwolac aby oddali ci skoro nie bylo nigdzie napisane na parkingu na temat oplat?Najgorsze jednak to ze Brianek chory i tak biedaczek sie meczyl na tym dworze:-(.

kurcze MAGGUSIA,macie przejscia no :no::szok: musiscie uwazac,dokladnie sprawdzajcie gdzie parkujecie,bo oni tylko czychaja aby ktos na chwile opuscil auto_Och szkoda slow podli ludzie
My jak wynajmowalismy to mieszkanie,zaparkowalismy pod domem,wyszlimsy doslownie na 5mni,bylismy tam o 10.00 a 10.02 byl juz mandat,ciekawe skad on sie wzilo bo nikogo na ulicu nie widzielismy chyba ze czychal w aucie:dry:
szkoda Brianka,chorusiamy sie tak wymeczyl:blink:

MAGGUSIU ale macie pecha szlag by to trafil.
My mielismy identyczna przeprawe jak Maxim, M. poszedl po samochod, zostawil pod blokiem i wszedl na gore po mnie i po malego, jechalismy do lekarza, minelo moze 5 minut a tu gosc juz zdjecia robi, mandat wypisany i laweta sie szykuje do roboty, dobrze ze mamy okna na ulice, M wybiegl szybko i tlumaczy gosciowi, tyle nam sie udalo ze samochodu nie zabrali ale mandacik zostal, wplacilismy od razu to zaplacilismy polowe (50 funtow).
Co goscie to maja chyba czapki niewidki i kreca sie caly czas po ulicy.
Maggusiu strasznie mi prykro, straciliscie troche kaski, nerwow a najgorsze to ze Brianek taki chory i musial biedactwo sie jeszcze tulac, SKURCZYBYKI JEDNE:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Nic kochane ja uciekam spac, moje kochanie wrocilo z pracy, szybka kolacyjka, kapiel i do wyrka.
Spokojnej nocki i kolorowych snow.

hej!!!
Maggusia-kurcze jak mi przykro tyle kasy i Brianek jescze chory och tez nie maja gdzie lazic strasznie mi przykro:-(

mala-gorzatka - hahah my tez z zazamcz z Torunskiej:-D, moze sie nawet znamy :cool2:

reklama
Hej!!!
u nas wspanialy czas...mama przyjechala w sobote i jest cudnie zawsze wiedzialam ze mi jej tu brakuje a teraz wiem jak bardzo wreszcie mam wspolnego kompana do wszystkiego!!!!
pogoda dopisuje wiec nie ma nas cale dnie stram sie wykorzystac sprzyjajca aure i na nowo pokazuje jej to co tu najppiekniejsze-dodaje mama byla tu juz 2 razy
oliwier jak ja zobaczyl to wogole nie chcial isc do babci na raczki a teraz jak tylko gdzies zniknie to zaraz placze!!!
jezu kobitki mama tylko 3 dni a mi jakby skrzydla doczepili mega powera mam humorek dopisuje jest cudownie,mogloby tak byc zawsze!!!

maxin-dzieki za info na temat wozkow jestes kochana ze pamietasz...co do natalki i jej jedzonka to moze powinnas ja troszke przeglodzic i to pomoze???gratuluje wspolnego weekendu i poczucie sie zrelaksowana wiczor tylko we dwoje yego nam brakuje!!!super ze macie czasem chwilke dla siebie!!!sredecznie pozdrawiam!!!

maja33 -u was widac mega postepy marunia robi no i proszezjada pierwsze kawaleczki!!!no no gratuluje kobito!!!widac ze korzystavcie z pieknej aury...do zobaczyska w piatek!!!juz sie nie moge doczekac...a co do plesniawek to nie wydaje mi sie aby to bylo to..moze to oznaka zabka, ja mam nazwe masci na plesniawki i powiem ci tak jesli sie pojawi wiejcej idz do lekarza tam przepisza masc i dostaniesz za darmo po co placic!!

maggusia-bardzo wam wspolczuje tych smutnych i ciezkich chwil...wiem jak ciezko ak sie cos takiego przytrafi!!!niewiem co napisac uwazajcie badzicie czujni...nie dajcie sie!!!sama niewiem glowa do gory jutro bedzie lepiej!!!!zycze zdrowka dla waszego anioleczka!!!

czarnula-u mnie bylo tak bylo kilka dni poterminie ba tydzien czasu...pielegniarka zrobila jakby dzis masaz a nastepnego dnia po poludniu zaczelam rodzic tzn dotala skurczy!!!tylko patrzec jak bedziesz rodzic

pinka25-nie ma sie co martwic anemia u ciebie spowodowana jest przez to ze twoja niunia zabiera z ciebie wszystko ja w ciazy bylam jak wieloryb a teraz ciezko to zrzucic...a tak sobie policzylam to moze twoja dzidzia pojawi sie na swiecie tego dnia co moja czzyli 20 sierpnia!!!

izusia-widac super spedzacie czas ... i imprezka fajnie zawsze zagospodarowac sobie czas..a jak u ciebie nie tesknisz za polska

buziaczek-widzialam twoja core..widac rosnie jak na drozdzach!!!urocza cora

dobranoc!!!!

Do góry