reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej a ja dopiero oczywiscie z lozka wylazlam:-D, no i czytam czytam i doznaje szoku co sie nie wyprawia:wściekła/y:.
Maggusia wspolczuje tej calej sytuacji , ale trudno stao sie i nic juz tego nie odwroci , sama nie wiem jak bym sie zachowala w takiej sytuacji, pewnie bym zapalila papierosa po 9 miesiacach i wyzywala po polsku:angry:.no i jeszcze do tego wszystkieo teraz bez kasy maly chorutki , ach serce sie kraje:zawstydzona/y::-(.
Bedzie ok - zobaczysz , musi byc ok.

Pinka co do twojej anemi to kurczaki nie wiem, widzisz ja cala ciaze biore witaminki i wyniki perfekcyjne:tak:, no ale wiem ze na anemie dobre buraczki i czerwone wino, lampka raz na jakis czas wskazana;-).
Wiem ze roznego rodzaju soki sa doskonalymi dawkami na wszystkie witaminki , np. z jazyn , porzeczki najlepiej wlasnej roboty, ale mozna takie kupic. Sprobuj sok pomidorowy.

Dobra koncze ide rac - moze wezmie mnie po tym wysilku:-D

reklama
Witam kobietki

Dzis moj wielki dzien, paznokcie pomalowane makeup zrobiony wszystko gotowe i po raz pierwsy zaczynam sie stresowac nie wiadomo dlaczego, U nas troche sie chmurzy choc mam nadzieje ze za nim bede wychodzic bedzie sloneczko

Maxin co do takiej podrozy bo nie wiem czy jechaliscie juz tak daleko samochodem z mala, ale najwaznijesze zeby pamietac jak bedziesz mala podczas przerwy w podrozy wyciagla z fotelika to bedzei spocona i trzeba uwazac bo latwo o przeziebienie, ale pewnie wiesz, co do zabawek wycyztalam przed nasza podroza dobrze miec kilka zabawek bo jak znudzi sie jedna to podasz druga, poza tym dobrze przywiazac je co byscie nie musieli sie zatrzymywac by jej podac. Natlaka juz jest w takim wieku, ze jakies owoce czy ciasteczka i picie moze dostac w czasie jazdy, Dobrze zatrzymywac sie co jakies 3 do 4 godzin chocby na 5 min. takie sa moje doswiadczenia

Maja33 ja tez wciaz karmie mala piersia i tak ciezko odzywczaic fakt malo juz dostaje bo 2 - 3 razy dziennie, ale jakos chyba bardziej mi jest ciezko z tego zrezygnowac niz jej ;) dwa razy dziennie dostaje formule z kubeczka i sobie swietnie radzi, super ze Martusia radzi sobie z kawalkami Maya na poczatku sie krztusiala ale dzieci sobie potrafia z tym dac rade

Maggusia faktycznie jakis pech nad wami ciazy, ale bedzie lepiej zobaczysz glowa do gory

Pinka jesli nie radzisz sobie wystarczajaco z jezykiem to przeciez mozesz poprosic o tlumacza, ale uwazam ze sobie poradzisz, szczegolnie w ekstremalnych sytuacjiach czlowiek jakos sie tak mobilizuje

Kasiulka zdrowka dla Roszka

Pozdrawiam wszystkich i zycze slonecznego udanego dnia

AGNES
MAXIM
KASIULKA
NIUNKA
JOANNA Z

DZIEKUJE WAM PIEKNIE ZA ODOPWIEDZ A ZE SŁOWNIKA ZARAZ SKORZYSTAM

JESTESCIE CUUUUUUUUUUUUUDOWNE BUZIOLE DLA WAS!!!!!!!!!!!!!!!!

Pinka- ja cie tylko pociesze ze jak dzwoisz na porodowke to oni sie spodziewaja wlasnie tych zeczy ze albo masz skurcze albo ci wody odeszly albo zaczynasz rodzic, poradzisz sobie swietnie ja tak sie balam ze w stresie nie dam rady sie dogadac a nie mialam najmniejszych klopotow tak jak pisze Joanna w ekstremalnych warunkach kazdy idzie jak burza dodam ze prawie urodzilam w taksowce tak szybko to szlo:-D

Joanno- a Marta czasem nie chce nic oprocz mojego mleka i to jest straszne a najgorsze jest to ze okolo tyg tak sie dzieje wczesniej super a teraz ani kaszki ani warzyw a ni owocow tylko mleko ale podejrzewam ze moze to zeby bo jest marudka bidulka i moze jej tak lepiej, a ja jestem raczej z tych matek ktore marza o przestaniu karmienia piersia tylko ze wzgledu na Marte ze nie chce duzo jesc stalego jedzenia :baffled:
Niunia - jak sie czujesz jakies skurczyki:-)czekamy na Szymka z calych sil:tak:
Maxin- ale musialas fajnie wygladac w tym samochodzie:-D, ale co tam co sie nie robi dla dzieci:-D
Olis- no widzisz jak fajnie taka cie slyszec zadowolona w dobrym nastroju tak trymac pozdrowienia dla mamy:-)
Joanno-trzymam kciuki za rozmowe mam nadzieje ze pojdzie swietnie:tak:
Maggusia-bidulko tak mi ciebie szkoda:-(
Anulkaa- no to mialas super wycieczke mi tez sie marzy taki wyskok z rodzinka:tak:

pozdowienia dla kobitek i dzieciaczkow i fasolek:-)

:-)Hej Hej Dziewczyny !!!!!:-)
Czy ktos mnie jeszcze tu pamieta :-)!!
Ale tu ruch :-)SUPER :-)
POZDRAWIAM I WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE ;)HMMM A MOZE TO JA JESTEM TERAZ NOWA A WY STARE ;)HEHE
I ZNOWU WSZYSTKIE OCZEKUJEMY NOWYCH DZIECIACZKOW:-)OJJJ PAMIETAM JAK Z EWCIA I MAJA CZEKALYSMY NA ROZWIAZANIE :-)
Kochane dlaczego mi nikt nie powiedzial ze te dzieciaki tak szybko rosna :-Di im wieksze tym jakos szybciej uczymy sie myc, jesc a make up zajmuje 4min. zamiast 15 :laugh2:Kurcze jak Wy znajdujecie czas na aktywne forumowanie ;) ja zaczynam tylko czytac a na reszte brak czasu :laugh2:
U nas jakos leci :-)Julka z "maslaczka"zrobila sie jak owsik :laugh2:wszedzie jej pelno :laugh2:gada jak najeta :laugh2:nawet babeczki w sklepie pytaja jak dlugo tak potrafi :-pooojjj mowie wam a jak jeszcze dzieci zobaczy to o maly wlos sie nie po sika :laugh2:jak szczeniaczek:laugh2:hmmm co do rozwoju ruchowego to zamiast pelzania sie czolga (co tak opanowala ze po panelach daje czadu jak by plywala z Otylka:laugh2:)raczkuje (ale tylko na trawce :laugh2:)no a wczesniej niz raczkowanie to wspina sie cholera po wszystkim i lazic zaczyna :-pwiec sajgon w chalpie mamy :-pwszedzie wlezie i wszystko wygrzebie:baffled: oczywiscie zjada wszystko co jest na drodze :laugh2:wiec jak by ktoras potrzebowala bardzo dokladnie poodkurzac i wyfroterowac podlogi to moge ja wynajac :laugh2::cool2:Co do mnie to w maju wrocilam do roboty do sklepu na 3 nocki i powiem wam ze to byla super decyzja ;)dlatego ze moj chlop wkoncu sie musial biedaczek wszystkiego nauczyc :-pi teraz nie ma zadnego problemu:-)(hmm pierwszy tydz. mial ciezki ;) zabawianie,kapanie, karnienie no i NOCNE KARMIENIE:laugh2:ale dla rade:-)I POWIEM WAM ZE DOPIERO WTEDY DOCENIL JAK TRUDNO BYC MAMA :-)I BYC Z DZIECKIEM 24H :-)

Majus super ze Marta wcina kawaleczki ;) u nas tez sie mloda dlawila a dwa dni potem wcinala az sie jej uszy trzesly :-) a co do tej bialego pryszczyka w buzi to Jula tez miala cos takiego na dziaselku.tez myslalam ze to plesniawka ale calkiem inaczej wygladala:confused:znaczy jak taki dorodny bialy pryszcz :eek:twardy:eek:i z boku dziaselka:eek:tu oczywiscie dali nestatyna
(bo mysleli ze to plesniawka :baffled:)ale w polsce lekarz powiedzial ze to sa perly kogos tam (jakies nazwisko odkrywcy tego cudu ale nie pamietam:-p)i ze samo zniknie wiec nie ma sie czym przyjmowac:-)a co do karmienia butla to sprobuj dac mezowi i niech on ja karmi bo ty cycusiem pachniesz :-) Julka tez odemnie butli nie chciala a od T wziela bez gadania :tak:

Maxim Stokrotka jest przesliczna :-)i ile ma wloskowww cudooo (moje dalej lysawe:dry:wiec teraz rozumiem jak czekalas kiedy zrobisz kitki malaj:tak:)

Magusia Ty to kraty w oknach pozakladaj bo jak sie dziewczyny zaczna zlatywac do Brajanka to sie nie odpedzicie :laugh2:Przystojny och przystojny ;-)a co do auta hmmmm my wybulilismy L500 bo jakis ku..lfon w DVLA pomylil adres i jeden mandat:sorry2:przyszedl na inny adres wiec nie zaplacilismy go i tez nam chcieli odcholowac autko:angry:oni jezdza takim busem ktory ma 4 kamery i skanuje rejestracje jak jestes na liscie to ciach i juz cie maja:angry:mielismy 2godz na zaplacenie a potem by odcholowali i do 3 dni na aukcje :angry:normalnie SZOK!!!! ale dzielnie walczymy o odzyskanie tej kaski :wściekła/y:Ale nic sie nie martw fektycznie masz pecha ostatnio ale bedzie dobrze ;) Usciskaj od cioci Brajanka niech sie nie daje chorubsku ;)

Pinka nieprzejmuj sie zabardzo :-)i tak zamiast rozmyslac jak to powiedziec po angielsku bedziesz krzyczala Tylko K.urnaaaa dajcie GAZUUUUU:laugh2:albo jak w moim przypadku TNIJCIE MNIE I CIAGCIE JA ZA WLOSY BEDZIE SZYBCIEJ :laugh2:hmmm czlowiek w stresie takie glupoty opowiada :laugh2::sorry2:co do lewatywki to nie sadze zeby ci byla potrzebna herbatka bo organizm sie sam przygotowywuje i sama dostaniesz hmm rozwolnienia ;-)a co do tych calych czopow (show po ang.)to mi poszedl dopierro jak wody szczelily.a co do wod to moga sie saczyc albo szczelic jak balonn:-pale nawet jak by sie to stalo w domu a nie mialabys skurczy to nie panikuj ale jedz do szpitala;-)a co do masazu to mnie tez proponowano ale sie nie zgodzilam:-pPamietaj tylko zeby zabrac sobie cos do jedzonka :-)bo bedziez glodna jak cholera :-)a gdzie bedziesz rodzila???

hmmmm no i po pisaniu :dry: moja Mysza wstala i zaczyna spiewac :-D musze leciec ale obiecuje wrocic :-)jeszcze dzisiaj :laugh2:
Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z was ale postaram sie jakos nadrobic ;)
Buziolki

JOANNA_Z powodzonka dzisiaj, nie stresuj sie tak :tak:, bedzie dobrze.

PINKA mnie przeczyscilo sama, jak odeszly mi wody to chyba z 4 razy mnie do kibelka pogonilo:zawstydzona/y:. Nie tlumacze bo dziewczynki juz to zrobily.

MAGGUSIA nic sie nie martw, jak to sie ladnie mowi "PO BURZY ZAWSZE WYCHODZI SLONCE" wiec i do was wyjdzie.
Mnie tez niestety zycie czesto kopie po mojej pupci, czasami mam naprawde wszystkiego dosyc ale jak tylko spojrze na mojego malego i duzego szkraba to zwatpienie mija i wiem ze naprawde zyje, bo mimo ze mam tak niewiele mam wszystko czego potrzebuje, faceta ktorego kocham i on kocha mnie i nasze male szczescie ktore jest dzieki nam.
Nie lam sie ja czesto sobie powtarzam "NIGDY NIE JEST TAK ZLE, ZEBY NIE MOGLO BYC GORZEJ" jakos bardzo mnie to podnosi na duchu.
BRIANKU, duzo, duzo zdrowka.

JUSTYNKO przygotowania do podrozy pewnie w pelni. Szykuyj sie szykuj bo daleka droga przed wami.

No nic ja sie zmywam trzeba sie szykowac na spacerek bo sloneczko swieci.
Milego dzionka wszystkim.................

Dziewczynki moje kochane moze ktoras z was bedzie sie orientowac, mam nadzieje.

Od grudnia jestem na urlopie macierzynskim. 26 tygodni platnego i teraz 26 tygodni bezplatnego.

Czy podczas urlopu nalicza mi sie urlop, co z bank holliday.
Wczoraj pani w biurze powiedziala mi ze zalegly urlop mi przepadl (mialam jeszcze tydzien niewykorzystanego i wyslali mnie na macierzynskie) urlop ktory mi sie naliczyl za macierzynski platny tez mi przepadl, bo w kwietniu skonczy sie rok podatkowy i niewybrane urlpoy przepadaja (ale jak go mialam wybrac jak jestem na macierzynskim). Za nieplatny urlop nic mi sie nie nalezy, to tylko przerwa w pracy (usprawiedliwiona).
Z jej wyliczen wyplaca mi tylko za 2 bankholiday i za 3,5 dnia urlopu. (niezly wynik za roczny macierzynski:laugh2:).

Jezeli wy nic nie wiecie to nie orientujecie sie gdzie moge zapytac o takie rzeczy i sprawdzic czy nie robia mnie po raz kolejny w balona:wściekła/y:.

Z gory wielki dzieki.

kallusia- ale ty mnie rozbawiłaś tym co napisałas raraz to chyba ze smiechu urodze ha ha niezła z ciebie agentka:-):tak: córunia też przesliczna i jak dobrze widze to już są plany na nastepną dzidzie?????? ales ty obrotna no no:tak::tak:
ja bede rodziła w Swansea poludniowa walia SINGLETON HOSPITAL
tam jest bardzo przyjemnie i czysto:tak::-):-D
justyna- tez bym tak chciała:-):-) a nie bałas sie tak biegac do kibelka? bo ja to bym sie bała ze od tego parcia dziecko mi wypadnie:-):-D

reklama
Czesc dziewczyny.
Wrocilam z ogrodka, poopalalam sie troszke i nawet mnie cos chwycilo. Adrian w wozku pospal na swiezym powietrzu, az sie budzic nie chcial. Tez mu nozki troszke zbrazowialy.
Justysia- za Bank Holiday powinni Ci zaplacic, bo to nie wlicza sie w dni robocze i urlop.
Pinka- nie martw sie kochana, mnie przeczyscilo sama w domu. Latalam do ubikacji z kilka razy przed snem, a w nocy obudzilam sie ze skurczami. Nota bene wody plodowe mi same nie odeszly :baffled:

Kurcze, oby sloneczko jak najdluzej bylo......:-D

Do góry