reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wieczorkiem!!!!
cudowny dzis dzien pogoda dopisala na calego caly dzien spedzilismy na dworku i bylo super przyjemnie..
wczoraj pojechalismy do nexta na przeceny....ludzi kupa ale jestem zadowolona nakupialm synusiowi multum ciuszkow za grosze...
Wczoraj tez Oli jadl pierwszy raz jadl rybke lososia z ryzem i marchewka reakcja pozytywna na poczatku troszke sie kwasil a pozniej wyczyscil cala miske:)))
justyna17079-widzialam fotke na zamknietym mojego synalak dziekuje za mile slowka...i pozdrow koniecznie kolezanke milo mi ze wpadl Oli jej w oko:-):-):-):-)
anetka-coz tu pisac ale wam dobrze pogoda dopisuje i dotego jeszcze zakopane:))odpoczywajcie!!!
agnes-hmm wlasny domek...to chyba nasze marzenia...swietnie ze myslicie o zakupie szczerze napewno to dobra inwestycja
maggusia-co do opalania to ja kocham nasze sloneczko a braku laku ze pogoda do kitu to korzystam z solarium..a jaki jest koszt opalania natryskowego???
melaniekobitko szkoda mi cie strasznie...oby przwstalo bolec jak najszybciej inie okazalo sie to nic powaznego!!!
maxin-a co uciebie kochana jak samopoczucie humorek lepszy:))jak minal weekend
kasiulka-zycze pozytywnych opinii u lekarza daj nzac jak poszlo!!trzymam kcuki ze wszystko oki
joanna z-zabawka przeswietna i edukacyjna ...napewno pomoze dziecku w lepszym mysleniu
kama-a co u was,ty pewnie w pracy???zmeczona napisz cosik

ja mykam do mezulka...
spokojnej nocki oby nasze dzieciaczki przespaly cala noc do 9 rano bez pobudek:))):baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
maxin-super, niedziela nalezala do ciebie spanko do 1!!!wow i fryzjerek fajnie ze miaals chilke oddechu!!!!tez tak chce!!!

witajcie kobietki--------------------------- jak tak czytam o tych waszych nowych fryzurkach i wypadach do polski to strasznie wam zazdroszcze bo ja jedynie co teraz mam to nieprzespane noce kłade sie o 23 lub 24 a o 4rano jestem juz wyspana i szlag mnie trafia jak patrze na mojego który tak smacznie spi a ja nie mogę:no::no::no::no::no:dzis stwierdziłam ze chyba bede wychodzic o tej godzinie na spacery albo nie wiem co bo jak to ma trwac do samego porodu to chyba oszaleje:sick::sick::sick: w sumie to bym wolała aby Wineczka juz byla wtedy bym sie nia zajela a tak to narazie mogę sobie popatrzeć w puste łóżeczko:baffled::baffled:chyba zaczynam już marudzić ale co ja a to moge ze nie usiedze piec minut spokojnie odkąd przestałm pracowac to sie strasznie nudze a ile moż ukladać ubrana małej???????????? oj oj mam nadzieje ze dzis chociaz pogoda dopisze i wyjde z domu bo oszaleje
:sorry2::crazy::szok::-:)wściekła/y::no::angry:

Hej mamusie
Bylismy wczoraj na tej konsultacji i w porządeczku. Pediatra wyjaśnła sprawy, w których mielismy wątpliwości. Porozmawialiśmy na spokojnie o wszystkim po kolei:tak:
Dzisiaj znowu jest dość pochmurno, mówi się trudno;-)może po południu się przjaśni i pójdziemy na dłuzszy spacerek, a tymczasem, pozałatwiamy z Roszkiem domowe sprawy;-)

Wczoraj na necie widziałam informacje o wypadku autokaru:-(, zginęło ponad 20 Polaków, prezydent ogłosił 3 dniową załobę narodową. To straszne, smutne, płakać się chce....
Justyna mój palec się zrasta ale nadal jest opuchnięty:-( i brzydko wyglada, ale juz prawie nie boli...

Pinka kiedy nie mogłam spać pod koniec ciąży to też nie mogłam uleżeć gapiąc sie w sufit:-p Nadrobiłam wszystkie filmowe zaległości:tak:
Polecam tę formę radzenia sobie z bezsennością:-)

kasiulka- ciesze sie ze wszystko wporządku i że sie juz nie martwisz co do pogody to fakt jest okropna u nas także:no::no::no: chyba zaczne oglondac filmy bo nic innegomi nie pozostało:no::no::no: masz racje az żal dowiedziec sie że tyle osób straciło zycie:sick::sick::sick:nikt sobie nie zdaje sprawy z takiej tragedii dopóki sam tego nie doswiadczy ale mam nadzieje że zadnej z nas to nie dotyczy...............a gdzie ten autokar miał wypadek?

Pinka
wypadek zdarzył sie w Alpach Francuskich nedealeko Grenoble.
Brak mi słów by wyrazić żal i kondolecje.:-(
wszystko jest takie małe wobec śmierci.
Codzienne problemy są niczym wobec niej.
Pozostaje wiara, że Ci co zginęli znaleźli sie po lepszej stronie. Nie sądzę jednak by ta wiara pomogła ugasić ból, może jedynie pomoże go przeżyć.
prezydent ogłosił żałobę narodową.
:-:)-:)-:)-(

Heja
Wczoraj ogladalam wiadomosci na necie o tym wypadku,to straszne zapalam wiec dla nich sieczke (*)

a my wlasnie zastanawiamy sie co dzis robic,chcialam isc na basen,ale zapomnialam ze mam @,wiec chyba wybiore sie do klubu z dziunia.

Kasullka paluszke znaczniej lepiej to dobrze,najwaznioejsze,ze az tak bardzo nie boli i mozesz sie popruszac.Biedna Melane troche pocierpi.

pinka koncowk jest ciezka,ja tez spac nie moglam,meczylam sie bardzooooo,ale juz blizej niz dalej ,dasz rade,najlepsze jest zajecie,wiem,ze latwo sie mowi,w sumie ja staram sie cos znalesc,ale moje mysli na to nie pozwalaly,kiedy zaczelam juz cos robic,zawsze zamieralm w bezruchou marzac o Natlce,jak wyglada,jak bedzie,jak nasze zycie sie zmieni;-)

Olis nio to fakt taki dzien pozwala popatrzec na zycie z innej perspektywy,musialm cho na chwile odpoczac....ostatnio moj W.ma ciezkie dni i kiepsko sie dogadujemy,wiem,ze to prze moj @ jestem drazliwa i klapie bzuia o byle co,ale tez nazbiralo sie troche,prosze o naprawe zlewou juz tydzien,mylam w ubikacji naczynia,potem przenosilam do kuchni co za mes:szok: i pare innych rzeczy,ja wierze,ze jak przychodzi z parcy to ma dosc i chce odpoczac,tydzien dla niego jeste za ktorki,ale czasmis ie zbiera i poprostu niewytrzymuje i wybucham:rofl2:

ok mykam zjesc sniadanie

papa do pozniej

dzień dobry:-), dzisiaj mam jakjis dobry humorek, mimo paskudnej pogody, chyba zaczynam się już do niej przyzwyczajać:-p, no nic znowu cały dzień spędzimy w domciu:eek:
Widzę, ze nie tylko my mamy w planach własne gniazdko, my juz sobie upatrzylismy jeden domek, troszkę mniejszy od tego w którym teraz mieszkamy, ale jak to się mówi ciasny ale własny, narazie to nie chce zapeszyć:rofl2:

Kasiulka słyszałam o tym wypadku i jest mi strasznie przykro, że takie tragedie się dzieją:no:, najgorsze, że na wp.pl jest lista ofiar, jak czytałam to miałam łzy w oczach, tam zginęły także dzieci:-(

Olis zakupki fajna sprawa, lubię sobie też pobuszować po wyprzedażach, fajne ciuszki za grosze można kupić

PINKA25 widzę, że Ciebie też juz zaczyna dopadać zniecierpliwienie:-), pewnie każdy Ci teraz mówi, zebyś korzystała z tego wolnego czasu co Ci pozostał, ale łatwo się mówi:rofl2: już niedługo i będziesz miała swojego skarbka

Maggusia prześliczne te mebelki:happy2:, będe też musiała pomyślec o jakis dla Karolisi
a co do tych planów to super pomysł moim zdaniem, ja tez myślałam zeby otworzyć jakiś zakład ale myślałam raczej o jakimś salonie masażu, z racji mojego zawodu i chciałabym w koncu wybrać się na jakies kursy tutaj zeby mieć angielskie papiery
A Ty jesteś z zawodu fryzjerką/kosmetyczką, czy też masz zamiar sobie jakieś kursy zrobić? Szkoda, że tak daleko mieszkamy od siebie, bo mogłybyśmy połączyć siły i zrobić jeden salon fryzjerko-kosmetyczny i masażu i może jeszcze solarium:rofl2::-D:-D:happy2:

Maxin fajnie mialaś wczoraj troszkę czasu dla siebie:happy2:, oj brakuje mi czasem tego, a jak tam u Natalki z jedzeniem, poprawiło się czy nadal nie chce jesc?

Własnie a propo chciałam zapytać czy ktoś robił tutaj w Anglii kurs masażu, albo zna kogoś kto robił, albo zna jakiś masażystów. Myślicie, że warto coś takiego zrobić:confused:, bo ja już mam dośc tego siedzenia i nic nie robienia, chciałam się w końcu czymś zająć

No nic pozdrawiam:-):-):-) do usłyszenia

Hej Babeczki!
Czy u was tez pogoda do d...bo u nas nadal pochmurnie, brrrr...nic mi sie nie chce.A jednoczesnie mam tyle do zrobienia, chce wreszcie nadac naszemu domkuwi jakis charakter, cos zmienic, udekorowac.Mam troche pomyslow ale wszystko wymaga glownie...kasy!!!:wściekła/y:A weekend, uplynal milusio.Piatek wieczor u znajomych Anglikow, ktorzy zajmowali nas sie domkiem podczas naszgo pobytu w Pl.W sobote wieczorkiem bylismy u znajomych, to bylo male spotkanie poloni, hihi.Wczoraj wypad do Manchesteru do pl kosciola, potem sklepy ze znajomymi.Popoludnie u nas w domku rowniez z nimi spedzilismy.Bylo milo:-)
Dzis znowu tysiac rzeczy mam do zrobienia, ja to chyba niemadra jestem ciagle sobie cos wymyslam zamiast siasc na d....;-)
Maxin-fryzurka super, jak czlowiek zrobi cos dla siebie to inaczej na wszystko patrzy, chyba lepiej i pozytywniej.
Pinka-cierpliwosci, odpoczywaj ile sie da bo jak niunio sie urodzi to nie bedzie czasu na nic.A nakiedy ty masz termin???
Olis-cio tam u was?Co porabiacie?Ja mialam w plannie odwiedzic Kielce i niestarczylo mi czasu, ale jestem na to zla, buuuu:wściekła/y:

reklama
hej kobitki
nie bylo mnie przez weekend , bo mielismy gosci , a teraz znowu kolejny tydzien wyczekiwania na syneczka.No moze w tym tygodniu postanowi opuscic swoj domek:-):-D:tak:.
mam taka cicha nadzieje.

tez slyszalam o tym strasznym wypadku , az ciarki przechodza jak sie to wszystko oglada w tv.:-:)-:)-:)-(

Pinka co do tego spania to wyobraz sobie ze ja klade sie spac ok. 12 , budze sie ok2-3 , mniej wiecej przez ok godzine sie krece bo nie moge zasnac:wściekła/y:no ale wkoncu zasypiam a potem wstaje ok 11-12. nie wspomne o wstawaniu do toalety.

no lece zajrze pozniej

Do góry