reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

heeeej Agnes ale macie super plany :tak:
zazdroszcze jak nie wiem co :-)
tzn nie podwyżki za czynsz :baffled::sorry2:
ale tego, ze zabieracie się za własny kąt :tak:
masz rację z tym urządzaniem, też chętnie urządziłabym swoje
my mieszkamy tu troszkę surowo, no bo po co inwestować w czyjeś ściany :crazy:

no ale cieszę się z tego co mamy, bo jak szukaliśmy domu do wynajęcia to bie było kolorowo
wszystkie chaty jakie widzieliśmy to rudery :eek:
oprócz tej w której mieszkamy :-)
właśnie ostatnio wymyśliłam, ze trzeba Parisce jakoś fajnie urządzić pokoik
7 sierpnia jedziemy do Londynu, bo mamy spotkanie w konsulacie w spr. paszportu dla synka
zaczepimy o Ikee, to pewnie coś sensownego zakupimy :-)
macie jakieś fajne fotki pokoików dla dzieci ?
a może pochwalicie się Waszymi, to zerżnęłabym :szok::-D jakiś pomysł ;-)

no to dobranoc :-)

reklama
Dziendoberek!Strasznie mi przykro ze pogody ani ani,jej zeby byla jak wrocimy!!!!!:-(
JUSTYNKO-wiesz ze moj maly nie traci czasu na spanie pada o 23ej i 6 na nogach!
wiec mamusia tak samo!
ale teraz polezy z nami i drepta do babci do sypialni kladzie sie z nia do lozka i karze se bajki wlanczac!:laugh2:
MELANIE-przykro i z powodutego wypadku ,ale mialas farta ze nie gorzej!!!!!
GRATULUJEMY WSZYSTKIM DZIECIACZKOM NOWYCH ZABKOW!!!
jej my mamy to juz prawie za soba! 16 w kolekcjii a zaczynaly wychodzic jak mial 9 mies wiec i tak sie sprezyl!haha:laugh2:
Buziaczki i milego dnia!!!!

My idziemy dzisiaj w odwiedziny-wizytę na konsultacje do pani pediatry z Ukrainy ( polskiego pediatry u nas brak).
Potrzebujemy opinii innego lekarza niz Brytyjczyk, a z polskim lekrzem na razie tylko mamy kontakt telefoniczny:-(
Melani bardzo współczuję.Uwazaj na siebie.
i witaj w klubie mam z kontuzjami stopy.Ja mam złamanego palca i kuleję od jakiś 3 tygodni:eek:ale każdego dnia jest lepiej, u Ciebie też tak będzie

Witam kobietki

Mam nadzieje ze po wczorajszym mokrym dniu dzis slonce zagosci na troche dluzej. Wczoraj pod wieczor wypogodzilo sie wiec zabralismy Maye na zakupy do Toy R Us, bo te zabawki ktore ma troche sie jej znudzili i trudno ja utrzymac w jednym mijescu dluzej, a najlpesza zabawka jest nasza lawa albo kabelki a kupilismy jej Fisher-Price Laugh and Learn Table , Fisher-Price - Babies R Us, do tego kupilismy zwykle kolorowe plastikoweklocki takiej wielkosci by oczywiscie nie mogla zmiescic ich w buzi.

Melanie az mnie wszystko zabolalo jak przeczytalam Twojego posta pamietam jak moj maz takim wlasnie nozem rozcial sobie skore miedzy kciukiem a palcem wskazujacym do tej pory smieje sie to byl jego protes zeby sam sobie nie musial robic ```````kolacji. Co do pokoju my MAYI urzadzilismy na pomaranoczowo z kubusiem puchatkiem, ale twoja Pariska jest juz starsza wiec moze jakies ksiezniczki lub coS takiego

Kasiulka to zycze powodzenia na tej konsultacji

`POZZDRAWIAM WS`ZYSTKICH i uciekam` bo Maya demoluje mi komputer:-)

Hej kobietki!
Pozdrawiomy cieplutko z goracej Polski :-) Wczoraj wrocilam z Zakopanego, pogoda byla piekna, nawet pochodzilismy po gorkach z Patim ;-) choc jemu znow wychodza zeby i strasznie marudny jest. Ja teraz u sister, Pati zostal na noc u dziadkow a my wczoraj troszke posiedzielismy przy piwesiu w ryneczku. Echhhhh uwielbiam te wyjazdy do Pl. czlowiek troszke sie zresetuje :-D
Slyszalam, ze w Anglii sa ulewy i powodzie, kurcze :baffled: mam nadzieje, ze u was wszystko ok :tak:
Przepraszam, ze nie odpisuje kazdej z osobna, ale kompletnie nie jestem na biezaco, a necik tylko u sister :tak:
BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH MAMUS I WASZYCH POCIECH :-)

Witam Mamusie!

Widze ze dzis naskrobalyscie wiecej i troszke tych starszych forumowiczek sie pojawilo:-)fajnie fajnie ze piszecie!
Dzis u nas nie pada troszke slonce swieci a zaraz zachodzi i tak w kolko:eek:
Juz z rana pojechalam na solarium i co?a wlasnie to ze solarium otwarte od 11:00 wiec akurat byla 11:00 chwytam za klamke zamkniete!:eek:
po chwili wychodzi polka i mowi ze lozka nie sa rozgrzane jeszcze i nie wyczyszczone:szok:no szok i zlosc mnie ogarnela:angry:
Nie rozumie majac wlasny interes powinno sie dbac o niego po zakonczeniu pracy sprzatnac przyjsc wczesniej do pracy zeby otworzyc ladnie salon wygladal pachnial i kliejntow przyciagnac:tak:jak oni tutaj pracuja:confused: pomyslalam:no:dziwne co zniechecilam sie odrazu.Pani kazala nam czekac jeszcze 20 minut ale niestety nie poczekalismy odlozylam solarium na jutro.
Powiem wam ze w sumie bardziej zastanawiam sie nad opalaniem natryskowym:-)juz wiem gdzie jest i chyba bardziej sie oplaca nie niszczy skory a opalenizna jest swietna!
tyle sie wczoraj na ten temat ogladalam w tv ze chyba przekonalo mnie do takiego opalania.

Agnes swietnie ze myslicie o zakupie domu :tak:
powiem ci ze my tez.
Po za tym bardziej zaczynamy myslec o kredycie na otworzenie czegos np salonu dla mnie feryzjerskiego z solarium paznokciami kosmetyka itd albo dyskoteki polskiej.Narazie to plany ja juz mam lokale upatrzone.Trezba tylko isc popytac ile stoja ile trzeba by bylo na tow szytsko na urzadzenie itp itd:-)

Aga mieszkam w Birmingahm a ty?:biggrin2:

Toola fajnie ze cos znalazlas nie ma to jak fajny plac zabaw a gdyby jeszcze byly do tego fajne mamusie na kawke to juz cud miod;-)no nie?

Melanie oj bidulko!mam nadzieje ze sobie jakos radzisz zycze ci duzo sil i powrotu do zdroweczka:tak:
wyobrazam sobie jaka mieliscie nerwowke moj tez jak zwolnil sie raz z pracy bo zatrzasnely mi sie drzwi od domu i stalam pod domem to tez przezywal:eek:
no coz zdarza sie:-)bedzie dobrze!glowka do gory a jak tam dzieciaczki jak Madox jak Pariska?:-)zdjecia zdjecia prosimy.
Co do pokoiku to ja tez jestem w trakcie urzdzania narazie wybralam mebelki nie wiem kiedy kupimy ale napewno beda to takie.Niedawno pokazywalam je tutaj na forum ale specjalnie dla ciebie jeszcze raz wklejam:happy2:chcemy niebieskie a jest jeszcze kolor rozowy.Mebelki sa z Ikei i mysle ze jak na takie cudo cena nie jest wielka.
Brianek pokoik ma niebieski mebelki tez beda niebieskie ale dodatki zolte i czerwone.Kupilam mu stoliczek czerwony z krzeselkiem i zyrafe powiesilam na sciane zolta z Mothercare do tego ramki na zdjecia zolte.
Jeszcze zastanawiam sie nad zaslonami ale prawdopodobnie tez beda zolte moze w zyrafki z Mothercare.

a wiec to jest szafa:
IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

a to komoda:
IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

a to lozko:(jeszcze zastanawiam sie nad zmiana lozka ale mysle ze komplet ladnie wyglada)
IKEA | Children´s beds | Children's beds | MAMMUT

podobaja mi sie tez takie akcesoria na lozka:(moj Brianek jest przyzwyczajony do karuzeli i kupujac zwykle lozko nie wiem gdzie mialabym ta karuzele przywiesic moze sciana haha)

IKEA | Children's textiles | Canopies & bed tents | ATOLL SPORT

No i wlasnie wchodzac na ta stronke teraz zobaczylam czerwony stoliczek z tej samej firmy hehe ale stoliczek juz mam wiec nie bede szalec:laugh2::-)
wklejam na zas:
IKEA | Playing | Small furniture | MAMMUT

i krzeselko do tego stoliczka:
IKEA | Playing | Small furniture | MAMMUT

jeszcze wypatrzylam taki stoliczek dla dwoch brzdacow:
IKEA | Playing | Small furniture | SVALA

W ikei sa naprawde fajne rzeczy za niewielka cene mozna naprawde extra pokoik urzadzic.

Anetka poprostu ci zazdroszcze tego lata w pl:-)
fajnie ze wypoczywasz i relaksujesz sie;-)
Wiadomo maluszek marudny na zabki kup mu moze jakis zelik powinno na chwile przejsc ja tez mam takie zabkowanie ze szok.

Kasiullka zycze powodzenia u doktora!:tak:
oj widze ze wy to macie tez przeboje z tymi lekarzami:sorry2:

Olcia to moze nam przywieziesz ta pogode co?:-):tak:pokaz zdjecia w nowej fryzurce!

Joanna Z fajna ta zabaweczka;-)widze ze ruchliwa ci sie malutka zrobila swietnie!ostatnio mi sie taka zabawka podoba i Briankowi tez chyba musimy zakupic hehe
28564_PE078189_S4.jpg

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam Kobitki.
Mam nadzieje ze u was taka pogoda jak u nas, zaraz jak mlody wstanie, bo ucina sobie drzemke, idziemy na spacerek (poki sloneczko), bo pozniej znowu bede marudzic ze przesiedzialam w domu caly dzien.
MELANIE szczescie w nieszczesciu z tym nozykiem, optymista by powiedzial : mialas szczescie ze ci palca nie ucielo, a pesymista : ale masz pecha, zeby noz prosto na noge.:-D:-D:-D
AGNES kurcze tez bym chciala swoj domek, nawet taki bardzo malutki z ogrodkiem, bajka. Moze kiedys, ale to napewno nie w Londynie do by nas cena zabila:szok::baffled:.
OLCIA wypoczywaj, wypoczywaj, laduj akumulatory ile wlezie. Nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze. Zostawic Alexa (z babcia) i wyjsc zrelaksowac sie tak chociaz na godzinke. Ale nie trace nadziei, bo my nie mozemy jechac do Polski (paszporcik:wściekła/y::wściekła/y:) ale tesciowie mi sie zapowiedzieli na pazdziernik to sie ich wykorzysta:tak::tak:, zostawimy im wnusia a sami wybierzemy sie na jakis spacerek;-).
KASIULKA ja to o twoim paluchu juz zapomnialam, jak sie goi?
ANETKA nic sie nie przejmuj odpisywaniem, odpoczywaj na maxa, rzeczywiscie zalolo kawalek Anglii, nieciekawie. A na forum nadrobisz jak wrocisz. Pozdrowionka.
JOANNA_Z zabawka zafajnista, Maya jest nia pewnie zachwycona.
MAGGUSIA tutaj otworzenie takiego salonu to (ja tak mysle) swietny interes. Widze jak u nas solarium jest pelno a w kazdym ruch ze nieraz nie mam szans wejsc (jak kolejka to odpada, Alex za dlugo nie wysiedzi). Otwieraj to bedziemy spotkania organizowac u Ciebie. Bedzie przyjemne z pozytecznym, bo spotkanko i dzien pieknosci.

Gorace pozdrowionka dla wszystkich pociech i mamus. Udanego weekendu. Do uslyszonka pozniej.

Witam ponownie

Jak to w weekend cisza i spokoj na forum. U nas booossskka pogoda dzisiaj, teraz wciaz swieci slonce a niebo nieskazitelne bez zadnej chmurki. Jak mi tego brakowalo.

justyna i jak bylas na spacerku, bo jesli i u Ciebie pogoda sie utrzymala to az zal bylo jej nie wykorzystac:-)

Maggusia co do wlasnego interesu to swietny pomysl szczegolnie jesli masz takie umiejetnosci, polskie fryzjerki sa bardzo rozchwytywane zreszta ja sama dlugo szukalam, a tak jak justyna powiedziala moglibysmy robic u ciebie spotkanaka i od razu bys wiecej pracy miala

Anetka zycze udanych dni, fajnie ze w Polsce odpoczywasz ja nie potrafie:sorry2:, a i pogody wszystkie wam zazdroscimy, bo u nas faktycznie wody za duzo zdecydowanie za duzo

Agnes my tez myslimy juz bardzo powaznie o zakupie domu, co swoje to swoje, nie wiemy jednak czy zdecydowac sie na dom czy jakis apartamencik;-)

olcia no to duzo juz tych zabkow jeszcze tylko cztery i komplecik a my mamy dopiero 4 i dwa w drodze

Pozdrawiam i zycze milej nocy

OJ CICHUTKO DZISIAJ!!! Ale to dobrze bo to swiadczy ze weekendzik udany.
JOASIU_Z spacerek zaliczony, pogoda dzisiaj super, nie bylo az tak bezchmurnego nieba jak u ciebie ale to dobrze, bo czasami zaszlo sloneczko i czlowiek zdazyl oddech zlapac.:-D
Super by bylo gdyby taka pogodynka sie utrzymala, cos bym moze kolorku chycila.
Nic uciekam spac, maly juz spi, MOJ juz sie kapie, wiec ja tez juz wskakuje pod kolderke.
Slodkich snow i spokojnej nocki.
Papatki. DOBRANOC

reklama
witam kobietki
ja dzis wypoczelam,choc Natalka cala noc z nami spala juz od 11.00 znowu czegos sie wystraszyla,kiedy ja odkaldam do lzeczka,tak mozno mnie trzymala i nie chcial puscic,wiec szkoda mi sie jej zrobilo i wyladowala u nas:sorry2:,dzis w sumie W.zajmowal sie mala,ja pospala do 1.00 potem poszlam do fryzjera,jestem bardzo zadowolona z obciecie i balejarzu.A tatus zabaral mala do parku:-)kiedy wrocilam dziwnie na mnie patrzyla i byl tylko tatus:-D ale dobrze,ze spedzili tyle czasu razem.

melanie szczescie ze nic powaznego i nie polecial gdzies indziej,bol niemily,odpoczywaj i lez nozke

agness podwyzki sa nieciekawe,duzo wam podnosi,wiesz ja tez coarz czesciej marze o swoim,mam juz dosc takiego mieszkania...brakuje mi normalnego stolu aby przy nim zjesc,moze sie doczekam???:baffled:

olcia zynek juz wyszkolil babcie:-D

joanna super zabwki,dzieci fakt szybko sie nudza,ja malej musze chowac i wyciagac co pare dni,na dzien dzisiejszy bawi sie wozkiem i lala,kupilam jej wczoraj male lozcezko z bobaskiem,nocniekim butelki wiec chodzi wozi,lula,karmi zabawki:-D

anetak swietnie sie bawisz i to sie liczy,zazdroszcze pogody,titaj wciaz to samo:dry: baw sie dobrze

maggusia spoczko palny,zycze aby sie powiodly,trzeba od czegos zaczac nie,a i ty bedziesz miala zajecie;-)a te mebeli sa sliczne,tez o nich myslam,tylko ja bym chcial zielone,a nie ma.Zobaczymy jak sie przeprowadzimy na noew gnizadko,co bedzie moze w przyszly roku

justyna widze na fotce wloski krotkie czy za ucho zalozone:-)wydaje mi sie,ze pasuje ci ta fryzorka,pokaz wiecej fotek,chyba juz sie przyzwyczailas?

slyszeliscie w pl traby powitrzne :szok::sorry2:

ok mykam spac;-)

dobranoc spokojnej nocki laseczki i kolorowych snow dla bobaskow:-):tak::-)

Do góry