reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej babeczki!Ael skrobiecie, strona za strona:)U nas tez dzis pogoda byla do d....Siedzimy w domku, sprzatamy i nadrabiamy zaleglosci.Wieczorkiem pojechalismy do zaprzyjaznionych Anglikow, cudownych ludzi.Oskarcio swietnie sie z nimi bawil.W drodze powrotnej usnal i teraz juz smacznie spi.ja powoli nadrobilam naszego blogaska, jeszce tylko poodwiedzam smykusiowych przyajciol.Jutro znowu odwiedzamy znajomych ale to dobrze bo nie mam czasu wzruszac sie i rzypominac jak super bylo w Polsce.
Maxin-ty to jestes niesamowita, jak nie skapki to albumik, praca, gdzie ty kobietko masz na to czas???Podziwiam i gratuluje sily:)
Kasiulka0901-slub na pewno bedzie wspanialy, nie martw sie;)A Roszek super wyglada na fotce miedzy szczebelami lozeczka:)
Niunka1982-a gdzie ty mieszkasz bo piszesz ze nad mozrez masz najblizej do Blackpool?Ja tez mam najblizej do Blackpool lub Southport:)

reklama
dziewczynki mam pytanko....................................
ile mała musi miec miesięcy abym mogla jej zrobic zdjatko do paszportu????????????? i czy jam ją musze zameldowac w polsce aby otrzymac polski akt urodzenia?

dzieki

Pinka25 my robiliśmy sami małej zdjęcie do pasportu własnym aparatem i potem wywołaliśmy sobie w Boots, więc to chyba nie ma znaczenia ile dziecko ma miesięcy, Karolinka miała wtedy 2 miesiace
A co do zameldowania to z tego co wiem to żeby mieć polski akt urodzenia to trzeba zameldować dziecko w PL

OLCIA ale z ciebie ranny ptaszek. Nam sie cos dzisiaj przysnelo, lece kawke zrobic, bo maly jakis grzeczny dzisiaj (puk puk puk). Rzeczywiscie Blaneczka - nastepne cudo na forum, NIUNKA, PINKA I CZARNULA teraz czekamy na was.

Kurtcze Alex chce mi sie dorwax do klawiatury.
Zapraszam na kawke, ciezaroweczki bezkofeinowa oczywiscie.

witajcie dziwczyny serdecznie
dziekuje za odpowiedzi
tola-- a mnie powiedzieli ze nie mam szans aby przejechać z dzieckiem przez grznice na dowód osobisty że musze miec paszport.................więc ja juz sama nie wiem o co chodzi??????????????

hej kobitki
nie wiem o co chodzi z tymi zdjeciami , ale my mamy wizyte na poczatek pazdziernika o paszport i bedzie potrzebne zdjecie , a maly bedzie mial 2 miesiace;-)
Fotkie to chyba do fotografa co? Tylko jak on takiemu malenstwu zrobi zdjecie.?:confused:

no a u nas znowu pochmurny dzien:wściekła/y:, krew czlowieka zaleje. Niedosc ze caly tydzien sama w domu , a jak przychodzi weekend kiedy mozemy cos razem skombinowac z mezem to d..a:-:)wściekła/y:

u nas tez pogoda do d.... , narazie sloneczko chociaz juz pojawily sie chmury, zapowiadali deszcze, moze sie nie sprawdzi. Wczoraj lało, przeszla burza ale popoludniu troche sie wypogodzilo i mozna bylo sie pokazac. Mam nadzieje ze nie przesiedzimy calego dnia w domu, bo mnie chyba ......................

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj ciagle lal deszcz bylo tak zimno ze ja w kozaki sie ubralam:shocked2:
Dzis znow zimno:dry: ale nie leje tak deszcz jak wczoraj:blink:co z tego jak i caly dzien przez ta pogode spedzimy w domu.
Po za tym rano ubralam sie na zakupy spozywcze wieksze bo juz w lodwoce pajak zawisl:cool2:hehe i mialam plany co ugotowac itd a tu telefon z pracy mojego dzwoni ze rote maja zmieniona i dzis na 10:00 mial byc w pracy :szok: nikt go nie poniformowal o tym!:no::wściekła/y:
wsciekl sie bo dali mu tylko nowa rote na za tydzien:dull:a nie na ten tydzien.
Pojechalismy tylko do polskiego sklepu po jakies bulki przynajmniej i soki no szok i moj nerwowy do pracy a dosc daleko ma:dry:
Jak zwykle bedzie musial podpisac papierek a do dzis ma to wymowienie co pisalam juz wczesniej na ten teamt dali mu jeszcze dwa tygodnie dluzej w sumie nie jemu ale agencji:oo2::wściekła/y:

Co do paszportu to ja robilam zdjecie Briankowi u fotografa wiadomo takie dziecko nie trzyma glowki wiec rodzic musi go miec na raczkach i podtrzymywac lebek pozniej wszytsko fotograf zrobi.Slyszalam tez ze na bialym plutnie dziecko lezy i tez mu sie robi wic roznie:-)mozna tez zrobic dziecku zdjecie w tych maszynach co w miescie stoja.Trzymamy dziecko na kolanach ale w koleczko ta maszyna bierze tylko glowke dziecka i dodaje tlo wiec tez lux.
Jesli mama jest zameldowana w pl to podaje sie ten adres w tych papierkach tam ale to jest tylko na paszport tymczasowy nie wiem jak jest z piecio-letnim;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry