reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny, powiedzcie mi jedna rzecz.
W przypadku paszportu 5-letniego dziecko musi byc zameldowane w Polsce. Ale czy ja jako rodzic tez musze byc zameldowana ???? Jak zadzwonilam do Urzedu Miejskiego W Polsce, babka powiedziala, ze rodzic tego dziecka tez musi byc zameldowany :szok: , Nie docieralo do niej ze meldunek potrzebny jest to do wyrobienia paszportu dla dziecka mieszkajacego z rodzicami w Anglii. Malo tego babka zaczela rzucac jakimis przepisami, ze zameldowanie w Polsce dotyczy osob ktore stale zamieszkuja pod danym adresem... nie mam sily na tych urzednikow. Ja jestem wymeldowana w Polsce (ze wzgledu na wczesniejesze podwojne opodatkowanie), a babcia chciala swoja wnuczke zameldowac - oczywiscie gdy sie urodzi (czyli moja jeszcze w brzuszku corcie) aby sie starac o ten paszport 5 -letni ale gdy to uslyszalm to zgupialam :wściekła/y:

Czy to prawda ze rodzic musi bycw Polsce zameldowany aby zameldowac swoje dziecko ????:szok:

Czy zameldowanie w Polsce (gdy nie osiaga sie zadnych dochodow w Polsce) caly czas powoduje, ze dana osoba musi sie rozliczyc z dochodu osiagnietego tutaj w Polsce ???? Tyle jest wersji ze juz sie pogubilam :confused2:

Prosze pomozcie ...

reklama
MALA -GORZATKA- rodzic nie musi byc zameldowany w pl aby zameldowac dziecko a meldutek jest potrzebny do wyrobienia PSELU a pesel potrzebny d wyrobienia 5letniego paszportu, kolo sie zamyka jak juz wszystko zalatwisz mozesz wymeldowac dziecko, podaje sie ostatnie miejsce zameldowania w pl w przypadku gdy rodzice sa wymeldowani ale nie trzeba sie meldowac:no:, mam nadzieje ze pomoglam:-)
pozdrawiam

mala-gorzatka28 jesli matka jest zameldowana to dziecko melduja w tym samym miejscu automatycznie bez zadnych formalnosci (ja tak mialam i to pewnie miala na mysli ta pani), a ty chyba bys musiala po prostu gdzies dzidzie zameldowac np u dziadkow :tak: a potem starac sie o PESEl itp

buziaczek sie juz rozdwoil, jestesmy z toba BUZIACZKU!! myslami i serduchem

justyna filmik superasny :-D

ja trzese portkami przed jutrzejszym dniem :szok:

dzis mi w przedszkolu tak wybawili dziecko ze prawie spala przy kolacji :-D
a M jak odbieral Krysie to podobno pila tam herbatke z BUTELKI!! :eek: NO COMMENTS, mi nigdy nie chciala, no do buzi wziela, ale zeby PIC to nie

kumpela podeslala mi fajne cwiczenia pilates, ogladalam filmiki na youtube i nawet mi sie podoba :tak: postanowilam zaczac cwiczyc i mam nadzieje mnie wesprzecie mam do zgubienia 17kg!! od 72 do 55
ale podziele sobie to na pol, pierwszy etap to 10kg mysle ze do swiat bozego narodzenia zdaze to jest 2kg na miesiac, spokojnie a permanentnie
a od nowego roku do 2 urodzin Krysi kolejne 7 okolo 1.5 na miech :rofl2:
znalazlam mile miejsce do biegania ew. marszobieg jak mi stawy nie dadza rady okolo 5km, kiedys biegalam po 4 wiec mysle ze 5 tez dam rade, tak z 3 razy w tygodniu, no i ten pilates bo wydaje sie przyjemny, a z diety to zero slodyczy i duuuzo owocow i warzyw
zmierzylam sie tu i owdzie i bede co miesiac sprawdzac rezultaty :happy2:

Witam mamusie:tak:

U nas kolejny dzien minal,pogoda taka sobie.Niestety nadal musze chodzic do pracy:-(,normalnie nie mam ochoty pracowac,troche to dziwne bo przedtem w dzien wolny nie mialam co robic i moglabym robic 7 dni w tygodniu ,a teraz normalnie mam porzadnego lenia:happy2:.Dominik strasznie mi marudzi ostatnio,niewiem co mu jest w nocy znowu mi sie budzi co godzine i szczerze mowiac juz mam dosyc wszystkiego:wściekła/y:.

Justyna170979-Niestety nie moge odtworzyc filmiku,a tak bardzo chcialam zobaczyc.Ale bede probowac do skutku:tak:

Maxim-Super ze weekend sie udal,oj jak ja bym chciala juz te moje wakacje:-(
toola-trzymam kciuki,abys dotrwala do wymarzonej wagi:tak:

Maja-odwiedzilam twojego blogaska,super wycieczka do zoo,moze ja tez sie wybiore kiedys,ciekawe jak Dominik zareaguje na te wszystkie zwierzeta.Narazie odwiedzamy taka farme ze zwierzetami domowymi i napisze ze jest bardzo zaciekawiony

witam dobre konbietki
ciszaaaaaaaa,ciszaaaaaaaaa gdzie sie pochowalyscie???????

U nas ok,Natalcia wstala radosna,spala oczywisciej tej nocy z nami,przynioslam ja ok 3.30,W.sie ucieszyl bo mogl sie do niej poprzytulac,juz sie nie odpycha jak kiedys,widac lubi z rana byc przytulana:-DSiedze i mysle co tu z dzieciakami bede robic,oczywiscie nie chce narzekac na pogode,bo caly czas to robie,ale wygladajac za okno,nie wyglada ciekawie,raz slonce,co bardzo cieszy,raz mega chmury,zwariowac idzie,a w polszy upaly do 36 C szok:szok:.
Wczoraj zamiast isc spac to siedzialam nad scrapkami i zrobilam nowe dwa,z ktorych jestem zadowolona;-)W koncu sie zebralam i zamowilam zakupy przez internet w tesco,dosc noszenia siatek:-p:wink::yes:oczywiscie sporzadzenie listy troche mi zajelo ,a i tak dzis widze,ze pare rzeczy zapomnialam,skleroza nie boli:-D

ciekawe co ta u was??

kama wcale sie nie dziwie,ze masz dosc,wiec jak to jest chodzic to pracy po nieprzespanych nocach,wspolczuje,pewnie zabkuje Dominis.Zycze spokojnych nocek i poprawy humoru:tak:

toola no widzisz jak dziecko szybko lapie od innych,zaklimatyzowal sie w przedszkolu super.A tu widze ostro wzielas sie za siebie,zycze wytrwalosci:-)

maja super wekedn spedziliscie,ale cos cichu siedzisz,jak humorek???

mala-malgorzatka dziecko mozesz zameldowac .u rodzicow,nawet oni moga to zrobic,a potem tak jak radzi Maja wymeldowac,powodzenia,ja sie ciesze,ze mam to juz za soba:tak:Jak brzuszek i zapomoczucie???Wyprawka przygowana??

Olcia prossily o troszke sloneczka,przeslij meilem;-):-D:-)uff ale upaly jak to znosi Bombel???

Justyna chcialam wejsc do was na bloga,ale wyswietla nam,ze adres nie istnieje,cos sie stalo???Jak nowa fryzurka???

AGNES JAK kAROLACIA SIE MIEWA???

a gdzie podziewaja sie miloku,asia,melanie,ivonek????

do uslyszenia pozdrawiam

acha i jak podobaja sie wam moje scrapkowe wypociny???

Witam Mamuski.
Nie bylo Mnie tu od Piatku wieczorem ...:-p
Wpadlam na chwilke Was poinformowac...ze:tak: :elvis:URODZILAM CORECZKE:elvis: !!!:-D:-D:rofl2::happy2:
Porod naturalny,wlasnymi silam, wraz z Mezem i Tesciowa.:-)
14 Lipca 2007r.
o godzinie : 21-30
10pkt apgar, 3310gram, 53cm . Cala i zdrowa.
Znieczulenie - jeden zastrzyk i gas air.
Pozdrawiam ...i zycze takiego porodu jak Moj. Jak znajde chwilke,opisze Wam.
Buziaczki
Jestem ogromnie szczesliwa Mamusia..:tak::tak::-D:-D:happy2::wink:

:-);-):-)WOW ALE CUDNE WIESCI,BARDZO SIE CIESZE BLANUSIA JEST W KONCU Z WAMI,ODPOCZYWJ KOCHANA I CZEKAM NA WIESCI I FOTECZKI,ALE SIE CIESZE:tak:;-):-)
gwiazdka.gif

Dużo zdrowia i uśmiechów pisków wrzasków i zabawy moc sporo radości z tupotu malutkich nóżek, łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku porozrzucanych wszędzie klocków przytulenia okrągłej główki i uścisków małych rączek.
dzi__26_.gif

BUZIACZKU OGROMNIASTE GRATULACJE DLA CAŁEJ WASZEJ RODZINKI, DLA BLANECZKI ŻEBY ROSŁA ZDROWA I DLA CIEBIE DUZO ZDRÓWKA
BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE MOŻESZ JĄ W KONCU PRZYTULIĆ I ZE MIAŁAŚ ŁATWY PORÓD:-):-):-):-)
( czekamy na zdjęcia:happy2: )

reklama
Do góry