reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej
ja tylko na chwilke, jak to zwykle ostatnio bywa, korzystam z okazji ze moja Natalka spi, a to nie zdaza sie zbyt czesto. Ale musze przyznac, ze ostatniej nocy mnie zaskoczyla, bo obudzila sie do jedzenia tylko trzy razy, a zwykle budzi sie srednio co dwie godziny:tak:

u nas pogoda do niczego, nawet na spacerek nie mozna isc, bo pada i pada:wściekła/y:

pinka fajny brzusio, w ktorym jestes miesiacu?, zgadzam sie, ze faceci maja duzo do powiedzenia, ale porodu chyba by nie przezyli
mala gorzatka dzieki za informacje, ale to okropne:wściekła/y::angry:, ja chce wczesniej do Polski:-(

przepraszam ze nie odpisuje kazdej z was mam troche zaleglosci, mam nadzieje ze to nadrobie, ale to zalezy od mojej Pszczolki

pozdrawiamy wszystkich

reklama
Witam Mamusie.:-)
Dziekuje za kciukasy ...:tak:

Rano pojechalismy do Poloznej.. :-)- Nie bylo Mojej:-( tylko jakas inna Stara taka angielka.(Moja pracowala podobno 20 h bez przerwy i dlatego jej nie bylo -chyba byl jakis powazny porodzik:dull:):szok:
Noi po pierwsze nie moglam jej zrozumiec za bardzo- angielski -szybko i nie wyraznie mowila nie jak Moja Midwife. Moj oczywiscie rozumial wszystko wiec odpowidal za Mnie jak cos nie zrozumialam ..he he :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mocz Ok, Cisniene 142/75, :elvis:ma 36cm.Serduszko slicznie puka:-D:-DAhh cudowne to serduszko...:rofl2::rofl2:
Noi powiedzielismy,:tak:ze juz jestem prawie tydzien po terminie i ze nic sie nie dzieje:confused2::no:,szczegolnego...wiec Ona zrobila Mi MASAZ SZYJKI MACICY.:ninja2::unsure:
I przy tym badaniu zauwazyla,ze krwawie i powiedziala,ze Szyjka jest juz otworzona na 1-2cm:tak::-D:-D:-D -stad to krwawienie,popuszcza, dluga ale miekka i ze mam strasznie mokro w srodku - :crazy::dull: Dziwne uczucie, przy badaniu.Umowila Mnie w szpitalu na ;
DOSTALAM TERMIN WYWOLANIA NA 19.7.2007r. o godzinie 21-15 !!
Mam sie wstawic do szpitala,ale powiedzieli ze jak nie bedzie miejsca to Mnie moga odeslac do domu na gora 2-3dni.:wściekła/y::wściekła/y::-:)eek:
Ale Ona mysli ze ja juz nie dotrwam i ze urodze Sama do tego czasu.:happy2::-D:-D
Oby tak bylo.:tak::tak:Czyli wszystko Ok ...Musimy czekac na skurcze albo na wody..:tak:
Noi tyle sie dowiedzialam:rofl2:. Pozniej jak wyszlam to zobaczylam ze sie pomylila w dacie dzisiejszego dnia wpisala 12 zamiast 13 i zamiast 40 +6 napisala 40+5, ale 19 lipca jest 12 dniem po terminie wiec jest Ok. a w ksiazce sama sobie poprawie ..:-p
Buziaczki Pa pa

Witam Mamusie!

Cos tu cichutko chyba wiekszosc na spotkanku:-)
My siedimy w domku znow leje deszcz a wczoraj bylo tak cieplutko:eek:
Brianek obudzil sie po 8:00 i przez ta pogode poszedl now spac byl marudny i spal prawie 4 godziny:happy2:
Ja od dwoch dni robie cwiczonka chcialabym zrzucic ta oponke i szesc kg ale jak ma tu czlowiek biegac w taka pogode?:eek:

Agnes gratulacje dla malej!:tak:

Pinka sliczny brzusio:-)

Justyna w a to sie chlop nacierpial:crazy:moze lepiej niech pojdzie do tego dentysty?:eek:
Przyznam ze ja dentysty tez sie boje musi byc znieczulenie obowiazkowo!

Nafnia gratulacje przespanej nocki!;-)

Buziaczku wiec chyba porodzik tuz tuz:-)mi tez sie wydaje ze wczesniej urodzisz jesli juz czop odchodzi.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

A ja dzis mam znowu bardzo zly dzien. Ledwo sie ruszam. Moge smialo powiedziec ze prawie wogole sie nie ruszam bo to jest fizycznie niemozliwe. Normalnie czuje sie jak inwalidka. Te bole krocza mnie wykoncza. Plakac mi sie chce :-( Do tego dzis doszly straszne bole podbrzusza…myslalam ze sie “rozkracze” na srodku ulicy z bolu. Ale lekarz powiedzial zeby sie nie martwic…. Jak tu sie nie martwic… :szok:

Agnes2606 – pieknie ak mala nauczyla sie juz raczkowac – bravo dla niej !

Pianka25- w Polsce chyba tez nie robia 3-go usg chyba ze sa jakies wskazania

Nafnia – w koncu widzimy twoja malutka Natalke !

Buziaczek – no moze po tym magicznym masazu sie cos ruszy :tak: i zycze ci obys nie dotrwala do wyznaczonego terminu wywolania :-).

Niom porodzik bardzo blisko:tak: gora 7 dni, a Ja zaczelam sie bac:szok: wiecie serio...strasznie sie boje strasznie,:-(ze nie dam rady:sick:, wytrzymac tego bolu...:no:przechodza Mi przez glowe rozne czarne mysli..:eek::sick::-:)confused2:Jak to bedzie? Co Mnie/Nas czeka? Jak dlugo bede rodzic? W razie komplikacji co robic?W jakim czasie bedzie postepowac rozwarcie? A jak Mi bedzie nie dobrze od gas air :confused::baffled::eek::sorry2: Jesli dostane skurczy i beda bardzo bolesne:szok::dull: a nie beda sie powtarzac regularnie co 5 min to Mnie nie wezma do szpitala co ja wtedy zrobie...jak wytrzymam taki bol? nie mozna brac samemu wtedy poaracetamolu???:eek: o boze kochany ..teraz to juz chyba zwariuje...:sorry::ninja:Ratujcie...:sad::surprised:
Ja jestem teraz straszny bojuch...:zawstydzona/y::oo::huh:
nienawidze szpitali...:no::-:)wściekła/y:

buziaczku bedzie dobrze kazda to z nas przechodzila i choc ja mam juz dwojke to i tak z Ola pierwszy raz rodzilami tez mialam ogomniastego stracha ze jak to bedzie jak ja wytrzymam i w ogole... ale wiesz co moj maz byl przy mnie i nie bylam sama choc trafilam na fajne polozne ale bliskosc drugiej osoby jakos dala mi sily i wytrzymalosci....pewnie ze mialam chwile ze nie podolam, ze mialam dosc i nie dam rady ale to byly chwile bo tak na prawde to ten malutki czlowieczek co siedzi w brzuszko to ma ciezko i dopiero ono nie wie co dzieje:no: wiec glowa do gory bedzie dobrze:tak::-)

HALO !!! HALO !!!!

BUZIACZEK JESTES ?????!!!!!
DAJ ZNAC, JAK CIE NIE MA NO TO ......................:-D:-D:-D:-D:happy2::happy2::happy2::-):rofl2::-D:tak::-).

PACZUSZKE CI WYSLE JAK TYLKO ZMONTUJE JAKIES PUDELECZKO.

POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH, CO DZIS TAK CICHUTKO? SPECERKI, ZAKUPKI

reklama
Witam kobietki

Pogoda dopisuje, czy wszyscy z Buziaczkiem na porodowce:-):rofl2:, bo chyba jak cisza to znaczy ze sie zaczelo tak mi sie wydaje przynajmniej :tak:. Wiec ja tez trzymam kciuki buziaczku dasz rade jak my wszystkie:-p

Do góry