reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

BUZIACZKU kiedys przy okazji dasz mi za przesylke, tyle wystarczy. Ciuszki leza i tylko mi miejsce zajmuja. W grudniu bedziemy sie przeprowadzac i kazda dodatkowa torba to problem, zreszta po co maja lezec jak moga sie komus przydac.

Jak nie ma zadnej mamy chetnej na chlopiece rzeczy to tez je dorzuce. W sumie co to za roznica, jak wolisz.

Kurcze same dziewczynki do nas dolacza ??? No ladnie, plec piekna znowu gora !!!! :happy::-D;-):tak::-).

A MAJECZKO mnostwo cmokaskow dla Martusi, osiem miesiecy to juz powazny wiek.

reklama
BUZIACZKU kiedys przy okazji dasz mi za przesylke, tyle wystarczy. Ciuszki leza i tylko mi miejsce zajmuja. W grudniu bedziemy sie przeprowadzac i kazda dodatkowa torba to problem, zreszta po co maja lezec jak moga sie komus przydac.

Jak nie ma zadnej mamy chetnej na chlopiece rzeczy to tez je dorzuce. W sumie co to za roznica, jak wolisz.
Wielkie Dziekuje.. Bardzo bardzo Justynko Dziekuje. :tak:
Jakos Ci sie oddwdziecze napewno, a juz dzis zapraszam Wszystkie Mamusie do Mnie na kawke i na herbatke z ciasteczkiem wlasnej roboty:tak:Mam nadzieje ze kiedys Mnie odwiedzicie he he drzwi zawsze otwarte..dla Was Kolezanki.;-).
Mozesz dorzucic jesli nie ma zadnej Mamusi co ma miec chlopczyka.
Nie ma problemu napewno sie przydadza...:tak:Podam Ci na priva adres nasz.;-)

Wiem co to znaczy przeprowadzka...wspolczuje.. Ja ostatnio sie przeprowadzalam jakies 3 miesiace temu i nie zamierzam w przyszlym czasie tego powtarzac:no:(w ciazy juz bylam -przeszlam to strasznie) chyba ze juz do swojego mieszkanka, ja mam tyle rzeczy i mebli i tego wszystkiego ze jak za kazdym razem sie przeprowadzam to to sie strasznie niszczy i obija.
Nie lubie na nowo ukladac i zaklimatyzowywac sie ...:blink:

Witam kobietki

Tyle sie dzieje ostatnio i tu na forum i w zyciu. Maya rozrabia jak moze, jak tylko nie widze to sprintem raczkuje do miejsca gdzie wie ze moze narozrabiac, dzis przesadzala mi kwiatki ze swoim kolega Finn'em. Ale oboje z koleznaka zauwazylismy, ze Maya to maly chytrus nie bardzo lubi sie dzielic, a jak finn pojawia sie na choryzoncie to zabiera wszystkie swoje ulubione zabawki zeby on nie mogl sie bawic. Do tego zaczela stac bez trzymanki i teraz tylko czekac az zacznie biegac. Moge juz zapomniec o zastawieniu jej gdziekolwiek samej no i musimy pomyslec o bramkach na schodach. Do tego moja przyjaciolka mama tegoz chlopca jest znow w ciazy a Finn jest tylko 3 tygodnie starszy od Mayi. W sumie przez moment sobie pomyslalam ze fajnie by bylo miec drugiego dzidziusia, ale Maya obudzila sie znow kilka razy w ciagu nocy i mi sie odechcialo ;-). A dzis w koncu w sklepie z polskim jedzieniem kupilam ogorki malosolne za ktorymi przepadam, moge nic nie jest tylko te ogorki. mniam

maxinco do fotelika to nie ten z wozka choc w takim samym zielonym kolorze z dodatkiem grantatowego. Natalka super wyglada.

Maja nie dziwie sie ze cala rodzinka sie cieszy, ze Martusia robi takie postepy, przeciez to skarb i wszystkiego naj z okazji 8 miesiaca

Anetkabylismy w Faversham tak zobaczyc, a mieskzmay jakies 20 min jazdy w Maidstone

Buziaczku u mnie bylo 40+12 wiec sie nie przejmuj, a dzidzia dopoki jest w brzuszku to jest bezpieczna:-) i uwierz mi ze rozumiem jka bardzo bys chciala miec ja juz na rekach

Maggusia Fajnie ze brzdac tak cie zaskakuje, nasze dzieciaczki tak szybko sie ucza, a jak mezcyzna, reka lepiej?

Kama83 co do zabkowania to moja Maya na razie przechodzi spokojnie, fakt widze ze czasem cos ja meczy, ale nie jest tragicznie, my na razie mamy dwie dolne dwojki i gorna lewa dwojka.

Pozdrowienia dla wszystkich kobietke, mala cos marudzi musze isc do niej:-( oby tylko noc byla spokojna

BUZIACZKU wiem cos o przeprowadzce w ciazy, wczesniej tez sie przeprowadzalismy w grudniu i mielismy duzo mniej gratow, a teraz az sie boje, tyle tego wszystkiego sie nazbieralo.

Joanna Z - To od jutrzejszego dnia 6 dni Blani zostanie siedzenia pod serduszkiem ...a potem Ja wyciagna:tak: Polozna Mi juz mowila ze do 12 dni po terminie.
Juz dluzej nie bedzie mogla sie zapierac nozkami i raczkami i bedzie kolo Mamuni a nie w Mamuni :-D:-D:-D he he
Tatus Blanki to juz na glowie staje zeby tylko Cora byla obok i byla dostepna w zasiegu jego reki a nie tylko przez skore i w brzuniiu. he he :-D:-p
Przezywa na rowni ze Mna jutrzejsza wizyte ...:biggrin2::confused::baffled::sorry2:
Powiem Wam ze Blanke czuje dzis delikatnie, jak nigdy nie buszuje ...Oho no to bedzie fajnie jak sie urodzi 13 :tak::tak::biggrin2::wink::rofl::rofl:

Dziewczyny Ja mam ta obawe ze Blance sie cos stanie:no::szok:, bo po terminie inaczej juz pracuje lozysko , pepowinka i te wody + pierwsza kupka czasem juz jest..- czytalam o Dziewczynie ktora tez nosila prawie do dwoch tygodni i wody miala smierdzace,zgnile i po porodzie Ona i Dziecko musieli brac antybiotyk. Boje sie . Chyba jestem juz przewrazliwiona juz ...:sorry::dull::confused2:.

Buziaczku u mnie Maya sie wystraszyla wywolywania i porod sam sie zaczal a urodzila sie w dzien kiedy mialo byc wywolywane.
jesli chodzi o prace lozyska to do 12 dnia powinno byc ok, bo chodzi tu o obliczenie terminu daja dwa tygodnie w jedna lub druga strone. Dlatego nie martw sie z Blaneczka wszystko bedzie ok:tak:

maxin slicznie Natalce obcielas wloski, wglada rzeczwiscie doroslej

buziaczku czytanie idzie superancko, fajnie sie bawimy przy tym, a co do przeprowadzek to moge ci wyliczyc ze mialam w zyciu okolo 17 (liczac nawet te z pokoju do pokoju w akademiku) a takich wiekszych to 10 z czego 5 miedzynarodowych bo mieszkalam juz w niemczech i anglii a teraz w holandii oraz 3 z Krysia juz co tez nie bylo latwe i marze o tym zeby sie juz nie przeprowadzac, chociaz przyznam ze nabralam wprawy

Majeczko co to jest Sure start? bo chyba nie docztalam, Martusia super wszystko nadgania i to dzieki Tobie, jednak prawda jest ze matka wie najpepiej co jest dla jej dziecka dobre

kama83 u nas zabkowanie wyglada tak: najpierw 1 dzien podniesiona temp ale nie za wysoko tak kolo 37-38 i wtedy mi duzo spi, potem nastepne 2 dni maruda, jeczy i ciagle trzeba sie nia zajac, czasem w nocy sie budzi, a potem nastepny dzien cyk i jest zab i juz humorek dopisuje

Maggusia Brianek coraz zmyslniejszy niedlugo sam nakryje do stolu, pod warunkiem ze beda to plastikowe naczynia

Joanna_Z fajnie ze Maya juz super raczkuje, odkrywa lepiej swiat dzieki temu, a co do bramek na schody to zrob to jak najszybciej, a zabawki chowa cwaniara, dobrze bedzie umiala sobie w zyciu poradzic i swojego biznesu przypilnowac

rozmawialam z sasiadka o tym jak mnie potratkowali w ubezpieczalni i potwierdzila ze w holandii ostatnio jakas nagonke robia, zle mowia o polsce i o polakach ze az jej sie nie raz przykro robi bo nie maja pojecia jacy my jestesmy, ale tez przyznala racej ze nieraz takie oszolomy tu przyjezdzaja i syf robia i zle swiadectwo wystawiaja, coz poradzic, mozna tylko swoim dobrym przykladem sie starac to nadrobic

pociesze was ze w holandii pogoda tez do kitu i ledwo wyjde to mnie skropi albo zawieje albo pochmurno jakos tak do kitu, mialam znowu spiecie z siostra mojego M, nie bede tu szczegolow pisac,powiem tylko ze napisala u nas na blogu Krysi bardzo niesprawiedliwy i brzydki komentarz, az mi cisnienie podniosla, skasowalam go bo nie moglam na niego patrzec, moze miec do mnie jakies pretensje ale po co pisac na blogu Krysi o tym?

moja przyjaciolka jest w 7 tyg ciazy i bardzo to przezywam, to mama chrzestna mojej Krysi, jestem taka happy ze musialam sie wam pochwalic

DOBRANOC !!

*Zycze Spokojnej I Przespanej Nocki Wszystkim Mamusiom, Tatusiom Oraz Naszym Najwazniejszym W Zyciu Dzieciaczkom.
Busiaczki :cool2:

ps. Trzymajcie za Mnie jutro kciukasy..nie wiem czy usne z wrazenia dzis...
Odezwe sie jak wroce..:cool2:

reklama
ja zabieram sie do piskani juz od godziny i zebrac sie nie moge,zmeczenie calego tyg wychodzi,nadrobilam blogi,majowki,meile i nie mam sily juz pisac
a tu ruch jak na bazarze:-D;-)

dzieki laski za wpisy na blogasku niuni;-)

buziaczek jutro 13,rozmyslaj o wywolaniu moze Blania sie przestraszy i wyskoczy;-)trzymam kciuki nawet u nog;-)

ide poszukac pomyslow na moj album

dobranoc laseczki i dziecieczki

Do góry