reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
maxin uważaj tam na siebie koniecznie:tak:a z dentystami to fajktycznie tutaj są przeboje. Dzisiaj w aptece widziałam zestaw i materiały do założenia sobie tymczasowej plomby ( w domu), to chyba o czymś swiadczy, znaczy o tym jka łatwo dostać się tu do dentysty....

toola nie przejmuj się takimi gburami. Urzedy w UK mnie tak uprzejmościa rozpieściły,ze jak ktos jest miły jak na stadart polskie czyli w miare normalnie traktuje człowieka, to ja się dziwię co jest nie tak...
jakis czas temu byłam z naszym przyjacielem w banku, gdyz on chciał wziąc kredyt ( ja byłam w razie kłopotów z dogadaniem się). babeczka wszystko sprawdziła i mówi,ze nie dadzą mu kredytu. Ja pytam dlaczego a ona na to,że udzielajac kredytu biora pod uwage, dochody, wpływy i odpływy z konta, pochodzenie.
To ja zapytałam jeszcze raz ( z racji tego że dochody jak na kredyt były OK) co jest przyczyna odmowy, a ona znowu ta sama formułka.
To zapytałam wprost czy odmowa związana jest z tym,że on jest Polakiem. babka zrobiła sie blada i zaczęła tłumaczyć,że w żadnym razie.
Po chwili otrzymalismy konkretną odpowiedź na moje pytanie:nerd:
nie chciałam jej wprawic w zakłopotanie:zawstydzona/y:

mała-gorzatka super haft, na pewno piekna pamiatka dla dziecka:-)

maggusia tak to jest,że nie z wszystkimi nam po drodze. nic na siłe. nie trzeba sie przejmować tym,że ktoś źle życzy ( choć to czasami ma na nas zły wpływ).
Jak człowiek nosi w sobie dobro to sobie poradzi... będzie dobrze zobaczysz

buziaczku do zobaczenia wkrótce... trzymam kciuki za szybki przebieg akcji porodowej:tak:

anetka szukam pracy resocjalizacji,doradztwie,pracy z młodzieżą lub dziećmi, które maja jakieś problemy więc pewnie to troche czasu zajmie....ale nie znowu tak długo... mam nadzieję.
justyna Roskzo jeszcze niczego nie przeczuwa...

buziaczek a ja gdzies czytalam ze bobo wychodzi jak mama jest odprezaona i wyluzowana wiec sie nie stresuj terminem a mala cie zaskoczy :-D
Ja juz jestem taka odrezona i wyluzowana(siedzialam 9 miesiecy na tylku w domu zdazylam odpoczac ) nawet sie nie przejmuje terminem ze minal..poprostu dalej sobie czekam. zobaczymy co powie polozna w piatek.juz sie nie ludze na to ze urodze bez wywolania i pomocy lekarzy.:-(
poprostu czekamy...

:tak:Heja dobre nocki sie skonczyly,pobudka dzis o polnocy,ryk,spanko z rodzciami i o 6.00 pobudka:rofl2:Dzis tylko do 1.30 w pracy wiec szybko zleci.
Wczoraja zrobilam sobie goraca kopiel jak radzilyscie,nie mialam sily,bol mnie przeszywal,ale pomogla goraca kapiel,potem spryskalma sie samopopalaczem,bo juz nie moge na biale cialo patrzy,zreszta kumpela mnie oswiecila,bo niewiedzialam,ze zazywajac tab.anty,nie mozna si opalac na solarium bo wychodza plamy,przebarwienia,a ja wlasnie sie zastanawiala skad na twarzy mam plamy,tyle pieprzykow:sorry2:wiec trzeba uwazac.
Dzis przyszla paczuszka zamowiona na ebay :-) teraz jeszcze czakam na bibeloty do moich scrakow,ktore zamowilam w Scrapbooking supplies Ireland, Card Making Supplies zajmuje sie tym polka,a sklep miesci sie w irlandii.Duzo doatakow w sumie mozna znalesc w sklepach,ale jak juz cos konkretego chce sie zrobic to fajnie miec duzo roznosci.
Anetka a te nozyczki sa metalowe???Ja w argos widzialm chyba z 7 par,za £8 i sie nad nimi zastanawialam:baffled:

kasiullka szok co tu w sklepach mozna znalesc:-D dzkie za troske

toola tez bym sie zdenerwowala,przeciez nie mozna wszytskich oceniac tak samo:no: hmm....ludzie co

maggusia jak u was humorek??Bede po poludniu na gg to wskocz poklikamy:tak:

a jak u reszty mija tydzien??!!!

mala-gorzatka28 super wychawtowalas,bardzo starannie,sliczny pomysl

hej!!!
troche nas nie bylo ale jakos czasu ostatnio brak na bb..a tu ciagle ruch ja na targu:-D:-D:-D:-D
dzis pochmurno licze ze pogoda sie poprawi popoludniu i bedzie fajny dzionek..
my wczoraj z maja33 spedzilismy mily dzien w parku Oliwier piszczal do Marty a ona podiagala sukienke-fajny widok..he he :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
wiczorkiem wybralismy sie na zakupki nie obylo bez nowej zabawki dla Oliego jakos mam takie podejscie wydajemy tyle kasy na glupoty iwec lepiej kupc malemu zabawke ktora sprawi mi ijemu przyjemnosc...
wczoraj tez patrzylismy za bilecikami do polski na swieta i wiecei co juz teraz tyle miesiecy przed grudniem kosztuja oko 300 funciakow za nasza trojke a w zeszlym roku o tej porze kupowalismy za 100 wiec jest roznica..musimy podjac szybka decyzje i jade chyba na 2miesiace a moj P na 3 tyg...he he troszke byla wczoraj mala sprzeczka bo nie chce nas puscic na tak dlugo ale ja sie uparlam :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ciekawe czy go udobrucham
maxin - u nas tez ciezko ostatnio z nockami:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:ale coz taki nasz los czylli matek,widac ty pochlanieta scapbookingami mysle ze pochwalisz sie jak juz skonczysz swoje dzielo:)))
maggusia-nie ma co sie zadreczac ludzmi zawsze na siwecie bedzie ktos inny od nas...masz swoich bliskich itylko to sie liczy a reszta sama sie ulozy a ty sie nie zadreczaj
anetka-zycze milusnego weekendu w Polsce,odpoczywaj i wyslij slonca troszke do nas:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
toola-prosze a ja myslalam ze w holandii jeszcze nie myla o nas zle ja to bym dostala nerwow jakby mi ktos powiedzial takie slowa..wrrrrr co za ludzie w kazdym kraju w koncu sa jakies przypadki????????????
mala-gorzatka-super pomysl isuper haft pamiatka na cale zycie:))
oki mykam

Hej kobietki!
Ale ciemno za oknem, za chwilke pedzie lalo, znowu :baffled:
My od wczoraj mega pakowanie i jak zwykle dylemat, jak ja sie mam zmiescic z malym w 15kg? a do tego jeszcze pare drobiazgow dla rodzinki :tak:Mam nadzieje, ze pogoda dopisze nam w Pl, bo 15 jedziemy na tydzien do Zakopca i chcialabym polazic po dolinkach :-)
Olis pewnie, ze jedz, odpoczywaj, w koncu nalezy nam sie :tak:ja tez musze sprawdzic bilety na swieta, ale tym razem lecimy do tesciowej ;-)Hehe no to niezly podrywacz z Oliego :-D
maxin koniecznie musze zakupic te cuda do robienia scrapek :tak:no te nozyczki sa metalowe, wyprobowalam sa ok, ale nie wiem jak dlugo beda sluzyc, nie wiem moze te z argos lepsze??? Stokrotce pewnie wychodza zabki stad te pobudki, buziaki dla niej od Patiego :-)
toola no ja tez jestem niezle zdziwiona, pare lat temu bylam w Holandi, ale nie spotkalam sie z takim podejsciem, moze teraz sie to zmienilo :baffled: echhh szkoda gadac, tylko przykro ze sa tacy ludzie, co wszystkich wrzucaja do jednego worka :crazy:
maju33 dziekujemy za komplemenciki, Martusia tez rosnie na sliczna dziewczynke i jak ladnie juz siedzi :tak:super, ze robi postepy i sie rozwija. A ja pewnie, ze pisze sie na wspolna imprezke, na rolkach, czy tez w butach lub bez ;-):-D
kasiulka0901 powodzonka przy szukaniu pracy, nie powinnas pewnie miec problemu, bo tu z tego co widac na codzien duzo "trudnej" mlodziezy ;-)
malo-gorzatko cudny ten hafcik, wooow ale zdolna jestes :tak:bedzie swietna pamiatka
maggusiu nie przejmuj sie innymi, tak juz jest, ze czasem ludzie mowia cos bez zastanowienia. grunt, ze masz wspaniala rodzinke i sie kochacie :tak:a swiat tak wyglada, ze ludzie sie pojawiaja i znikaja, ale ci prawdziwi przyjaciele, nigdy nas nie opuszcza :happy2:duza buzka dla was

Wylalpalam program na sky’u o ciazach i o porodach i jak widze te narodziny malenstw to lzy jak grochy plyna mi po policzkach. Kurde jakas nadwrazliwosc we mnie wstapila. Jedna kobietka rodzila w 31 tygodniu ciazy. I mniej wiecej wiem jak nasza niuniusia wyglada…az mi sie wierzyc nie chce ze mam takiego dzidziusia w brzuszku … poprostu cud !!!

Ostatnio strasznie dretwieje mi reka..i to jeszcze prawa. Czytalam ze to normalne w ciazy, ale troszke mi to przeszkadza, bo momentami nie moge nic nia podniesc, trzymac… ilez tych dolegliwosci

Maggusia – grzeczny ten twoj synus… to bardzo duzo jak potrafi sie dzielic swoimi zabawkami z innymi dziecmi….a tamta klientka to sie wogole nie przejmuj, jednym slowem nawiedzona, ale ciezko jest spotkac tzw bratnia duszyczke :-) Wiekszosc moich znajomych to tak zbzikowala na punkcie pieniedzy, ze wszytsko jest dobrze jak wizyty sa tylko domowe, bo wyjsc gdzies na kawke, soczek a nie daj boze cos zjesc czy wyskoczyc do kina czy basen jest niemozliwe, bo zaraz przeliczaja na zlotowki – wychodzi im ze w Polsce taniej hahahaha :-D i powolutku, pomalutku zakanczam te znajomosci bo mnie to ich “liczenie” meczy.

Buziaczku – tylko patrzec jak Blanka sie rozkreci ….

Maxin – dobra rada – za kazdym razem bedac w Polsce trzeba zajrzec do dentysty. Ja tak robie, bo jak pomysle, ze mialby mnie tu jakis zabek rozbolec to od razu trzymam sie za kieszen hihihi. A te scapki to fantastyczna rzecz, ale probowalam juz do tego podchodzic, ale wydaje mi sie ze jak dzidzia sie urodzi moze nabiore wiecej motywacji… choc pewnie bede miala niewiele czasu :happy2:

A teraz pedze na komsetyczne zakupki. Wezme parasol bo niebo jest nieciekawe i moge nie dojsc sucha do przystanku … buuuuuuuu :wściekła/y:

Caluski dla wszytskich dzieciaczkow cmok cmok cmok

jak mieszkalam w UK to to chodzilam do dentysty ZA DARMO!! tu jest prawo ze dla matek dzieci ponizej 1 roku (i kobiet w ciazy zdaje sie) nalezy sie dentysta za darmo :tak: nie wiem czy wszystkie uslugi, ale na pewno te podstawowe, idzcie popytajcie bo chyba sie nic nie zmienilo przez ten rok, ja oczywiscie tez wole w Polsce, ale zawsze jakies emergency sie stanie to dobrze wiedziec, ja zkorzystalam i jestem zadowolona, babka uratowala mi zab ktory w Polsce chcieli usunac :tak:

odpisze wam laski wieczorkiem, bo teraz wracam do roboty koniec leniuchowania :sorry2:

czesc dziewczyny
znowu pogoda sie zepsula, szkoda, bo nie wiadomo jak bedzie ze spacerkiem a moja Natalka lubi spacerki, wtedy w miare grzecznie spi, a w domu duzo krzyczy...
cala moja uwage i czas poswiecam jej.

Dziewczyny czy ktoras z was slyszala o jednorazowym pozwoleniu na przejazd do Polski, bo my mamy spotkanie w konsulacie o paszport w listopadzie , a ja chcialam jechac do Polski wczesniej i wtedy zrobilabym jej paszport w Polsce.

Moim zdaniem to jest bardzo nie w porzadku zeby tak dlugo trzeba bylo czekac na paszport, chyba kpiny sobie robia z nas...

pozdrawiam

reklama
Niestety NAFNIA ja nic nie wiem cos tylko slyszalam ze jest taka mozliwosc ale nic wiecej, ja sama czekam spotkanie mam 18 pazdziernika, nerwy mam ze nie moge sie nigdzie ruszyc ale to tez nasza wina bo troche pozna sie obudzilismy i zapisalismy na spotkanie.
BUZIACZKU pamietamy i trzymamy.:tak::tak:
MALA GORZATKO hafcik bajerancki ze tez masz cierpliwosc, tyle dziergania, nie dalabym rady. Gratulaski i poklony. SUPER.

Sorki dziewczynki nie oddzywam sie ale troszke mnie pochlania, jak narazie studiuje stronki, scrappingbook, zeczywiscie fantastyczna sprawa. Jak juz cos wypoce to sie oczywiscie pochwale.
Oby do piatku bo maje malenstwo cos pokasluje.

Pozdrawiamy słonecznie mimo tej paskudnej pogodynki.:no::wściekła/y:.

Do góry