reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkich!
I znow szaro buro za oknem :-(Ja wczoraj caly dzionek na Oxford St. na zakupach przedwyjazdowych, a tatus z synkiem bawili sami :happy2:Od jakiegos czasu sadzam Patiego na nocniku, no i roznie czasem robi siusiu, czasem i to drugie albo nic. Ale dzis mnie zdziwil, patrze bo cos szarpie za pieluche przez spodenki i pokazuje na lazienke, poszlam za nim a on na nocnik :szok: Chyba cos zaczyna lapac, tylko, ze jak posadzilam go na nocnik to juz nic nie zrobil, bo wczesniej poszlo w pieluche. Ale i tak jestem z niego dumna :-)
pinka pewnie dzidzia jest teraz najwazniejsza, ja moja tesciowa tez jak kasiulka mam daleko i widuje ja raz na rok, wiec jest git ;-)a czapke to tez zakladalam tylko na samym poczatku po kapieli i jak narazie uszek maly nie ma odstajacych ;-):-D
kasiulka0901 a jakiej pracy poszukujesz i co zamierzasz Roszka dac do nursery? Fajnie, ze sie zrobil taki rozgadany, Pati kiedys tez non stop nadawal baba a teraz jakby zapomnial tego slowa, ciekawe co na to babcia :happy2:
justyna nasz blog tez mozesz dodac, no my tez probowalismy zobaczyc twoj blog i wyskakuje, ze trzeba wpisac haslo :tak:
toola Ty widze, ze tez po zakupkach, ja tez sie wczoraj oblowilam, choc jak to zwykle bywa najwiecej rzeczy dla Patiego, no walsnie tutaj tez to przedszkole jest dosc drogie, tam gdzie pracuje to £6 za godzine :baffled: no ale to prywatne, moze w panstwowych jest taniej?
buziaczek tak naprawde malo kobiet rodzi idealnie w terminie, ja tez urodzilam 5 dni po terminie :tak:powodzonka
maxin no koniecznie musimy sie spotkac jak wrocimy z Pl ( w polowie sierpnia), Pati jak widzi Natke na fotkach to sie cieszy od ucha do ucha :-) a wloki mi szkoda na razie sciac, bo ja tez mialam takie loki jak Pati, a po pierwszym scieciu zrobily mi sie proste :tak:a Natka to wloski pewnie po tatusiu odziedziczyla, bo proste sa, ale ona ma sliczna buzke i jakie by nie miala wloski zawsze bedzie cudo :-)
joanna z my tez wczesniej jezdzilismy do Faversham, do rodzinki L, ale to glownie L tam gral w golfa. To wy mieszkacie gdzies w poblizu?
maggusia fajnie, ze biegasz, ja sama widze po sobie, ze taki wysilek fizyczny dobrze mi robi. A jak twoj partner, pracuje nadal z ta reka?
Buiaczki

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj bylo slonecznie z przelotnymi deszczami zaprosila nas koleznka ktora ma cztero-miesiecznego synka wiec poszlam do niej z Briankiem:-)
Synek mnie zaskoczyl poniewaz rewelacyjnie zachowuje sie do takich maliznotek np:koleznka wyszla do kuchni polozyla malego na lozku a Brianek stal i sie mu uwaznie przygladal jak ja wzielam dzidziusia na rece Brianek wyciagnol raczki ze chce go pocalowac i calowal a pozniej delikatnie przytulal:happy2:bylam mile zaskoczona!nawet swoje zabawki typu grzechotki sam mu dawal :tak:
Wogole zaowazylam ze jak przychodza do nas dzieci do domu czasami to Brianek oddaje wszytskie swoje zabawki czasem stoji z boku przyglada sie nie bylo nigdy tak ze synek wydziera komus;-)ale jest jedna dziewczynka ktora go wydzierania uczy:eek:piszczenia itp zawsze jak Brianek ma z nia stycznosc odrazu zachowuje sie inaczej jest niegrzeczny i akurat wczoraj ta dziewczynka przyszla do mojej koleznaki ze swoja mama(akurat z ta mama mam male spiecie:angry:)byla niemila atmosfera nawet ta mama potrafila krzyknac na Brianka:szok:ale co jak co wiem ze synek nasz nie jest takim rozrabiakom jak ta dziewczynka i gdy zabierala Briankowi kocyk ja ja nie okrzyczalam powiedzialam tak: "Myszko oddaj chlopczykowi kocyk bo bedzie plakal" i tyle albo sie wopgole nie odzywalam.Jej mama wogole jest taka ze jak nie ma z kogos korzysci to ucina znajomosci i robi kazdemu na zlosc:wściekła/y:
a ze ja sie na nia zezloscilam poniewaz obiecala ze wypelni referencje jedna mojego M poniewaz musielismy w nich podac jakis znajomych zeby potwierdzili ze nie jest karany i sie nie wywiazala z tego to jej troszke powiedzialam do sluchu ale delikatnie to poprostu specjalnie przychodzi do mojej kolezanki i opowiada nienormalne rzeczy jak np:ze wczoraj jej przyszlio wyrownanie z taxu i ma taka piekna sumke na koncie ze ho ho :baffled: tylko ze ona juz tax dawno dostawala i sumki nastepnej czyli wyrownania nie mogla jeszcze raz dostac!:szok::no::wściekła/y::angry:
Byly jeszcze inne rzeczy ktore mnie wkurzyly jak np wciskala mi kit na temte przedluzania zageszczania wlosow a na tym bgardzo dobrze sie znam bo sama to robie!wiec stierdzialm ze jak glupia i ma swoje ale to poprostu sie zamkne i nie bede jej tlumaczyc jak mysli ze lepiej wie:-)
Gadaly o pewnej mamie ktora jest w ciazy i rzeczywiscie moze nie jest to fajna kobieta bo np pali w ciazy nie dojada itd :szok: ale ta powiedziala ze jej zle zyczy:szok:
Ja wychodze z zalozenia ze nikomu sie zle nie zyczy!ciekawa jestem wiec co mi zyczy?bo wracajac od nich wczoraj zla wkurzona:wściekła/y:urwaly mi sie moje ulubione koraliki dzis odpadl paznokiec zelowy:angry::eek:
Do tej mamy co przyszlam powiedzialam ze jak tamta bedzie przychodzic ja odrazu wychodze lub nie przyjde wogole ze dziekuje za takie akcje:eek:
Teraz zastanawiam sie czy tylko na BB sa takie fajne kobietki?
czy tylko z wami moge porozmawiac normalnie?

Pozdrawiam i sle ciumaski!
P.S.za chwilke odpisze kazdej z osobna ide polozyc Brianka na drezmke;-)

ANETKO I MAXIN juz was wpiaslam, hasla juz nie powinno byc, zawsze powtarzam ze gapa jestem i zawsze tez robie cos nie tak, ale taki juz moj urok.
Pozdrawiamy.
Cholinder jasny, juz po lecie ????

Justyna170979 alez oczywiscie ze mozesz dodac blogi do waszego blogaska :-)
nasz to: Blog brianek na www.smyki.pl

a jaki jest wasz adresik?

Pinka co do czapki to ja zakladalam malemu czapusie tylko na spacerki.Tesciowka nie trzeba sie przejmowac wysluchaj ja wyraz swoje zdan ie delikatnie jesli chcesz i zrob jak uwazasz to twoje dziecko:tak:
Przynajmniej ja nienawidze jak ktos mi mowi co dla mojego dziecka jest dobre:sorry2:bo przeciez sama dobrze wiem:-)co dobre a co nie i lepiej go znam niz ktokolwiek inny:happy2:

Kasiulka :-)no no swietne postepy robi Roszek:tak:gratulacje!

Anetka tak moj nadal pracuje z ta reka wczoraj dowiedzielismy sie ze prawdopodobnie nalezy mu sie odszkodowanie;-)wiec szukamy gdzie mamy sie o to ubiegac?:-)

Mala-gorzatka wlasnie ja tak nauczylam Briana samodzielnego zasypiania plakl na poczatku bardzow chodzilam dawalam kocyk przytulanki a teraz daje butle i odplywa oraz ulubiony kocyk:-)

Buziaczku zobaczysz ze wkoncu Blaneczka zdecyduje sie wyjsc bo stwierdzi ze jejza ciasno:-D

Pozdrawiam i sle ciumaski!

MAGGUSIUuwazam ze jak sie czlowiek ma meczyc w jakims towarzystwie to lepiej je olac i dac sobie spokoj, bo spotykasz sie z kims zeby swobodnie porozmawiac, pozartowac i odpoczac a nie wkurzac sie.
A co do kobitek na forum to masz racje, ja tylko tutaj znalazlam takie zarabiste babeczki, poprostu normalne do pogadania o wszystkim i niczym, probowalam na roznych forach i nic, prawie same bufory.
Pozdrawiam i uciekam bo mi maruda wstala.

Hej kobitki :-)
Maly spi wiec ja tradycyjnie siadam do czytania co tam u Was slychac. Glowa mnie dzis strasznie boli, mojego meza cala noc zab bolal, na szczescie Adrian zaczyna spac coraz lepiej.
Maxin- co z tym forum zamknietym?? juz cos wiadomo?? jak Natalcia??
Justyna- jakis czas temu zostawilam Ci cos na priva, nie dostalas?? bo nie mialam zadnej odpowiedzi, co tam u Was?
Toola- no moj maz tez strasznie zapracowany, no i on niestety nie jest z tych facetow co go kreci jakas bielizna....on woli bez ;-)
Olcia23- ja jestem chemikiem, moze jakies laboratorium w piwnicy zmontuje i wymysle jakas cudowna piguleczke na mezczyzn hehe :-D
Maggusia- twarda babeczka jestes:-) i dobrze, ja uwazam ze czasami trzeba komus prawde powiedziec prosto w oczy, i to prawda, tu jest fajnie na forum, pomimo ze tak naprawde sie nie znamy :-)
Buziaczku- kochaniutka, podziwiam Cie za ten spokoj, ja bym chyba codziennie byla w spitalu i blagala zeby mi cos dali na wywolanie :-D a mala pewnie uparciuszkiem bedzie skoro tak sie uparla ze nie chce wyjsc....widocznie dobrze jej u mamusi w brzuszku, wcale sie nie dziwie ze nie spieszy sie jej na ten swiat ;-) trzymaj sie dzielnie
Kasiulka- jak tam poszukiwania pracy?? synek juz cos przeczuwa?? buziaki dla Roszka
Pinka25- powiem Ci cos co pewnie wiekszosc z dziewczyn potwierdzi. Jak urodzisz, to sama zauwazysz u siebie pewna intuicje co do traktowania swojego dziecka. Podswiadomie bedziesz wiedziala co jest dla niego dobre a co nie. Nawet bedziesz sie zastanawiac, skad to wiesz, jesli nigdzie o tym nie czytalas. Macierzystwo splywa na nas w momencie porodu, to jest piekne.

Dla calej reszty pozdrowionka !!!!!! Pewnie jeszcze dzis naskrobie jak mi maly pozwoli ;-)

maggusia- dlatego ja jak zagosciłam na tym forum byłam strasznie zaskoczona jak mnie wszystkie przyjełyście ze kazda z was pomogla mi zupełnie bezinteresownie i poradzila tak jak umiala najlepiej myslałam ze snie bo w codziennym otoczeniu takich osób nie spotkałam kazdy dba tylko o siebie a jak ma pomóc drugiej osobie to juz sie pojawia problem a na ddatek jeszcze cie obgada z innymi znajomymi dlatego ja unikam takich osób bo uwarzam ze nie są warci zainteresoania:no::no::no:
dlatego ciesze sie niezmiernie ze moge napisac do was i porozmawiac i zawsze dostane szczera odpowiedz to lubie:tak::tak:
jusyna w.- dzięki za poparcie ja mam takie samo zdanie jak ty i dziewczyny kazda matka wie co dla jej dziecka jest najlepsze ja moej tesciowej powiedzialam ze jezeli nie bede czegos wiedziała to porostu zapytam i poprosze o rade.
anetka- to ci zazdroszcze ze tesciową widzisz raz na rok tez bym tak chciała:tak::tak: moja co prawda tez mieszka w polsce natomiast bardzo czesto nas odwiedza:baffled::baffled: i codzienie dzwoni na skypa teraz przyjezdza na mój termin porodu a ja modle sie do Boga abym urodzila przed jej przyjazdem :rofl2::rofl2::rofl2: bo jak dostane bóli to bedzie pierwsza osobą która walne!!!!!!!!!!!!!
z resztą ona sie do wszystkiego miesza nawt do tego ze na weselu ma byc 50 osób a nie tak jak my chcemy 70 osob zebym ja miała taką sukienke jak ona chce bo w takiej mnie widzi i tak dalej i tak dalej!!!!!!!!!!!!!!
wiem pewnie pomyslicie ze jestem potworem tak nadaje na te tesciową ale nie mam sie komu wygadac a wy mnie chociaż wysłuchacie:-):-):-) za co bardzo wam dziekuje..............

PINKA nie lam sie zal ile wlezie, tylko bez wulgaryzmow bo zacenzuruja:-D. To juz terminik masz niedaleko.
BUZIACZEK dzisiaj cie nie ma , czy to juz ????? Ja tez cie podziwiam za spokoj i cierpliwosc. Maly coprawda wyklul sie dwa tygodnie przed terminem ale za to nie mialam jeszcze duzo rzeczy gotowych i wiekszosc musial kupowac moj M. a nie JA.
JUSTYNKO napisalam ci na priva, sorki raz jeszcze.
MAGGUSIA juz jestescie u mnie, dziekoweczki. Hasla juz powinno nie byc.

reklama
heja a ja dzis cierpie chodza po mnie bole.Lewy nadgarstek boli mnie juz od tygodnia,tak mnie kreci i lamie,sam niewiem od czego bo nic noiezrobilam.A od wczoraj bola mnie zeby,szczenka,poprostu szok........tutaj do dentysty nie pojde bo chyba mnie z torbami pusci,nawet u znajomego dentysty trzeba zaplacic £40 w pl zrobie za to o wiele wiecej,ale sama niewiem kiedy tam pojade,bede we wrzesnu ale tylko na dzien,a na swieta znajac moje szczescie beda mieli wolne i nic nie zalatwie,niewiem co robic.
Natalinka wpozadku,kolejna spoczko przespana noc,bardzo mnie to cieszy.
wlasnie wrocilismy z parku wybralm sie na nogach kawal drogi,spowrotem chcialm wracac autobusem,czekalm i czekalam dwa autousy przejchaly bo miejsca nie bylo,w koncu sie wkurzylam i poszlam na nogach,jestem mega zmeczona,jeszcze pod wielka gore musialam bable pchac:-ppadam..........

Maggusia tak to jest z kobietami,niektore tylko by sie przechwalaly i chciaby by miec wszytsko naj,ja dla takich osob nie ma czasu,zupelnie inaczej jest jak to twoja psiapsula poprostu ci mowi o takich sprawach,a co innego jak obca osoba,a powiem ci,ze ja tez widze jak Natalka przebywa w otoczeniu dzieci ,ktore bardzo psoca to ona tez jakos dziwnie sie zachowuje i nie liubie tego,wiec czasmi lepiej unikac takich dzieci,szkoda mlauchow,ale w koncu maja rodzicow i jakos trzeba wychowac dziecko nie.

pinka ale masz tesciowa to taka jedza z niej,sorkiilae ja nie rozumiem ludzi ktorzy na sile chca przekonac cie,ze ich zdanie jest wazniejsze .Przeciez masz swoje pomysl,swoj plan,tak moze doradzic,ale nie na sile sorki,ale takie cos u mnie by nie przeszlo......
Jak brzuszke???

justyna.w super synek w koncu da sie wyspac rodzica;-)

anetka wyjazd juz tuz tuz,bawcie sie dobrze,kiedy wracacie???

justyna170979 hihihi ja tez czasami jestem zakrecona:rofl2::sorry2::rofl2:juz zagladam do was i dopisuje do listy

buziaczek bidulko ty nasza ,my tu cie dopingujemy i czekamy z toba na Balusie:tak:

ide zazyc tabletek bo bol mnie przeszywa.....
:wściekła/y::zawstydzona/y::wściekła/y::-(

Do góry