reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wiesz kochana ja mojemu malemu zakladam czapeczke tylko po kapieli (teraz). Jak sie urodzil to mial czesciej bo rodzilam w lutym i nie bylo za cieplo. Czapeczke zakladam mu tez jak jest slonce no i jak wieje bo te wiatry tutaj to mi nieraz glowe przewieja a co dopiero malcowi.
Herbatke dawalam mu koperkowa bo jest dobra na wzdecia i mozna ja podawac od 1 tygodnia. Ale ty oczywiscie zrobisz jak uwazasz, rad tesciowej wysluchaj ale nie musisz sie do wszystkiego stosowac, w koncu to twoje dziecko i zobaczysz sama bedziesz wiedziala co jest dla niego najlepsze.
Kazdy kto urodzil dzieciaczka moze ci cos doradzic a co z tym zrobiz to juz zalezy od Ciebie. Kazde diecko to indywiduum, nie ma dwoch takich samych.

reklama
PINKA25 no cóż:-D, ja nigdy takiej teorii nie słyszałam o odstających uszkach, nie wiem moze kiedys tak się robiło, ja nie zakładałam czapeczki, no chyba ze po kąpieli i to tylko przez pierwsze 2-3 miesiące. Co do herbatki miętowej to też nie dawałam, pierweszą herbatkę jaką dałam to była koperkowa i rumiankowa:happy:. Zrobisz jak uważasz, ale teściowej trzeba wysłuchać:happy:
Na szczęście moja teściowa mieszka bardzo daleko ode mnie i nie daje mi żadnych wspaniałych rad:-)

justynko i agnes-- wiem ze po kompieli zakłada sie czapeczke i na spacerku też i tez tak bede robiła ale chyba czapka nie jest jej potrzebna w ciągu dnia jak bedziemy w domu i w nocy jak bedzie spała???????????
ja ją słucham co mówi to znaczy wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim ale jak juz po raz setny słyszę o tym samym to poprostu nie wytrzymuje!!!!!!!!!! zaraz mam ze tak brzydko napisze ---- parcie na stolec--- moja siostra twierdzi ze to jeden plus przynajmniej nie cierpie na zaparcia:-):-):-)a co najlepsze to ona mi nie radzi tylko każe robic tak jak ona powie i to jest denerwujące uuuuffff...........tesciowe:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pinka mój Roszek nosi czapkę tylko na dworze:tak:
wprost przeciwnie gdzieś czytałam,że noszenie czapki przez dziecko w domu jest niekorzystne

Ja tez cale szczescie tesciowke mam daleko ale nawet jak byla u nas to do niczego sie nie wtracala i nawet nie dawala zadnych rad no chyba ze sama zapytalam ale tobie Pinka wspolczuje, jedyne pocieszenie to faktycznie nie masz problemow z kupka:-D:-D.

U mnie dzisiaj placzliwy dzien, wybieram sie na spacer ale cos mi to ciezko idzie. Alex daje taki koncert ze ja juz nie mam sily a gdzie tam jeszcze do wieczora. Te chol..... zeby mnie wykoncza, nie chce jesc, nie moze spac tylko plakac moze.
TYRAGEDYJA.

KASIULEK powiekszalas zdjecie Roszka bo takie wielkie wyskoczylo ze mu tylko jedno oczko widze, no chyba ze mi znowu komputer zwariowal. Oj trzeba bedzie zrobic formacik.

Pinka ja w domu czapek zakladalam tylko przez pierwsze 48h po przyjsciu do domu,a potem tylko jak wychodzilam na dwor.A herbatka tak jak laski podawalam z kopru wloskiego,super napoj na lato,jak i pomaga na wzdecia;-)

Justyna nio tez mialm problem,maga dol i wszytsko na nie,a teraz jet juz luzi,dobrze,ze i ty zmienilas,na mnie tabsy chyba dzialaja odchudzajaco:-D
oo jakis zly dzien ma Alex,a ma juz jakies zabale?

wlsnie gdzie Ola znikla??

Maggusia korcze wy to macie przjscia,a koles niezle wkolki sobie gra,oby babka sie tym zajela i sprawe do konca poprowadzila.Brianek aparat,hihihi,moja jeszcze takiego numeru mi nie zrobila,ale ostatnio wysmarowala sie wazelina,jak dobrze pamietam Brianek tez mial taka akcjie?

Kasiulka mi wlasnie polozne mowily aby nie zakladac w domu,u nas jednka byla mega przeciagi i aby sie przyzwyczailam to nosila ale tak jak pisalam 48h,ale na noc nie miala,jak slodziak Roszek???

agnes zobaczysz ruszy i sie nie bedzie chcial zatrzymac:-D

Joanna mily wekend spedziliscie,a fotelik to ten na zdieciach,zielony???sorki za zwloke z paczka,przez wekedn nie zdazylam isc na poczte,w tym tyg,obiecuje ze to zrobie,ale wiesz nie wydaje mi sie aby bylo duzo moze £5

no własnie ***kasiulka*** twój męszczyzna jest taki duzy ze pół ekranu zajmuje ha ha ha ale ma prześliczną twarzyczke wiec na takie szczęscie mozna popatrzec:-):-) dobrze ze jestem juz zajeta bo jeszcze bym go poderwała ha ha no i za stara jestem niestety:no::no::no:

No maly na chwilke usnal, szybciutko to moze zdaze sie wyszykowc z nim, juz woda na mleczko nam sie studzi.
Ja tak wyjade z pytaniem z innej beczki, albo jakas niepociumana jestem albo juz nie wiem. Wy macie takie sliczne blogi a ja nie umie:no::sorry:.
Mam w smykach szablonik z motylkiem (standardowy) i nie umiem go zmienic.
Skad bralyscie tla, obrazki, rysunki.
Jak ktoras bedzie miala troszeczke czasu i odrobine ochotki to wytlumaczcie mi to prosze.

reklama
JUSTYNA JEST WIELE STRON Z TLAMI I DODATKAMI CZYLI GIFAMI ITP,w domu w bokmarkach mam duzo zapamietanych,wiec wieczorkiem moge ci podac,ale jak wpiszerz na google dzieciece tla albo kids backgrounds to powinno ci wyskoczyc duzo stron o tej tematyce tak samo z gifami
na stonie Domowa strona z gifami by Sztoudi sa fajne dodatki

Do góry