reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Wszystkie;-)Troszeczke juz jest pozno no ale ...dopiero M zszedl z kompa i moglam wejsc na chwilke.:-p
Caly dzien bylam po za domem najpierw w pasazach(witaminki) a potem u Tesciow na grillu w ogrodku bylo bardzo slonecznie-wygrzalam sie troszeczke wkoncu noi pojadlam he he .:happy2:.Kupilam sobie dzis witaminki - Sanatogen Pronatal nie wiecie czy sa dobre-pisze ze sa dla kobiet planujacych ciaze,w ciazy i dla karmiacych a czy dobre??yhm siew okaze. Bo przez cala ciaze bralam pregnacare, a One nie sa dla karmiacych raczej.:dull:
Na wieczor pojechalismy z rodzinka na spacerek do lasku:tak: - parku - extra miejsce:-). Pochodzilismy po lesie z pieskami,przeszlismy 3/4 mile.:szok:Nawety nie odczulam, ze tyle przeszlam. :no::-D Po za tym czuje sie dobrze, ale caly dzien cos tam mnie lekko cmilo jak na @ - ale przeszlo - bardzo Mnie boli kosc lonowa -uciska chyba mala.:elvis:
Smiejemy sie z M ze :elvis:Sie urodzi 13 w piatek:-D:-D
Tak jak Ja. I Moja Siostra.:-D:tak:
Oczywiscie mialam dzis tez lekkie spiecie z Tesciowa:no::wściekła/y::sorry:. Ale opowiem Wam juz jak bede miala dostep do zamknietego- nie chce juz pisac tu o takich rzeczach dla Mnie powaznych...:sorry:eh.
Zmykam spac Kochanienkie.Dobranoc. Trzymajcie sie;-)Bede jutro po poludniu..
Maxin78 - Co z zamknietym watkiem??

reklama
WITAM W PIEKNY PORANEK
az chce sie zyc:tak::-):tak:

ja co wekedn ciszej robi sie na forum,trzeba wykorzystac czas na wypoczynek z rodzinka.My bardzo milo spedzilismy czas.W niedziele tatus zabar Natlke na spacer i do sklepu,mala z niej pomocnica,pakowala produkty do koszyka,nawet sam wybral sobie ciasteczka i nawet trafila,typowe dla dzieci,ktorych jeszcze nie jadla.
Ntalince w koncu wyszla dolna dwojka mylam,ze juz sie nie doczekamy,czyli stan uzebienia na dzien dzisiejszy to 10 i wyczolam wczoraj dolne czworki,juz rogi z obu stron widac,szok,hurtem wychodza.
Ja po zmianie tabletek czuje sie o 100 razy lepije,przytulanko w koncu wrocilo do normy;-):cool: i jest bardzo milusno.
Kiedy moje dwa szczecia zostawily mnie w domu,nieweidzialam za co sie zabrac tyle czasu wolnego,dziwnie tak,caly czas wydawalo mi sie,ze mala gdzies bieda po domu,albo spi.Szok jak czlowiek sie przyzwyczai.Jakos niewyobrazam sobie zostawic mala np na dwa tyg. z babcia,tydzien no jeszcze wytrzymam:happy: z tego wszytskiego zajelam sie zakupami na Ebay,zamowilam pare rzeczy teraz tylko czekac na przesylki.
a dzis w pracy dzien =fajnie sie rozpoczol,George w koncu usmiechniety ,chetny do zabawy,bierze antybioty,okazalo sie ze ma zapalenie ucha.po lunchu wybieramy sie do parku i pewnie spedzimy tam cale popludnie.

wam tez zycze milego dnia

Olis super wekedn,swietnie wypoczeliscie z P.tego wam bylo trzeba.Dzieki ze pytasz u mnie humor super,odzyskalam go :-p

Anetka a chcesz zapuszac Pattiemu wloski???Fajnie ,ze pokazjue swoje uczucia,pewnie jak sie spotkaja z Natalka to zasciskaja sie:-D,tylko kiedy to bedzie:happy2:na ile jedziecie do pl?

Justyna170979 tylko sie cieszyc,ze tak szybko po porodzie doszlas do siebie,bardzo przeszkadza ci,ze jestes szczupla???Ja w sumie tez ostatnio duzo schudlam,wrocilam do wagi z przed ciazy,ale nie jestem do konca zadowolona u mnie jeste tak,ze jak chudne od razu cyce mi maleja,a jak nabiaram to za na twarzy najpierw widac i tego nie lubie,ale coz taka moja budowa.Trzeba z tym zyc,najazniejsze aby czuc sie dobrze w swojej skorze,czy szczupla czy przy tuszy,kazda kobieta jest piekna na swoj sposob,a my baby zawsze chcemy miec cos czego miec nie mozemy
a twoj przystojniak super minki szczela

buziaczek,wiedze ze ostro spacerujesz,widzialm na blogasku lozeczko,slicznie przystrojone.
co do watku zamknietego admin jeszcze nie odpisal,moze przez wekedn nie odbiera poczyty.ale jak tylko cos bede wiedzec to dam znac

kama,a gdzie tereaz pracyjesz,tylko na wekend???

toola jak Krysienka ,nowy tydzien rozpoczela w lepszym humorze???Ja zbieram sie i zbieram do robienia szblonow,ale kurcze czasu mi brakuje.Pewnie zrobie szablony i rozpoczniemy nauke na jesien,teraz nie ma sensu,bo ciogle gdzies wychodzimy,a tu potrzeba systematycznosci.Jak u was nauka???

aniabania znowu na znikla,a gdzie
Ivonek ona to juz o nas zapomniala???:zawstydzona/y:

maggusia a co u was jak M.lepije,jakw pracy daje rade,a Barianek??Ty pewnie zmeczona,mam nadzieje,ze sprawa o ktorej gadalysmy na gg wyjasnila sie.Kiedys pytalas o Leedane wiesz ona chyba wyjechala juz na stale do pl,tak cos mi sie wydaje.

maja jak nasza artystka Martusia,jakies moze nowe slowka???

pozdrawiam goraco;-)

hejka, u nas dzisiaj tez piękny dzień się zapowiada - hurrrrrrrrrrrrrrrrrra moze wreszcie lato do nas przyszło:-):-):-):-):-)
Ja dzisiaj od 6 rano na nogach:-), moje dziecie postanowiło wstać o 5.40 i nawet z nami w łozeczku spać nie chciało:-p

Maxin masz rację az chce się zyc jak ładnie za oknem, a jakie teraz tabletki bierzesz, pewnie juz pisałas, ale gdzies przegapiłam:happy:,
a jak Natalka, chodzi juz sama czy jeszcze za rączkę?

Kama gratulacje dla siostry:-), a starsza czy młodsza od Ciebie ta siostrzyczka?

hej agnes wczesna pobudka:tak:pewnie wyczola Karolcia ze bedzie cieplo i byla gotowa na spacer:-D

Natalcja juz smiga sama od trzech tyg.:tak:;-) a tabletki zapomnialm nazwe ale cos na L 30,sa spoczko czuje sie po nich o 100 razy lepiej:tak:;-)

Maxin dzięki za szybką odpowiedz:-), ja tez planuję isc po tabletki, ale jakoś sie zebrać nie mogę:happy2:
Natalka już sama biega:happy2:, no to super, nasza mała jeszcze się przewraca, więc muszę ją za rączkę trzymać:happy:

Witam kobietki

ojj jak teskno mi bylo za pieknym sloncem i wycieczkami z mezem. W sobote bylismy w Rye przepiekne miejsce na wzgorzu z niekonczaca sie iloscia kafejek. Potem plaza w Camber, tylko troche za bardzo wialo niestety i cali w piasku wrocilismy do domu. Wczoraj z Maya ogladala Toure de france jak przejezdzalo przez Maidstone, a ze moj G nie widzial bo byl w pracy pojechalismy do Cantenbry zobaczyc final, potem po drodze do Faversham, ale tam nic ciekawego sie nie dzieje. Malej kupilismy ostatnio nowy fotelik i sprawdzil sie rewelacyjnie, mala naprawde w nim sie dobrze czuje. Prawie caly czas zasypiala :-). A co do spania w koncu chyba nam sie udalo, Maya idzie spac o 20 a budzi sie o 5.30 cos zje i idzie dalej spac. hurrra chyba bycie samej w [pokoju jej sluzy

maxin gratuluje nowych zabkow dobrze ze Natalacia bardzo nie cierpi

maja33 jak tam Martusia, naprawde super dziewczynka z niej

buziaczek 13 w piatek fajna data na narodziny, na pewno wtedy bobasek bedzei mial duzo szczescia w zyciu

Maggusia co u was , ja reka meza, mam nadzieje ze juz troche lepiej, Pozdrowienia i duzo pozytywniej energii

toola pewnie postepy w czytaniu wielkie, naszym postepem jest to ze Maya coraz bardziej lubi ksiazki :) ale ja osobiscie uwazam, ze taka nauka bardzow plywa na rozwoj dziecka, oczywisci epozytywny

Anetka fajnie ze jedziecie do Polski, my teraz tez coraz czesciej o tym myslimy, zycze udanego wypoczynku

Olis widze ze wy tez lubicie wspolne weekendy, oby duzo takich bylo

Przepraszam, ze nie odpisuje wszystkim, ale nadazyc za wami to nie da rady:zawstydzona/y:

Pozdrawiam

witajcie dziewczynki dwa dni mnie nie było a tyle czytania ze juz mnie kregosłup boli ha ha:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
tableteczki na zgage pomogły nareszcie dwie noce pod rzad miałam pr
zespane co za ulga:-):-):-)
buziaczku- trzymam za ciebie kciuki bo jeszcze troszke a razem wylondujem na tej porodówce:tak::tak:
aaaaaaaaaaa kupilismy łózeczko i teraz czekamy za nam przywioza skrecimy i wsystko zapiete na ostatni guzik tylko czekac na mlenstwo:-):-) ma nadzieje ze przyjdzie o czasie bądz troszke szybciej:-D:-D
pozdrowienia dla wszystkich mamus na pelnych obrotach
nareszcie słoneczko zaraz człowiek sie inaczej czuje

Witam Mamusie!

Piekna pogoda rano u nas byla slonce takie ze az buzka mi sie usmiechala a teraz jakies zachmurzenie.Juz plany mialam na dzis isc na spacer z malym to tu to tam:-)narazie siedze w domu wygladam prez okno czy nie lunie:blink:
Dzis dzwonilismy do agencji i wyobrazcie sobie ze fac et ktory zajmuje sie ta cala sprawa mojego M pojechal sobie na wakacje dwu-tygodniowe!:szok:
To mi rece opadly:sad: bo koles w piatek z nami jeszcze rozmawial i nie mowil nic o urlopie:wściekła/y:
Jakas babka powiedziala z tej agencji ze postara sie zajac tym juz nie wiem co myslec juz nawet koszmary mam w nocy jakies porabane sny:sorry:
Jak tu czlowiek ma normalnie funkcjonowac?
Postanowilismy ze jak tak dalej bedzie lub go zwolnia idziemy do Citiziens Advice Bureau.

Brianek odstawil dzis pokaz Mamusi:happy:mysle sobie co taka cisza a wiadomo jak cisza to brzdac broi:happy2:ide do pokoju a synek zdjol sobie pieluche i pokazuje mi ze tu jest aa :-pno to ja szybko szmatke i zbieram bobki :rofl2::laugh2:
Wlasnie ostatnio nauczylam Brianka ze jak narobi do pieluszki to jest aa i powtarza tak.Chyba bede musiala zakupic juz nocnik.U mojej mamy uczyl sie nocnikowania ale wolal tam klocki wkladac:laugh2:

Anetka to bardzo przyjacielski jest Patti:-)a silka to mi sie marzy lecz postanowilam ze teraz kiedy M przychodzi wczesnie z pracy ja biegam:happy:Brianek wtedy idzie urzadzac sobie drzemke.
A i nie ma to jak pieknie opalone cialko prawda?;-)ja uwielbiam byc opalona zawsze wydaje mi sie ze kiobieta wtedy ladniej wyglada:tak:
O tak Brianek rozrabiaka maly ciagle ubolewam nad tym ze malo ma stycznosci z dziecmi:zawstydzona/y:

Joanna Z jaki fotelik kupiliscie?chodzi o smochodowy?Ja wlasnie sie rozgladam i fajna oferta jet w argosie:-)

Maxin pytalas ostatnio o dzieci ile chcemy miec i kiedy?wiec odpowiadam ze ja jak narazie nie planuje moze za piec latek nastepne i chyba poprzestane na dwoch brzdacach a ty?;-)
fajnie ze mialas czas dla siebie ostatnio :happy: ja tylko taki czas mam jak maly mi spi lub wieczorem:happy2:
a moze Georga bola uszka od zabkow?tez moze byc bo Brianek tak mial:tak:
Jesli chodzi o sprawe o ktorej gadalismy na gg to z tym jest ciezko:dull:jesli nie spotkamy sie na gg napisze w watku zamknietym;-)

Agnes niezly poranny ptaszekz twojej corci;-)co do tabletek to ja tez zebrac sie nie moge:-p

Pinka25 to swietnie ze zgaga przeszla:-)oby juz nie wrocila!sio sio
Ja nigy zgagi nie doswiadczylam ale bedac w ciazy owszem i nie bardzo podobalo mi sie to :cool:

Buziaczek ale was mala trzyma chyba chce niepodzianke zrobic;-)poprostu was zaskoczyc :happy2:
mam nadzieje ze nie bylo to mega spiecie z tesciowka trzymaj sie i nie daj sie!;-)
cos dzis cie nie widac?moze moze malutka sie pcha na swiat:-)

Olis no no widze ze dzien wykorzystany na maxa!rewelacja;-)marza mi sie takie dni zeby poczu sie czasem jak nastolatka hehe ale nie mamy tu zaufanych osob zeby zostawic malego:cool:

Toola kuruj sie kuruj!:tak:
Wiesz moj M duz pije bialka a tu reka zlamana dziwne co?jesli chodzi o wapno musialo by byc nie slodkie:happy2:

Justyna170979 masz calkowita racje ja tez to mu mowilam;-)
Wasz maluch swietne minki robi :-D zdjecia bombowe!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Dzien Dobry Bardzo
SUPERRRRRRRRRR znowu sloneczko !!!

MAGGUSIU jemu takie minki najlepiej wychodza jak powinien juz spac, on zawsze probuje mnie przekupic, przed samym spaniem ma najlepszy humorek. A co do agencji to macie cierpliwosc mnie to juz dawno by trafilo, ale moze w koncu wszystko sie dobrze skonczy.

MAXIN to ja gapa nie zauwazylam ze ty tez mialas problem z tabletkami, ja wczesniej bralam cos na M...30 a teraz Leostrin20 i ochotka wrocila no i znowu jest hmmmmmmm:-D:tak:;-).
Ja wlasnie lepiej czulam sie jak mialam jenak troche wiecej tego cialka, mojemu M to oczywiscie nie przeszkadza, opinia innych ludzi tez mnie zbytnio nie rusza ale ja nie czuje sie z tym za dobrze, zawsze bylam chudzinka, ale zobaczylam jak to jest nie byc nia i to mi bardziej odpowiadalo, ale coz niegdy nie ma sie wszystkiego co by sie chcialo. Trzeba sie znowu zaakceptowac:-);-).

PINKA to super ze tabletki pomogly, u mnie tez najgorsze byly noce ale odkad zaczelam sobie ssac renie w koncu normalnie zasypialam.

ANETKO nie oszczedzam sie w jedzeniu, czesto zajadam slodycze uwielbiam zwlaszcza delicje, kebaby, kurczaczki i inne zarelko fast food tez z ochotka zajadam i NIC:no::sorry:. Bardzo dlugo palilam ale jak zaszlam w ciaze to rzucilam, myslalam ze cos sie ruszy ale nawet pol kilograma nie ma wiecej (nie wspomne o ciazy). Moze po drugim dziecku cos sie poprawi, trzeba byc dobrej mysli.

KAMUS mnie nic nie rusza :tak:, ale pal licho z tym.

OLCIA a ty znowu chcesz zeby za toba zatesknic, no nieladnie;-):no::-D.

BUZIACZKU a ty ciagle z nami, ladny uparciuch z tej Blaneczki, za mile gniazdko ma i nie chce jej sie go opuszczac. Pozdrawiamy cie goraco, trzymaj sie a tesciowka sie nie przejmuj, one juz takie sa ze lubia wtracic swoje trzy grosze (peny :-D:-D:-D).

No nic kochane moje my zrywamy sie na spacerek, wiem ze sie powtarzam ale udanego dzionka.

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest?????
bo jestescie juz matkami i wiecie co jak i z czym.........otóż moja tesciowa ciągle marudzi mi o tym aby jak mała sie urodzi zakładac jej w domu czapke przez 24h na dobę ma chodzic w czapce!!!!!!!!!! tłumaczy mi to tak ze dziecko wtedy nie ma odstajacych uszu:szok::szok: ja sie z tym nie zgadzam bo zadno z mojego rodzenstwa nie nosiło czapki i nikt odstajacych uszu nie ma z resztą opiekowałam sie nie jednym noworodkiem i tez zadna mama nie zakładala dziecku czapki tylko co jakis czas zmieniała pozycje,ja to własnie tłumacze mojej przyszłej tesciowej ale ona wie najlepiej cholera mnie bierze jak nie dociera do niej to co mówie wychowała jedno dziecko 23lata temu i teraz wpaja mi jakies starodawne sposoby wychowywania dziecka??.............i jeszcze jedno czy noworodkowi podaje sie herbate miętową??????????? bo to tez jej teoria dzieki za dpowiedzi całuje was wszystkie

Do góry