reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

przeziebilam sie :(

chcialam tylko o tej witaminie D, najlepiej skonsultowac sie z lekarzem i tyle,

Cytat: "Czy witamina D przyczynia się do profilaktyki osteoporozy?

Witamina D pobudza absorpcję wapnia i mineralizację kości. Jeżeli brakuje witaminy D procesy te są zaburzone, co u dzieci prowadzi do krzywicy, a u dorosłych do rozmiękczenia tkanki kostnej (tzw.osteomalacji). Zdaniem współczesnych naukowców niedobór witaminy D i wapnia może zwiększyć podatność struktury kości na rozwój osteoporozy. Nie ma jednak dowodu na to, że przyjmowanie wyższych dawek jest istotnie korzystne.
Z uwagi na ewentualną szkodliwość przedawkowania witaminy D należy się stosować do zalecanych dziennych dawek."

moim zdaniem znacznie czesciej sa problemy z tego ze sie jej nie daje,a przedawkowac bardzo trudno,
Mysle ze rozsadnym wyjsciem jest np. dawanie 1 kropelki jak dziecko nie jest na sloncu, gdydby wit D byla taka szkodliwa to by jej nie dodawali do sztucznego mleka, podstawowe pytanie czy dziecko jest karmione piersia, jesli tak to na pewno nie dostaje tyle wit. D co dziecko karmione mieszanka, wiec dla czystego sumienia lepiej wyrownac, 1 kropla dziennie to nic groznego, mysle ze przypadki przedawkowania zdazaly sie dzieciom ktore matki wlewaly w nie np lyzeczke preparatu bo zapominaly regularnie dawac po kropelce, natomiast o skutkach krzywicy lepiej nie wpsominac

Dodam ze dawanie dziecku srodka przeciwbolowego/przeciwgoraczkowego gdy tylko podniesie sie lekko temperatura tez moze byc szkodliwe, i tez trzeba z tym uwazac i nie przesadzac, wybor nalezy do mamy :tak:

reklama
Hej kobietki!
Cale wieki mnie tu nie bylo :no: Komp sie spsuil i nie moglismy na nim pisac, w ogole cuda sie z nim dzialy, a pere dni temu kompletnie padl system operacyjny - pewnie jakis wirus :baffled: Mam nadzieje tylko, ze sie uda odzyskac dane, a przede wszytskim fotki Patiego bo jak nie to sie zalamie :-(na szczescie od wczoraj mamy nowego kompa, wiec mam nadzieje, ze teraz bede na biezaco :-)
Widze mnostwo nowych mam na forum, az ciezko ogarnac kto jest kto? Na razie witam was serdecznie :happy2:
Maggusia duzo zdrowka dla meza, oby reka sie szybko zagoila i wszystko wyjasnilo w spr. agencji. Powodzonka :tak:
Olis fajnie zakupki to cos co kobiety lubia najberdziej :-) Widzialam fotki Oliego, wooow jaki on juz duzy i bardzo sie zmienil, teraz jest bardzo do ciebie podobny :tak:
Maja33 jeszcze nie mialam mozliwosci przywitac was z powrotem w Londku, jak tam rehabilitacja Martuni? Sliczna z niej niunia i tez bardzo podobna do Ciebie, jak 2 krople wody :-)
Maxin dzieki za mailiki, Ty to zawsze o wszystkich pamietasz :tak:A jak Stokrotka, duzo ma juz zabkow? Nadal pracujecie, czy macie wakacje? Buziaczki :-)
Toola a jak tam Twoja praca? Ciezko pewnie cos zrobic przy malej, wiem jak przy Patim probuje cos napisac i wyciagam ksiazki to on juz przy mnie jest ;-)Mam prosbe jakbys mogla znow mi wyslac ta ksiazke o nauce czytania, bo jak nam padl komp to i ona przepadla :-(

Witam Was laseczki:-)
Wpadlam tylko na chwilke, bo znalazlam pewna stronke na ktorej jest troszke informacji na temat dodatkow w Anglii. Nie jest to jakas szczegolowa strona ale mozecie poczytac. Pisza komu sie co nalezy a co nie.

http://www.mamatata.co.uk/

Buziaki, milego dzionka....oby sloneczko swiecilo jak najdluzej!!!!!!!!!!!!

:-:)-:)-:)-(Hej Laski wpadlam zeby wam powiedziec ze u Mnie nic sie nie dzieje ...Niestety jestem cala i zdrowa nie mam zadnych skurczy...:-:)-:)-(niestety nie bede miala takiej slicznej daty....:-(szkodaa
zmykam na miasto pochodzic troszke moze cos wychodze...trzymajcie kciuki .busiaczki odezwe sie jak wroce :sorry2::-(pa

czesc dziewczyny,
ja nie nadazam teraz czytac wszystkiego, moja Natalka nie lubi spac a lubi krzyczec i jesc. Ja mam wrazenie ze nie robie nic innego tylko karmie ja i zmieniam pieluszki;-) i chodze niewyspana.
Jest najukochanszym malenstwem :tak:

Dzisiaj wreszcie slonce niesmialo wyjzalo zza chmur wiec pospacerowalismy troche wiecej:-).
A ja chcialam sie pochwalic, ze juz wrocilam do swojego rozmiaru i moge nosic moje ulubione jeansy;-).

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie wit D

Nafnia - bardzo ci zazdroszcze tej rozkrzyczanej perelki :-) ja juz nie moge sie doczekac. Robie sie coraz ciezsza, zaczynam sie zle czuc w swoim ciele:-( Zawsze bylam szczuplutka a teraz tak napuchlam, ze najchetniej bym tylko lezala...nogi , nie wspominajac o stopach potwornie mnie bola po krociutkim spacerku.... bardzo watpie ze tak szybko wroce jak ty do swoich starych spodni :baffled:

Buziaczku - niezle ta malutka zagoscila w twoim brzuszku :rofl2:

No dzisiaj pogodynka SUPER, spacerki pewnie udane, bo cichutko dzisiaj. No ale tak juz powinno zostac, slonecznie, slonecznie, slonecznie:-D:-D.
Alex padl odrazu po kapieli a ja zaraz...;-), bo juz ledwo na oczeta partze.

OLIS - zostane jednak przy tabletkach, zastrzykow nie cierpie (mimo ze tylko raz na trzy mieiace ale sobie daruje), a spiralki te nie chce bo za jakies pol roku chcemy zaczac starania o nastepna dzidzie.

OLCIA - oczywiscie ze wszyscy za Toba tesknili. Fotka superowa, ladna z Was rodzinka, ale musze Ci z przykroscia powiedziec, ze mimo ze z ciebie ladna babeczka to Beniaminek pobija was w przedbiegach:tak::-D:tak::-D:tak::-D:-).

Nic uciekam sie troche pochlapac i zmykam spac.

KOLOROWYCH SNOW, dobranoc wszystkim.

Witam wieczorkiem, po pieknym pogodnym dniu.:-)
Pogoda sie pojawila tak jak mowilam ze slonce wyjdzie jak Blanka bedzie sie miala urodzic:tak: a dzis termin-minela piekna data, a Blanki nie ma:-(. Moze w nocy sie rozrusza. Licze na to:sorry2:. Dziewczyny jestem marudna no wiem wiem:baffled: ale wiece jak ja strasznie chcialabym miec juz za soba porodzik:happy2: i lulac Mala w ramionach..:sorry2::-(Strasznie jestem juz zmeczona tym czekaniem i noszeniem tego kluska - rozpycha sie nielitosciwie,kopie z sila, moje zebra sa strasznie obolale:baffled::sick::no:daje rady czasem juz wytrzymac i musze ja delikatnie przesuwac...:eek::sorry2::baffled: mam nadzieje ze jej nie uszkodze jak delikatnie przesune na druga strone?:confused::eek:
Po za tym to wrocilam wieczorkiem do domciu od Tesciow.;-) Oni tez tylko o jednym w kolko:baffled::sick:. Ugotowalam pomidorowke zjadlam i czekam na Mojego za dwie godzinki bedzie, wroci z pracki i Mnie przytuli.:tak: Jutro Mnie nie bedzie bo jedziemy na grilla jak bedzie ladna pogoda:rofl2: wraz z Tesciami i Szwagierka do jakiegos pobliskiego osrodka rekreacyjnego.
Moze odpoczne troszke..:sorry2:chociarz i tak bedziemy gadac tylko o jednym..wiadomo co slina na jezyk przyniesie.:-p
Pozdrawiam i zycze milego weekendu.
Jesli sie nie pojawie chociarz na chwilke przez dwa dni znaczy ze urodzilam. :-):tak::-D Obym sie nie pojawila...Pa

reklama
Mamusie ja na chwilke bo padnieta jestem.Bylismy w szpitalu M ma reke zlamana:-(nosi szyne uparl sie ze sie nie podda i jedzie jutro do pracy.Ja mam wielka nadzieje ze da rade :sorry2:
Jest mi smutno i jestem wykonczona Brianek tez dal popalic w tym szpitalu bardzo mu sie tam podobalo bo wszytko bylo do zbrojenia a pod koniec juz plakal bo byl zmeczony takze ja tez juz padam bo wiekszosc musze teraz ja robic chcialam wam tylko napisac.

P.S.Jutro odpisze kazdej z osobna mysle ze mnie rozumiecie?
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry