reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wpadam jeszcze na chwileczke.
To tak na poprawe humorku, bo i pogoda do bani i finanse.
Mam tylko nadzieje ze moj Mis tu nie zajrzy bo tak jak pisalam glowe mi urwie i nasika da szyi :tak::-D:tak::-D:tak::-D.
Pozdrawiam goraca i przedstawiam moje dwa brzuszki.
Uwielbiam to zdjecie.

reklama
Justyna - zdjecie boooskie. ja takiego nie mam bo moj P nie ma zadnego brzucha he he chyba z tesciem musialabym sobie zrobic he he
Pinka25 - u Mnie bylo bardzo podobnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:szok: jak juz bylam w 17 tygodniu poszlam na wizyte u gina bo nie mialam miesiaczki a wczesniej tez nie miewalam czasem bo mialam problemy z jajnikami i leki bralam, he he Lala byla planowana ale jeszcze nie teraz za rok lub dwa, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tego malego skrzata. i jestem niezmiernie szczesliwa mamusia .

dziewczyny czy dawalyscie dla swoich bobaskow witamine d3? bo tesciowa mi wyslala ze dwie buteleczki i zastanawiam sie czy skorzystac czy nie

dziewczyny czy dawalyscie dla swoich bobaskow witamine d3? bo tesciowa mi wyslala ze dwie buteleczki i zastanawiam sie czy skorzystac czy nie
Moja Dzidzia po porodzie ma dostac w zastrzyku witamine K, a czy potem bede podawac d3 to nie wiem jak to w angli wyglada,ale raczej chyba tak? podobno pepkiem i tym wszystkim zajmuje sie midwife jak to jest??
jak to wszystko wyglada? dziewczyny gdzie jestescie napiszcie co z tymi Moimi benefitami????????????????????

czesc czarnula83 - ja słyszałam ze witaminke d3 podaje sie jak dzidzia skonczy 3 tygodnie ale pewnie dziewczyny powiedzą ci coś wiecej na ten temat bo juz maja bobaski.....................
KOBIETKI-------------- to jest zdjęcie mojej perełki w 20 tygodniu ciaży podoba sie wam? mnie tez he he :-):-)

buziaczek powiem szczerze ze jak mieszkalam w Anglii nic o niej nie wposminali ani lekarz ani polozna, mialam flakonik z Polski to dawalam z rozpedu, teraz mieskzam w Holandii i tu kaza dawac (tak samo jak w Polsce), kupuje w aptece

Mam pytanie :

A jak jest z tymi Benefitam??? w Moim przypadku -
Ja nie pracowalam i nie pracuje caly okres bedac w Anglii - jestem w ciazy a
Moj partner sam pracuje jego dochody nie przekraczaja £1250 miesiecznie,legalnie,na stale od listopada2006, wczesniej przez agencje i Utrzymuje Mnie-Nas,mieszkanie wynajmujemy na spolke ze znajomymi kazdy ma po pokoju.
Napiszcie jak sie to wszystko ma bo ja juz pogubilam sie strasznie. POMOCY!!

-> Income Support?
-> Maternity Allowance?
-> Incapacity Benefit?

A na mieszkanie - jak wynajmujemy ?
-> Tax Credit?
-> Housing Benefit?
-> Ulga na Council Tax?
-> Council Tax Benefit?

Napiszcie jak wiecie.
Z gory dziekuje..;-):tak:

Buziaczku my Ci nic nie powiemy, bo przecież nie znamy się tak dobrze na przepisach, ja się nie znam w każdym bąź razie.
Wiem ,że by otrzymać Housing benefit obie osoby muszą przepracować bez p[rezrwy rok w UK.
Ulga na council tax rozpatrywana jestindywidualnie, trzeba złożyć aplikację, ( chyba że jedno z Was się uczy w collegu, to macie automatycznie zniżkę jakieś 25%)

Income support też jest rozpatrywana indywidualnie.
Maternity allowance jest dla kobiet, które nie pracowały i nie przysługuje macierzyński (SMP).
Inacacity benefit, z tego co wiem jest formą pomocy dla osób, które ze wzgl. na stan zdrowia nie mogąiść do pracy.

Po prostu musisz iść do urzędu i zapytac. Każda sprawa jest rozpatrywana osobno.

Justyna superancka fotka:tak:

reklama
Ja nie podaje mojemu malcowi witaminy d3, poniewaz zawiera je mleczko ktorym go karmie. Z tego co sie orientuje to mozna tutaj kupic zestaw witaminek, bo o samej witaminie d3 malo kto slyszal, nie mowie oczywiscie o polaczkach. Wiem jeszcze tyle ze podaje sie ja zeby dziecko nie mialo krzywicy.

Do góry