reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mel- poszperalam w gazecie cooltura i to znalazlam ale to nie zadni znajomi tylko ogloszenia z gazety:-)
1.Horsepower Hotors
UNIT 7A DILLOWAY
INDUSTRIAL ESTATE
THE GREEN, SOUTHALL
UB2 4 BG LONDON
TEL.02088138872
MOB. 07901970944

2.AUTO OSKAR SERVICE
07766331617
nic innego nie znalazlam moze beda oki:-)

maxin, olis- ja tez juz nie moge sie doczekac spotkanka
izus- w polsce wypoczywasz co?

reklama
pinka25- dostaniesz pieluszki i husteczki do pupci dzidziusia
witam cie serdecznie
na dzidzie dostaniesz child benefit bo wyszyscy dostaja niezaleznie od zarobkow 18,20 na tydz
jesli t6woj partner pracuje legalnie mozesz sie starac o working tax credit i child tix credit wszystko ci powiedza w jobcenter plus idz tam z kims kto zna ang:-), pozatym mozesz dostac maternity grand 500f bo napewno jak pracujesz nielegalnie to nie widnieja zadne twoje zarobki i nie jestem pewna co do maternity allowens to zapytaj sie jobcenter bo to chyba wlasnie dla tych co nie maja dochodow wie nie jest tak zle glowa do gory pozdrawiam zycze powodzenai i wypoczywaj duzo pisz co u ciebie

kochana MAJU 33 dziekuje za te informacje tak mój chłopak pracuje legalnie staralismy sie o working tax credit ale go nie dostaniemy bo mój chłopak ma 23 lata a powinien miec 25 i tutaj lezymy :sick::sick::sick: ja czuje sie dobrze poza tym ze malenstwo nie daje mi spac w nocy mała wojowniczka:-) i jestem troszke przerazona porodem zastanawiam sie czy bede miała tyle siły? ale jak popatrze na twoją kruszynkę to odrazu mi lepiej przede wszystkim gratuluje i zycze malenstwu i tobie duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo zdrówka sciskam mocno a o reszcie dofinansowan postaram sie dowiedziec.

Pinka25 jezeli chodzi o working i child tax credit to w momencie kiedy urodzi Wam się dzidziuś to się nalezy, niezaleznie od tego ile macie lat, dlatego poczekajcie az się dzidzia urodzi i wtedy składajcie o te benefity jeszcze raz:-)
głowa do góry, wszystko będzie dobrze, pozdrawiam

Witam Cie PINKA25 rownie serdecznie, dobrze trafilas, bo dziewczyny tutaj sa rewelacyjne,przyjazna atmosfera no i zawsze sluza pomoca. Ja tez tutaj od niedawna, zaluje tylko ze nie trafilam wczesniej, bo mnostwo rzeczy sie mozna dowiedziec.
Maja ma zupelna racje powinnas isc do Jobcentre plus i tam o wszystko zapytac, jezeli nie bedziesz mogla sie dogadac to w kazdym urzedzie jest mozliwosc skorzystania z translatora, dzwonia do goscia i on ci telefonicznie wszystko tlumaczy.
Powodzonka.
Hej Justynko cieszy sie ze z Adriankiem lepiej, oby tak dalej.
Agnes nie tylko ciebie ta pogoda dobija, ja juz zwariowalam, Alex dzisiaj znowu maruda, na spacerek sie nie da, chyba ze poplywac;-), a ja jeszcze na domiar zlego dostalam period i zwijam sie z bolu.

A tak ogolem potrzebuje pomocy, od miesiaca biore tabletki i poprostu mi sie juz nie chce:no::wściekła/y:, ochotka calkowicie odeszla i co z tym zrobic, isc do lekarza i zmienic. Do tej pory nie mielismy problemow, az mi nieraz glupio:dull:.

Pinka25- Twoj chlopak sie kwalifikuje a propos wieku. Working Tax Credit dostaje sie jesli masz ukonczone 16 lat i pracujesz conajmniej 16 godzin tygodniowo badz 25 lat i pracujesz conajmnie 30 godzin tygodniowo. Granica jest tez 15 tysiecy funtow rocznie dochodow, powyzej ktorej nie przysluguje WTC. Jesli chodzi o Child Tax Credit to warunki sa takie same, tylko gorna granica rocznych dochodow to 66 tysiecy rocznie. No i dzidzia musi byc na swiecie. I zalezy tez jak sie rozliczacie, czy jako para podajac sume dochodow czy osobno. Ty pracowalas nielegalnie wiec podajesz 0 funtow jako dochod.
Co do Child Benefitu to musisz miec konto w banku i National Insurance Number( jak i do calej reszty dodatkow). Mozesz wypelnic formulasz na chlopaka jesli nie masz.
Maternity Grand mozesz dostac ale i nie musisz, nie kazdy zawsze dostaje.
W szpitalu po porodzie dostaniesz Bounty Pack, z probkami pieluszek, husteczek, proszku do prania, plynow itp.
Zycze szczesliwego rozwiazania :-)
Justys- witam Cie moja droga, buziaki dla Ciebie i syneczka. Jak bedzie miala ochotke to naskrob cos na priva. A co do tabletek to zmien bo sie maz zaplacze ;-)

dziekuje słoneczka za te cenne rady naprawde jestescie nie zastapione szkoda ze tak pózno dowiedziałam sie o tym forum w tej chwili od natłoku tych informacji az mi sie w głowie lasuje:-):-)ha ha moze sie cos uda zalatwic...............chociaz ja mam pecha i nigdy nic mi sie nie należało taki los ale co tam trzeba zyc dalej.....................całuski

Witam Laseczki jak sie macie i Wasze dziciaczki?
Ja nadal w calosci , samopoczucie bardzo dobre zero jakich kolwiek dolegliwosci ciazowych - porodiwych nic cisza:tak::-D he he
Dzis juz nie jecze:-p..powoli probuje :dull:- chyba Mi sie juz nawet udalo:rofl2::tak:- Sobie przegadac, ze moge sie spodziewac Malej nie wczesniej niz na wywolaniu:-( wiec dopiero ok 12 dni po 7 lipca.
Wiec sobie jeszcze poczekamy...:dull:Niestety.
Nie chce sie juz nastawiac ze moze bedzie wczesniej..bo kazdego dnia sie rozczarowuje:crazy:

Maxin78 - Zazdroscze Ci Kochana ze jedziesz sobie odpoczac w takie extra miejsce...fajnie fajnie ;-)nalezy Wam sie taki odpoczynek.
Ja niestety nie bede miec wakacji w tym roku.:-:)no:
Dopiero do Polski za rok pojedziemy samochodem wraz z Tesciami:tak:.
Na dzialeczke - bo mamy nad jeziorkiem domek - Kocham to miejsce na lonie natury:rofl2: Mala bedzie juz wieksza i bedzie miala paszport (zabukowalam sobie miejsce na grudzien mam nadzieje ze zdaze wyrobic jej do lipca?:eek:).
Ja wiem ze ludzie chca dobrze:happy2: ale przez to ze sie pytaja to Mi przypominaja i MNie to meczy:sick::nerd:...dreczy ze nadal NIC sie nie dzieje..:no:
Wiecie jak to jest ..ehh
Ale lubie jak Wy sie pytacie czy juz sie cos dzieje he he :tak::-D:-p

Olis - Ja juz odpoczelam siedzac w domu od wrzesnia tamtego roku.
Mam dosc domu:sick:. Cala ciaze w domu ..tylko weekendy i czasem do Tesciow, i jak ladniejsza pogoda to z M na wycieczke:tak::-) ale pod koniec to nigdzie nie chce Mnie zabierac:-:)no: bo sie boi ze moze sie zaczc wszedzie i On spanikuje jak bedzie daleko od domu.
Uwierz Kochana juz bym chciala wyjsc na spacerek (nie sama) z Dzidzia:tak:, zajac sie czyms konkretnym. Ale sie to juz niedlugo skonczy takie siedzenie Dzidzia bedzie to bede jej poswiecac czas:-D:-):tak:, a od wrzesnia na college part time, oraz jakas praca na pol etatu;-).Blanka z Tesciowa zostanie na kilka godzinek.
Nareszcie wyjde do ludzi.:-p
Stesknilam sie za cywilizacja..:tak::szok: he he wstyd sie przyznac.:zawstydzona/y:
Extra ze z pupcia juz dobrze.
Pinka 25 -Witam :-) Ja tez sie strasznie balam porodu:szok:(nadal mam jakies delikatne obawy ale nie takie jak wczesniej-sam poczatek ciazy), ale juz dzis sie nie boje tak..jak kilka tygodni temu..bo ciagle o tym myslalam i spalam z tym, wkoncu powiedzialam sobie tak:happy2::tak: jak Ty i Inne Kobiety przecierz jestesmy stworzone do tego i nie Ja 1 i Ostatnia rodze.:-D:rofl2: Da sie przezyc skoro inne rodza i godza sie na wiecej dzieciaczkow. Glowa do gory wiecej odwagi:tak:;-). Kobiety sa bardzo silne.:-)
Mnie tez tutaj Dziewczyny bardzo pomogly i zwalczylam -stracha. Dzieki Nim. Dziekuje jeszcze raz Laseczki.

JustynaW- Ciesze sie ze z Niunkiem juz lepiej.Oby goraczka nie wrocil zycze tego.
Ja wiem co to tesknota za Mama :-(wychowalam sie praktycznie z Mama wszedzie byla ze Mna i duzo czasu razem spedzalysmy na rozmowach itp. Mama moja przyjaciolka.:tak::-(
Dzis jestem daleko od Niej..:-(
Wsumie i tak jest dobrze bo teraz przyjechala do Anglii i pracuje(codziennie i nie mozemy sie spotkac na dluzej) wiec moge do Niej pojechac na pare godz.
Ale jak wczesniej byla w Pl to tylko sms i tele byly, no ale to tez nie da sie tak wszystkiego powiedziec jak na zywo i najwazniejsze poczuc jej bliskosci.:-(

Dziewczyny Moj facet tez nie ma 25 lat wiec nie dostaniemy working tax?:szok: Yh no nie ...co za przepisy ...masakra a On pracuje legalnie na stale.

buziaczek1626 dziekuje ze tam mówisz to mi pomaga mam nadzieje ze juz niedługo i ja bede mogła pochwalic sie swoja księzniczką:-):-) na która tak bardzo czekam w nastepnym tygodniu planujemy zakup łózeczka ale ceny sa kosmiczne:no::no: paranoja..............

reklama
buziaczek1626 dziekuje ze tam mówisz to mi pomaga mam nadzieje ze juz niedługo i ja bede mogła pochwalic sie swoja księzniczką:-):-) na która tak bardzo czekam w nastepnym tygodniu planujemy zakup łózeczka ale ceny sa kosmiczne:no::no: paranoja..............
Ja kupilam lozeczko w toysie za £80 male i zgrabne jedno z najtanszych chyba ..zobacz u nas pod suwaczkiem jest link do naszego bloga tam sa zdjecia lozeczka po lewej stronie poszukaj pisze obejrz sobie .polecam Ci je .
Jest nie za wielkie , nie wyimaginowane i delikatne,bardzo ladne :tak:

Do góry