reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Widze ze tu dzisiaj ruch :-)
Ta pogoda mnie dobija :wściekła/y: juz nawet dziecie nie wytrzymuje w domu :eek: zal mi go tak trzymac w zamknieciu ale co zrobic na deszcz nie wyjde :oo:

Pinka25 Witaj na forum!:-)widze ze dziewczyny ci juz duzo powiedzialy nic dodac nic ujac:tak:
a w ktorym tygodniu ciazy jestes?i gdzie mieszkasz?opowiedz nam cos o sobie.

Buziaczek zycze wytrwalosci!a i wcale nas nie znudzasz na kiedy masz termin?;-)working tax kazdy dostanie niezaleznie od wieku:happy2:oczywiscie ktos z was musi pracowac jak tylko sie dzidzia urodzi zloz aplikacje i bedzie ok:-)
aha sliczny blogasek:happy:

Olis swietnie ze malego dupeczka sie wygoila:biggrin2:

Maxinko juz ci zazdrszcze urlopiku!:tak:

Justyna170979 chyba jednak musisz zmienc tableteczki bo twoj chlop bedzie biedny :happy2:zrob sobie ciepla aromatyczna kompiel jak polozysz maluszka spac moze poprawi ci nastroj:-)

Leedsana co u was slychac?widze cie czasem na gg ale nie ma jak zagadac:happy2:

Ok lece do Brianka bo bawic sie chce:-)a juz mi wyciaga z polek pewne specyfiki i probuje:laugh2:
wlasnie wlasnie chce napisac ze ta nauka zytania zainteresowala mnie chyba tez bede si za to zabierac tylko musze dokonca przeczytac jak mam pokazywac o dziecku?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Pinka25 powiem ci ze ja tez lozeczko kupilam w cenie 80f z materacykiem proste i ladne na dodatek do pieciu lat.
Upiekszylam lozeczko posciela z Mothercare i karuzela z Bootsa oraz jakimis zabawkami naprawde ladnie wyglada i wcale nie trzeba kupowac nie wiadomo jak drogiego.
Widzialam lozeczka ostatnio na stonie ikei ostatnio tam siedze poniewaz jestem w trakcie wybierania mebelkow do malego pokoiku :-) bo dopiero sie urzadzam.

Znalazlam dla ciebie na stronie wlasnie ikei www.ikea.co.uk lozeczko za 59f zobacz:

IKEA | Children´s beds | Cots | HERMELIN

a tutaj znalazlam za 49f:

IKEA | Children's room | Baby

a i wazna sprawa mozna zamawiac przez internet nie trzeba jechac specjalnie tam jesli dzieli cie duza odleglosc:happy2:

hehe to jeszcze raz ja no bo jesli juz jestem na tej stronie ikei to chcialam wam pokazac nad jakimi mebelkmi zastanawiam sie do pokoiku Brianka :-)
Moze ktorejs z was poddam tez pomysl prawda?;-)
co o tym sadzicie?

Oto komoda: IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

A to szafa: IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

I mysle o tym lozeczku:-) bo w sumie mam lozeczko do pieciu latek ale komplet calosc tych mebelek bedzie ladnie wygladac i chyba sie skusze na to lozeczko a tamto sprzedam:happy2:

Lozeczko: IKEA | Children´s beds | Children's beds | MAMMUT

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia- zobacz na nasz suwaczek. w sobote powinnam urodzic:happy2: a dzis juz sroda. he he
Moj P pracuje juz prawie rok od listopada na stale, a wczesniej przez agencje,wiec mam nadzieje ze dostaniemy te benefity wlasnie siedze i spisuje je ...bo pogubilam sie z lekka juz masakra robia w glowie metlik -ehh

dlugo czekalyscie na przyslanie papierow na wtc i na ctc? I na odpowiedz??

Pinka witaj serdecznie:-)
Jeśli chodzi o łóżeczko to my kupilismy na ebayu bardzo tanio nowe za 55 L, to była w dodatku oferta z materacem.
Z łóżeczka jestem zadowolona, ale nie polecam materaca piankowego, my chcemy wkrótce wymienić.
Podam Ci linki do łóżeczek na ebay.
łóżeczka większe tzw. cotbed przechodzące czetso w łóżko dla przedszkolaka, długość zwykkle 140cm
eBay.co.uk - cot bed, cot bed Nursery Decoration Furniture, cot, cotbed, junior bed items at low prices

łóżeczka mniejsze o dł do 120 cm
eBay.co.uk - cot, cot Nursery Decoration Furniture, cot bed, travel cot, cotbed items at low prices

pozdrawiam i życzę udanych zakupów:tak:

buziaczku na child tax credit i working tax credit przysyłają jeden formularz. czekalismy krótko.
nie zapomnij o Sure Star Maternity Grant, który często wynosi ( w zalezności od dochodów ) 500L, ale trzeba dokumenty składac przed tym jak dziecko skończy 3 miesiące i trzeba spełnić pewne warunki, chyba trzeba otrzymywać jakiś enefit, dokładnie nie pamietam.

BUZIACZKU Working Tax Credit i Child Tax Credit skladasz na jednym formylarzu, tyle dobrze bo nie trzeba wypelniac dwoch. Ja zlozylam 26 kwietnia a 8 maja juz mialam wszystkie papiery no i pieniazki, takze wydaje mi sie ze dosyc szybko.
MAGGUSIA mebelki fantastyczne, tez mam nadzieje ze niedlugo dostaniemy mieszkanko i bede mogla urzadzic pokoik dla mojego malucha.

No to jutro wyruszam do GP niech mi daje inne bo mi chlop uschnie;-):tak::-p:zawstydzona/y:.
Cholender to juz beda trzecie, no ale cel uswieca srodki, w koncu za jakies pol roku bedziemy sie starac o nastepne wiec trzeba cwiczyc;-):tak:;-).
Wysle wam fajna fotke, mam nadzieje ze M. tu nie zajrzy bo jak zobaczy to mi glowe urwie:tak::-D.

Maggunia ssssssssssssssssssssstrasznie mi pomogłas dzieki wielkie jestem naprawde pod wrażeniem jak szybko działacie przepływ informacji expresowy całuski dla wszystkich i kazdej z was z osobna;-)

Mam pytanie :

A jak jest z tymi Benefitam??? w Moim przypadku -
Ja nie pracowalam i nie pracuje caly okres bedac w Anglii - jestem w ciazy a
Moj partner sam pracuje jego dochody nie przekraczaja £1250 miesiecznie,legalnie,na stale od listopada2006, wczesniej przez agencje i Utrzymuje Mnie-Nas,mieszkanie wynajmujemy na spolke ze znajomymi kazdy ma po pokoju.
Napiszcie jak sie to wszystko ma bo ja juz pogubilam sie strasznie. POMOCY!!

-> Income Support?
-> Maternity Allowance?
-> Incapacity Benefit?

A na mieszkanie - jak wynajmujemy ?
-> Tax Credit?
-> Housing Benefit?
-> Ulga na Council Tax?
-> Council Tax Benefit?

Napiszcie jak wiecie.
Z gory dziekuje..;-):tak:

reklama
to moze troszeczke opowiem o sobie bo w sumie wpadłam na to forum jak intruz:tak:i zaczełam zadawać pytania:-D Mam 25lat w walii przebywam od października ubiegłego roku miasteczko w którym mieszkam to Swansea południowa walia może któraś z was wie gdzie to jest dla ułztwienia podam ze koło Cardiff długo szukałam pracy no i w koncu znalazłam ale na czarno na poczatku dobre i to tak myslałam potem w Sylwestra zrobiłam test i okazało sie ze jestem w ciazy nie planowanej oczywiaćie na poczatku szok i wiele pytan co teraz bedzie ale kiedy po raz pierwszy odwiedziła mnie połazna i usłyszałam bicie serduszka to wszystko sie zmieniło popłyneło kilka łez radosci i tak jest do teraz.Potem kolejne łzy szczescia popłyneły w 20 tygodniu ciazy kiedy dowiedziałam sie ze to bedzie córeczka wymarzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)no i tak czekamy na tę kruszynke powoli urządzamy pokoik kupujemy ubranka bo za 6 tygodni powinna byc z nami :tak::tak::tak: mebelki przecudownu Maggusia..............

Do góry