reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hej..
troszke nas nie bylo ale ostatnio jakos brak czasu na bb,ciagle cos sie dzieje ciagle nas nie ma pomimo beznadziejnej pogody a tu dodam ze cale lato ponoc a byc takie korzystam z zycia..jak sie da:))jak pisalam wczesniej poznalismy mamusie pleczke z synkiem starszym zaledwie o 4 dni i to z nimi spedzamy kazda wolna chwile.Oli ma sie dobrze pupcia tez wyglada niezle ale jeszcze nie zagoila sie do konca dlatego zrezygnowalismy dzis z basenu bo troszke sie balam.Synek moj chodzi juzna calego trudno za nim nadazyc a wieczorem moje nogi odmawiaja posluszenstwa puchna i bola i padam na ryja...
maxin-widac ze sobotni wieczor sie udal to fajnie napewno byly tance:tak:;-):-)i duzo dobrej zabawy,fajnie ze spotkamy sie sie w piatek juz nie moge si doczekac bede na pewno...hmmm wycieczka do wloch fajnie wam wyruszacie samochhodem na ile dni???my bylismy w wenecji w tym roku jest tam cudnie..
toola-weszlam na link ktory podalas i rzeczywiscie ciekawa sprawa,musze sie tym bardziej zainteresowac jak tylko czas na to pozwoli..naprawde super sprawa
melanie-kobitko pisz co uciebie obumaralas co uwas jak dzieciaczki i jak ty dajesz rade ciezko ci??
buziczek-nie martw sie nic dzidzi wyjdzie w odpowiednim momencie,a teraz jak pewnie tysiace osob ci otym pisalo o dpoczywaj naprawde przyda ci sie to na pozniej...choc ciezko w to uwierzyc bedzie ciezko...trzymam kciuki za was to juz nie dlugo!!!
maja-a co u was???przyzwyczailiscie sie do ladku z powrotem nie tesknisz do polski???
maggusia- a wy co na urlopie nie piszecie nic na blogu co u was??? jak brianek i jak poszukiwania twojej pracy

a teraz przyznaje sie bez bicia ze ide spac!!!
Oli spi a ja razem z nim a co mi tez sie nalezy:rofl2::rofl2:
pa pa

Czesc dziewczyny tak czytam o tych waszych pociechach i troszke mi lepiej poniewaz ja swojej ksizniczki spodziewam sie za 6 tygodni i powiem szczerze że sie strasznie boje:baffled::baffled: bede rodziła z walii miasto swensea i nie wiem jaka tu jest opieka bo nie znam nikogo z tych okolic kto by mógł mi troszke o tym opowiedziec pocieszam sie tym faktem ze nie ja pierwsza i ostatnia rodzę wiec powinnam dac rade pozdrawiam ws serdecznie:-)

Olis to dobrze,ze pupcia juz lepiej.Fajnie miec taka osobe ,z ktora mozna pogadac i wyjsc na spacer.Odpoczywaj ile sie da.Co do Wloch jedziemy na dwa tygodnie,chcemy odwiedzic znajoma w Rzymie,a potem jedziemy pod namioty,bedziemy zatrzymywac sie tu i tam po pare dni.Olis mozesz mi podac sowjego meila?

Pinka25 witam witam i gartulue fasoli,kolejan dziewczynka do kompeletu,znajdziesz tu na pewno duzo infiormacji o opiece w uk,wystarczy poczytac nasz watek,wiem,ze duzo tego,ale na pewno znqajdziesz odpowiedzi na swoje pytaia,pozdrawiam

koniec drzemki buu buu
co dobre szybko sie konczy pustawo cos u nas!!!
maxin-wyslalam ci priv. z numerem telefonu,
pinka25-witaj u nas, gratuluje fasoleczki!!! i zapraszamy czesciej

witajcie w ten piękny letni dzień:crazy:, ja szczerze powiem ze moja cierpliwość do tej angielskiej pogody juz mi się kończy, na domiar złego Karolinka coś nie najlepiej się czuje, straszna z niej maruda, troszkę gorączkuje, może to znowu te ząbki:-(, nie mogę nic zrobić, bo dosłownie się do mnie przylepi i tak cały dzień nie chce się odlepić:rofl2:

Maxin super, że zdecydowałaś się na naukę czytania, u nas jakoś nie najlepiej z tą systematycznością wychodzi, ale zawsze to lepiej niz nic:happy2:

Pinka25 witaj u nas, mam nadzieje, że szybko się zadomowisz, a co do porodu to nie martw się na zapas, w razie czego pytaj, dziewczyny zawsze chętnie pomogą:-)

pozdrawiam i idę obiad gotować, bo zaraz się moja przylepka obudzi i z obiadu będą nici:-p:-):-)

Czesc laseczki:-)
Moje kochanie wlasnie spi. Nie odzywalam sie pare dni, bo jak pisalam, Adrian mial sie nie najlepiej. Strasznie mi goraczkowal od soboty, dopiero wczoraj goraczka ustapila. Dzisiaj juz sie skory do zabawy i nie da mamie odpoczac nawet na chwilke. Otoz po konsultacjach doszlam do wniosku ze to jednak zeby. Oby na razie nie bylo powtorki z rozrywki.
Boze, juz nie moge sie doczekac jak pojade do Polski. Po drodze zatrzymam sie u mamy w Niemczech. Tak strasznie mi jej brakuje, zawsze bylysmy tak blisko ze soba. Ja jedynaczka, z mama zawsze jak kolezanki. Zaluje ze nie moze miec kontaktu z Adrianem, tak bardzo go pokochala....Takie zycie, czlowiek musi sie poniewierac, jechac "za chlebem", tesknic i odliczac dni do powrotu.......Kurcze, ale mnie na smuty wzielo. Moze dlatego ze znowu zaczyna padac, nabylo sie slonca :sick:
Pinka25- witam przyszla mame. Jak chcesz o cos zapytac, to wal smialo, takze na priva. Ja tez jestem tu nowa i dziewczyny bardzo cieplo mnie przyjely.

czesc dziwczyny
oto link
[SIZE=+0]http://www.freenappies.co.uk/free-nappies-club?referer_id=15127[/SIZE] .
wystarczy sie tylko zarejestrowac i polecic strone innym a dostaniecie za free wipes and nappies

maxim78, olis, agnes2606; justyna.w dziękuje wam wszystkim za ciepłe przyjęcie to bardzo miło kiedy zupełnie obce osby tak ciepło sie odnosza i oferują swoją pomoc to żadko spotykane bynajmniej w mojej sytuacji:-( wiekszosc z was jest już mamami wiec może odpowiedziały byście mi na kilka pytań lub poradziły co mam zrobic?
1) podczas całej ciązy pracowałam na czarno bo pracodawca nie chciał dac mi umowy teraz od poniedziałku jestem w domu dlatego ze coraz częściej twardniał mi brzusio i się troszkę wystraszyłam bo to moje pierwsze dziecko a praca ktorą wykonywałam była fizyczna więc wolałam zrezygnować bo dziecko jest dla mnie warzniejsze:-Dmoje pytanie brzmi czy w takim układzie cos mi sie na to dzieciątko należy? jakies pieniążki? czy to prawda ze mnozna sie starac o dofinansowanie na mleko? jesli tak to gdzie mam sie zgłosic i co zrobic? dziekuje z góry za porade............:-)

reklama
ZUZKA zarejestrowałam sie ale nie wiem czy dobrze co dalej? co dostane za darmo? bo z moim angielskim to tak nie za bardzo dzięki buuuuuuuuuuuźka:wink:

Do góry