reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam,przykro Mi to mowic ale niestety kolejna noc i dzien w calosci.

Justyna170979 - He he wiem Kochana i dziekuje..ale wiecie jak to jest te ostanie dni sa meczace bardzo pod kazdym wzgledem.:sick::confused2:
Oczekiwanie jest nudne i monotonne:eek::crazy:.Kazdy bol jaki mam to odliczam go:-p..ale po chwili ustepuje:-:)wściekła/y:.
Dzis cala noc sie krecilam wiercilam nie moglam zasnac a jak zasnelam to, skurcze i bole - spowodowane ciezarem - kg Malej .Brzuch i zebra mam skopane bardzo boli.
Chce juz konca.

Koniec o Mnie..a jak u Was?? Cicho tu dzis moze dlatego ze sloneczko wyszlo?;-):tak:
Pozdrawiam - Maruda.:zawstydzona/y::-p:-)

reklama
witam

bardzo cichutko

u nas moze byc,maz wciaz choruje:-(.....Natalka ok,a ja luzik.Maluszki spia wiec korzystam z chwili wolnego i szperam po bb.Powiem wam,ze bardzo zainstersowalm mnie metoda Tooli nauki mauszka czytania,na pocztaku jakos nie przekonalo mnie to,ale glebiej czytaja o co w tym chodzi,uwazam,ze warto sprobowac.Skoro ma to byc zabawa,przyjemnosc polaczona z porzytecznym to czemu mam nie ulatwic dziecko nauke czytania.Ja w szkole nie bylam asem,jak naj mniej poswiecalam nauce, przychodzilo mi bardzo trudno..........wiec mojej dziuni jezeli bedzie zaintersowana to chetnie pomoge.

milogo popoludnia

Witam szybciutko:-)

Ta pogoda mnie wykonczy, raz sloneczko, zaraz leje deszcz...normalnie mozna kociokwiku dostac :-D
Ja wlasnie niedawno wrocilam od midwife :-) biedaczka byla zasypywana pytaniami hehehe caly ciag mialam spisane na kartce :-D Omowilismy plan porodu...zapiski zostaly dokonane, bede miala tez robione badanie na GROUP B STREP przed porodem, czyli wykryciu bakterii w ukladzie rodnym kobiety ktora powoduje smierc u dzieci po porodzie) i to za darmo z czego bardzo sie ciesze bo NHS nie oferuje tego za free ani nie robi tego rutynowo (dla zainteresowanych GBS Support (GBSS) - Information and support for those affected by Group B streptococcus ). Jednym slowem wykukalam sobie to badanie. Za kazdym razem bylam upierdliwa i sie pytalam az w koncu sie zgodzili i mi zrobia. A tak to mi mowili ze tylko prywatnie...
Bede tez prawdopodobnie rodzic tylko w niektorych pozycjach wskazanych przez midwife ze wzgledu na moja dolegliwosc tzw SPD - czyli bole- tak mocne ze oczy w orbit wychodza -w kroczu i wewnetrznej partii ud, co nie pozwala na swobodne "rozchylanie nog" w trakcie porodu,ze wzgledu na pozniejsze komplikacje stawow biodrowych :szok: Jak bedzie sie to nasilac to skieruja mnie do specjalisty.
Procz tego waze 78 kg :eek::eek::eek: czyli doszlo mi 13 kg od momentu kiedy wazylam sie sama w styczniu, ale babka powiedziala zebym sie tak nie martwila bo bardzo opuchlam... jak jej pokazalam moje nozki...:szok::szok::szok:... ehhhh.... normalnie balony....
I oczywiscie nagralam sobie bicie serduszka maluszka na komoreczke...:-):-):-)

Buziaczku wyobarzam sobie ze masz juz dosyc i nie mozesz sie juz doczekac... gdzie mi do ciebie a uwierz mi ze ja juz zaczynam tez miec dosyc prez te dolegliwosci... ale koncowki zawsze sa najgorsze.

Justyna - super chlopaszek.... az milutko popatrzec jaka masz pocieche :tak:

Witam dziewuszki po dluzszej przerwie ale tylko na chwilke.
Widze ze troszke nowych mamusiek do nas dolaczylo. Fajowo. Witam wszystkie i prosze sie udzielac.
My nadal w Pl.
Obecnie na Mazurach. niestety pogoda niezbyt chociaz mialam juz dosc wczesniejszych upalow. Od tygodnia tatus jest z nami.
A Marika rosnie i rozwija sie w zaskakujaco szybkim tempie. Spiewa , piszczy , fika z brzuszka na plecki i odwrotnie.Od kilku dni zaczela jesc miesko i bardzo jej smakuje. Nadal bardzo grzeczniutka.
W sobote mamy wesele szwagierki wiec jedziemy do Bydgoszczy.
Fajnie tu w Pl ale powoli chce mi sie wracac do domku. W koncu jestesmy tu juz ponad miesiac.

Tak na chwilke wpadlam dac znac ze zyjemy.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i dzieciqaczki.

Witam was:-)
Dzisiejszy dzien minal mi spokojnie,w pracy byl troche ruch,ale na szczescie skonczylam wczesniej bo mieli jakas funkcje i restauracje zamkneli juz o 4.Dominik noce mi jak narazie przesypia.Dzieki temu ze juz lepiej siedzi mam troche spokoju,bo obloze go zabawkami w lozeczku i moze tak siedziec godzinami:tak:.Pozatym jakos leci mi ten czas,teraz tylko obliczam dni do sierpnia zeby jechac do Polski na wakacje:-D:-).

Maxim78-Mnie takze zainteresowala ta metoda Tooli ,ale jeszcze poczekam jak Dominik bedzie wiekszy:tak:

Buziaczek-Widze ze jeszcze sie trzymasz,chociaz wiem jak ci ciezko,najgorsze jest to oczekiwanie kiedy sie zacznie:no:

maja_1980-Jak ja ci zazdroszcze pobytu w Polsce:tak:,Marika juz pewnie duza dziewczynka,wklej troche zdjec jak mozesz

JUSTYNA170979-Alex jest sliczny chlopaczek,mamy taka sama wanienke,niestety juz jej nie uzywamy bo synek za duzy:tak:

Wkleilam filmik z Dominika zabawami w pozycji siedzacej:-):tak:

ImageShack - Hosting :: s6001722wd1.flv

mamusie kochane oraz ciezarowki ktorym sie nudzi, jeszcze raz polecam i zachecam do metody nauki czytania malych dzieci, to tylko tak dziwnie brzmi, jest to fascynyjaca przygoda i dobra zabawa

zapraszam na forum: https://www.babyboom.pl/forum/w-co-sie-bawic-f29/nauka-czytania-dla-dzieci-od-0-5-lat-9749/

oraz na strone ktora zaczynam budowac: Nauka czytania malych dzieci

zrobienie materialow w czasie ciazy to moze byc swietna rozrywka, zwlaszcza dla zniecierpliwionego buziaczka :rofl2:

pozdrawiam wszystkie laseczki :happy2:

i obiecuje ze to ostatnia taka reklama ;-) nie bede sie narzucac wiecej, bo pomyslicie ze jakas swirnieta baba sie przyczepila :-p

KAMA Dominis jest poprostu pierwsza klasa, ma potencjal, SUPERRRRRRRR:tak:.
Moj siedzi ale tylko w siedzisku bo strasznie sie jeszcze buja.
Wanienke tez juz mam zamiar zamienic na wanne bo mu nogi wystaja za...:-D:-D.
BUZIACZKU nasz kochany wierzymy w Ciebie, dasz rade (dacie).
MALA-GORZATKO mi robili to badanko ale pewnie dlatego ze wyladowalam w szpitalu z krwawieniem, zrobili wymaz i po wszystkim.
BUZIACZEK jutro juz ma cie nie byc, bedzie to dobra oznaka, tylko troszke smutnawo bez ciebie bedzie.

Ja juz lece bo kochanie przyszlo z pracy, dzis troche wczesniej.
Moc usciskow. Papatki.

witam i ja :-)

i zasune tu pieknie od razu z pytaniem :zawstydzona/y:

czy któraś z Was zna w Londynie jakiegoś dobrego i nie za drogiego polskiego mechanika samochodowego ?????????

a jeszcze lepiej jakby mechanik był bliżej mnie... np w Southampton... ale chyba nie ma tu nikogo z tych okolic :nerd:

passacik mi sie sypie :angry:
a tym FACHOWCOM z UK to nie ufam :rofl2:

wpadne do Was za kilka dni i poczytam kilka stron wstecz, bo już w ogóle nie wiem co u Was :-:)-:)-:)-:)-(

pozdrawiam serdecznie i gilgotki dla dzieciaków :-):-):-):-)

ciocia Melania :-)

reklama
Hejka laseczki;-)

Maja_1980 o w Bydgoszczy bedziesz...ja z tamtad pochodze i tam sie wychowalam:tak:az mi sie na urlopik zachcialo:-(a tu paszportu niemam:-:)wściekła/y::angry:

Kama83 slicznie Dominis siedzi:tak::-D a jak sie bawi :-) slodziak

Do góry