reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dzis juz mam nastroj lepszy lecz pogoda za oknem prawie ta sama :eek: ciagle pada wczoraj na chwile wyszlo slonce cieszylam sie jak dziecko z zabawki :happy2:
Marzy mi sie siedzeni w ogrodku z Briankiem ja popijam kawe a on sie bawi w piaskownicy :-) ahhhhhh
Ostatnio maly polubial serek zolty poprostu zajada sie nim a ja zawsze obserwuje jak go to cieszy ciekawi zastanawia slodziak potrafi nawet Mamusie nakarmic ze swojego talerza :-p:happy:

Agnes2606 dziekuje ci bardzo za wyjasnienie mi troszke na temat tego dofinansowania tylko nie wiem czy nalezy mi sie calosc:eek:
Ja juz bym chciala isc do pracy ale tutaj moj facet ciagle mi powtarza ze Brian jest za maly zeby z kims zostac.Prawda jest taka ze synek nikogo nie widzi po za mna:happy2:jak bawi sie z dziecmi obserwuje czy ja jestem w poblizu jak mnie nie ma jest ogromny placz :eek:wogole to chyba jak mialabym go zostawic z kims bardzo bym przezywala chco wiem ze kiedys nadejdzie taki moment - przedszkole;-)

Kama83 sliczota ten wasz synus i jak zawziecie gryzie gryzaczka hehe:-) widze ze postepy w spaniu sa swietne!nie ma to jak wyspana mama:tak:Ostatnio Brianek mi tez sie budzil pewnie przez te zeby :crazy: dzis po 1:00 w nocy domagal sie mleka wiec mu dalam i przed 9:00 rano wstal:-)

Justyna170979 nie martw sie jeszcze spotkasz sie z dziewzynami;-)czasem wlasnie w tej Angli tak jest ze zostajesz z drobniaczkami bo trzeba na to na tamto nieraz mialam tak:-)

a gdzie inne forumowiczki sie podzialy?

Izusia co u ciebie slychac?jak domek remonciki i synek?;-)

Maxinko jak tam coreczka?:happy2:ty pewnie w pracy dzis od rana.

Anya jak tam Josh zdrowy juz?i co z praca?:happy:

Asia26 co u ciebie ?dawno cie tu nie bylo:szok:jak Mikolaj sie chowa?;-)

Aniabania znow sie chowasz....?:-p;-)

Tamarunia kobitko odezwij sie czekamy na ciebie i opowiastki!:tak:jak Hafsunia?:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski?

reklama
Hej laski
Przeczytalam wszystko,uff duzo tego i metlik mam wielki,ktora co napisala:-D
widze,ze za bardzo nie tesknilyscie za nami:happy2:

Brak mojej obecnosci byl spowodowany odiwedzinami rodziny,od piatku biegamy zwiedzamy.W sobote poszlam z kuzynka do clubu,bylo super,oczywiscie w niedziele umieralam,wszytsko mnie boli do dzis.....ale bylo warto.Potrzebowalm takiego wieczoru.
Natalcia wciaz zabkuje wychodza jej trojki i dolna dwojka,w sumie jest spokojna,ale nie chce jesc od soboty,po troszku dziubie,cokolwiek jej nie zrobie po parku kesach juz niechce,martwi mnie to........:rofl2:Nocki nawet nie sa zle,dzis przespala cala,budzilam sie pare razy,ale sam zasnela.Widac,ze dziaselka ja bola,caly czas sie trzyma za buzinke i od czasu do czasu poplakuje.Do tego ma biegunke,sorki za opis,ale dziwny ma kolory,przewaznie szary,ciemno zielonkawy,smierdzuchy starszne,,,,,,,Maggusia twoje nocki tez ciezki byly...
Moja druga polowka rozchorowala sie,pobieralo go od tygodnia,a dzis ruszac sie nie moze,Domowy szpital,kazdy narzeka na cos:zawstydzona/y::dull:

Evoska,zagada zagladaj i poaz nam przystojniaka fajnie,ze tak gadaworzy sobie
Maja oby zalatwili wam dobra opieke,bo to wazne aby byla pod kontrola
Olis,slyszalm o tych bombach,szok co sie tutaj dzieje starach wyjsc do centrum...Jak tam slotka pupcia Oliwirka ja uzywalm na odparzenia jeszcze jednej masci ma kolor zolty cos na M jak wroce z pracy to zaobacze,pomaga wiesz najpierw nakladam ta a na to sudocrem.
Toola ciekawie sie tam zalatwia pewne rzeczy,najwazniejsze ze sobie radzicie
Kama foteczki bomba synus kochany
Justyna u was widze z humorkiem nie fajnie zycze popray humoru
Buziaczek,ty jeszcze 2w1 juz mylam,ze po wekendzie mala bedzie z wami,jak wozek??

sorki,ze wszystkim nie odpsze musze wracac do Georga,bardzo zle sie czuje wlasnie wstal,on tez zabkuje i jeste mega marudny.
do uslyszenia

POGODY DUCHA ZYCZE I SLONKA

CUMKASKI SLEMY

witajcie, zawsze zaglądam tu wieczór, ale od dzisiaj mój M zaczął nową pracę i wreszcie pracuje na rano, przez ostatnie 1,5 roku chodził na 14 i w domku był dopiero o 22:crazy:, na szczęście już teraz nie będzie samotnych wieczorków:-)
Karolinka śpi, więc mam chwilkę dla siebie:rofl2:, zaraz idę jakiś obiadek ugotować

Maggusia nie wiem niestety jak tu jest z tymi dopłatami, doskonale Cię rozumię, bo mam taki sam dylemat jak Ty, chciałabym iść do pracy, ale jak sobie pomyślę, że ktoś obcy będzie zajmował się moim dzieckiem:eek:, nie wiem czy potrafiłabym komuś zaufać ( no chyba ,że mojej mamie albo siostrze, ale to niestety nie możliwe zeby przyjechały ), no więc narazie siedzę w domu i co chwilkę łapie mnie mega dół, że nie mogę isć do pracy:no:

Maxin u nas też ząbkowanie, małej wychodzą górne 5 , chociaż nie ma jeszcze 3 ani 4, nie wiem czemu:-)
Masz racje, że czasem się trzeba pobawić, mimo ze wszystko potem boli:-D, zazdroszczę Wam, że macie z kim zostawić małą i iść się po prostu wyszaleć:happy2:, każdy człowiek tego od czasu do czasu potrzebuje:rofl2:

Kama83 gratuluje przespanej nocki, oby tak dalej:rofl2:, przesłodki jest Twój maluszek:-)

Czarnula83 nie wiem czy mam rację, ale gdzieś czytałam, że dofinansowanie na mleczko jest tylko wtedy gdy pobierasz jakiś tam zasiłek z job centre, zdaje się ze dla bezrobotnych, nie wiem dokładnie, więc nie chcę Cię wprowadzać w błąd, w każdym bądź razie, my kupujemy normalnie mleczko, bez żadnego dofinansowania
moja bratowa dostawała dla synka mleczko na recepte ale był to nutramigen dla alergików

Pozdrawiam i lecę obiad gotować:-):-):-)

Czesc mamusie:-)
Kurcze, nie odzywalam sie przez caly weekend ale strasznie zalatana bylam, poza tym Adrian mi zachorowal. Najgorsze jest to, ze nie wiem co mu dolega, mozliwe ze czeka mnie wizyta u lekarza. W sobote wieczorem zobaczylam, ze jest jakis rozpalony. Mial 38 stopni, w niedziele mial juz 38,6. Oprocz goraczki nie ma zadnych innych objawow. Nawet normalnie je, jest tylko troszke osowialy. Daje mu Calpol, na szczescie pomaga. Albo to od zebow(choc watpie) albo dopadla go "goraczka trzydniowka". Oczywiscie noc nie moja.....
Martwie sie strasznie, choc patrze na niego teraz to na chore dziecko nie wyglada.:-)
Maxin78- moj Adrian tez mial podobny problem z kupka. Zastanow sie moze co nowego wprowadzilas do diety Natalki. Taka kupka moze byc po mleku, serku typu Danio albo jogurcie. No chyba ze to jakas wirusowka. Mozesz sprobowac dac malej troszke wygazowanej Coca-Coli, to oczysci i odkazi caly system pokarmowy (rada nie moja, a z telewizji- programu Mamo to ja). Pozdrawiam
Justysia- jesli to zabki to wspolczuje bo to dopiero poczatek dlugiej drogi przez zabkowanie

Pozdrawiam Was laseczki.

AGNES SUPER WIECZORKI WSPOLNE Z MEZE BEDE MILE
JUSTYNA ZYCZE ZDROWKA DLA ADRIANKA I DZIEKI ZA RADE,jakos nie jestem przekonana do cocali hmmm.....zobacze jak bedzie podczas obiadu???

czesc dziewczyny
Witam was w ten ponury dzien:sick:a najlepsze ze to przecie lipiec i jak widac pogada ma to gdzies
dziolchy moja Olka tez ma dziwna kupke tylko ze ona robi przwie 3-4 razy dziennie z tym ze dwie sa zawsze normalne a potem tak jak by biegunkowe ale po za tym jest dobrze czasami ma stan podgoraczkowy, przed tem miala gardelko chore to dawalam syropek i nurofen ale cosik mi sie wydaje ze jednak zabkuje. Ale dopoki cos je i pije to na razie nie panikuje, zobacze co dalej:tak:

Dziewczynki to jeszcze ja MARUDA, przyszedl mi dzisiaj list z Inland Revenue ale chyba ich za bardzo nie zrozumialam, w czwartek dzwonilam ze zmienily sie moje dochody bo skonczyl mi sie urlop macierzynski (ten platny) bo w pracy dali mi jeszcze pol roku ale bezplatnego.

My record show that you are a Polish national and have a right to reside in the UK. This means that you may qualify for child tax credit.
Please let us know about changes to your current employment. as this may affect your right to reside and claim fo tax credits.
For further information on the changes that you need to tell us about, please refer to the Notes that come with your award form (TC602).
To help us improve customer service, please quote your reference number and provide a daytime telephone number in any correspondence.

Jak wiecie co oni chca to dajcie, prosze, znac.
Bo z tego co zrozumialam to powinnam czekac i ewentualnie powiadaniac ich o jakichkolwiek zmianach.

Dziekuweczki wielkie z gory.

Justynka- z tego co napisalas wynika ze masz prawo do zamieszkania na terenie UK i ubiegania sie o Child Tax Credit. Jesli zajda jakiekolwiek zmiany dotyczace Twojego zatrudnienia, powinnas powiadomic biuro podajac swoj numer referencyjny i kontaktowy numer telefonu. Wiec wydaje mi sie ze jesli przeszlas teraz na urlop bezplatny to pewnie musisz do nich napisac.

Dziewczynki to jeszcze ja MARUDA, przyszedl mi dzisiaj list z Inland Revenue ale chyba ich za bardzo nie zrozumialam, w czwartek dzwonilam ze zmienily sie moje dochody bo skonczyl mi sie urlop macierzynski (ten platny) bo w pracy dali mi jeszcze pol roku ale bezplatnego.

My record show that you are a Polish national and have a right to reside in the UK. This means that you may qualify for child tax credit.
Please let us know about changes to your current employment. as this may affect your right to reside and claim fo tax credits.
For further information on the changes that you need to tell us about, please refer to the Notes that come with your award form (TC602).
To help us improve customer service, please quote your reference number and provide a daytime telephone number in any correspondence.

Jak wiecie co oni chca to dajcie, prosze, znac.
Bo z tego co zrozumialam to powinnam czekac i ewentualnie powiadaniac ich o jakichkolwiek zmianach.

Dziekuweczki wielkie z gory.
Hej Justnko nie martw sie to dobry list!Ja tez taki dostalam tylko ze ja juz mialam to zalatwione .Pisza ze Poniewarz jestws z polski i jestes legalnie itp,mozesz ubiegac sie o tax credit to to o czym wyrzej pisalam Ja mam to wszystko zalatwione.A chodzi o to ze zeby wypelnic formularz musisz zadzwonic do tax office najlepiej z inland raveniue i powiedziec im ze chcesz sie o to ubiegac i oni wysla ci formularz.Ale najpierw zanim zaczna z toba rozmawiac musisz podac twoj NiN i wszystkie inne dane Masz pytanka pisz pozdrawiam ale jak to zrobisz to super placa nam 400 funtow mies buzka

reklama
Maggusia widze ze ze zdrowkiem juz wszystko ok, ja bym tez chciala ogrodek :tak: ja musze zawszze jakiegos placu zabaw z godzine szukac :-(

maxin my tesknilysmy, ale same zapracowane jestesmy po uszy, na pewno apetyt wroci :tak: podobno po roku generalnie apetyt spada bo dzieci juz tak mocno nie rosna, chociaz u mojej tego nie widac :dull: zazdroszcze wyjscia na imprezke :-), a kupki moja miala takie po miecie :eek: takze teraz tylko rumianek daje

Agnes2606 super ze tak fanie sie godziny pozmienialy, nie ma jak to wieczorek przy boku swojej poloweczki :-D

justyna.w Adriankowi zyczymy zdrowka,

anulka99 widac lato wszedzie do kitu, a z tymi dziecmi to nie raz nie wiadomo, chore, zabki, dieta czy "muchy w nosie" :confused2:

JUSTYNA170979 jak chca dawac kase to BIERZ, aplikuj i zgarniaj funciory :tak:

maja co u Martusi? pisz wiecej :tak:

Evoska kobieto zagladaj czesciej :-D i pisz bo mi brakuje twoich super textow

olis rzeczywiscie, pupcia superancka :tak: i zdiecie wogole fajowe

u nas spokoj, Krysia zdrowa, szaleje za ksiazkami i ciagle mowi "czyta" zebym jej poczytala, super to slodkie, teraz ulubila sobie Czerwonego Kapturka, my chyba nie dostaniemy w tym roku dofinansowania do przedszkola, ale trudno, za rok sie postaram, musze Wam powiedziec, ze praca idzie mi super, jestem zadowolona z wynikow i szczesliwa ze wogole cos robie ciekawego, tylko spie troche za malo :-( ciagle tylko kawa i kawa, tesknie za jakims urlopem albo dziadkami chociaz :-D

Do góry