reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witaj Aga22 :-) no to mnie nie pocieszylas chyba musze wybarcs ie do revenue i popytac:tak:co i jak.
Ty chyba jestes tutaj nowiutka co?
W jakim miasteczku mieszkasz?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Dziewczyny nic sie nie martwcie, "Nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej":-D:tak:;-).
U mnie tez dolek, wspominalam wam ze skonczylo mi sie macierzynskie, w poprzedni czwartek wzielam ostatni, sierota ogromna ze mnie bo sobie calkowicie zapomnialam, pani w biurze oczywiscie twierdzi ze wyslala mi powiadomienie ale chyba na polski adres :tak::wściekła/y::no:;-), na domiar zlego w tym samym czasie ta wspaniala pani z biura zapomniala przelac pieniedzy na konto mojego Mariusza, zostal mu wyplacony sam bonus - cale 40, pieniazki mialy byz wyplacone w ten czwartek razem z nastepna wyplata ale znowu cos im sie w tym biurze porabalo i beda wyplacone, moze, w poniedzialek, a w ten czwartek placimy czynsz wiec leb mi peka z myslenia jak to zrobic zeby na wszystko starczylo. Jeszcze pogoda dobija, no ale lubie powtarzac sobie moje ulubione powiedzonko, (to z gory) bo ono mimo tych zlosliwosci losu napawa mnie optymizmem, przeciez mam takiego wspanialego syna i prawie meza, to moje najwieksze skarby.

Wiecie tylko co mnie najbardziej wkurzylo, jest to spotkanie 6-go w Hyde Parku i szlak mnie trafia ale niestety nie bede mogla sie pojawic.

Wrzuccie dziewczynki jakis wesoly temat bo troche posmucilam, a ja wrzucam moje ulubione fotki, mi poprawiaja nastroj.

Pozdrowionka.

I jeszcze szybki optymistyczny watek.
Moj syncio tak wczoraj plakal przez te zabki ze nauczyl sie piszczec, co chyba bardzo mu sie spodobalo, bo lezy sobie w lozeczku i juz nie spiewa tak jak wczesniej ko karuzeli tylko piszczy z usmiechem na twarzy.
Niezly cudak z niego.
Buziaczki. Pa.

Powiedzcie mi dziewczyny jak tu jest z mlekiem w proszku dla dziecka. kupowalyscie za swoje pieniazki czy jest za darmo na recepte jezeli matka nie moze karmic lub cos.

Justyna170979-Przykra sytuacja z tymi pieniedzmi:-(.Ja mialam podobna sytucje z tym ze mi nie wyplacona maternity przez 3 tyg.:szok:.Specjalnie jezdzilam do pracy o co chodzi,a oni stwierdzili ze glowne bioro nie wyslalo mi pieniedzy bo zmienilam nazwisko w pracy i oni tej osoby nie znali.Strasznie sie wkurzylam bo moj menadzer kazal mi zmienic nazwisko,a pozniej mialam tylko problemy.Najgorsze bylo to ze moi rodzice tu byli i swieta nadchodzily.Mialam w tym dobra sytucje ze maz mial wyplate,inaczej niewiem co bysmy zrobili:confused:.

Hejka Laseczki strasznie cichutko tu u Nas:-( .
Co sie dzieje??:-(
Wszystkie korzystacie z pogody i weekendu ??
U Mnie bylo tylko rano ladnie, a od poludnia ciagle pada...:-:)wściekła/y::no: - pranie Mi nie moze wyschnac...:no::-(
Mialam z M jechac do parku pospacerowac i wypiac kawke z ciasteczkiem na swierzym powietrzu bo ma dzis wolne:tak: ale pogoda jest kiepska..:no::-:)wściekła/y::wściekła/y: noi nici z wyjscia. Siedzimy w domciu.
Po za tym czuje sie Ok, czasem miewam delikatne skurczyki,boliki, kolki podbrzusza i pachwin.
Od czasu do czasu tez zaboli kregoslup ale na tym sie konczy..:-(szkoda.
Ale czekam cierpliwie..
Pozdrawiam do jutra papa trzymajcie sie Kochanienkie..:rofl2:

Wiesz KAMUS83 mi to sie wydaje ze zycie daje tak kazdemu takie kopniaki po dupci zeby sie nie myslalo ze ono takie piekne no i zeby docenic to nasze istnienie;-):-D.
Tylko mowie ci jedyne co mnie strasznie wkurzylo to to ze na spotkanie z Wami sie nie wybiore, bo na mieszkanko jest, na mleko i pieluchy tez ale pozatym nie zostaje nam nawet pol pena, ale spotykacie sie czasami to jeszcze zdaze do was dolaczyc.

BUZIACZEK widze ze dobrze sie trzymasz, ja czulam sie rewelacyjnie przez cala ciaze, wykluczajac ostatni miesiac, jak nienormalna pracowalam normalnym rytmem (a pracowalam w piekarni 8-10 godzin dziennie) do 7 miesiaca i to wlasnie przez moja glupate w ostatnim miesiacu plecy i nogi odmawialy mi posluszenstwa, tylko dzien przed porodem dostalam zastrzyk mocy witalnych (pisalam we wczesniejszych postach o Walentynkach). No ale na glupote nie ma rady.

U mnie tez rano sloneczko zaswiecilo, teraz tez jakies przebluski widac ale nie wychodze bo tak wieje, ze odfrunelabym razem z wozkiem.

Cichutko tu dzisiaj, ale moze macie wiecej szczescia i u was ladniej na dworze.

Pozdrawiamy.

Maggusia ja znalazłam takie coś w internecie na temat dofinansowania opieki dla dzieci :
( nie wiem czy oto Ci chodziło, znalazłam na stronce gońca polskiego )

Tysiace rodziców w Wielkiej Brytanii korzysta juz ze wsparcia finansowego rzadu, pomagajacego im oplacic nianie lub przedszkole dla dziecka. Swiadczenie Childcare Approval Scheme przysluguje rodzinom, których dochód nie przekracza 59 tysiecy funtów rocznie moga ubiegac sie o rozszerzenie Work Tax Credit o element dla osób placacych za opieke nad dzieckiem. Dodatkowa korzyscia z zatrudniania opiekunki zarejestrowanej w programie jest pewnosc, ze przeszla ona przeszkolenie w opiece nad dziecmi i zna standardowe procedury postepowania w razie wypadku lub choroby dziecka. Niania legitymuje sie certyfikatem potwierdzajacym jej umiejetnosci wydanym nie dalej niz trzy lata temu. Zarejestrowane w Childcare Approval Scheme opiekunki sa poddawane dokladnej kontroli, sprawdzana jest ich przeszlosc pracownicza i kryminalna. Wszystkie nianie sa pelnoletnie. Kwoty, jakie mozna uzyskac od panstwa moga nawet w calosci pokryc pensje opiekunki. W momencie wprowadzenia nowych przepisów, childcare element of the Working Tax Credit podniesiono do maksymalnie 300 funtów tygodniowo (175 funtów na jedno dziecko). A co, jesli masz juz sprawdzona nianie, a ona nie jest zarejestrowana w programie? Popros ja koniecznie o dopelnienie tych formalnosci. Kazda opiekunka, takze prowadzaca domowe przedszkole oraz Au Pair moze zostac zaakceptowana, jesli tylko spelni okreslone kryteria. Warto spróbowac. Gra jest chyba warta swieczki, skoro moze chodzic o nawet 800 funtów miesiecznie
Wiecej informacji: Helpline: 0845 7678 111

Co tak cichutko tu dzisiaj:confused:

Ja jasze troche posiedze na BB i poczekam na M jak wroci z pracy.Dominik juz w miare przesypia mi noce,wczoraj np.dalam mu butle o godz.22 i obudzil sie dopiero o 6:30 wiec w koncu sie wyspalam:-D.Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie powtorka.

Buziaczek-melduj sie kazdego dnia,ale mam nadzieje ze pewnego sie nie zameldujesz i urodzisz w koncu Blanke,bo wszyscy tu czekamy na nia:tak::-D

JUSTYNA170979-Nie martw sie co do spotkania,ja takze bede pierwszy raz.Na poprzednim spotkaniu do ostatniego dnia bylam pewna ze pojade,niestety Dominik dostal goraczki w nocy i sumie do dzisiaj niewiem co mu bylo:confused:.Lekarz nic nie stwierdzil a goraczke mial przez 3 dni:confused2:.

Wkleje wam troche zdjec mojego synka:tak::-D

reklama
Hejka dziewczyny!!!Dzis kolorowiej w ten cudny angielski poranek!!!haha.Alez tu sie dzieje!Jesli chodzi o dofinansowanie to nie pytalam o nianie ale o zlobek,wiec powiedzieli mi w tax office ze zwracaja do 80% ale nie dowiesz sie teraz ile tylko w kwietniu jak zlozysz nastepne rozliczenie.Mam na mysli formularz o working tax credit i chiald tax credit ktory my juz pobieramy,wiem tez ze kiedy pojde do pracy nasze zarobki sie zmienia wiec moze nam cos z tego zabiora moze nie ale tego dowiem sie te dopiero w kwietniu!Czy ktoras z was pobiera te dodatki ?Jak nie dziewczyny to bierzcie sie za to!!!
JUSTYNA-przykro mi z cale sytuacji,nie martw sie mosialabys mojego szkraba posluchac ten to ma decybele!!!!:tak:Probowalas ten Nurofen naprawde mu pomorze!
BUZIACZEK1626-sUPER ZE DOBRZE SIE CZUJESZ!jUZ TYLKO TROSZECZKE11!mELDUJ SIE!
CZRNULA-ja nie wiem karmilam 14mies piersiaale kolerzanka mowila ze sama mosisz kupic...
Trzymajcie sie !!!
aha mieszkam 30min drogi c2c od Londynu kurcze wiec moze uda mi sie z wami kiedys spodkac....;-)

Do góry