reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej!!!

Kasiulka- jak ja bylam w ciazy to conajmniej raz w tyg pilam no nie lampke ale z dwa lyki czerwonego wytrawnego wina a i czasem lyk piwa:tak:, nie pilam totalnie nic do 5 miesiaca:no:,

Justyna.w- mam nadzieje ze Alex zacznie spac ladnie w nocy moja niunia spi ladnie i nie wiem co bym zrobila jakby nie chciala :nerd:, zycze powodzenia
Kama- pewnie ci jest bardzo ciezko pracowac i opiekowac sie bomblem a jak ty jestes w pracy to kto z dominikiem zlobek?
Agnes- Gratuluje nowej pracy meza nie ma to jak sukcesy zawodowe od razu poprawiaja humor:-)
Mala-gorzatka-hmmm brzmi fantastycznie przeslij nam wirtualn ciacho:happy2:
Buziaczek- no twoja Blaneczka juz tuz tuz trzymamy kciuki mocno aby szybko i ladnie wszystko poszlo

Olis-och mam nadzieje ze ta masc szybko zadziala zmartwilas mnie bo ja tez zmienilam teraz na te pampersy i dopiero drugi dzien ich uzywamy mam nadzieje ze sie nie odpazy dupcia malej bede bacznie obserwowac:-(
Maxin- a jak slodka Natalcia?

dziekuje dziewczyny za rady z dziaslami nie wiem czy to zeby bo siostra powiedziala mi ze jak wychodza to sa bardzo rozpulchnione a u malej wlasnie wszystko bardzo twarde i nie wiem ale przeciez i tak w srodku moze juz rosna co nie? i dlatego taka marudna bidulka jest i nawet zaczyna raptownie plakac co nie zdazalo jej sie wczesniej jakby niewiadomo dlaczego och tak sie boje tego zabkowania

a my w naszej sprawie rehabilitacyjnei interweniowalismy gdzie sie da i udalo sie tzn jest lepiej mamy czekac do dwoch tyg na list z dzialu fizykoterapi ze szpitala i tam spotka sie z nami neurolog dzieciecy i okresli jej stan w najgorszym wypadku (wedlug mnie) bedzie pod stala kontrola do dwoch lat ( jesli stwierdza ze nie wymaga rehabilitacji) takze juz jest lepiej i jestem troche bardziej spokojna.:tak:

a mala jest przeslodka tak ja kocham, nawet nie sni mi sie isc do pracy bo jest taka fajoska pomysle po wrzesniu :rofl2::rofl2::rofl2:

buziaki dla was papap

reklama
Kasiulka - He he nie urazilas Mnie,spokojnie;-).Ale to dobrze ze zrobili takie badania bo naprawde jest duzo ciezarnych co pija i pala w ciazy:eek:..Mi osobiscie sie to bardzo nie podoba:no:jak widze ciezarna zaawansowana i pije piwo:no: , mozna wypic lampke ale nie upic sie do nieprzytomnosci.:dull: To jest Moje zdanie.

Maja33- Niom oby teraz wszystko szybko i sprawnie poszlo, i zeby Mala byla cala i zdrowa.
pozdrawiam

dziewczyny masc sudocrem nie pomagal uzywamy go na codzien dlatego interweniowalismy do lekarza...podobno jak sie uzywa ja na codzien to skora sie przyzwyczaja i juz nie dziala tak dobrze choc my zawsze bylismy z niej zadowoleni...
maja33-fajnie ze lekarze w koncu zaczeli cos dzialac...ze wogole zareagowali teraz trzeba byc dobrej mysli
gosiaczek-post byl kochana skierowany do ciebie a chodzilo ze wena cie opuscila i jestes na urlpoie bo malo jestes obecna..tutaj na bb a szykujesz sie na egzamin chodzilo o porod!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny slyszalyscie ze na park lane znaleziono 2 samochody wypelnione bombami naszczescie zdazyli je rozbroic.....
szok co sie dzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gosiaczek-post byl kochana skierowany do ciebie
aj a nie wiedzialam i nie zrozumialam he he juz jestem taka zamotana

Laseczki wiecie co wlasnie zadzwonil M i powiedzial ze Tesciowie pojechali po wozek dla Naszej Niuni i maja przyjechac i go przywiesc niedlugo juz sie nie moge doczekac bo nie wiem jaki, jaki kolor i wogule..strasznie jestem ciekawa juz sie nie moge doczekac..by go zobaczyc moze jak ujrze wozek to sie ruszy malenka? :rofl2::-D;-):-):rofl2::happy2: obyyy:rofl2::-p a mielismy z nimi jechac w niedziele wybrac sobie o stwerdzili ze niespodzianka bedzie lepsza..a ja na niespodzianki reaguje bardzo emocjonalnie i mogloby sie to zakonczyc porodem ...:-D:-)

hejka dziewczynki :)
wczoraj wreszcie zakupilismy wozek Mothercare Trenton Deluxe pushchair travel system - Mocha : mothercare Maja33 Ty chyba masz taki :) jestes z niego zadowolona? wczoraj bylam w przychodni i myslalam ze napiszemy plan porodu a okazalo sie ze zeby go napisac to musimy sie umowic do jakiejs baby ze szpitala ktora to niby pisze. niestety okazalo sie ze juz nie ma wolnego terminu. i tak sobie mysle ze chyba sama napisze ten plan porodu hehe

Dziekuje za zyczenia urodzinowe :)

co do piwka to uwazam ze jak raz sie czlowiek napije pol szklaneczki na jakis czas to nic sie nie stanie.

pozdrawiam

ahh te badania naukowe... jakbysmy mieli zyc wedlug wszytskich badan naukowych jakie robia..to ja nie wiem... jakies pol roku amerykanskie badania niby dowiodly ze witaminy w tabletkach sa szkodliwe, ze powoduja raka i takie tam...a wiekszosc kobiet w ciazy biorze witaminy w tabletkach chco coraz czesciej lekarze mowia o prawidlowej diecie a nie zapychaniu sie tabletkami. Czytalam tez ze badania dowiodly ze spokojnie 3 filizanki kawy dziennie nie wyzadza krzywdy maluszkowi, a jeszcze niedawno odradzano.
Ogladalam tez ze zdrowie dziecka ktora sie nosi nie zalezy tylko od przyszlej matki ale juz duzo zalezy od babci,prababci a nawet pra prababci... byl o bardzo szczegolowy program i powiem szczerze ze doznalam szoku.
Wiadomo przeciez ze jak sie nosi maluszka to czlowiek sie boi zebu mu nic nie zaszkodzilo- unika sie napoi gazowanych, pasztetow...kawy, alkoholu i wiele innych rzeczy ale jak ktos nie pali, nie pije kawy, mocnej herbaty, ZDROWO sie odzywia to napewno malutki lyczek piwka czy winka co jakis czas nie zaszkodzi :-):-):-) Ja tez wogole nie pilam alkoholu az do zeszlego tygodnia. Teraz co jakis czas maczam sobie..doslownie maczam jezyczek w piwku lub winku bo normalnie mam takie pragnienie noi zjadam czekoladke z advokatem :-)

Serniczek sie udal...pycha,pachnie w calym mieszkaniu... a ja juz zajadam...

:rofl2: prosze sie czestowac, jak zabraknie to dokroje, przeciez upieklam duza blache:rofl2::rofl2::rofl2:

oj buziaczku, wyobrazam sobie jak bardzo sie nie mozesz doczekac :-):-)
My bylismy kupic wozeczek dla naszej Niuni w Poniedzialek i chodzilam w kolko bo juz nie moglam sie doczekac kiedy bedzie ta godzina ,potem nie moglismy sie zdecydowac jaki kolor...jezdzilismy po sklepie...a w domu otwieranie pudelek...i znowu dotykanie i takie tam...no radocha niesamowita :rofl2:
Tylko nie wiem czy bym chciala nie wiedziec jaki to bedzie typ wozka, chyba wolalbym sobie sama wybrac, a placic moga czemu nie hahahahah:-D

To jeszcze raz ja:-p
Moj "terazniejszy" brzusio :-):-):-)

4qp18nk.jpg

Czarnula83- tez sie zastanawialam nad tym wozeczkiem -bardzo ladny-ja chcialam na 3 kolkach bo to modniejszy :tak::-D:rofl2:,ale ja jestem malutka i drobniutka wiec nie moge miec za duzego wozka bo bedzie Mi nie wygodnie z takim wielkim wozkiem wszedzie chodzic ...plus jakies zakupy czy cos to Ja bym chyba stala sie silaczem .

oj buziaczku, wyobrazam sobie jak bardzo sie nie mozesz doczekac :-):-)
---otwieranie pudelek...i znowu dotykanie i takie tam...no radocha niesamowita :rofl2:
Tylko nie wiem czy bym chciala nie wiedziec jaki to bedzie typ wozka, chyba wolalbym sobie sama wybrac, a placic moga czemu nie hahahahah:-D
Oj Ja juz ogladalam nie raz teraz tez dzownili i sie pytali ale ja sama nie wiem jestem strasznie niezdecydowana niech podejma decyzje za Mnie-mniej wiecej pokazywalam im jaki Mi sie podoba i jaki bym chciala.Trudno przy nastepnym dziecku kupie sobie taki jaki Mi sie bedzie podobal-jak ten Mi sie nie spodoba:no:.a Ja to chyba bede spala w tym wozku he he ja kocham jak cos jest nowe i pachnie nowoscia:happy2:(takiego mam kota) i to jeszcze cos dla Mojej Blaneczko no juz zaraz sie okaze jaki bede miec wozeczek.:rofl2: wkleje zdjecia jak bede mogla bo cos mi sie dzieje z dodawaniem zdjec na BB nie chce przyjc plikow. nie mam pojecia czego.:nerd:

reklama
o mamo!!!!!!
nie nadaze produkujecie jak w newsweek'u ufffffffffff jak goraco ;)
duzo nowych mam no i aniabania wrocila pamietam jak pisalas zes zasapana a tu taakie pannice Ci wyrosly eh he he
zawsze sie teskni do bb hmmm gdyby tylko dzien byl dluzszy;(

my jutro na wesele do znajomych sukienczyne kupilam przelatalam pol londynu za zoltym krawatem nawet kupilam 2 pary butow bo nie moglam sie zdecydowac he he he
takie przeceny ze mozg puchnie hmmmmmm

u nas spoko - mly juz chdzi za rece, raczkuje jak nagiety wszedzie go pelno, gada jak najety zwlaszcza do obcych na ulicy no tak co tu sie dziwic gadulstwo po mnie odziedziczyl
reszte opowiem na spotkaniu bo sie wlasnie od mojej kochanej maxinki dowiedzialam i stane na glowie aby tam byc z Wami#

buzialki

Do góry