reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czarnula tak to to samo tylko zależy jakie chcesz albo jakie dają bo są dwa rodzaje normalny ze od pasa w dol nic nie czujesz a drugi to taki ze masz czucie w nogach i możesz się ruszać-mobile epidural

reklama
czesc mamusie!!!
ja tak malo ostatnio tu zagladam ale wczoraj zaczelo sie dziac cos dziwnego i tak chyba wole sie zaczac pakowac.Mam w takim razie pytanie,co zabralyscie ze soba do szpitala??? co wam bylo tam potrzebne??

Witam ponownie:-D:-)
U nas dzisiaj kolejny deszczowy dzien:wściekła/y:,Dominik w koncu przesypia mi noce,moze nie cale ale lepiej jak przedtem co godz.pobodka.Dzieki za odpowiedzi na moje pytanie:tak:.Szczerza mowiac bardzo mnie pocieszylyscie,w koncu pojade do Polski z synkiem,bo bez niego ani rusz:-D.Tesciowa tez sie pewnie ucieszy bo widziala go jak mial 2 tygodnie,a od tego czasu bardzo sie zmienil.

Justyna.w.-Ciesz sie ze mozesz jeszcze karmic piersia.Ja sadzilam ze nie mam pokarmu jak Dominik mial 3 mies. ale to byl podobno jakis przelom w jego wieku.Caly czas karmilam go piersia do momentu jak posmakowal butli:-(.Pozniej musialam odciagac pokarm,bo niechcial mojego cyca:no:.W tej chwili niestety nie mam juz pokarmu,bo mi zanikl.

Buziaczek-Chyba nigdy nie zanudzasz,pisz jak najwiecej bo z przyjemnoscia sie czyta.Chodzilo mi o to,ze lubie czytac twoje posty bo zawsze tryskaja entuzjazmem.

Justyna W. o fajna koleznke trudno chyba wszedzie nie wiem dlaczego ale ja ciagle napotykam takie ktore mi dupe obrabiaja lub sa zazdrosne :szok: dla mnie to paranoja!
poniewaz ja jestem osoba ktora uwielbia sie przyjaznic.Nie wiem dlaczego ale tutaj niektore polki tylko pytaja ile kasy macie co tydzien?ile placicie za dom?itd itp:eek:
Ja tego nienawidze :dry:nie interesuje mnie kto co ma i kto co robi kazdy ma swoje zycie!
Wychodze z zalozenia ze to co ma sie w domu nie wynosi sie na zewnatrz :tak:
A takie koleznaki co tylko wypytuja to sa u mnie na chwile na spacer mala kawe i tyle do domu zapraszam tzw "wybranych".
Ciagle meczy mnie to ze musze uwazac tu na ludzi co sie powie :shocked2: i do kogo.
Dlatego chcialabym wkoncu spotkac kogos tu zaufanego ale czy takie osoby tu istnieja?kogos z kim moglibysmy zrobic grilla i poopowiadac o roznych rzeczach nie ciagle o zarobkach itp:-)

Co do Brianka to budzio mi sie raz dwa razy w nocy a czasem bywa tak ze przespi cala ale wczesniej mialam duzy problemik nawet pislam o tym na forum Brian mi sie budzil po kilkanascie razy w nocy!ja chodzilam jak nacpana hehe :sick:ale jest juz ok :-)

Gosiaczek ja bralam:

Dla dziecka:
dwie pary spioszkow (pozniej mi dowozili wiecej bo dluzej zostalam);-)
recznik oliwke pampersy rekawiczki(ja nie bralam jak kto woli) czapeczke.

Dla Mamy:
recznik dwie pizamy (jedna do porodu druga po porodzie) podpaski (ja zapomnialam:-p ale dostalam w szpitalu) pantofle badz klapki aparat fotograficzny.

Mam nadzieje ze wszytsko napisalam jesli nie to jakas mama cos dopisze:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Bylismy w Klinice.
Roszko się super zachowuje nawet w szpitalu jak go badają, oglądają itp.
usmiecha sie do wszystkich.
Powiem krótko, Rochul bedie miał operację. Kiedy- tego jeszcze nie wiem.
Na razie jestem na etapia zastanawiania się nad konsultacja z lekarze w Polsce.
Zobaczymy.
Operacja go nie wyleczy. I jak ja to mówię, bęzie po prostu mniej chory...
Papiery z Naricu przyszły,żadna rewelacja, jutro znowu będę dzwonić i się dowaidywać w sprawie mojego wykształcenia i pracy.

kallusia moze sie powtarzam albo nie doczytalam ale dlaczego Roch bedzie mial operacje czy to cos powaznego?? i bardzo przykro czytac :szok:ze taki maluszek bedzie mial operacje

ja do szpitala bralam dla dzidziusia
3 body, 3 pajace, czapeczke, husteczki nawilzajace, sudocrem, pampersy, kapalam dopiero w domu, a bylam dwa dni
dla mamy
2 koszuledo spania(do i po porodzie)skarpety, kapcie-klapki, recznik, podpaski, telefon,
tak mniej wiecej mozan jeszcze wiecej jak kosmetyki , gazete, camera czy aparat ale czy by sie chcialo jak bedzie sie zmeczonym i nowy czlowieczek kolo ciebie:-)

GOSIACZEK trzymaj sie a ja trzymam kciuki.
MAGGUSIA mysle ze tutaj szczegolnie trudno znalezc normalna, dobra przyjaciolke (nie mowie oczywiscie o was ale o dziewczynach ktore tu spotkalam) bo wiekszosc przyjechala tutaj wlasnie dla pieniedzy albo przyjechala normalna ale kaska uderzyla jej do glowy, to tak jak z woda sodowa :tak::-D.
Szukalam dlugo kogos z kim wogole mozna normalnie pogadac, kto nie goni za pieniadzem i mysle ze znalazlam bo nie ma na waszym forum wzmianki o kasie:confused:.
Matko najdrozsza za Roszka trzymam bardzo mocno kciuki to strasznie przykre ze takie malenstwo jest chore nie zycze tego nikomu, to chyba najgorsza rzecz na swiecie. :-:)-:)-:)-:)-(
Justynko napisalam ci na priva.

No ale jak juz was tak mecze to was jeszcze zmecze. Mam takie dwa pytanka moze bedziecie cos wiedzialy :
od kiedy kapiecie swoje brzdace w wannie, bo dla mojego szczescia ta wanienka wydaje mi sie juz za mala, a pozatym wszystko dookola jest mokre tak lobuziak maly kopie nozkami, jak u mamy w brzuchu.
I jeszcze tylko jedno wlasnie dzisiaj skonczyl mi sie urlop macierzynski, choliwka jedna ukroci sie, i co mam teraz zrobic czy tylko zadzwonic do tax credits czy musze skladac nowa forme, niecierpie roboty papierkowej:no::eek:.

POZDROWIONKA!!!!

Kasiullka chyba tez nie doczytalam dlaczego Roszek bedzie mial operacje:confused:
przykro mi z tego powodu trzymajcie sie dzilnie!:-(mam nadzieje ze ta choroba nie jest bardzo powazna.

Gosiaczek nie ma sprawy ;-) pakuj sie pakuj kochana!:-)

reklama
To jeszcze raz szybciutko JA.
Bede was tez meczyla zdjeciami bo w koncu wiem jak je wklejac.:-D:-);-):tak:.
Jedno miesiac przed, drugie tuz przed no i trzecie moj lobuziak.
Jeszcze raz papatki wielkie.

Do góry