reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ara- to prawda, dopoki kikut peopowiny nie odpadnie i rana nie zagoi sie, dziecko powinno byc przemywane gabka nasaczona woda. Chociaz wiem, ze duzo osob zaczyna kapiele od samego poczatku. Twoje kociaki sa przeurocze, jak sie na nie patrzy to chce sie je usciskac!

maxin78- jak bedziesz miala robione USG i lekarze nie beda potrafili ocenic plci dziecka (np. ze wzgledu na pozycje w jakiej bedzie), a jesli jest ulozone glowka w dol- usiadz podczas USG i niech wtedy zobacza. Dziecko ulozone glowka w dol rozkracza nozki podczas, gdy mama siedzi. Mozna wtedy wszystko zobaczyc:) Zycze powodzenia! Maxin moje dluzsze przesiadywanie na necie spowodowane jest tym, ze cierpie na bole krzyza i nieco pozniej zasypiam :(

Ostatniej nocy snilo mi sie, ze mialam przy sobie swoja kruszynke i ze ja karmilam. Ale moj synek pil tylko z lewej piersi :) Prawa mu nie smakowala:)

reklama
Dzieki za rade,sprobuje ;)
Rozumiem nocny marku ;D ;D ;D bol krzyza jest niemily,partner masuje cie czasmi?pewnie ciezko znalesc wygodna pozycje!!!
jejku uciekam zabrac sie w koncu do tego sprzatania,bo snowu sie zaczytalam a czas ucieka :D

ciesze sie ze podobaja sie wam moje kotki :) to jeszcze jedno, piekny pysio w sobotnie popoludnie ;)

posprzatalam juz troche, terazjeszczemusze poleciec i kupic kartki do wyslania na swieta. a tak mi sie nie chce ::)

maxin78- masaze oczywiscie dostaje regularnie. Mojemu chlopakowi odpadaja juz rece :)
Wlasnie przyjechala do nas rodzina z Dublina na weekend zobaczyc dzidzie, a ta im splatala figla i jeszcze sie nie pojawila :)
Dziewczyny nie przepracowujcie sie za bardzo. Wykorzystajcie troche swoich mezow :)
Pozdrawiam

Ara kotki faktycznie slodkie.

Nie wiem czy wiecie ale tutaj w szpitalu nie kapia dziecka po urodzeniu,tak wiec z tego co wiem to moje znajome myly dzidziusie dopiero w domu,ale moze faktycznie bez kosmetykow.

A ja wlasnie mam zamiar zabrac sie za zrobienie placuszka,jezeli ochota nie odejdzie.
Pozdrawiam i zycze milego weekendu.

Ja wlsnie wrocilam z ostatnich swiatecznych zakupow.ludzi wszedzie pelno,kolejki okropne dobrze ze juz jestem w domku,bo draznia mnie wszyscy na tych ulicach w sklepach,pchaja sie,troncaja ludzi,pala wszedzie fajki oj.........fu fu fu............
Wlasnie przyzadzilam pyszny golasz z makaronem,czeka na mnie bo troche goracy.Jeszcze karki do wypisania zostal

Anya to rodzinka sie troche rozczarowala.......no coz widocznie maly czeka na odpowiednia chwile.......co do wykozystania mojego meza to dzis nie mam pozydku,bo z kumplem robia komputer ::)
Ara no przekochany TEN PYSIO az chce sie go ukochac ;)

Lwica ty to lubisz piec,co za cudenka sa twoim specjalem?????????Ja uwielbiam serniki z galaretka,owocami......nie przepaam za bardzo slodkimi ciastami z masa ;)

Ok uciema szamac moj obiadek ;)

papatki

Czesc Dziewczyny-
Maxin widze, ze nadrabiasz teraz internetowe zaleglosci ;D

Ara kochane maluszki - a wydaja juz jakies dzwieki?
To prawda, ze nie poleca sie kompieli na poczatek a jedynie przemywanie pupki i wszystkich faldek, wacikiem i woda - mi to odpowiadalo, bo bylam i tak wykonczona i caly rytual kapieli naprawde mnie odstraszal. A poza tym nie wiem czy take malenstwo polubilo by wode od razu ??? co jeszcze moge dodac- ja kapie Tomka rano bo wieczorem nie mialbym sily, slyszalam ze pare osob tak robi.

Co mnie zdziwilo - to to ze nie przemywa sie tu kikutka pempowiny zadnymi spirytusami (mama byla przerazona) , a nawer nie nalezy go moczyc w wodzie jednak moje doswiadczenie pokazalo, ze kikutek bez przemywania pieknie sie goi.

Ciekawe jak tam Dorcia, czy powtorzyla test?

Anya kiedy dolaczysz do naszego grona mamaus?????? ;D

Beta- z tym pytaniem to do mojego dziecka prosze :)
Wciaz mam okazje fotografowac siebie i brzusio :) Oto najswiezsze zdjecia wykonane w 40+5 tc!

tummy10.jpg

Witam w ten niedzielny poranek ;)
Beta nadrabiam wszystko,nie moge sie odciagnac od netu jak mam tylko wolna chwile,a to taki pochlaniacz czasu ;D ::) ;D
Napewno nasze mamy inaczej opiekowaly sie nami,ciezko na pewno sie zdecydowac ktora strone sluchac,hmmmmm.......
Jak nasz Tomcio???????Jedzonko mu smakuje,czy podawalas mu moze juz gotowanego w mleczku kurczaka z arzywkami?????

Anya brzusio widze juz przygotowany,skierowany w dol,a tu maluszka niewidac...........!!!!!!!!Ale bardzo uroczo wygladasz no i te switene bambosze ;D ;D ;Dsa bajeranckie ;)

reklama
maxin78- zazdroszcze zakonczenia zakupow swiatecznych. Ja wciaz jestem troche w tyle, a przeciez czasu niewiele. Ale mysle, ze uda mi sie je dokonczyc dzis i jutro. Mam wrazenie, ze moja dzidzka nigdy nie opusci mojego wielkiego brzucha. W tej chwili to dla mnie takie nierealne, bo juz tak dluuuugo tam siedzi ! Jej, jak ja marze, aby wcisnac sie w jakis moj stary ciuch- po ciazy wszystkie beda jak nowe i pewnie nawet nie bede marudzic, ze chce cos kupic :) Odwoluje wszystkie wypowiedziane wczesniej slowa typu CHCIALABYM BYC SLONIEM, BO ONE CHODZA W CIAZY 2 LATA :) Pod koniec ciazy ma juz sie dosyc, moze dlatego, ze przekroczylam juz ta date, na ktora tak dlugo czekalam i tu nic. Zrobilam sie strasznie wrazliwa i drazliwa! Potrzebuje milion usciskow na dzien, drugie tyle pocalunkow i jeszcze trzecie tyle usciskow i pocalunkow :) Czasem wspolczuje mojemu chlopakowi. Wczoraj plakalam na X-Factor!!! Boze... co sie ze mna dzieje :)

Do góry