reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maja1980 wlasnie dzis sie dowiedzialam hehe przez gg ze wlasnie dostane jakas zielona karte (chyba o ten akt pl chodzi)bo ja bede miala zgode tatusia Brianka przez notariusza napisana.
A widze ze zamieszania z tym paszportem ladnie:eek:i tyle zalatwiania.

reklama
Maggusia tak polski akt jest zielony. A z tym paszpotrem to rzeczywiscie tyle latania.
Dzieki dziewczyny przy okazji i ja zlozylam aplikacje o European Health Insurance bo nie wiedzialam ze nie ma juz dluzej E111.

Anulka99 dzięki za rady:happy: , wcale nie uważam, że się wymądrzasz:-D , dawałam jej pić cały dzień, troszkę coś tam wypiła, troszkę zjadła, większość niestety zwymiotowała:sick: Mam nadzieje, że jutro będzie już lepiej:happy:

Hej Dziewczyny!!:tak:
Jak tam u was ?!??Jak Wam minol dzien?
U Nas Ok raniutko bylismy z Moim Mezczyzna u naszej Midwife na wizycie:happy: (pobieranie krwi + zastrzyk z przeciwcialkami)!!
Mocz oczywiscie na 1 i jest OK!:-p Niunia juz lezy gloweczka do dolu mimo ze to dopiero 29 tydzien,a prawie juz 30 tydzien(poniedzialek):-p mierzyla nam brzuszek Midwife i ma 28 cm :happy: od gory do dolu:happy: powiedziala tez ze Moj brzuszek nie bedzie nalezal do duzych tylko do tych mniejszych, bo Niunka nalezy do Kruszynek (nie jest za mala i za duza,jest drobna) ;-) nie bedzie duzia:happy: ale zawsze sie to moze zmienic,bo do porodu duzo jeszcze czasu ...raczej juz nie bede miala usg (bo wszystko jest jak najbardziej Ok) - wylacznie jesli tylko wystapia jakies komplikacje przed prodem,przekrecenie sie Niuski itd.(34-40tygodnia)ale mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow,bo bardzo bym chciala urodzic Niunie w Wodzie:tak: na 5 Maja mamy wizyte w szpiatlu z Moim Kotkiem zebysmy mogli obejrzeli sale porodowa i jak to wszystko bedzie mniej wiecej przebiegac :happy: :-) strasznie sie nie moge doczekac ...taka jestem ciekawa jak to wyglada!!Porod w wodzie jest chyba za darmo -nasza Midwife nie mowila nic na temat zadnych oplat!!
Powiedzialam takze o okropnych bolach kregoslupa !!!! - to mam dostac specjalny pas(przy nastepnej wizycie) ktory bede nosic do konca ciazy na biodrach zeby nie obciazac kregoslupa!!(ale wczesniej musza wziasc moje rozmiary i zamowic go), a jesli to nie pomoze to bede jezdzic na masaze do szpitala i na basen!! a to wszystko za darmo wyobrazacie sobie jak fajnie?:-p nie to co w Polsce:no: :wściekła/y: !! Pytalam takze kiedy Mi opadnie moj brzunio powiedziala, ze raczej dopiero przed samym porodem kilka dni przed...!!Niunka jest bardzo zwawa i ruchliwa ...kopala dzis nie przestajac chyba urzdzala jogging w Moim Brzuszku :-p :-D :-) !! a nawet dala Mi dotknac swojej nozki przytrzymala dluzej w jednym miejscu, a potem sie zesliznela:-p :-) :-D tak smiesznie...ah mowie Wam Dziewczyny jak ja sie nie moge doczekac mojego Malenstwaa tak wszyscy na Nia...
Czekamy! A to jeszcze tak dlugo..:no: :baffled: ale teraz powinno szybko minac juz bo 5 Maja mamy ogladanie Sali a 9 w Szpitalu, 15 znow Midwife i pozniej juz co 2 tygodnie do porodu ;-) !!
takze nie narzekam na opieke w Anglii!:-) :-D
Pozdrawiam,trzymajcie sie Mamusie:-p :-) :-D :laugh2: !!
Papa w razie jakich kolwiek pytan zapraszam ...odpowiem !!

anulka -fajnie ze cie mamy zawsze tyle rad dajesz:-) , bardzo dobrze, szkoda ze tak jest ze trzeba dzieci trzymac na raczkach przeciez one tak sie mecza nastepnym razem wykupie dla malej miejsce jak sie da bo jeszcze tego nie sprawdzalam;-)

Agnes- kurcze jak mi przykro z twoja malenka mam nadzieje ze bedzie dobrze

cfcgirl-bardzo sie ciesze ze u ciebie wyniki lepiej super bardzo sie ciesze:-)

witajcie dziewczyny
rzadko tu zagladam bo czasu mi brakuje

widze ze tu paszpotrowych problemow ciag dalszy:no:
nio u mnie tez pewnie beda problemy az sie boje i tym myslec :baffled:
mamy wizyte ublagana w ambasadzie na 10 maja a paszpotr miescia puzniej
wiec wesele mialo byc 23 ale beda chrzciny i cichy slub w kosciele
nie zapraszamy gosci tylko chrzestnych i rodzicow i dziadkow Tristana a slub to przy okazji
zaczela mi sie ta mysl nawet bardziej podobac
taki potajemny slub:-D :-D :-D

ksiadz sie zgodzi
sukni slubnej nie bede miala tylko jaka sgarsonek albo garnitur i juz

synus rosnie jak na drozdzach
co chwile ciuski odkladam do torby bo za male

wysypka jest i podobno bedzi ejeszcze dlugo bo lekarz stwierdzil ze to ta nieszczesna egzema i nawet do 3 lat moze to miec
a to raczej nie wysypka tylko tak strasznie wysuszona skora
wiec smarujemy 6 razy dziennie i ladnieje a za chcwiel znowu sucha
ale jak do polski pojade to sie wszystkeigo dopoiero dowiem

mialam jeszcze wam cos napisac ale synek sie obudzil
rany on chyba nie lubi ja przy kompe jestem bo jak tylkoe biore go do reki to on za chwile oczy otwiera i marudzi
pozdrawki postaram sie niebawem odezwac
trzymajcie sie zdrowo dziewczy my i zdroweczka dla dzieciolkow :tak: :tak:

reklama
maja33 lecialam juz z Krysia kilka razy samolotem i bardzo czesto przy check-in owaniu pani zawiadamiala mnie ze obok bedzie miejsce wolne (niewykupione) i moge tam Krysie posadzic :) i ona tego miejsca nikomu nie przydzieli, i bylo mi o wiele lzej, takze zapytaj moze przy check-inowaniu zeby cie posadzila obok pustostanow :) (jesli takowe sa)

u nas duzo sie dzieje, zaczelam poszukiwanie prawdziwej pracy i odezwali sie z 2 miejsc, ale jeszcze na rozmowe mnie nie zaprosili :baffled: , bardzo na to licze i siedze jak na szpilkach czekajac na kolejnego mejla. pogoda dopisuje, we wtorek idziemy na pierwsze w holandii szczepienie i badanie, zobaczymy jak to bedzie. aha jest tez info HOLANDIA OTWORZYLA RYNEK PRACY DLA POLSKI!!! takze luzik, moze zleci tu wiecej Polakow i bedzie weselej, rusza te budowy ktore sie wleka okropnie itp
pogoda przepiekna, ale humor mam jakis niebardzo i czekam na przyjazd do Bydgoszcz jak na Gwiazdke conajmniej,

Do góry