reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

cos na wiosne wyjazd do kraju sie czeste zrobily :) i spacerki coraz czestsze i dluzsze
My znowu niedziela na plazy i bylo cudownie :tak: Odstawilam Krysie od cycka i poszlo :confused: bardzo latwo, przeczytalam jej bajke na dobranoc i poszla spac :szok:

Widac decyzja byla sluszna skoro nie marudzila to juz nie potrzebowala tego ssania. A ja bede mogla wypic za jej zdrowie na roczku.:-p

maxin oby zabkowanie poszlo szybciutko
maja_1980 cieszymy sie ze juz zdrowko wrocilo
olis, majeczko milego pobytu w Polsce
Melanie "na lody u Sowy"?? czybys byla z Bydgoszczy?? to moze ja sie dolacze?
dorciaopisz koniecznie jak bylo w legolandzie!!
izusiakoniecznie oblej nowa chate zeby sie nie rozkleila :happy: zazdroscimy pozytywnie wlasnego kata, my wiecznie na wynajmie

reklama
olis-udanego pobytu zycze:tak:

toola-widze ze Krysia gladko przyjela rozstanie z cycem:tak: ja swoja malo odstawilam tak mniej wiecej tydzien temu i tez niebylo problemu

Powiem wam ze calkiem fanie w tym legolandzie, mi najbardziej podobala sie miniaturka miast zrobiona z lego,szybkie kolejki tez byly super.Najwazniejsze ze solenizant byl przeszczesliwy:-) a Lucy chyba tez sie podobalo bo byla bardzo grzeczniutka:-) Jesli mialabym porownywac legoland i disneyland to wybralabym ten drugi tam jest bajkowo i magicznie tyle ze dla starszych dzieci a to dlatego ze pelno tam szybkich zjezdzalni i mysle ze dopiero 10 latkowi sprawiloby to najwieksza frajde noi wzrost bylby odpowiedni;-)

kurcze mialam o legolandzie pisac:-D a wiec bylo naprawde fajnie, nieudalo nam sie zaliczyc wszystkich zjezdzalnie ,takie kolejki byly:baffled: dlatego wybieramy sie tam jeszcze raz tym bardzej ze do konca czerwca mozemy wejsc na tych biletach kupionych wczoraj za to legoland dostaje odemnie duzego plusa:tak: (fotki beda na zamknietym):-)

mam nadzieje ze niezameczylam i przepraszam za chaotycznosc mojej wypowiedzi ale malenstwo siedzi mi na kolanach i co chwile wali w klawiature:wściekła/y:

Hej kobietki
Wekend byl rewelacyjny,dobrze sie z mezem bawilismy w sobote,takie wieczory duzo daj:happy: Natalcia spisla sie na medal,zreszta ja zawsze kochane dziecko ladnie spalo,jadlo,mam mowila ,ze jak wyszla to jeszcze dugi czas patrzyla w drzwi i czekal na mnie,ale potem sie rozkrecila,zmien ilismy jej koleczyki z leczniczych na te ktore dostala na chrzciny,slicznie wygladaja,placzu troche bylo,a w sumie wiecej strachu.Wczoraj po poludni po nia pojechalismy do mamy i okazalo sie ,ze kochan ulubiona zabawka Natki,malpa Marcel zostala zgubiona,buu......strasznie mi przykro,rozpaczam gorzej niz Natka,lae wiem,ze bedzie za nim ogromnie tesknic i widze,ze czasmi go szukac,choc niechemy przy niej wymawiac imienia.Postaram sie znalesc podobna,ale watpie to nie bedzie juz to,a tak chcialm aby miala zabawke ktora bedzie miec na lata.Najgorsze jeste to,ze mialm gdzies strone zapisana z nimi,ale chyba jak na zlosc zgubilam,a w sklepie chyba juz ich nie ma bo to bula jaks kolekcyjna zabawka.Plakac mi sie chce...
Przy kazdym jej zlym smopoczuciu malpka musiala byc,jak ja teraz bede podrozowac,a za tydzien wyjazd na zjazd.
Dzis Urodzinki mezulka,od coreczki dostal sliczny kubek z jej fotka i napisem ,KOCHAM MOJEGO TATUSIA:happy: bardzo sie ucieszyl
A ja zdecydowalam sie w koncu na tabletki i od tego tyg zaczynam,dobrze,moze wszytsko sie w koncu ureguluje.

Milo poczytac co u was,ostatnio braki mi czasu na kompa,wogole znowu cos sie psuje sprzet,drukaraka wysiadla,zmowa czy co??!!
przepraszam,ze nie odpisze kazdej,ciesze,sie ze maluski supe sie rozwijaja,mamuski zdrowieja oby tak dalej.
OLIS MILUSNEGO POBYTU W KRAJU
izusia super,tatko wam pomoze wiec szybciej sie uzadzicie,nie ma jak miec w domu zlota roczke.
Toola super,ze tak latwo poszlo z odlozeniem od piersi,gratulacjie
maja no widzisz,a jednak cos pomoglo super,ze juz dobrze
Dorcia wasze dzieciaki sa sliczne powtarzam sie
maja juz niedlugo wyjazd,pewnie jednoczesnie sie cieszysz jak i martwisz,ale wszytsko bedzie dobrze
Miska powodzenia w papierkowej robocie,a z tymi paszportami znowu sie namieszalo,hmm,my tez musimy jechac,ale juz odebrac,ale jakos czasu brak,hahaha,jak postepy synka??

Acha ja zpomnialm powiedziec ,ze nasaza dziunia w koncu przekonal sie do chodzenia za raczki,wczorak chodzila tak w te i spowrotem,odemne do taty,ale miala radoche,czasmi jak zapomni to stoi przech chwilke sam,ciekawe kiedy ruszy.

ok mykam do dzieciakow bo chyba cos slysze,buzka papa

Czesc dziolszki:-):-)

Olis, maju milego pobytu w polsce

Dorcia fajnie ze jestes znowu, dawno cie nie bylo widac ale tez musze przyznac ze nie zawsze pisze ale zawsze czytam co u kogo, jak i gdzie

Toola pozdrowienia i dobrze ze odstawianie od cyca odbylo sie bez problemow, gratulacje

U mnie Olka juz dwa miesiace bez cycka sama mnie odrzucila, ale tez mi sie wydaje ze to tak nie do konca. W styczniu miala tego wirusa z wymiotami co panowal po londynie to miala opory ale jak sie unormowalo zaczela rano byc wiecej glodna wiec dawalam jej kaszke, potem w lutym przeprowadzka do nowego mieszkanka. I tak jakos sie zaczely problemy, kiedy dostawialam nie chciala, wiercila sie, dobrze jadla tylko na spiocha a w ciagu dnia moze pare razy. Teraz prawie wszystko je, dostaje nawet "dorosle" jedzoko i ok

Izusia gratulacje :tak::tak::tak:nowego domku, dobrze jest miec swoj kat, przynajmniej jest punkt zaczepienia
Maxin ah te zabki, u mnie nie wiem kiedy do konca czy Ola zaczyna czy juz zaczela, na razie pustki w buzce, no to ladnie Stokrotka sie porusza patrzec jak sama zcznie dreptac. ja tabletki nie moge brac bo poprostu zmieniam sie w potwora

A co u nas tesciowie przyjezdzaja na poczatku maja na dwa tyg potem moja mama na trzy wiec miesiac mam z glowy no ale przynajmniej raz a porzadnie a potem znow spokoj. My w tym roku raczej nie pojedziemy do Polski, moze na swieta, fajnie by bylo no i prawko do tego czasu , przynajmniej podroz bylaby ciekawsza a i w polsce moglabym sama sobie jezdzic i odwiedzac znajomych;-)
No nie zanudzam spadam i sie odezwe, milego dnia:-):-)

DORCIA ZAPOMNIALAM :happy: STO LAT STO LAT DLA Patryka z okazji urodzin:happy: obchodzi je dokladnie tego samego dnia co moj W.:-)

duzo duzo radosci i zdowka zyczy ciocia maxin i NATALINKA

Witam Mamusie!

U nas dzis pada deszcz ale ja juz z rana szybciutko bylam w supermarkecie z Briankiem:-)
Nasz synek cos dzis marudny znow moze to ta pogoda a moze zeby:confused:nie wiem takie jakies ma dni marudne.Na dodatek jak wkladam go do lozeczka do gada sobie sam do siebie itd a jak wyciagam to potrafi tak marudzic i plakac ze nie wim o co chodzi:no:
No ale czesto wklada paluszki do buzi wiec chyba to zeby:happy:

Dziewczyny poszukuje zabawki na wozek chodzi mi dokladnie o kierownice.Kiedys takie widzialam tylko nie wiem gdzie w argosie przeszukalam katalog ale ta sam inne zabaweczki na wozek co sie zczepia nie wiem wlasnie czy nie w mothercare byla taka?Brianek czasem za bardzo mi marudzi w wozku chcialabym mu cos takiego kupic dajcie znac plis jak cos wiecie na ten temat:-)

Olis i Maja33 udanego lotu do pl i szczesliwej podrozy oraz milego wypoczynku:tak:

Maxin fajnie ze coreczka byla taka spokojniutka szkoda tylko ze malpka sie zgubila:-(ale moze znjadziecie taka sama gdzies:confused:moze przypomni ci sieta strona.
Ja wiem jak to maja dzieci ulubione swoje rzeczy np Brianek ma swoj kocyk i za nic w swiecie go nie da wyprac musze to robic kiedy on nie widzi :laugh2:
Chyba masz racje z ta zmowa komputerow u nas cd-rom nie dziala:eek:

Izusia swietnie ze zadowolona jestes z domku;-)

Dorcia fajnie ze do nas zagladnelas:happy:ciekawa ta wycieczka w legolandzie.
Wszystkiego najlepszego dla Patryczka i spelnienia marzen!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

witajcie dziewczyny:-) , u nas dzisiaj padał deszcz, więc niestety cały dzień spędziliśmy w domku:baffled:
Karolince wyszedł w końcu 4 ząbek:happy: - górna dwójka:-) :-) :-)
A tak poza tym to mała strasznie rwie się do chodzenia, jeszcze oczywiście sama nie potrafi, ale jak trzymamy ją za rączki to juz całkiem nieźle chodzi, potrafi też juz sama stać :-)

Mam takie pytanko do was, słyszałam, że tutaj w Anglii jest bardzo drogie przedszkole i tak się zastanawiam czy jest jakieś dofinansowanie od panstwa na to przedszkole czy trzeba samemu płacić:confused:

Muszę niestety lecieć , ale pozdrawiam Was serdecznie i miłych snów:happy:

reklama
HEJKA DZIEWCZYNY WKONCU JESTESMY ;) !!!!!!!!!!
Nie nadrobie wszystkich poscikow ale calujemy wszystkich :-)
STO LATEK DLA PATRYKA NO NO
U nas czas leci jak perszing kurcze 6tyg. w polandzie i tak szybko minelo :eek: ale bylo super wkoncu luzik, babcie ciocie sasiedzi kurcze grafik spacerow z niunka robilismy :laugh2: co do niej samej to klusek nieprzecietny :laugh2: siedzi sama stoi sama ale odracac sie nie umie bo ma brzuch za duzy ;) lekarza na kontroli z zatkalo jak zaczela gadac bababa daa ej i takie tam juz wyrazne gloski, pluje sie cala wiec moze i zabki ida:laugh2: rosnie z niej milosniczka zwierzat (u mnie 3 koty a u cioci pieski wszystkie porzadnie wyszarpane ;) ale tak z milosci :laugh2: )pozatym rosnie jak na drozdzach i codzien umie cos nowego:laugh2: ale i mialysmy troche problemow bo po chrzcinach Julcia dostala zatwardzenia i nic nie pomagalo :no: ooj ciezko bylo ona buczala ja buczalam koszmar:zawstydzona/y: i szczerze mowiac od tego czasu chyba boi sie robic kupke bo robi takie male bobeczki i nieprze dobrze tylko czeka az samo wyjdzie :baffled: bidula :sick: zobaczymy moze to jakos przejdzie :sick:
U mnie postaremu poza tym ze kumpelka urodzila przesliczna Hanie i balam sie takiego malenstwa wziasc na rece:eek: bo kompletnie zapomnialam jak to jest miec taka malutka kruszynke i wiecie cooo zapragnelam miec takie jeszcze jedno cudo :cool2: hmmm zobaczymy :happy:
Natomiast moja druga kumpela jest znowu w ciazy wiec ciazowe fluidki znowu silnie alergizuja :laugh2: miejcie sie wiec na bacznosci :laugh2:
Widze ze wyjazdy sie zaczely DZIEWCZYNY KORZYSTAJCIE Z URLOPIKOW A DZIECIACZKI POD OPIEKE BABCI, CIOCI ALBO SASIADKA ;)
Sorrki za moj slowotok ale coraz mniej czasu :laugh2: lece cos ukuchcic i sio na spacerek ;)

AAA mam pytanko chcialam wam powysylac zdjatka ale cos sie u mnie nie da :wściekła/y: niewiecie kto jest tu moderatorem albo kto ma jakies wejscia :laugh2: ???? niewiem czy Melani ??

buziaki

Do góry