reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej

Cfcgirl- kurcze co za sluzba zdrowia dziewczyny maja racje ja bym ich pozwala, przeciez moglas nawet umrzec szok pomysl o odszkodowaniu sa bardzo wysokie i niech chociaz to jakos ci zrekapesuje bol i cierpienie:-( , bardzo mi prykro i mam nadzieje ze wrocisz szybko do zdrowia

Magguia- kurcze to co wyszlo z ciebie to lozyko czy co bo normalnie prawie zawalu dostalam jak czytam o tobie:szok: , nie wiem ale mnie zbadal ginekolog zaraz po porodzie mial plakietke z nawiskiem wiec zwrocilam na to uwage, pozatym wszystko bylo bardzo fachowo, ale po porodzie na wizycie kontrolnej doznalam szoku jak kobita lekaz ogolny zapytala sie mnie czy plamienie ie skonczylo i tyle szok jak teraz bede w pl to pojde do lekarza mam juz nawet wizyte zaklepana :tak:

Olis- ale mi przykro ja tez przed swietami zrobilam malej zakupy odziezy i mialam wlasnie pod wozkiem i nie wiem kiedy zniknela reklamowka ale bylam zla wrrr

Maxin- to super ze dzieciaki tak sie fajnie bawia chociaz jak widze czasem mozna sie przestraszyc:-D , (paluszki)

Maja1980- dostaje automatycznie bo sie tu rodzi i nie potrzebuje do tego jakiejs legitymacji:-)
super filmik bardzo mi sie podoba jakbym widziala Marte miesiac wczesniej,
Wrzuta.pl - STA72699
tu moja Marta:-)

Agnes- twoja kolezanka moze sie starac i nawet jest chyba wiecej pieniazkow

Izuś- super ze domek juz w piatek wow wielki dzien, az bioderkami ide dzis prywatnie do polskiego pediatry bo mam ich dosyc widzialo mala 4 lekarzy i kazdy powiedzial ze owszem ma wade ale nie wiedza jeszcze jaka i mam czekac na list ze szpitala ktory mam dostacokolo 25 maja wrrrrr.... nie mam sil... i dzis jade do tej polskiej pediatry to w koncu sie czegos dowiem ale powiedziala mi przez tel ze jesli cos jest nie tak to na profilaktyke za pozno teraz juz tylko rehabilitacja wrrrrr:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
dziewczyny tych mlodszych baby jesli cos was niepokoi to lepiej to zbadac a nie czekac na ich opinie ktora i tak do niczego sie nie ma:no:

pozdrawiam serdecznie pappapa

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj moj byl pierwszy dzien w pracy przez te pierwsze dwa tygodnie mieli miec taki jakby kurs przygotowawczy do tego wszytskiego co sie okazalo wczoraj ze ma wyklad a juz odrazu na drugi dzien egzamin z takiego materialu ze szok:szok:
Niedosc ze wstaje o godz:2:00 bo zanim zje itd i musi do miasta isc na nogach 40 minut bo autobusu nie ma i stamtad nationalexpress do pracy i o 5:00 zaczyna :eek: przychodzi z wykladow kolo 15:00.Przychodzi je i idzie spac.I teraz zastanawiam sie czy wogole je zda:confused:wczoraj zaczeli dzis juz egzaminy! z takiego materialu ze wlos na glowie sie jezy nie rozumie tego kraju :baffled:
Taka przechodze dzis nerowke ze szok bo przeciez bardzo zalezy nam na tej pracy.

Brianek ostatnio lobuziak na calego.Jak marudzi mowie do niego no chodz do MAMY a on kiwa glowa ze nie i wielce obrazony hehe:laugh2:ale pozniej przychodzi po jakims czasie:-)

Maja 33 no ladnie!:baffled:nie moge z ich procedura na wszystko mysla ze mozna czekac a co pozniej sie okazuje:confused:ze jednak nie.Przykro mi z powodu Martusi mam nadzieje ze ta wada nie jest taka duza.Sliczne video Martusi;-)bardzo podobna jest do ciebie.Brianek ogladal ze mna (on tez tak uwielbia robic jezykiem)i jak zobaczyl ze Martusia tak robi smial sie strasznie hehe:laugh2:
Mi tez sie wydaje ze to bylo lozysko a w sumie napewno:tak:no ale widzisz do domu mnie wyslali :eek:

Olis o jeju no ladnie!coraz wiecej tych zlodzieji tutaj:dry:moja kolezanke ostatnio tez napadli:-(i ukradli cala torebke dobrze ze telefon komorkowy miala przy sobie.

Izusia o nie ma to jak swoj wlasny kat!:-)czy wy wykupujecie domek?bo juz nie pamietam:tak:

Maxin widze ze teraz coraz wiecej masz obowiazkow z dzieciaczkami;-)powodzenia i zycze duzo sil:-)

Maja1980 Marika slodziasna :happy: i jak juz duzo rozumie.

Kasiulka dziekuje za namiary do konsulatu:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

czesc dziewczyny, jejku jak czytam te historie o sluzbie zdrowia tutaj to az cos mi sie robi. Najdziwniejsze jest to ze lekarz GP zamiast dac skierowanie do specjalisty, to sam probuje czlowieka leczyc, metoda prob i bledow.
cfcgirl i maggusia dlaczego oni nie badaja porzadnie:szok: :szok:, przeciez to jest niedopuszczalne.
Ja juz wczesniej nasluchalam sie przeroznych historii na temat tutejszych lekarzy, stad moj dylemat czy pojechac do Polski na porod. Ciagle jeszcze nie jestem pewna, pewno podejme decyzje w ostatniej chwili, ale musze sie sprezac bo to juz 32 tydzien. Oficjalnie linie lotnicze zabieraja kobiety do 30 tyg, ale ostatnio moja kolezanka jechala miesiac przed porodem i na lotnisku nawet nikt jej nie zapytal w ktorym jest miesiacu.

maxin fajnie ze tak ci sie udalo z ta praca -super , mozesz pracowac i nie rozstawac sie z coreczka.

Dzisiaj od rana ladne sloneczko:-) , moze juz w koncu polepszy mi sie samopoczucie. Ciagle jeszcze czuje sie tu troche obco, bo po 6 latach w Londynie tam jest wiekszosc znajomych, a tutaj w Nottingham po 2 miesiacach jeszcze nikogo nie znam:-( . Jak moj maz jest w pracy to chodze na samotne spacery, albo jestem przy telefonie, albo przy kompie.
Przegladam zdjecia waszych pociech - sliczne macie dzieciaczki - cudowne:tak: .
pozdrawiam

Maggusia to rzezcywiscie ciezko z ta praca. Ale mam nadzieje ze niedlugo wszystkie problemy tego typu bedziecie miali za soba. Tylko strasznie duzo czasu zajmuje Twojemy mezowi dojazd do pracy. Moze warto pomyslec o jakims tanim rowerze ktorym moglby dojechac na przystanek. A gdzie dokladnie mieszkacie? Zycze powodzenia.

Maja33 suer dzidzius , rzeczywiscie bardzo podobna do Ciebie w przeciwienstwie do mojej:-( .Marika to wykapany tatus.

Nafina jak juz pisalam ja porod mialam ciezki.Wiesz wiele dziewczyn tu rodzilo i sa naprawde zadowolone.Ja tez myslalam czy nie pojechac do pl rodzic ale postanowilam ze tutaj urodze.Wiesz mimoze moj porod tyle trwal krwawilam itp to ciesze sie ze tutaj urodzilam i ze byl to porod rodzinny :-) powiem ci ze ja bardzo potrzebowalam tych oso kolo mnie czulam sie bezpieczniej i lepiej:happy:
Mysle ze powinnas sie zorientowac co do szpitali jakie sa opinie na ich temat:tak:i wybrac ten ktory ma najlepsza opinie.Ja akurat tak sie nie orientowalam hehe no i wlasnie jak mowie gdzie rodzilam to duzo osob za glowe sie lapie :eek:
Decyzja nalezy do ciebie ale wiedz ze w pl to tez rozni sa lekarze bo ja juz sie duzo naogladalam na ten temat:dry:wiec mysle ze najlepiej nedzie jak rozeznasz sie w terenie i popytasz:-)

Jesli chodzi o to ze nikogo nie masz w Nottingham to podobnie jak ja tutaj w Birmingham.Ostatnio poznalam kolezanke ale ona ma duzo takich kolezanek jak ja i u niej w domu to juz od rana ktos siedzi wiec ja sie nie narzucam hehe:-Dwiec jak widzisz ja tez chodze na takie samotne spacery z Briankiem i czasem sobie mysle gdzie te wszytskie mamuski sie pochowaly?;-)
A jak juz sa to widze ze kazdy ma jakies przycia z polakami i nie bardzo chca rozmawiac sa glupie spojzenia i kazdy od siebie ucieka a to takie glupie prawda:confused:
No coz :-)

Maja 1980 mieszkamy w Birmingham.No wiesz my to nawet myslelismy ze jak juz napisze te egzaminy i by to wszytsko przeszedl to mozemy zainwestowac w auto:-)i wtedy mialby dojazd do pracy z glowy.No ale zobaczymy co po dziesiejszym egazminie trzymajcie kciuki!:happy:

Maggusia trzymamy kciuki

Dziewczyny jak to sie dzieje ze sprzatam codziennie i ciagle jest brudno. :wściekła/y: Juz nie mam sily. Moze podrzucicie jakis sprawdzony sposob na utrzymanie porzadku:-) .
Dzis idziemy na szczepionke. A ja od wczora juz to przezywam bo dzis trzy uklucia. Mam nadzieje ze tempertura bedzie ok.
A w sobote przyltuje moj tata...juz sie nie moge doczekac:tak: .

Nafnia z tymi samolotami to jest własnie bardzo różnie, moja bratowa wracała z PL do UK i była w 28 tygodniu i nie wpuścilili ich na pokład a podobno do 28 tygodnia to bez zaswiadczenia lekarskiego mozna latać, no i był problem i dodatkowe koszty, bo trzeba było na inny termin bilety zmienić:baffled:

Maggusia to faktycznie nieciekawie z tymi dojazdami:no: , ale faktycznie potem mozecie zainwestować w autko na pewno będzie wam prościej, mam nadzieje, że twój męzczyzna dostanie tę prace, trzymam mocno za to kciuki:happy:

reklama
Agnes wlasnie z tymi liniami lotniczymi jest roznie i w sumie nigdy nic nie wiadomo co wymysla. Ja lecialam okolo 2 tygodnie temu (wracalam z Polski) i mialam zaswiadczenie od lekarza, bo to byl 30 tydzien, ale nikt mnie nawet nie zapytal o to i nie musialam wcale pokazywac tego zaswiadczenia.

Dzisiaj idziemy do Citizens Advice Bureau, bo miedzy innymi nie wiem jaki zasilek mi sie nalezy. Firma w ktorej wczesniej pracowalam zbankrutowala jak bylam w 5 miesiacu. W sumie my za niedlugo przenieslismy sie do Nottingham, ale teraz nie wiem czy mi ktos zaplaci za moj urlop macierzynski.

Do góry